The Maniacs
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#877 Re: The Maniacs
Kako ovo mocno izgleda,i ako je posjeta bila mizerna
- Izlija
#879 Re: The Maniacs
Nije bilo moćno već bezveze skroz. 
-
salle_eh1986
#880 Re: The Maniacs
postajemo izgleda oni navijači koji su sami sebi svrha, ne da smo tu za klub 
- anonimnaosoba
#881 Re: Odg: The Maniacs
Mocno izgleda, al' dim smrdi u pm 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- JThomas
#882 Re: The Maniacs
oni barem dolaze. a starije i ozbiljnije publike (u koju u odnosu na kop i sebe ubrajam
) nigdje. a hoće na derbi i evropske utakmice, tad im huligani ne smetaju.
- MOSALJOZE
#883 Re: The Maniacs
A kad je neka europa ili derbi svi furaju priču jao derbi navijača,kao svi oni dolaze,i oni nisu sigurno.JThomas wrote:oni barem dolaze. a starije i ozbiljnije publike (u koju u odnosu na kop i sebe ubrajam) nigdje. a hoće na derbi i evropske utakmice, tad im huligani ne smetaju.
Današnje navijanje,bez onoga molim vas navijajte,već kao najvece budale pjevamo 90 minuta.
-
adore
#884 Re: The Maniacs
Jedina močna strana ovih crnih dimnih danas je što se nije vidjelo kako je malo ljudi bilo na jugu. Na desetine bačenih petardi, furka kao da je na tribinama grupa od 8 do 12 godina starosti. Navijanje očajno, posjeta očajna, Željin tim je kakav god bio puno ispred svojih navijača.
- JThomas
#885 Re: The Maniacs
k'o što rekoh, može vam se sviđati ili ne, ali to ne brani starijim i ozbiljnim da napune sjever, ili jugozapad i jugoistok. ali raju jednostavno više ne zanima ništa osim derbija i evrope. i na drugim terenima je isto, interes za ligu nikad nije bio manji.
- JThomas
#886 Re: The Maniacs
i na derbiju ne smetaju bakljada i dimnijada, nego je to "spektakl", divno, krasno. zašto svaka utakmica nije spektakl kao derbi? ne zbog ove djece koja vode kop, nego zbog onih koji biraju utakmice i dolaze samo na "velike".
-
adore
#887 Re: The Maniacs
Kome je još bakljada i dimljada "spektakl"? Spektakl bi bio da nas je danas u 13.30 u nedelju na maloj utakmici bilo bar više od 5 hiljada i da je taj prihod išao našem Želji. Ovako ćemo platiti puno više nego što smo zaradili. Niti podrške na trinima niti podrške za klupsku kasu. Što će nam uopšte "navijači" ?JThomas wrote:i na derbiju ne smetaju bakljada i dimnijada, nego je to "spektakl", divno, krasno. zašto svaka utakmica nije spektakl kao derbi? ne zbog ove djece koja vode kop, nego zbog onih koji biraju utakmice i dolaze samo na "velike".
- JThomas
#888 Re: The Maniacs
slušaj, ja nisam dio ovoga, nisam u kopu i svakako nisam za to klub dobija kazne. ali za lošu posjetu ovo nije krivo. pa da je došao svaki treći čovjek koji je bio na derbiju u srijedu, posjeta bi bila bolja. raja biraju utakmice, raju ne zanima istinski i to je sve. ko ne voli petarde, baklje, dimne - ode na sjever, zapad, jugoistok s košpicarima i mirno gleda utakmicu. ako ga stvarno zanima klub, a ako ne zanima svaki izgovor će poslužiti.
-
Senad_Duster
#889 Re: The Maniacs
JThomas wrote:slušaj, ja nisam dio ovoga, nisam u kopu i svakako nisam za to klub dobija kazne. ali za lošu posjetu ovo nije krivo. pa da je došao svaki treći čovjek koji je bio na derbiju u srijedu, posjeta bi bila bolja. raja biraju utakmice, raju ne zanima istinski i to je sve. ko ne voli petarde, baklje, dimne - ode na sjever, zapad, jugoistok s košpicarima i mirno gleda utakmicu. ako ga stvarno zanima klub, a ako ne zanima svaki izgovor će poslužiti.
Bas tako, evo ja prvi danas nisam na utakmici bio jer da se ne lazemo nisam imao para, kako ja tako i vecina moje ekipe, visok datum nije jos plata bila kokuzluk udario na sve strane.
Ovo sto sam podebljao se znaci bas slazem za to, jer jeste tako, interes je sve manji, mnogo puta sam cuo ma necu na utakmicu nemam sta vidjeti, a onda na derbi idu i poslije se kaju sto su otisli, jer nisu nista vidjeli i tako iz godine u godinu.
Pa ljudi moji da mi vise pratimo Želju, odnosno da mu vise dajemo podrsku, vise bi para bilo, bolji igraci, bolji rezultati itd....e sad' se vas vecina pita ove baklje sto se pale itd...jedan od razloga je i nespobna uprava koja u nije u stanju vec duzi period da nadje generalnog sponzora gdje bi zaradili koji dinar, nisu u stanju bili Zebu vratiti eto olimpik moze ponuditi bolje uslove od Želje, ma Zeba bi djaba igr'o za Želju jer voli taj klub svim srcem kao i mi isto, a onda se postavlja jedno veliko pitanje ALI....Gdje su pare od transfera, od titula, kupova, evrope, tv prenosa itd...?
Nije moguce da su sve potrosili, na dugovanja, na plate, na ovo na ono...pa nisu u stanju vec par godina stolice koje fale na jugu da dodaju...
I sad' ce vecina reci ovako onako, al' ljudi moji sagledajte malo stvari iz realne perspektive i vidjet cete da smo neozbiljni i kao navijacka skupina gdje nam se svaku drugu tekmu mjenja momak koji vodi na sipci, a i kao klub kojem su eto danas na svu srecu na stadionu radili aparati koji idu na struju pa tako i semafor haha.
Nadam se da ce se uz Amara ova neozbiljnost u upravi svesti na minimum
- JThomas
#890 Re: The Maniacs
ne bi igrao džabe, jer on živi od toga i jer je to njemu hljeb.
a pošto je zadnji igrač za kojeg su nam pare stvarno došle edin višća - potrošilo se, i više od toga, i što imamo i što nemamo. vjeruj mi na riječ, iznutra ti kažem. ko god je bio u upravi ovih pet godina mogao se samo zavaliti za svoje pare, a hajrovati malo teže. nije trebalo tako biti, da su neki prodati na vrijeme, ali pošto nisu...
a pošto je zadnji igrač za kojeg su nam pare stvarno došle edin višća - potrošilo se, i više od toga, i što imamo i što nemamo. vjeruj mi na riječ, iznutra ti kažem. ko god je bio u upravi ovih pet godina mogao se samo zavaliti za svoje pare, a hajrovati malo teže. nije trebalo tako biti, da su neki prodati na vrijeme, ali pošto nisu...
-
salle_eh1986
#891 Re: The Maniacs
meni je ovo malo smiješno, ko da naši igrači primaju milionske plateJThomas wrote:ne bi igrao džabe, jer on živi od toga i jer je to njemu hljeb.
riješi se dvojice uzmi zebu (on je samo kao primjer za ekstra igrača) i eto ga
momak iznad napisa i pogodi u srž
lahko je reći "gdje su ti navijači sad, oni koji su tu za derbije i euromečeve"
pa ljudi moji na utakmice se i dolazi da se vidi nogomet a ovo kod nas se haman ne može zvati tim
za ljubav je potrebno dvoje ili u prevodu kad nešto daš očekuješ da dobiješ za uzvrat nešto...
skuplje karte, slabiji nogomet, manja sigurnost na tribini, samo su neki od koraka nazad u odnosu na prošle sezone
ali budući d aje temo o navijačima, svaka čast svima onima koji izdvoje pare, vrijeme i živce da budu uz klub, e još samo da ne štete (zna se kako i čime) i onda bi imali čistu 10-ku
- Šibicar
#892 Re: The Maniacs
Ne palite baklje i ne štetite klubu,za sve ostalo od mene ćete imati podršku i finansijsku i svaku drugu.
- JThomas
#893 Re: The Maniacs
zeba je imao cenera platu, što nije milionski, al' za naše uslove je basnoslovno. sračunaj koliko je to za dvije i po godine. k'o sad neke cijele postave veznog reda koje mogu izaći na teren. tako da je to o srcu za želju i besplatnom igranju šuplja priča, a to otjeraj dvojicu pa dovedi njega - još šupljija.salle_eh1986 wrote:meni je ovo malo smiješno, ko da naši igrači primaju milionske plateJThomas wrote:ne bi igrao džabe, jer on živi od toga i jer je to njemu hljeb.
riješi se dvojice uzmi zebu (on je samo kao primjer za ekstra igrača) i eto ga
momak iznad napisa i pogodi u srž
lahko je reći "gdje su ti navijači sad, oni koji su tu za derbije i euromečeve"
pa ljudi moji na utakmice se i dolazi da se vidi nogomet a ovo kod nas se haman ne može zvati tim
za ljubav je potrebno dvoje ili u prevodu kad nešto daš očekuješ da dobiješ za uzvrat nešto...
skuplje karte, slabiji nogomet, manja sigurnost na tribini, samo su neki od koraka nazad u odnosu na prošle sezone
ali budući d aje temo o navijačima, svaka čast svima onima koji izdvoje pare, vrijeme i živce da budu uz klub, e još samo da ne štete (zna se kako i čime) i onda bi imali čistu 10-ku
kakva je to bila posjeta kad su igrali zajedno on, bekrić, kvesić, nyema, adilović, ekipa koja je oborila sve rekorde u našoj ligi i od koje ćemo teško skoro gledati bolju? jel tad bilo 7-8 hiljada na svakoj utakmici? bolja nego ove godine, ali ne aman zaman, tada dosta ispod očekivanja, a bitno lošija nego u prvoj sezoni kad se amar vratio. tako da su sve to u suštini izgovori.
ko može reći da juče nismo lijepo odigrali u napadu? ali ako ne dolaziš ne možeš ni znati kako ekipa igra. drugi gol smo se bukvalno ušetali k'o barcelona. igraju naša djeca kojoj treba maksimalna podrška. do juče je to bio jedan čest izgovor koji se povlačio po forumima za posjetu, a sad kad igraju sve naša djeca, kad nam je momak od 18 godina prvi strijelac hiljadu i po ljudi na stadionu, od čega im pola jebe milu majku čim nešto pogriješe. izvinućete, ali po tom pitanju su djeca iz kopa zrelija od "ozbiljnih" navijača.
- ultima_palabra
#894 Re: The Maniacs
Jel stvarno nekome onaj crni dim gotivan?
Baklje makar fino izgledaju, da nema kazni ne bih imao ništa protiv njih... ali ono jučer ni na šta ne liči.
Naravno da to nije opravdanje za "ozbiljniju" raju da ne dođe... ima bar 5-6 mjesta na jugu na kojima možeš stajati a da nemaš nikakvog doticaja sa kopom.
Naravno da to nije opravdanje za "ozbiljniju" raju da ne dođe... ima bar 5-6 mjesta na jugu na kojima možeš stajati a da nemaš nikakvog doticaja sa kopom.
-
salle_eh1986
#895 Re: The Maniacs
nećemo sad o tome šta sve utiče na posjetuJThomas wrote:kakva je to bila posjeta kad su igrali zajedno on, bekrić, kvesić, nyema, adilović, ekipa koja je oborila sve rekorde u našoj ligi i od koje ćemo teško skoro gledati bolju? jel tad bilo 7-8 hiljada na svakoj utakmici? bolja nego ove godine, ali ne aman zaman, tada dosta ispod očekivanja, a bitno lošija nego u prvoj sezoni kad se amar vratio. tako da su sve to u suštini izgovori.
bolje je tad bilo ali da bi se održalo mora se biti bar na istom nivou
klub nije na tom nivou, posjeta isto
ne kažem da je samo željo kriv, jednostavno se nikome ne dolazi da gleda pod br.1 naše "igrače" sa par izuzetaka koji opravdavaju naziv igrač a još manje protivničke polu-amatere
ja uvijek dođem i kontam e danas neću navijati ali se predomislim do 10-e minute većultima_palabra wrote:ima bar 5-6 mjesta na jugu na kojima možeš stajati a da nemaš nikakvog doticaja sa kopom.
- BlueBlood
#896 Re: The Maniacs
VRH!MOSALJOZE wrote:
Kako ovo mocno izgleda,i ako je posjeta bila mizerna
zamisljam pun jug i 10ak ovih uhhh
ne znam kako vam ne dosadi vise sjediti kuci i pricati nesto protiv ovih momaka koji redovno prate FK Željezničar bilo gdje i bilo s kim da igra a pri tome sebe smatrati nekim navijacem?
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#897 Re: The Maniacs
Joj ovaj dim je fkt haos OTROVAN... Sama gustoca, njegov sastav, miris, upucuju na to da je ovo katastrofa za pluca... To ti je isto npr. da se popnes na nekadasnjeg ćiru i stavis glavu na dimnjak... Sva sreca vjetar je puhao od mene, pa nisam mrtav sada... 
- ganjeta
#898 Re: The Maniacs
BlueBlood wrote:VRH!MOSALJOZE wrote:
Kako ovo mocno izgleda,i ako je posjeta bila mizerna![]()
zamisljam pun jug i 10ak ovih uhhh![]()
ne znam kako vam ne dosadi vise sjediti kuci i pricati nesto protiv ovih momaka koji redovno prate FK Željezničar bilo gdje i bilo s kim da igra a pri tome sebe smatrati nekim navijacem?
Pa jbg dolazili bi oni nego nemaju šta vidjeti, a malo je i opasno na tribini, ima još razloga ali ovi preovladavaju
P.S tomas objasnio
- Izlija
#899 Re: The Maniacs
E sad kad ste tako pametni da napravite svoje dimne skupite 10.000 KM i platite kaznu 
- smurf
#900 Re: The Maniacs
Ma nije to manguplug.Izlija wrote:E sad kad ste tako pametni da napravite svoje dimne skupite 10.000 KM i platite kaznu