Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....
ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....
ni najmanje ..... samo praktičan pokaz puno više objašnjava ... tu je ipak vještina u pitanju ..... ponekad je dovoljno samo namočiti šav mliekom .... sve zavisi kako i čime je šav rađen i kakvu grešku ima .........ako je u pitanju feler kod završetka šava, ono kad ima mala kuglica, e to ne popravi niko živ .... te cipele ne treba kupovati nikako
vesna555 wrote:Imam i ja jedne iz Tamarisa... Joooj kako su lijepe. Nosila sam ih 3 puta, a gledam ih svaki dan. Doslovno dobijem žuljeve u roku od 3 minuta hodanja. Pokusala sve. I flastere i kremu i opet nista...
Nisu mi male, nisu velike, ali žuljajuuuuu ko lude I malo malo ih obučem, kao izaći ću u njima i onda nakon 3 minute izujem jer ne mogu izdrzati A nema gdje ne žuljaju. Sandale su, tako da žuljaju i naprijed tamo gdje je onaj otvor za prste i gdje su kajišići, ma katastrofa
A neko rece ovdje da su te Tamaris najudobnije cipele.
Sto se tice tamaris cipela, veoma slatko izgledaju ali su im 99% proizvoda od skaja ili ti eko koze. To nje zdravo za nogu, posebno ako si na poslu u tome po citav dan. Od skaja ili cipele sa velikom petom su dobre za 2-3h i to je to.
A ja prezadovoljna Tamaris cipelama, nikad me nisu nazuljale a u njihovim cipelama sa stiklom provedem cijeli dan na poslu i nikad nikakvih problema, jer su mi preudobne. A noga se nikad nije usmrdila.
potpisujem...
imam i cipela Tamaris i cizme..nikad me nista nije nazuljalo... nikad se noga nije usmrdila.. i mogu biti 24 h u njima d ame ne bole noge niti da se nesto umorim.. extra udobne..doduse sve imaju stiklu...
planiram ovo ljeto kupiti baletanke tamaris, samo da snijeg prestane.. i dok odem u BanjaLuku.. vidjela sam tamo lijepih
Sto se tice ovog problema sa savovima i zuljanjem mislim da to obucar moze rijesiti i to vrlo jeftino. Oni imaju nekakve prese, stave cipelu pod nekakvu paru preko noci i sutra su ko nove
Probajte, ne bih se ja igrala sa cekicem
Proljetno cvijeće wrote:Sto se tice ovog problema sa savovima i zuljanjem mislim da to obucar moze rijesiti i to vrlo jeftino. Oni imaju nekakve prese, stave cipelu pod nekakvu paru preko noci i sutra su ko nove
Probajte, ne bih se ja igrala sa cekicem
čekić je kućna varijanta, za nas koji nemamo presu, a mrzi nas hodati po snijegu
eluna wrote:
helem, bez prakse ovo malo teže ide
Mora da se salis.
Izgleda da ćemo se morati sastajati ne samo za edukaciju šminkanja, nego i za edukaciju čekićanja po cipelama
Seminar o čekićanju šavova na cipelama vodi Eluna. Molimo kotizaciju za učešće na seminaru, uplatiti na njen žiro račun. Obavezno nošenje (svako svog ) čekića, a prilikom dolaska na seminar dobijete gratis krpu namočenu mlijekom.
Eluna, može li bilo kakvo mlijeko, ili treba određen postotak masti
Ja imam dvoje Tamaris cipele, baletanke i sa petom. Inače sam 39,5, kupila 39 i odnijela na kalup odmah i super su mi. Problem je ako vam ne odgovara kalup, zato su neudobne. Svoj problem sam davno otkrila, pa ga znam riješiti.
eluna wrote:
helem, bez prakse ovo malo teže ide
Mora da se salis.
Izgleda da ćemo se morati sastajati ne samo za edukaciju šminkanja, nego i za edukaciju čekićanja po cipelama
Seminar o čekićanju šavova na cipelama vodi Eluna. Molimo kotizaciju za učešće na seminaru, uplatiti na njen žiro račun. Obavezno nošenje (svako svog ) čekića, a prilikom dolaska na seminar dobijete gratis krpu namočenu mlijekom.
Eluna, može li bilo kakvo mlijeko, ili treba određen postotak masti
e, zacipele nije kao za nas - treba što masnije
i zamzi ... treba ponijeti po 2 čekića - jedan je malo
Karen wrote:Ja imam dvoje Tamaris cipele, baletanke i sa petom. Inače sam 39,5, kupila 39 i odnijela na kalup odmah i super su mi. Problem je ako vam ne odgovara kalup, zato su neudobne. Svoj problem sam davno otkrila, pa ga znam riješiti.
Ja isto nosim cipele na kalup, posto sam neki medjubroj, pa radije uzmem manje i odnesem ih na kalup preko noci i super
Skoro sam odnijela cizme (jer sam uzela veci broj, pa se to jos rasirilo katastrofa) obucaru, pa mi ih je smanjio za broj. Inace sam stvarno freak sto se tice tih prepravki i obuce i odjece, sta god da kupim, moram makar malo nesto prepraviti, ili sto bi se reklo dati svoj licni pecat
Karen wrote:Kako može smanjiti broj?
Pokušavam se odreći tenisica, pa sam uzela te dvoje cipele, problem je što bih mogla još dvoje
Ma te sam cizme kupila kod onoj obucara na Bascarsiji, ne znam tacno kako se zove. Znaci oni prave ruceno te cizme.
I kad sam htjela da ih smanjim, on ih stavio na kalup za broj manji nego sto su moje, promijenio djon, a gornji dio prilagodio kalupu manjem za 1 broj.
Oj objasnjenja