Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#876 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

zamzija wrote:Pa reci NAM! :lol: Ženo KAKO ?!? :D
ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....

helem, bez prakse ovo malo teže ide :-) :-) :-)
Eleonora

#877 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

semmy wrote:ja sam uzela tamaris baletanke...zuljale me 1 dan i fino si u dm-u kupim one silikonske trake i nalijepim na cipelice...vise nis ne zulja :D
Dobro je, znaci ne kupujem Tamaris. 8-) :mrgreen:
Eleonora

#878 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

eluna wrote:
zamzija wrote:Pa reci NAM! :lol: Ženo KAKO ?!? :D
ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....

:lol: Mora da se salis.
vjesticanametli

#879 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vjesticanametli »

e trebala si jos vala i kombinerke i kakav ispitivac faza ubaciti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mislim da bi letila i ja i cipele s balkona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i da se pohvalim legle opet baletanke :mrgreen:
eluna

#880 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

@eleonora

ni najmanje ..... samo praktičan pokaz puno više objašnjava ... tu je ipak vještina u pitanju ..... ponekad je dovoljno samo namočiti šav mliekom .... sve zavisi kako i čime je šav rađen i kakvu grešku ima .........ako je u pitanju feler kod završetka šava, ono kad ima mala kuglica, e to ne popravi niko živ .... te cipele ne treba kupovati nikako
Eleonora

#881 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

Eluna, ma super si se ti snasla, al ne mogu se ja peglat s tim.
Sarajevski_Marlboro

#882 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Sarajevski_Marlboro »

Pa zar to i čiča obućar ne može srediti? :zoka:
Litotes

#883 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Litotes »

beeri wrote:gdje imaju ovakve cipelice,samo CRNE boje :)
http://img19.imageshack.us/i/b8e1v2wwkk ... znhjz.jpg/
i ovo su Christian Louboutin, Glitter Pump http://www.ioffer.com/search/items/chri ... ter%20pump
Rosalie20

#884 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Rosalie20 »

beeri wrote:gdje imaju ovakve cipelice,samo CRNE boje :)
http://img19.imageshack.us/i/b8e1v2wwkk ... znhjz.jpg/
ja kupila u retru,slicne crne zimus :)
Michun

#885 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Eleonora wrote:
vesna555 wrote:Imam i ja jedne iz Tamarisa... Joooj kako su lijepe. Nosila sam ih 3 puta, a gledam ih svaki dan. Doslovno dobijem žuljeve u roku od 3 minuta hodanja. Pokusala sve. I flastere i kremu i opet nista...
Nisu mi male, nisu velike, ali žuljajuuuuu ko lude :( :( I malo malo ih obučem, kao izaći ću u njima i onda nakon 3 minute izujem jer ne mogu izdrzati :( A nema gdje ne žuljaju. Sandale su, tako da žuljaju i naprijed tamo gdje je onaj otvor za prste i gdje su kajišići, ma katastrofa :(
A neko rece ovdje da su te Tamaris najudobnije cipele. :roll:
Sto se tice tamaris cipela, veoma slatko izgledaju ali su im 99% proizvoda od skaja ili ti eko koze. To nje zdravo za nogu, posebno ako si na poslu u tome po citav dan. Od skaja ili cipele sa velikom petom su dobre za 2-3h i to je to.
LaCici

#886 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LaCici »

A ja prezadovoljna Tamaris cipelama, nikad me nisu nazuljale a u njihovim cipelama sa stiklom provedem cijeli dan na poslu i nikad nikakvih problema, jer su mi preudobne. A noga se nikad nije usmrdila.
butterfly_01

#887 Re: Cipelice, cipelice..

Post by butterfly_01 »

potpisujem...
imam i cipela Tamaris i cizme..nikad me nista nije nazuljalo... nikad se noga nije usmrdila.. i mogu biti 24 h u njima d ame ne bole noge niti da se nesto umorim.. extra udobne..doduse sve imaju stiklu...
planiram ovo ljeto kupiti baletanke tamaris, samo da snijeg prestane.. i dok odem u BanjaLuku.. vidjela sam tamo lijepih
swirl

#888 Re: Cipelice, cipelice..

Post by swirl »

Image
Proljetno cvijeće

#889 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Proljetno cvijeće »

Sto se tice ovog problema sa savovima i zuljanjem mislim da to obucar moze rijesiti i to vrlo jeftino. Oni imaju nekakve prese, stave cipelu pod nekakvu paru preko noci i sutra su ko nove :D
Probajte, ne bih se ja igrala sa cekicem :D
eluna

#890 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

Proljetno cvijeće wrote:Sto se tice ovog problema sa savovima i zuljanjem mislim da to obucar moze rijesiti i to vrlo jeftino. Oni imaju nekakve prese, stave cipelu pod nekakvu paru preko noci i sutra su ko nove :D
Probajte, ne bih se ja igrala sa cekicem :D
čekić je kućna varijanta, za nas koji nemamo presu, a mrzi nas hodati po snijegu :wink:
zamzija

#891 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Eleonora wrote:
eluna wrote: ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....
Izgleda da ćemo se morati sastajati ne samo za edukaciju šminkanja, nego i za edukaciju čekićanja po cipelama :D
Seminar o čekićanju šavova na cipelama vodi Eluna. Molimo kotizaciju za učešće na seminaru, uplatiti na njen žiro račun. Obavezno nošenje (svako svog ) čekića, a prilikom dolaska na seminar dobijete gratis krpu namočenu mlijekom. :lol: :lol: :lol:

Eluna, može li bilo kakvo mlijeko, ili treba određen postotak masti :D
Karen

#892 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Ja imam dvoje Tamaris cipele, baletanke i sa petom. Inače sam 39,5, kupila 39 i odnijela na kalup odmah i super su mi. Problem je ako vam ne odgovara kalup, zato su neudobne. Svoj problem sam davno otkrila, pa ga znam riješiti.
eluna

#893 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

zamzija wrote:
Eleonora wrote:
eluna wrote: ih ..... to bi se moralo pokazati ....... helem, jedan veći ćekić položite na pod (za ovo može pslužiti i kakv drugi metalni predmet koji trpi udarce a na koji možete namjestiti cipelu), na ovo dođe mekana pamučna krpa (da na koži cipele ne ostanu tragovi udaraca), pa na to fino namjestite šav cipele koji treba "doraditi" (ovo traži malo iskustva koje bez pokazne vježbe ne ide), pa opet pamučna krpa na šav, drugi manji čekić u ruke i raspali po šavu - ne baš prejako, ali treba znati koliko i pod kojim uglom .... nakon svega poželjno je namočiti pamučnu krpu običnim mlijekom i ostaviti u cipeli na šavu da konci i koža upiju isto .....
Izgleda da ćemo se morati sastajati ne samo za edukaciju šminkanja, nego i za edukaciju čekićanja po cipelama :D
Seminar o čekićanju šavova na cipelama vodi Eluna. Molimo kotizaciju za učešće na seminaru, uplatiti na njen žiro račun. Obavezno nošenje (svako svog ) čekića, a prilikom dolaska na seminar dobijete gratis krpu namočenu mlijekom. :lol: :lol: :lol:

Eluna, može li bilo kakvo mlijeko, ili treba određen postotak masti :D
e, zacipele nije kao za nas - treba što masnije

i zamzi ... treba ponijeti po 2 čekića - jedan je malo
inspire_me

#894 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Karen wrote:Ja imam dvoje Tamaris cipele, baletanke i sa petom. Inače sam 39,5, kupila 39 i odnijela na kalup odmah i super su mi. Problem je ako vam ne odgovara kalup, zato su neudobne. Svoj problem sam davno otkrila, pa ga znam riješiti.
Ja isto nosim cipele na kalup, posto sam neki medjubroj, pa radije uzmem manje i odnesem ih na kalup preko noci i super :D
Skoro sam odnijela cizme (jer sam uzela veci broj, pa se to jos rasirilo katastrofa) obucaru, pa mi ih je smanjio za broj. Inace sam stvarno freak sto se tice tih prepravki i obuce i odjece, sta god da kupim, moram makar malo nesto prepraviti, ili sto bi se reklo dati svoj licni pecat :D :D
Karen

#895 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Kako može smanjiti broj?
Pokušavam se odreći tenisica, pa sam uzela te dvoje cipele, problem je što bih mogla još dvoje :)
inspire_me

#896 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Karen wrote:Kako može smanjiti broj?
Pokušavam se odreći tenisica, pa sam uzela te dvoje cipele, problem je što bih mogla još dvoje :)
Ma te sam cizme kupila kod onoj obucara na Bascarsiji, ne znam tacno kako se zove. Znaci oni prave ruceno te cizme.
I kad sam htjela da ih smanjim, on ih stavio na kalup za broj manji nego sto su moje, promijenio djon, a gornji dio prilagodio kalupu manjem za 1 broj.
Oj objasnjenja :D
zamzija

#897 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

eluna wrote: e, zacipele nije kao za nas - treba što masnije
i zamzi ... treba ponijeti po 2 čekića - jedan je malo
:D legendo :D
blondddy

#898 Re: Cipelice, cipelice..

Post by blondddy »

kinderlada wrote:Image

Ja hocu ove desne ako ih ima negdje ili bar slicne :-D

Prelijepe su, boja pogotovo, mislim da su udobne i mekane, joooooj, zelim ih jakoooo :!:
Kupujem desne definitivno,juce sam ih gledala i malko sam neodlucna bila,rekoh hajd nek prenoci i kad se probudih shvatim da moje moraju biti..... :-D :-D
vjesticanametli

#899 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vjesticanametli »

joj jesu dobreeeeeeeeeee gdje su i koliko para su :-) :-) :-) ojjjj bankrotiracu
Nadinka

#900 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

I meni se bas svidjaju, i boja im je predivna
Post Reply