Da malo razbudim temu

Evo napokon sam presao na Snow. Uradio samo update, bez formatiranja.
U startu me zbunio mozda i prebanalan setup koji ocito po defaultu i ide na opciju updatea koliko sam skontao, a tek u slucaju da zelite format, idete na utilities/restart opciju. (Ispravite me ako grijesim)
Mada sam prvi put slucajno i klikno na restart ali se nije pokrenuo onaj Installer setup pa me to zadeveralo dali mi je DVD uopste "bootabilan".
Bilo kako bilo stvar je prosla OK, oslobodilo se dosta prostora, vidim u startu da je brzi i sve to, super. Ima par sympa opcija tipa "minimize window in app icon vezano za dock", te kod onog search-a kroz finder - da ne vraca pretragu na Mac root folder. Vjerovatno ima jos dosta toga ispod haube vremenom za otkriti, vidim neke fino dotegnute detalje u Preview-u takodje.
Jedino zelim da rascistim ovo jer nisam sad siguran. Nudio mi je QT7 pri setupu sto sam ukinuo, htjedoh da vidim X-tku kakva je cista

Sad ispade da je QTX samo player i to free, bez onog otkljucavanja PRO verzije niti ga ikako ima u sys pref? Nije frka nikakva svidja mi se ovakav kakav jeste sve dok se konta sa perianom, a za napredniji trim i konvertovanje svakako koristim druge alate sada. Cisto da provjerim jeli to tako i treba ili sam nesto preskocio?
I da, druga stvar

Mozda je zastarjelo ali ja sam uvijek rado skidao i przio za zlu ne trebalo sve updates/packages koje onaj njegov SoftUpdate pronadje i kasnije ih "manuelno" instalirao, sto zbog limita na internetu sto backupa radi.
Vidim na Snow-u da je opcija "download" package jednostavno ukinuta, ocito zbog pojednostavljenja cijele price, i ko ima flatt brz net a rijetko formatira komp, naravno da ce sve te nove stvari svakako skidati sa neta ali eto...ako nista volio bih da znam gdje ih makar privremeno skida i mogu li se na foru uzeti prije nego ih sam pobrise? Mislim na automatski skinute updatese prije install/restarta.
Malo me je automator iznenadio, drugacije se ponasa i generalno je bolje, ali je trebalo malo googlanja da skontam kako da podesim ponovo multifiles batch rename workflow, evo linka ako kome zatreba:
http://cecily.info/2009/08/30/updating- ... owleopard/
Tnx