Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#876 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 10/09/2023 20:45
Chmoljo wrote: 10/09/2023 20:31

Ne znaš se izraziti.

A ono što govoriš je ono što sam i ja napisao: ne ulaže se u sport.

Da ima volje u narodu, birali bi ljude u politici kojima je to bitno. Ali kod nas je percepcija da su utakmice želje i sarajeva za klošare i hašišare. Svijest koja ne cijeni ništa što nije naslonjeno na religijsko-duhovno.

Osim toga, nije bilo zapaženih rezultata koji napravili armiji poklonika i ubijedilo nove generacije da bavljenje sportom nije uzaludna rabota ako si se rodio u BiH.

Ali iz ulaganje i rad, rezultati će doći, a doći će i promjena percepcije.

Ne možemo se mi porediti sa plemenskom svijesti arapskog poluotoka koji nije ništa proizveo osim hurme i kamiljeg mlijeka.
Kako rekoh, kult sporta i sportista.
Ulaganje i sistem su druga dva od top 3 problema po mom misljenju

Ne znam cemu poredjenje sa arapima kad smo u centru evrope.
Ali ono stonje cinjenica je da smo jedna od par zemalja bez olimpijske medalje
zato što je dječak sa šibicama napisao da i arapi ulažu enormne iznose, ali im izostaju rezultati, u smislu da pare ne mogu sve kupiti.

kult se gradi. mora od nečega krenuti. a za to prvo preduslovi, pa onda ide dalje.

Dinamo je sada jaka ekipa, nema šta. ali svi su nekako izbrisali iz sjećanja tankere para u njih uložene i neuspjehe da naprave značajniji rezultat u evropi u vrijeme Mamića.

bolan, kod nas su ljudi kada čuli da ćemo nabavljati nove tramvaje refleksno prvo rekli: a što će nama to novo, upropastićemo...

da sad ne idem na polje dnevne politike, NAROD ZNA kome treba zahvaliti za takvo sistematsko ubijanje u pojam, samo da bi lokalni begovi mogli isplivati kao spasioci i jedini sposobni da "vladaju".

sport je samo jedna od žrtava takvih stremljenja. ništa više, ništa manje.

da nije tako, bila bi i olimpijska medalja u nečemu, sasvim sam siguran.
tramvajtrojka

#877 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 10/09/2023 20:52

zato što je dječak sa šibicama napisao da i arapi ulažu enormne iznose, ali im izostaju rezultati, u smislu da pare ne mogu sve kupiti.

kult se gradi. mora od nečega krenuti. a za to prvo preduslovi, pa onda ide dalje.

Dinamo je sada jaka ekipa, nema šta. ali svi su nekako izbrisali iz sjećanja tankere para u njih uložene i neuspjehe da naprave značajniji rezultat u evropi u vrijeme Mamića.

bolan, kod nas su ljudi kada čuli da ćemo nabavljati nove tramvaje refleksno prvo rekli: a što će nama to novo, upropastićemo...

da sad ne idem na polje dnevne politike, NAROD ZNA kome treba zahvaliti za takvo sistematsko ubijanje u pojam, samo da bi lokalni begovi mogli isplivati kao spasioci i jedini sposobni da "vladaju".

Image
Image
Image

Kod nas ljudi ne vjeruju kad im kazes da na zeljinim utakmicama vecina navijaca su porodice sa djecom i da se bas njeguje ta porodična atmosfera na stadionu, gdje imas stotine i stotine djece koja uzivaju u utakmici, kad to spomenes nekome u Sarajevu kaze ti da lazes i da su samo narkomani i propalice na utakmici

Narod smo koji uziva i duhovna snaga mu je da uziva u pljuvanju i negativi, sve pohvalno ce minimizirati i popljuvati
Bodkin

#878 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Bodkin »

Sve stoji. Ne moras meni objasnjavati ko je rak rana cijelog bosanskog drustva.
Ja pisem o stanju sporta danas i razlozima

Timski sportovi u mladjim kategorijama ne trebaju kamion para. Srbi i hrvati su redovno u vrhu. Zadnje sto smo mi uradili je kad su mladi kosarkasi napravili cudo prije par godina

A to da se kult gradi…imali smo ga nekad. Nekad mislim da ljudi ovdje mrze uspjeh i uspjesne ljude
Chmoljo

#879 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 10/09/2023 21:02

Image
Image
Image

Kod nas ljudi ne vjeruju kad im kazes da na zeljinim utakmicama vecina navijaca su porodice sa djecom i da se bas njeguje ta porodična atmosfera na stadionu, gdje imas stotine i stotine djece koja uzivaju u utakmici, kad to spomenes nekome u Sarajevu kaze ti da lazes i da su samo narkomani i propalice na utakmici

Narod smo koji uziva i duhovna snaga mu je da uziva u pljuvanju i negativi, sve pohvalno ce minimizirati i popljuvati
:thumbup:

ja planiram svog malca voditi prvi put na utakmicu protiv GOŠKa. za mjesec puni 5 godina i mislim da je meni veće uzbuđenje nego njemu :lol:
Chmoljo

#880 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 10/09/2023 21:03

Timski sportovi u mladjim kategorijama ne trebaju kamion para. Srbi i hrvati su redovno u vrhu. Zadnje sto smo mi uradili je kad su mladi kosarkasi napravili cudo prije par godina

A to da se kult gradi…imali smo ga nekad. Nekad mislim da ljudi ovdje mrze uspjeh i uspjesne ljude
ne trebaju kamion para, jer su naša djeca bili prvaci evrope upravo u košarci. dakle, jasno je ko dan da talenta ima. i da se nekad javi tamo gdje se najmanje nadaš.

dijete iz grada koji nema ni bazen, a kamoli more, je vanserijski talent o kojem komšije koji imaju hiljade kilometara obale mogu maštati.

dakle, startne postavke su tu, ali ono što je oduvijek naša tragedija jeste: što mi možemo sve, i imamo preduslove za sve, ali ili nećemo ili ne znamo.

ali uglavnom nećemo.

i ne mrze ljudi uspjeh ako je pošteno stečen. ljudi su često sa pravom sumnjičavi na ljude koji "imaju", jer je teško to ostvariti u ovakvom društvu bez žestokih veza i namještanja. ali pomalo se i tu percepcija mijenja, prosto jer ima poduzetnika i koji nisu prst i nokat sa vlasti.
dječak sa šibicama

#881 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by dječak sa šibicama »

Ko brani Zelji i Sarajevu da naprave dobar tim, eto ne mora biti Dinamo ili Zvezda neka bude solidna ekipa koja je konkurentna u Evropi.

Kako rekoh, treba imati i talenta za napraviti uspjesan sistem rada. Sta su uradili od KK Bosne, zna se ko je. To je talenat samo za metiljanje, prevaru, kradju, muljanje i varanje.
muha_sa

#882 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by muha_sa »

Chmoljo wrote: 10/09/2023 21:06

ja planiram svog malca voditi prvi put na utakmicu protiv GOŠKa. za mjesec puni 5 godina i mislim da je meni veće uzbuđenje nego njemu :lol:
Vodi djete na Koševo nek navija za pravi klub :D
Chmoljo

#883 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 10/09/2023 21:11 Ko brani Zelji i Sarajevu da naprave dobar tim, eto ne mora biti Dinamo ili Zvezda neka bude solidna ekipa koja je konkurentna u Evropi.

Kako rekoh, treba imati i talenta za napraviti uspjesan sistem rada. Sta su uradili od KK Bosne, zna se ko je. To je talenat samo za metiljanje, prevaru, kradju, muljanje i varanje.
e jebote talent jesi zapeo za njega. ima talenta, nema sistema.
Chmoljo

#884 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

muha_sa wrote: 10/09/2023 21:11
Chmoljo wrote: 10/09/2023 21:06

Vodi djete na Koševo nek navija za pravi klub :D
vodiću ga na lavor kad bude htio noge prati :D
dječak sa šibicama

#885 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Napravi sistem, ponavljam, ko brani Zelji i Sarajevu da naprave dobar sistem rada. Niko.

Nije da nije bilo pokusaja, ali duplo golo.
Bodkin

#886 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 10/09/2023 21:09
Bodkin wrote: 10/09/2023 21:03

ne trebaju kamion para, jer su naša djeca bili prvaci evrope upravo u košarci. dakle, jasno je ko dan da talenta ima. i da se nekad javi tamo gdje se najmanje nadaš.

dijete iz grada koji nema ni bazen, a kamoli more, je vanserijski talent o kojem komšije koji imaju hiljade kilometara obale mogu maštati.

dakle, startne postavke su tu, ali ono što je oduvijek naša tragedija jeste: što mi možemo sve, i imamo preduslove za sve, ali ili nećemo ili ne znamo.

ali uglavnom nećemo.
Kako rekoh, kult sporta. Umjesto toga citamo i postujemo papanijadu samo jer su na pozicijama zavrsili i imaju para ali pljujemo doktore jer Boze moj, imaju 3k platu i treba im jebati mater sto se zale

Da znam kako postavio bih ti video negdje iz irske kad mali u srednjoj dodje sa medaljom nekom iz boksa kuci. Cijela skola ga doceka aplauzom.
Ja u srednjoj imao neki papir da mogu 50% casova preskociti od ministarstva. Smijali mi se u skoli neki profesori
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#887 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Velkoski »

kako će biti sistema kad većina klubova u bilo kojem sportu služi da se nakači na opštinski budžet

nedostaje i mladih stručnjaka, mada tu više mislim da im se jednostavno ne daje prilika da uspostave nešto dugoročno, a i generalno smo stoka kada je u pitanju "mišljenje mase", svakoga procijenimo nakon jedne utakmice :mrgreen:
Bodkin

#888 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote: 10/09/2023 21:11 Ko brani Zelji i Sarajevu da naprave dobar tim, eto ne mora biti Dinamo ili Zvezda neka bude solidna ekipa koja je konkurentna u Evropi.

Bosna je napravila nekoliko igraca koji su nosili reprezentaciju. I razbucali su partizan ili cibonu koji su igrali euroligu. Nemoj mijesati kradju koja je dosla kasnije sa rezultatima
Chmoljo

#889 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 10/09/2023 21:14 Napravi sistem, ponavljam, ko brani Zelji i Sarajevu da naprave dobar sistem rada. Niko.

Nije da nije bilo pokusaja, ali duplo golo.
dobro, hoću.
WarrenGrozni

#890 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by WarrenGrozni »

Sve je to zdrav rivalitet.
Samo što bi bilo dobro da država prepoznaje taj rivalitet.

Neshvatljivo je kako Sarajevo kao treći grad po veličini u bivšoj Jugi, grad koji je prvi imao europskog klupskog prvaka u košarci, danas nema makar ABA prvoligaša.
Jedna Crna Gora koja sva ima stanovnika koliko samo Sarajevo, ima čak tri predstavnika u ABA ligi.
Zato što je tamo neko shvatio da za košarku kao sport nema treba mnogo novca.

Kod njih ima para za klubove, a u BiH ni za reprezentaciju.
Igrači sami plaćaju putovanja, spavaju košarkaši po četiri u sobama.
To kad pročitam, shvatim jad i bjedu države.
A što je najgore, para ima sigurno, a talenata još više.
S malo para, pola reperezentacije se može potpisati za KK Bosnu. Bukvalno.
Dva-tri talenta, dva-tri Amerikanca i eto solidnog kluba.
Niko me neće ubjediti da tih para nema, kao što me neće ubjediti da nema para za reprezentaciju.
dječak sa šibicama

#891 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Da bi napravio strucnjaka, moras imati dobar skolski sistem, dakle opet sistem. Koga je DIF ikada proizveo kao strucnjaka, osim Konakovica. Jedino nisam siguran za sta je on tacno strucan.

Ovdje svi pricaju o Mamicu, a niko pojma nema kakva masina stoji iza Dinama, kakav rad, kakvi strucnjaci, treneri, koliko je tu djece ukljuceno i tako dalje. Svi vide Mamica i kako on nesto prodaje nekakve igrace. Zato sto je to zgodno i nama svojstveno, daj da nekome prodam macka u vreci i uzmem pare, ili cuveno prodavanje vijecnice kauboju. Pa ne ide to tako, Mamic ne prodaje ublehe, Mamicevi igraci su vec godinama jedni od najboljih na svijetu. I nisu Mamicevi, on je samo trgovac, bio.

Da bi napravio vrhunskog sportistu, moras imati vrhunske trenere i vrhunske uvjete, i talenat. Da ima talenta, nije da nema, tu i tamo, ali jedan je Dzeko. A i on je odskolovan u Ceskoj, da je ovisio samo o ublehama bih sportskih trenera, ne bi dogurao dalje od Famosa. I onda i tu se gleda kako parazitirati, daj da ukrademo nekog bosanca Svedskoj, Austriji, Njmeackoj, neka ga oni odskoluju kao nogometasa pa da ga klepimo. Ako odbije, jebacemo mu majku izdajnicku. Taj sistem nece donijeti nikakve uspjehe.
U ostalim sportovima niti nema te uspjesne dijasporske djece, ako se neki i probije negdje u rukometu ili kosarci, igra za tu svoju drzavu u kojoj se rodio.
Chmoljo

#892 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 10/09/2023 21:15

Kako rekoh, kult sporta. Umjesto toga citamo i postujemo papanijadu samo jer su na pozicijama zavrsili i imaju para ali pljujemo doktore jer Boze moj, imaju 3k platu i treba im jebati mater sto se zale
debelo fulaš poentu sa ovim, apropo protesta od neki dan. u stvari, ti doktori i pogotovo ostali nemedecinski kadar zaposlen u javnim ustanovama su jedan od uzroka što se i ne ulaže u sport, odnosno takva svijest: daj meni jer mogu ucjenjivati a ostalo sve nek gori.

stvarno nisi u toku sa tim stvarima tako da ti je primjer loš.
Da znam kako postavio bih ti video negdje iz irske kad mali u srednjoj dodje sa medaljom nekom iz boksa kuci. Cijela skola ga doceka aplauzom.
Ja u srednjoj imao neki papir da mogu 50% casova preskociti od ministarstva. Smijali mi se u skoli neki profesori
ali eto ja danas baš gledam na TVu dječak skijaš, sa svojom porodicom, i majka govori koliko im je škola izašla u susret jer puno izostaje i kako su do neba zahvalni njegovom razredniku.

treba vremena za neke stvari. ovo društvo je umnogome istraumatizirano i to se preslikava i na neke prozaičnije stvari, ali nadoći će. treba vremena i rada. i rezultati će doći.

samo je potrebno othrvati se od toga da smo nesposobni, netalentovani i da je nemoguće ostvariti dobar rezultat.
Chmoljo

#893 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 10/09/2023 21:24 Da bi napravio strucnjaka, moras imati dobar skolski sistem, dakle opet sistem. Koga je DIF ikada proizveo kao strucnjaka, osim Konakovica. Jedino nisam siguran za sta je on tacno strucan.

Ovdje svi pricaju o Mamicu, a niko pojma nema kakva masina stoji iza Dinama, kakav rad, kakvi strucnjaci, treneri, koliko je tu djece ukljuceno i tako dalje. Svi vide Mamica i kako on nesto prodaje nekakve igrace. Zato sto je to zgodno i nama svojstveno, daj da nekome prodam macka u vreci i uzmem pare, ili cuveno prodavanje vijecnice kauboju. Pa ne ide to tako, Mamic ne prodaje ublehe, Mamicevi igraci su vec godinama jedni od najboljih na svijetu. I nisu Mamicevi, on je samo trgovac, bio.

Da bi napravio vrhunskog sportistu, moras imati vrhunske trenere i vrhunske uvjete, i talenat. Da ima talenta, nije da nema, tu i tamo, ali jedan je Dzeko. A i on je odskolovan u Ceskoj, da je ovisio samo o ublehama bih sportskih trenera, ne bi dogurao dalje od Famosa. I onda i tu se gleda kako parazitirati, daj da ukrademo nekog bosanca Svedskoj, Austriji, Njmeackoj, neka ga oni odskoluju kao nogometasa pa da ga klepimo. Ako odbije, jebacemo mu majku izdajnicku. Taj sistem nece donijeti nikakve uspjehe.
U ostalim sportovima niti nema te uspjesne dijasporske djece, ako se neki i probije negdje u rukometu ili kosarci, igra za tu svoju drzavu u kojoj se rodio.
ma ništa, evo ja planiram već jedan program za trenere, od vrtića. pa ćemo za dvadesetak godina dobiti trenere. pa za koš dvadesetak i neke rezultate ostvariti kad oni izbruse nebrušene dijamante.

elem, da se malo odmaknemo od ovog bespotrebnog crnjačenja, kao da je Zagreb preko tri okeana, a Hrvati nisu Balkan, Sarajevo i BiH nisu svjetska vukojebina da je neatraktivna za doći i raditi. talenti su mogu skupiti, nešto iškolovati, nešto dovesti iz komšiluka. pitanje je samo sistema odnosno, para, plana i želje nekoga da sve to uspostavi i gura.

kao da je Dinamo imao bezrezervnu podršku svih navijača sve vrijeme. kao da nismo gledali bojkote, kao da nismo gledali mučne presice.

sve se može, ali treba se htjeti. mi imamo sve preduslove, samo trebamo stvarno željeti i zasukati rukave.
Bodkin

#894 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 10/09/2023 21:25
Bodkin wrote: 10/09/2023 21:15

debelo fulaš poentu sa ovim, apropo protesta od neki dan. u stvari, ti doktori i pogotovo ostali nemedecinski kadar zaposlen u javnim ustanovama su jedan od uzroka što se i ne ulaže u sport, odnosno takva svijest: daj meni jer mogu ucjenjivati a ostalo sve nek gori.

stvarno nisi u toku sa tim stvarima tako da ti je primjer loš.
ali eto ja danas baš gledam na TVu dječak skijaš, sa svojom porodicom, i majka govori koliko im je škola izašla u susret jer puno izostaje i kako su do neba zahvalni njegovom razredniku.

treba vremena za neke stvari. ovo društvo je umnogome istraumatizirano i to se preslikava i na neke prozaičnije stvari, ali nadoći će. treba vremena i rada. i rezultati će doći.

samo je potrebno othrvati se od toga da smo nesposobni, netalentovani i da je nemoguće ostvariti dobar rezultat.
Ja nikad nisam rekao da smo nesposobni ni netalentovani. Ja sam igrao protiv exyu klubova u mladjim kategorijama i znam dobro da postoji dobna granica do koje si isti i onda oni krenu da se odvajaju. Znam i da su ih navijaci obozavali i znali sve o njima sa 15 godina.

Drago mi je da je taj mali skijas dobio uslove. Nadam se da ce u nastavku biti tako pa sta god nastalo od njega.

Apopo doktora, necemo se sloziti. Ne ulazim u ajmo reci nedoktore. Ali ako cujes ili cak ovdje procitas sta ljudi pisu o doktorima, sve bi ti trebalo biti jasno. Skupa sa onim da im treba jebat mater cim udjes kod njih jer zaradjuju bruku i nista ne rade. A doktor najvrijednija disciplina sto moze biti Necu dalje jer se necemo sloziti, a i off je
Chmoljo

#895 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 10/09/2023 21:31 Apopo doktora, necemo se sloziti. Ne ulazim u ajmo reci nedoktore. Ali ako cujes ili cak ovdje procitas sta ljudi pisu o doktorima, sve bi ti trebalo biti jasno. Skupa sa onim da im treba jebat mater cim udjes kod njih jer zaradjuju bruku i nista ne rade. A doktor najvrijednija disciplina sto moze biti Necu dalje jer se necemo sloziti, a i off je
evo da ti odgovorim, jer jeste off:

doktori su solidno plaćeni. da su samo oni trražili povećanje, vjerovatno ne bi bila tolika frka. a ne vjerujem ni da bi se javnost nešto posebno bunila.

problem je što i nije tako teško iškolavati med. sestru, a da ne govorim da ostala zanimanja imaju umnogome veće plate od istih zanimanja također na budžetu, ali u drugim ustanovama. na osnovu čega?

a kolike su varalice ovi sindikalisti, to ti mogu iz prve ruke reći. ja ne govorim uopšteno. govorim vrlo konkretno, o konkretnim ljudima, konkretnim zahtjevima. ono je čisti bezobrazluk.

udovoljavanjem njihovim zahtjevima se samo čini to da se novi zahtjevi prolongiraju za malo duži period i tjt. pri tome kanton ostaje bez para za kapitalne projekte, a prvi uvijek stradaju sport i kultura.

sport posebno. pa će onda dječak doći ovdje da kaže kako se probalo ali uvijek duplo golo. za to vrijeme federacija plaća dugove kliničkog centra u mostaru.

eto na kraju sam se i vratio na temu, jer na neki način i jeste povezano. politika se svodi na što dužu vladavinu kupovinom socijalnog mira. svaki napredak je uvjetovan finansijski, a kupovinom socijalnog mira, neće biti para za napredak.

pa ni u sportu. pogotovo u sportu, u stvari.
dječak sa šibicama

#896 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Crnjacenje ili ne, BiH sport je na nivou San Marina. Po uspjesima.

I to ima svoje razloge.

Sve drugo je mlacenje prazne slame, slazem se.
Bodkin

#897 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 10/09/2023 21:37
Bodkin wrote: 10/09/2023 21:31 Apopo doktora, necemo se sloziti. Ne ulazim u ajmo reci nedoktore. Ali ako cujes ili cak ovdje procitas sta ljudi pisu o doktorima, sve bi ti trebalo biti jasno. Skupa sa onim da im treba jebat mater cim udjes kod njih jer zaradjuju bruku i nista ne rade. A doktor najvrijednija disciplina sto moze biti Necu dalje jer se necemo sloziti, a i off je
evo da ti odgovorim, jer jeste off:

doktori su solidno plaćeni. da su samo oni trražili povećanje, vjerovatno ne bi bila tolika frka. a ne vjerujem ni da bi se javnost nešto posebno bunila.

problem je što i nije tako teško iškolavati med. sestru, a da ne govorim da ostala zanimanja imaju umnogome veće plate od istih zanimanja također na budžetu, ali u drugim ustanovama. na osnovu čega?

a kolike su varalice ovi sindikalisti, to ti mogu iz prve ruke reći. ja ne govorim uopšteno. govorim vrlo konkretno, o konkretnim ljudima, konkretnim zahtjevima. ono je čisti bezobrazluk.

udovoljavanjem njihovim zahtjevima se samo čini to da se novi zahtjevi prolongiraju za malo duži period i tjt. pri tome kanton ostaje bez para za kapitalne projekte, a prvi uvijek stradaju sport i kultura.

sport posebno. pa će onda dječak doći ovdje da kaže kako se probalo ali uvijek duplo golo. za to vrijeme federacija plaća dugove kliničkog centra u mostaru.
Znaci ti meni kazes da je JEDINI nacin da se plate doktori taj da se uzme od sporta i kulture? Umjesto da se prozivaju oni koji krse pare na treci auto, 4 ljubavnicu, dva stana da ne dolaze na sjednice i bijeli hljeb? Da ne zaboravim savjetnike.

Al eto to je zero sum game izmedju doktora i sporta/kulture

Ne slazem se samo je tako lakse

I naravno da nemam iluzija da medju njihovim sindikatom ima smeca i neradnika
Chmoljo

#898 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 10/09/2023 21:39 Crnjacenje ili ne, BiH sport je na nivou San Marina. Po uspjesima.

I to ima svoje razloge.

Sve drugo je mlacenje prazne slame, slazem se.
baš u nivou san marina?
Chmoljo

#900 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 10/09/2023 21:41
Znaci ti meni kazes da je JEDINI nacin da se plate doktori taj da se uzme od sporta i kulture? Umjesto da se prozivaju oni koji krse pare na treci auto, 4 ljubavnicu, dva stana da ne dolaze na sjednice i bijeli hljeb? Da ne zaboravim savjetnike.
ministri imaju po jedno auto, manje više, koja nisu bijesna, i možda još pokoje koje ne vrijedi ni 10.000.

savjetnici su poodavno ukinuti u kantonu.

kažem ti, nisi obaviješten i pričaš naučene fraze. ja sam fino neki dan napisao da je jedan sindikat hladno keširao stan prije tri godine i ogromnih poskupljenja za preko 200.000 KM. stavi prst na čelo i razmisli malo. govorim o konkretnim stvarima, ne uopšteno i generalno.

zadnji zahtjev je vrlo, vrlo bezobrazan.

i nisam napisao JEDINI, nego sam napisao da nas jebe ta i takva svijest: meni i samo meni. fino sam to napisao.

da su i prosvjetari bili bezobrazni sa zahtjevima isto bih napisao.
Post Reply