zato što je dječak sa šibicama napisao da i arapi ulažu enormne iznose, ali im izostaju rezultati, u smislu da pare ne mogu sve kupiti.Bodkin wrote: ↑10/09/2023 20:45Kako rekoh, kult sporta i sportista.Chmoljo wrote: ↑10/09/2023 20:31
Ne znaš se izraziti.
A ono što govoriš je ono što sam i ja napisao: ne ulaže se u sport.
Da ima volje u narodu, birali bi ljude u politici kojima je to bitno. Ali kod nas je percepcija da su utakmice želje i sarajeva za klošare i hašišare. Svijest koja ne cijeni ništa što nije naslonjeno na religijsko-duhovno.
Osim toga, nije bilo zapaženih rezultata koji napravili armiji poklonika i ubijedilo nove generacije da bavljenje sportom nije uzaludna rabota ako si se rodio u BiH.
Ali iz ulaganje i rad, rezultati će doći, a doći će i promjena percepcije.
Ne možemo se mi porediti sa plemenskom svijesti arapskog poluotoka koji nije ništa proizveo osim hurme i kamiljeg mlijeka.
Ulaganje i sistem su druga dva od top 3 problema po mom misljenju
Ne znam cemu poredjenje sa arapima kad smo u centru evrope.
Ali ono stonje cinjenica je da smo jedna od par zemalja bez olimpijske medalje
kult se gradi. mora od nečega krenuti. a za to prvo preduslovi, pa onda ide dalje.
Dinamo je sada jaka ekipa, nema šta. ali svi su nekako izbrisali iz sjećanja tankere para u njih uložene i neuspjehe da naprave značajniji rezultat u evropi u vrijeme Mamića.
bolan, kod nas su ljudi kada čuli da ćemo nabavljati nove tramvaje refleksno prvo rekli: a što će nama to novo, upropastićemo...
da sad ne idem na polje dnevne politike, NAROD ZNA kome treba zahvaliti za takvo sistematsko ubijanje u pojam, samo da bi lokalni begovi mogli isplivati kao spasioci i jedini sposobni da "vladaju".
sport je samo jedna od žrtava takvih stremljenja. ništa više, ništa manje.
da nije tako, bila bi i olimpijska medalja u nečemu, sasvim sam siguran.