Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BlueBlood wrote:....ne, sad, fakat, realno, kako smo svi ocekivali danas trpanje ovo je extra!
Bez Antolovica, Bogicevica, Vasilica, Kvesica, Colica, Stanica, Zolotica, Svrake, Beslije i Zebe, znaci bez prvog tima od prosle sezone AMAR OSIM je uspio napraviti ovakav rezultat!
Za revans nisam pametan, jos sam pod utiskom, realno tesko cemo izboriti slijedece pretkolo, ako se otvorimo najebali smo, ja bi opet ovakvu taktiku postavio, odigrati defanzivno, pojacati odbranu i na kontra napade pokusavati i onda jedna u 90. min da udje da i ovi mladji bar malo osjete kako je nama bilo kad ga je Zuban dao mada se to nemoze porediti
zeba je bio kod vas u prvom timu
al one tamo sezone..
gidra wrote:Zanimljivo, kvota na Sarajevo sa 1.8 na 2.2 ili sa 1.9 na 2.3 skočila, zavisi od kladionice. A na šipce pala sa 4 na 3
Znači da ima jako puno uplata na keca, vidjeli ljudi kakav je bio rezultat protiv Libertasa i sasvim logično je da ganjaju iznenađenje a kvota više nego dobra.
Slabo pratim domace klubove ali ovo sto je Zeljo odigrao juce je fantasticno stvarno. Pokazali su kako se igra i bori za dres kluba, do zadnje kapi znoja, ne skidaju se gace prije zvizduka zadnjeg...
Svaka cast stvarno, ja cu prvi otici na Kosevo i podrzati ovakvog Zelju iako skoro nikad ne idem na domace tekme jos od prije 10 godina...
Ljudi ja ne kontam ko pušta uopšte ovu djecu na forume pa se svadjaju na ovoj relaciji Željo - Sarajevo. Brate dragi ja stvarno volim Sarajevo, ali srce mi puno zbog današnje utakmice u Plzenu i navijao sam za Želju skoro kao što bih i za Sarajevo. Sad treba biti malo realan, i reći da je smiješna stvar da se mi ovdje radujemo to što nam prvak države nije doživio debakl protiv jednog solidnog, ali ne baš prejakog kluba.
Ipak svako ko osporava bilo kakav kvalitet Viktorije neka bježi s ovog foruma jer su ljudi ne tako davno dokazali svoj kvalitet nastupom u Ligi Prvaka i sjajnim rezultatima u Evropa Ligi. U današnjoj utakmici ljudi su dokazali svoj kvalitet pa su izgledali kao npr. Sarajevo protiv Libertasa. Sarajevo jeste konstanto napadalo i imalo te zicere, ali Libertas odigrao hrabro i imao sreće.
Sad stvar je u tome da Željo nije Libertas nego renomirani klub koji svakako umije i da zabije gol, a pogtovo uspavanoj odbrani i još gore nezainteresovanim golmanom Viktorije. Optimista sam, mislim da Željo može do 2:1.
I još neko reče da Željo samo igra sa Evropskim klubovima dok Sarajevo igra sa seoskim su dokaz koliko djece ima na ovom forumu. Djeco, naši klubovi igraju s drugim evropskim klubovima preko žrijebanja i šteta što nismo dobili Liverpool ili Stuttgart, ali to je zaista stvar sreće. Željo je do sada igrao npr. sa Newcastelom i Malagom, Victorijom dok je Sarajevo igralo sa Genkom, Dinamom iz Kijeva i Clujom. Znači sve je to stvar sreće, a bolje da dolaze lakši klubovi. Da je sve moguće govori i činjenica da je Slavija izbacila Alborga koji je godinu dana ranije prošao grupnu fazu Lige prvaka, a Sarajevo izbacilo Helsingborga u kojem je igrao i jedna Henrik Larsson naprimjer.
lider wrote:
Mi smo svojima zviždali nakon te tijesne pobjede, vidiš to ti je ta razlika između velikih i malih
Dobar je Memo! Kakvi bolan veliki, sta ti je.
omega369 wrote:
Nije huja. Znas dobro da sam realan i znas sta sam rekao prije utakmice. Ili ce biti guravo ili ce vas natrpati. realno, naravno da su kvalitetniji i da su imali sanse, ali realno mene su razocarali igrom. igra bez ritma, trke nepovezano, primili su amaterske pacerske golove. kako god, kao sto sam i govorio, sa njima se moze igrati, bunker bunker ali se moze igrati. trebace vam dosta pameti i srece u revansu ali sad barem imate realne sanse. potrebna vam je jedna frljoka za 90 min. njima ce biti mnogo teze u revansu nego vama
Bojim se da ce revans biti daleko zajebaniji. Sad su vidjeli da nas nece natrpati kako su se nadali, vidjeli su da mozemo zaibit kakav takav gol, na nasim ce biti pritisak veci nego li pred ovu tekmu, jer se sad odjednom ocekuje prolaz, a prije prve tekme bilo je "primit sto manje", ionda navijaci, pun stadion itd...
Nadam se najboljem ,ali tesko Bogami.
U jebem ti pesimiste trebali ste im skinuti gace na izvlacenju odmah.Cesi su qrac od ekipe kao i Zeljo i samo bolje motivisan klub ce proci dalje a to je Zeljo i to ako brko kloca Adilovica otjera sto dalje sa Grbavice.Cuj,,Manijak ,,sa Grbavice i sumnja u svoj klub E nece biti pritisak na Zelji nego na onima onamo jer Zeljo jednostavno nema sta izgubiti jer je i prije utakmice bio apsolutni autsajder samo kod mene i par nas apsolutni favorit.P.S.Koliko sam danas upratio Face prenosi utakmicu pitara i slasticara na RadioFace
Ah, naravno, sada krece prica da Plzen uopste nije nesto... Ma bezze, nosioci u 3 pretkolu samo... Mozda bi bili i u play offu, za sto treba malo srece...
Ti Albanci mi djeluju kao neki šabani žešći... dovode igrače samo za dvije utakmice, odmah me podsjete na Jedinstvo u Intertoto kupu Takve stvari ne završe dobro.
Opet, Sarajevo iz proljetnog dijela prošle sezone je bilo vrlo loša ekipa, bez glave i repa... ovo pojačanja što su doveli većinom su kasno stigli, tako da će biti povuci-potegni.
za želju sinoć....šta retji vego dobro sam se udala kako sam se nadala
nit su česi neki fudbalski genijalci nit je Željo taraba.....ako se oslobode straha mogle bi komšije i uzet skalp ovim čehoslovacima...odbrana im je tarabetina žešća i to bi se moglo iskoristiti
sve u svemu izgledalo je ko nekad igra naše reprezentacije...do 55 minute solidno organizovano i onda raspad sistema
u svakom slučaju svi na Koševo i pomoć Želji makar prisustvom
jedina šteta je što je Željo primio 4 bezvezna gola koji su plod grešaka odbrane a ne neke akcije Plzena. znaći može se ovo proći u revanšu jer je želji dovoljno i 1 razlike da ide dalj dakle 1-0 ili 2-1 a može željo dati dva gola ali je sad pitanje moželi odbrana izdržati da neprimi više od jedno gola. izvlačenje parova LP je petak gdje le Plzen nosioc i ako Željo prodje relativno lakšeg če protivnika dobiti i fina prilika da naš prestavnik igra grupe LE. Željo nemože dobiti prestavnika lige petice jer je žrijeb podjeljen na šampione i nešampione tako da... e sad ima jedan drugi eventualni problem a to je da Željo nebi mogao igrati u BiH grupe EL jer niti jedan stadion neispunjava uvjete. sad da li bi UEFA progledala kroz prste neznam.
cyprus wrote:Joj, kako mi je muka čitat većinu postova na ovoj temi... Al ko me tjero, jebem ti budalu
ja se slažem s tobom.
Znaš šta je najgore ultima, ispadnete li u što ja još uvijek vjerujem, prvenstveno jer su ovi stvorili bruku šansi i jer morate koliko - toliko napasti da bi dali gol, onda će svi ovi koji govore da je Viktorija cirkus početi da pljuju i po Osimu i po našem fudbalu i po svemu i prestat će da prate i ligu i sve do iduće Evrope, kad će početi opet da nas lože da Steaua nije što je prije bila.
El_comadante wrote:jedina šteta je što je Željo primio 4 bezvezna gola koji su plod grešaka odbrane a ne neke akcije Plzena. znaći može se ovo proći u revanšu jer je želji dovoljno i 1 razlike da ide dalj dakle 1-0 ili 2-1 a može željo dati dva gola ali je sad pitanje moželi odbrana izdržati da neprimi više od jedno gola. izvlačenje parova LP je petak gdje le Plzen nosioc i ako Željo prodje relativno lakšeg če protivnika dobiti i fina prilika da naš prestavnik igra grupe LE. Željo nemože dobiti prestavnika lige petice jer je žrijeb podjeljen na šampione i nešampione tako da... e sad ima jedan drugi eventualni problem a to je da Željo nebi mogao igrati u BiH grupe EL jer niti jedan stadion neispunjava uvjete. sad da li bi UEFA progledala kroz prste neznam.
ti kako si kren'o, da razradimo moguće protivnike želje na proljeće
polako ljudi, ovo je samo rezultat koji je atraktivan sa aspekta velike posjete, ništa drugo, poraz kao i svaki drugi, ništa od bodova za popravku koeficijenta, treba pobijediti i materijalizirati ove golove na strani, bez toga sve je nula osim što će se malo finansije popraviti
pustite ubleha priče o golovima na strani i veličanje poraza, prolaz pa kakav god je važan, makar ko oni crnogorci što su prošli iz penala u 90.minuti,
i nemojte nam razvaliti travnjak, valja i nama igrati 2 dana poslije vas ovo ozbiljno
- Zeljo ima aktivan rezultat i to je najvaznije ....
- Lijepo je sto se o sampionu Drzave Bosne i Hercegovine opet pisu i govore pozitivne stvari ....
- Jako je dobar osjecaj vidjeti u ekipi: Hodzica, Sadikovica, Bajica a kad se oporave i Zolu i Kvesica - ZELJINU mladost ....
- Ovaj kakanjac Hadzic bi mogao biti kao i njegov sugradjanin Hasagic ....
- Za sve ti hvala AMARE .....
- Idemo u sljedeci utorak pomoci nasem Zelji da odigra prvenstveno dobru utakmicu - a ako se poklope i neke stvari - idemo u trece pretkolo Lige Prvaka ....
- Hvala igracima za jucerasnju utakmicu i ostavljanje SRCA na terenu. Najbolji navijaci TM87 - sa ostalima koji vole FK Zeljeznicar - pokazali su kako se voli i navija za svoj klub ....
Plavih_11 wrote:Polako ljudi, sta vam je, kakvi crni protivnici u trecem pretkolu, ima jos 90 zajebanih minuta. Imali smo utakmicu u kojoj nam je cilj bio da primimo sto manje golova a da pokusamo dati nesto iz kontri i polovicno smo uspjeli. Nismo se odbranili kako treba ali smo dali 3 iz kontri.
U utorak ce biti skroz druga utakmica u kojoj mi moramo napasti a oni se mogu komotno cuvati i ne srljati kao danas. Mada, sumnjam da ce biti neke razlike u napadanju u odnosu na danasnju utakmicu.
Nema potrebe a ni prevelikog razloga za euforiju.
po meni je plzenu ovaj rezultat puno nezgodniji obzirom na njihove dvije, za mene kao prosječnog navijača, iznenađujuće slabosti koje bodu oči: njihova odbrana i što me posebno iznenadilo da su počeli pokazivati nervozu (na treneru se najbolje vidjelo)
ako kone prvo poluvrijeme budu imale aktivan rezultat 0:0 ili 1:1, mogli bi proći ove čehe
dodao bih da nikad dosad ni za jednu utakmicu naših klubova u evropi nije potrošeno više vazelina k'o što su to uporabile prije sinoćnje utakmice naše male plave komšije
Havatar wrote:Igraci su dali sve od sebe ali ipak nema Zeljeznaicar kvalitet za pobjedu ali i Viktorija Plzen ima mnogo slabiju ekipu nego prosle godine. Sad u revansu je moguce uz pomoc publike da se otvari prolaz dalje posto ce navijanje dati dodatnu motivaciju dok ce na igrace Viktorije uticati tako da daju manje nego sto mogu ali ipak i dalje je tesko ocekivati prolaz .
Koji su igraci otisli u odnosu na proslu sezonu pa su mnogo slabiji?
Gledao sam prosle godine revans utakmicu protiv Napolija i dvije protiv Fenerbahcea i sad su mnogo slabije igrali nego tad a i generalno su slabiji i nema veze sto su isti igraci kao prosle godine posto je i Roma nakon sto je osvojila titulu nije nikog kupovala nego su samo ostavili tim koji je osvojio titulu pa su naredne godine imali jednu od najgorih sezona.
internazionale wrote:
po meni je plzenu ovaj rezultat puno nezgodniji obzirom na njihove dvije, za mene kao prosječnog navijača, iznenađujuće slabosti koje bodu oči: njihova odbrana i što me posebno iznenadilo da su počeli pokazivati nervozu (na treneru se najbolje vidjelo)
ako kone prvo poluvrijeme budu imale aktivan rezultat 0:0 ili 1:1, mogli bi proći ove čehe
dodao bih da nikad dosad ni za jednu utakmicu naših klubova u evropi nije potrošeno više vazelina k'o što su to uporabile prije sinoćnje utakmice naše male plave komšije
Odbrana Plzena jeste jako slaba, ali zato imaju losu realizaciju u napadu salu na stranu, ne vjerujem da ce Cesi doci da brane rezultat, a ako prvi zabiju gol, onda je sve gotovo i puno pametnije bi bilo za igrace Zeljeznicara da u tom slucaju igraju bunker kao u prvoj utakmici, nego da pokusavaju zabiti dva gola, jer bi vrlo lako mogli oboriti rekord kad je u pitanju poraz na domacem terenu
Pa u drugom poluvremenu je i njima ušlo sve što su opucali.
Mislim da su naši skontali u zadnjih 30 minuta da mogu igrati sa ovima... eh sad to može biti mač sa dvije oštrice, mora se pronaći balans između odbrane i napada.