Nece biti gostovanja u Englesku ili Njemacku jer cemo biti ista jakosna skupina,ona najjaca. Mogu nam doci eventualno neke dilber reprezentacijeRob_Atl wrote:Tako ce i bit jarane , vec kad postanemo neka sila i kad nam konkurenti budu samo sanija, njemacka, italija, engleskaKvaziExpert wrote:A kad se pocnemo redovno kvalifikovati na prvenstva, i to ce postati bez veze. Zato uzivajmo u trenutku
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 4, reprezentacije poput litvanije, slovacke itd nam nece ni bit zanimljive i nevjerujem da cemo praviti invaziju po tim nekim lijevim gostovanjima kao sto je to danas, jer od pocetka ovih kvalifikacija svaka nam je historijska tekma bila
.. Vec kad se kvalifikujemo nema vise historijskih utakmica, e jedino jos da evropsko odradimo i onda ce biti ono ma jebo slovake dernut cemo ih 3-4 0 cuvaj lovu za gostovanje u njemackku ili englesku
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#876 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
- cyprus
- It_is_a_Leclerc
#878 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ružnopojavni Hamšik je strijlac u utakmici Napoli- Chievo
-
IlijaLadin
#879 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
dvostruki.It_is_a_Leclerc wrote:Ružnopojavni Hamšik je strijlac u utakmici Napoli- Chievo
- elmirčo
#880 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
hamšik 2 tekme 4 gola 
-
Adoxxx
#881 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
jel se ko sjebo od nasih?
- It_is_a_Leclerc
#882 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ružan je, brate, i u dušu i u tijelo. 
- nKrkan
#883 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Hamšik 2 utakmice 4 gola a ja ipak mislim da je nemoguće da protiv nas on uopšte dođe do pozicije za šut ... 
- Idemedosumom
#884 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo da ne bude kao protiv Bjelorusije
- nKrkan
#885 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja ne vidim zašto bi se branili al' ako budu ko Bjelorusija pa to je uvreda za fudbal ...Idemedosumom wrote:Samo da ne bude kao protiv Bjelorusije
- It_is_a_Leclerc
#886 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Toj "stamenoj" odbrani je velesila Lihtenštajn zabila gol.
- Infaze Studio
#887 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
...a nama nisu mogli.It_is_a_Leclerc wrote:Toj "stamenoj" odbrani je velesila Lihtenštajn zabila gol.
- nKrkan
#888 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
A tad je igro Šunjić i to od prve minute ...Infaze Studio wrote:...a nama nisu mogli.It_is_a_Leclerc wrote:Toj "stamenoj" odbrani je velesila Lihtenštajn zabila gol.
- It_is_a_Leclerc
#889 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pa za razliku od nas, Slovaci su jednako stamenoj odbrani lhtenštajnskih superstarova uspjeli zabiti čak 1 gol, dok smo im mi dali tek 8.Infaze Studio wrote:...a nama nisu mogli.It_is_a_Leclerc wrote:Toj "stamenoj" odbrani je velesila Lihtenštajn zabila gol.
Ne potcijenjujem Slovake, samo je malo bezveze da od njih pravimo Brazil..
- cyprus
#890 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nije Brazil, ali je protivnik koji može ravnopravno odigrat sa nama...It_is_a_Leclerc wrote:Pa za razliku od nas, Slovaci su jednako stamenoj odbrani lhtenštajnskih superstarova uspjeli zabiti čak 1 gol, dok smo im mi dali tek 8.Infaze Studio wrote:...a nama nisu mogli.It_is_a_Leclerc wrote:Toj "stamenoj" odbrani je velesila Lihtenštajn zabila gol.
Ne potcijenjujem Slovake, samo je malo bezveze da od njih pravimo Brazil..
- It_is_a_Leclerc
#891 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Može i FK Zvijezda Gradačac odigrati ravnopravno s nama, ako naši igrači s pogrešnim stavom uđu u utakmicu. Samo ako budemo motivirani i ozbiljni, rasut ćemo Slovake.
- Kaptain Kool
#892 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zna li ko slučajno gdje se u Berlinu može gledati utakmica?
- Idemedosumom
#893 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Kako bi samo valjalo da zabijemo u prvih 10 minuta. Slovaci bi se sigurno izgubili, a do kraja bismo im jos najmanje 3 komada utrpali.
Ako kojim slucajem ostane 0:0 na poluvremenu, nervoza ce se pod kozu uvuc
Ako kojim slucajem ostane 0:0 na poluvremenu, nervoza ce se pod kozu uvuc
- shake69
#894 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bogme eno Skrtel igra protiv ManU od pocetka a nesto se pricalo o povredi. Bilo bi fino da ga, recimo malo RvP nagazi u nekom duelu, zar ne!?
- akcid
#895 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da kojim slučajem u našem sastavu ne igraju Džeko i Ibišević, kakav rezultat možemo očekivati?cyprus wrote:Nije Brazil, ali je protivnik koji može ravnopravno odigrat sa nama...It_is_a_Leclerc wrote:Ne potcijenjujem Slovake, samo je malo bezveze da od njih pravimo Brazil..
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#896 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo u Zenici , pa par dana poslije u ZiliniKaptain Kool wrote:Zna li ko slučajno gdje se u Berlinu može gledati utakmica?
-
PeppermintSA
#897 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Rezultat će zavisiti isključivo od nas samih,
Slovačka je dobar tim sa par finih pojedinaca - odgledao sam 4 nijhove utakmice tokom ovog ciklusa. Protiv Grčke kući su morali najmanje zabiti 3 komada, a na kraju su minimalno izgubili. S druge strane, odgledao sam snimak protiv Lihtenštajna i izgledali su blijedo i nemotivisano i mogu reći da je utakmica generalno bila negledljiva. Šta hoću reći? Do sad su mnogo oscilirali što se tiče igre, a i ruku na srce nisu imali sreće u pojedinim mečevima.
Sad je drugačija situacija - došlo je do promjene selektora što neminovno dovodi do pozitivnog šoka, nemaju ništa izgubiti jer je nijhov plasman na Mundijal u domenu naučne fantastike, te će sigurno doći rasterećeni. Glavni nijhovi igrači su jako dobro počeli novu sezonu, u finoj su formi i samim tim, nijhovi raniji kiksevi nisu mjerodavni za ovu diskusiju.
Ipak, mi jesmo bolji tim, igramo kući pred našim navijačima, pobjeda nas faktički dovodi na prag plasmana na prvo veliko takmičenje i po svakoj logici bi trebali preuzeti konce igre od samog početka. Mene ne plaši Slovačka, niti me plaši naše neko podbacivanja - jedino me plaši da ne izgorimo u prevelikoj želji i radi toga odigramo ispod, sada već uspostavljenog, nivoa na kojem evo već 2 godine igramo.
Da budem kristalno jasan - strah me da ne bude utakmica kao protiv Rumunije u Zenici, gdje se vidjelo da imamo abnormalno veliku želju, gdje smo igrali dobro, ali gdje nije postojala mirnoća, gdje smo u par navrata kiksali golemo u odbrani, jurili rezultat i na kraju na svu sreću se izvukli. Nekako mi djeluje kao da su to davno prošla vremena i da sad iz utakmice u utakmicu izgledamo k'o špricer, al' me opet strah.
Ako mi povedemo na vrijeme - primaju najmanje 3 komada. Ako kiksamo nazad i oni povedu, odnosno ako ne zabijemo gol na vrijeme, biće itekako jebeno. Ja se samo nadam da će momci odigrati ovu krucijalnu, do sad najbitniju utakmicu na nivou, smireno...Moramo biti svjesni da mi u grupi imamo Grčku koja poput mačke ima 9 života - ako joj daš prst, uzeće ti ruku. Nemamo taj luksuz.
A zatim, strah me ove euforije... Prije meča s Grčkom, nije bilo bombastičnih izjava, nije se ovoliko kenjalo o ''razbijanju'', ''razvaljivanju'', ''jurišanju''...možda je to moj subjektivnu dojam, ali sam ja dočekao utakmicu bez ikakve pompe. Sad je situacija drugačija - spava se po ulicama da bi se dočepalo karte, cijela dijaspora se bukvalno digla da ide na meč u Žilini, Pape po prvi put izjavljuje da očekuje svih 6 bodova. Ja sam 2 mjeseca pred Grčku govorio prijateljima da ćemo ih masakrirati, al' me sad sve nešto strah da se strovalimo.
Daj bože da sam u krivu...I još jedna stvar - Nikom se ne gade naslovi kao što su ''historijski megdan'', ''utakmica generacije'' itd. Generalno mi se diže kosa na sve ove novokomponovane seljačke furke kao što su ti bombastični naslovi, tepanja tipa ''Pjanke, Džekson'' itd., nadimci kao što su ''Dijamant'', ''Mali princ''..., vašarske atmosfere koje se prave na tekmama reprezentacije i generalno sav silni folklor u i oko državnog tima. Međutim, ovaj dvomeč jeste istorijski jer apsolutno nikad nismo bili u boljoj poziciji - nikad nismo bolje izgledali na terenu, nikad nismo imali ovakvu širinu u igračkom smislu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji da ne osciliramo i da svaku utakmicu igramo maksimalno požrtvovano i profesionalno; nikad nismo imali jak međunarodni lobi iza nas, nikad nismo bili u situaciji da sami diktiramo tempo grupe i smo u mogućnosti da 2 kola prije kraja kvalifikacija obezbjedimo prvo mjesto, i za kraj, nikad ali apsolutno nikad nismo u jednim kvalifikacijama izgledali tako moćno kao što izgledamo sad.. Mi ako dobijemo Slovake u oba meča, mi smo na SP - razlika između toga i utakmice u Parizu, utakmice protiv Danske na Koševu, utakmica protiv Portugala jeste, kao prvo, sve iznadpomenuto, a kao drugo i treće činjenice da sve to možemo uraditi u tišini, bez očiju svjetske javnosti, te zatim da nam je protivnik itekako po mjeri. Mi jesmo razbili Francuze u Parizu, al' oni su Francuska a mi smo još uvijek mala BiH. Jako me strah ovog dvomeča.
Mislim da je ovaj dvomeč prekretnica ove generacije - ako izađu kao pobjednici sa 6 bodova, tiho ali sigurno - sigurno se može reći da su postali sila...ako ne uspiju, opet slijedi ''vađenje'' do kraja kvalifikacija, što nas prati od 2003. godine. Ja vjerujem da ćemo napraviti taj rezultat, ali me ipak strah...
Slovačka je dobar tim sa par finih pojedinaca - odgledao sam 4 nijhove utakmice tokom ovog ciklusa. Protiv Grčke kući su morali najmanje zabiti 3 komada, a na kraju su minimalno izgubili. S druge strane, odgledao sam snimak protiv Lihtenštajna i izgledali su blijedo i nemotivisano i mogu reći da je utakmica generalno bila negledljiva. Šta hoću reći? Do sad su mnogo oscilirali što se tiče igre, a i ruku na srce nisu imali sreće u pojedinim mečevima.
Sad je drugačija situacija - došlo je do promjene selektora što neminovno dovodi do pozitivnog šoka, nemaju ništa izgubiti jer je nijhov plasman na Mundijal u domenu naučne fantastike, te će sigurno doći rasterećeni. Glavni nijhovi igrači su jako dobro počeli novu sezonu, u finoj su formi i samim tim, nijhovi raniji kiksevi nisu mjerodavni za ovu diskusiju.
Ipak, mi jesmo bolji tim, igramo kući pred našim navijačima, pobjeda nas faktički dovodi na prag plasmana na prvo veliko takmičenje i po svakoj logici bi trebali preuzeti konce igre od samog početka. Mene ne plaši Slovačka, niti me plaši naše neko podbacivanja - jedino me plaši da ne izgorimo u prevelikoj želji i radi toga odigramo ispod, sada već uspostavljenog, nivoa na kojem evo već 2 godine igramo.
Da budem kristalno jasan - strah me da ne bude utakmica kao protiv Rumunije u Zenici, gdje se vidjelo da imamo abnormalno veliku želju, gdje smo igrali dobro, ali gdje nije postojala mirnoća, gdje smo u par navrata kiksali golemo u odbrani, jurili rezultat i na kraju na svu sreću se izvukli. Nekako mi djeluje kao da su to davno prošla vremena i da sad iz utakmice u utakmicu izgledamo k'o špricer, al' me opet strah.
Ako mi povedemo na vrijeme - primaju najmanje 3 komada. Ako kiksamo nazad i oni povedu, odnosno ako ne zabijemo gol na vrijeme, biće itekako jebeno. Ja se samo nadam da će momci odigrati ovu krucijalnu, do sad najbitniju utakmicu na nivou, smireno...Moramo biti svjesni da mi u grupi imamo Grčku koja poput mačke ima 9 života - ako joj daš prst, uzeće ti ruku. Nemamo taj luksuz.
A zatim, strah me ove euforije... Prije meča s Grčkom, nije bilo bombastičnih izjava, nije se ovoliko kenjalo o ''razbijanju'', ''razvaljivanju'', ''jurišanju''...možda je to moj subjektivnu dojam, ali sam ja dočekao utakmicu bez ikakve pompe. Sad je situacija drugačija - spava se po ulicama da bi se dočepalo karte, cijela dijaspora se bukvalno digla da ide na meč u Žilini, Pape po prvi put izjavljuje da očekuje svih 6 bodova. Ja sam 2 mjeseca pred Grčku govorio prijateljima da ćemo ih masakrirati, al' me sad sve nešto strah da se strovalimo.
Daj bože da sam u krivu...I još jedna stvar - Nikom se ne gade naslovi kao što su ''historijski megdan'', ''utakmica generacije'' itd. Generalno mi se diže kosa na sve ove novokomponovane seljačke furke kao što su ti bombastični naslovi, tepanja tipa ''Pjanke, Džekson'' itd., nadimci kao što su ''Dijamant'', ''Mali princ''..., vašarske atmosfere koje se prave na tekmama reprezentacije i generalno sav silni folklor u i oko državnog tima. Međutim, ovaj dvomeč jeste istorijski jer apsolutno nikad nismo bili u boljoj poziciji - nikad nismo bolje izgledali na terenu, nikad nismo imali ovakvu širinu u igračkom smislu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji da ne osciliramo i da svaku utakmicu igramo maksimalno požrtvovano i profesionalno; nikad nismo imali jak međunarodni lobi iza nas, nikad nismo bili u situaciji da sami diktiramo tempo grupe i smo u mogućnosti da 2 kola prije kraja kvalifikacija obezbjedimo prvo mjesto, i za kraj, nikad ali apsolutno nikad nismo u jednim kvalifikacijama izgledali tako moćno kao što izgledamo sad.. Mi ako dobijemo Slovake u oba meča, mi smo na SP - razlika između toga i utakmice u Parizu, utakmice protiv Danske na Koševu, utakmica protiv Portugala jeste, kao prvo, sve iznadpomenuto, a kao drugo i treće činjenice da sve to možemo uraditi u tišini, bez očiju svjetske javnosti, te zatim da nam je protivnik itekako po mjeri. Mi jesmo razbili Francuze u Parizu, al' oni su Francuska a mi smo još uvijek mala BiH. Jako me strah ovog dvomeča.
Mislim da je ovaj dvomeč prekretnica ove generacije - ako izađu kao pobjednici sa 6 bodova, tiho ali sigurno - sigurno se može reći da su postali sila...ako ne uspiju, opet slijedi ''vađenje'' do kraja kvalifikacija, što nas prati od 2003. godine. Ja vjerujem da ćemo napraviti taj rezultat, ali me ipak strah...
-
Rob_Atl
#898 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Izvadi bilo kojoj reprezentaciji dva najbolja napadaca pa da vidimo ko to moze parirati ostalimaakcid wrote:Da kojim slučajem u našem sastavu ne igraju Džeko i Ibišević, kakav rezultat možemo očekivati?cyprus wrote:Nije Brazil, ali je protivnik koji može ravnopravno odigrat sa nama...It_is_a_Leclerc wrote:Ne potcijenjujem Slovake, samo je malo bezveze da od njih pravimo Brazil..
-
udrch
#899 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
izdominiraće ih Džeko i Ibiševićć
- House
#900 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ta će Slovaci