Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- banjaluka078
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
moralo bi biti definisano krivičnim zakonom. koliko znam nije.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35Plasiramje laznih vijesti kako je mango odlican za ubijanje svih stanica raka, epilepsije i demencije, nije ni slicno kao plasiranje laznih vijesti koji direktno mogu izazvati oruzani sukob. Ne poznajem zakon, pravo nije moje podrucje, ali pretpostavljam da postoje clanci zakona koji to pokrivaju.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:25To tako ne funkcionira.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Da imaju 3 pametna covjeka u RAKu prava istinska domoljuba, spucali bi kazne svima, od Avde, preko Avaza do Klixa. Pa i sire.
Oni su "imali izvore", i to je to, time indirektno govore da ne garantiraju vjerodostojnost objave. A čak i da je lažna, mislim da plasiranje lažne vijesti kao takve nije zabranjeno/kažnjivo. Jedino ako ne pretrpi dokazivu štetu koja je direktno povezana s tim.
Mozda Bata ili Chmoljo mogu to malo pojasniti.
Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
ali npr nadriliječništvo jeste federalnim KZ.
-
sumirprimus
#8728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad nije dodikov secesionizam sankcionisan jos, jbo ba pricu o huskanju
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uz dužno poštovanje, ali naročito u ovom poslijeratnom valu, to je grupa koja i jeste najviše zahvaćena emigracijom (relativno gledano), makar od ovih što se uopće oglašavaju.zippoo87 wrote: ↑07/03/2025 21:27Problem je sto takvi neuki i nepismeni (vecinski) u dijaspori misle da je patriotizam ako navijaju za SDA a mi u BiH znamo da SDA ima veze sa patriotizmom,kao sa lanjskim snijegom. I zato je to problem. I ovdje,imas dvije grupe ljudi koji su glasaci za SDA...prvi su ove karijeriste i sto imaju debelu korist a drugi su ta krezava sirotinja,koja nema dovoljno inteligencije da sabere 2 i 2 i da razumije sta je sta,sta je drzava,sta patriotizam,sta kriminal,sta korupcija,sta lose navike i ponasanje...i njih se takve neuke politicki iskoristava. Ima milion primjera od rata na ovamo kako je SDA na takvim zgrnula milione,humanitarna pomoc,traktori,freze, zarazene junice,obecavanje svega i svacega svake 2 godine a nikako da se nesto i ispuni,itd itd.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:14Da komentarišem ovo, nisam vremena prije da pišem detaljnije.zippoo87 wrote: ↑05/03/2025 23:37
Naravno...neuk covjek ce jako cesto prenijeti svoje neznanje i na djecu,jer nece ih gurati u obrazovanje i edukaciju. A samo je znanje i obrazovanje najbolji izlaz za svakog covjeka. Sa znanjem si priznat bilo gdje u svijetu a sa neznanjem,nisi ni u svom selu. I to je sva poenta.
I upravo je ovo glavni razlog zasto ljudi u BiH "ne priznaju" dijasporu...jer se iz aviona vidi ta neobrazovanost i da su to ljudi koji se ni za 25 godina nisu uspjeli asimilirati u drzavu u kojoj zive,nisu ni pokusali nauciti nesto jezika,ukljuciti se u neke programe u toj drzavi...oni su bukvalno kao zarobljeni u tim drzavama tamo...fizicki su u dijaspori a psihicki su u BiH,preko portala,foruma,chatova,interneta itd itd. I onda ljudi ovdje popizde,kada neko tamo iz dijaspore,ovdje navija za SDA a nama SDA ovdje unistila sve pa i drzavu...sve ove probleme sto sada imamo su direktni produkti vladavine SDA i ostalih nacionalistickih stranaka. I zato svako od vas iz dijaspore ko navlaci vodu na SDA i nacionalni mlin,fakticki navlaci na sebe gnjev normalnih gradjana,koji zele da ova drzava uspije .
U pravu si donekle.
Naravno treba ići za obrazovanjem, biti ugledan dio društva, ali od toga nema ništa ako se stvarno asimiliraš.
Evo, ja da sam potpuno asimiliran, džaba što sam i dekan nekog fakulteta ako su mi dešavanja u Bosni daleka kao ona u Kongu. Tu mora biti jedan određeni balans.
Naravno da sam i Nijemac, ali sam i iz BiH. 21. je stoljeće, u vremenu potpune instant-komunikacije, pristupnosti medija, postalo je moguće održati višeslojan identitet. Da ne govorimo o etničkom porijeklom. Mogu ja možda i ovdje u Njemačkoj biti prihvaćen (što i jesam), ali npr. jednom budem u Francuskoj, nešto dogovaramo, oni pitaju odakle si, i džaba što znaju da dolazim iz Njemačke, kaže znaju oni za balkan/ex-yu/Bosnu![]()
Tu jednostavno moraš biti donekle izbalansiran.
Ovo za SDA, pa vidi, ti isti ljudi bi i u Bosni navijali za SDA, isto kao što bi i ti bio za opciju koju trenutno podržavaš. Ne mjenja odlazak u neku drugu zemlju toliko u tom pogledu, a i zašto bi? Ti ljudi su najčešće iz krugova tipičnih glasača ove ili one stranke, neće ni biti obrnuto da jugonostalgičar odjednom priziva "komunjare" na Facebooku dok pređe u Njemačku ili Nizozemsku. Većina je itekako svjesna situacije u Bosni i Hercegovini, i njihov ostanak vjerovatno ne bi mjenjao političko opredjeljenje, isto kao što ih i prije uživo sagledavanje situacije nije promjenilo...
Ovakvi ljudi nisu od koristi ni u BiH ni u dijaspori,samo sto su iz dijaspore jos glasniji. Evo sada ,pun FB tih sa 50+ godina,koji pojma nemaju ni sta je FB ni drustvene mreze,ni sta je istina...eno oh tamo po FB lajkaju i sheruju lazne Bingo,FIS,Konzum nagradne igre,komentarisu svaku vijest na koju nalete,misle da je zemlja ravna ploca,misle da su sve teorije zavjere,itd itd. A svaki drugi koji komentarise politicka zbivanja i gusla za bOkira je iz dijaspore.
U tome i jeste fol, tipični SDA glasači i jesu najviše u dijaspori. Ne misle da je to patriotizam, već je to sasvim uobičajno za odrastanje, okruženje iz kojeg su ipak nikli.
To je isto kao kada se Hrvati ibrete da je dijaspora po Njemačkoj teška desnica u HR, ali kako neće biti? Ti ljudi u 90% slučajeva dolaze iz tipičnih HDZ utvrda. Znači, rodi se i živi nekih 20-ih u čistoj HDZ sredini, onda u Njemačkoj pauza, a onda opet svaki kontakt sa Hrvatskom mu je kroz kontakt sa tom sredinom. On kad dođe "kući", njegovi stavovi zapravo bivaju potvrđeni od okoline.
I u Njemačkoj i u Imotskom je isto daleko liku iz Zagreba kojem to smeta.
U Bosni ista stvar, samo zamjeni Imotski sa nekim selom u srednjoj Bosni npr.
Last edited by PreWiBa on 07/03/2025 21:50, edited 2 times in total.
-
Johny12
#8730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mogli smo HTV uvijek. I radio BiH, samo malo losiji prijembanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:13Ja sam u ratu imala samo tv s ristom đogom, kako samu sebe ne mrzim, pojma nemam.
Lažem, nekad smo mogli uhvatiti HTV. Valja mi je služio za ravnotežu.![]()
- amidzazeher
#8731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U JNA mi je bio obavezan Dnevnik rts u kino sali, odemo poslije na brod upalimo HTV i onda se bas sjebemoJohny12 wrote: ↑07/03/2025 21:42Mogli smo HTV uvijek. I radio BiH, samo malo losiji prijembanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:13Ja sam u ratu imala samo tv s ristom đogom, kako samu sebe ne mrzim, pojma nemam.
Lažem, nekad smo mogli uhvatiti HTV. Valja mi je služio za ravnotežu.![]()
-
sumirprimus
#8732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Blago vama imali struju 
- banjaluka078
#8733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Radnici agencije za zaštitu valjda ne bi trebalo da se boje.Zaposleni su napustili zgradu SIPA u Banjaluci, ali nisu bili baš oduševljeni ovakvim razvojem događaja.
Pozivi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da napuste Agenciju SIPA i pređu u MUP RS nisu ih naročito impresionirali.
– Nisam lud da pređem u MUP, jer ne znam šta me tamo čeka. Jedino znam da su plate za iste ili slične poslove manje čak i do 500 KM – kaže sagovornik Srpskainfo, koji je dugogodišnji policijski profesionalac.
Zaposleni u Regionalnoj kancelariji SIPA u Banjaluci bili su ogorčeni i što su, bez pisane naredbe, pečata i potpisa, istjerani iz svojih kancelarija.
– Osjećamo se kao go*no, jer ispada da se bojimo policije, a kriminalci se ne boje. Ne znamo kuda ovo vodi, ali nije u redu – izjavio je sagovornik Srpskainfo.
https://srpskainfo.com/foto-tresla-se-g ... ke-srpske/
Srećom da razmišljaju novčanikom.
- banjaluka078
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ko bi reko da im je to od slame draže. čudan vakat došo...banjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:52Radnici agencije za zaštitu valjda ne bi trebalo da se boje.Zaposleni su napustili zgradu SIPA u Banjaluci, ali nisu bili baš oduševljeni ovakvim razvojem događaja.
Pozivi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da napuste Agenciju SIPA i pređu u MUP RS nisu ih naročito impresionirali.
– Nisam lud da pređem u MUP, jer ne znam šta me tamo čeka. Jedino znam da su plate za iste ili slične poslove manje čak i do 500 KM – kaže sagovornik Srpskainfo, koji je dugogodišnji policijski profesionalac.
Zaposleni u Regionalnoj kancelariji SIPA u Banjaluci bili su ogorčeni i što su, bez pisane naredbe, pečata i potpisa, istjerani iz svojih kancelarija.
– Osjećamo se kao go*no, jer ispada da se bojimo policije, a kriminalci se ne boje. Ne znamo kuda ovo vodi, ali nije u redu – izjavio je sagovornik Srpskainfo.
https://srpskainfo.com/foto-tresla-se-g ... ke-srpske/
Srećom da razmišljaju novčanikom.
- banjaluka078
-
A_A_AKCIJA
#8737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
A onaj ko je plasirao, znao je šta želi da proizvede i izazove: strah i emotivnu reakciju sa naše u vidu oružanog odgovora. Cilj je bio pokazati da nema države i da nema drugog izlaza osim rata
I Avdo Avdić i kompanija koja je prenijela ovu jako opasnu vijest je to znala ili čak učestvovala u izazivanju haosa za naručioca. A naručioci su Dodik i Vučić.
Dokaza ja bilo i prije, ali je ovo smoking gun, čisti dokaz da kada niko nije stao na stranu Dodika, kada prvi put nema izlaza, dolazi Avdo sa dezinformacijom koja čitavu situaciju može okrenuti u njegovu korist.
Cui bono?
Ko od svega ima koristi?
Dodik, to je jasno, Vučić isto.
SDA je prije par dana bila na putu da sa SNSD napravi novu većinu, smjenjivali Konakovića, a sada ostaju bez saveznika.
Jasno je ko dan da su Dodik i SDA saveznici i da su to dvije strane kojima bi odgovarao drugačiji razvoj situacije.
Avdin potez se savršeno uklapa, kao i ostalih SDA bukača koji pokušavaju da od svega izazovu upalu nacionalizma, ugroženosti Bošnjaka, od koje bi profitirali.
Jer, ako Dodik ode od sile države, sva priča SDA pada u vodu. Izdaja postaje smiješna, jer nema više onoga za koga se vršila ta izdaja. Umjesto prodaje države, država je toliko jaka da je ubila Dodika.
Nema smisla i logike i svi će znati da su nas bjesomučno lagali i držali u nacionalističkom strahu samo da bi se vratili na vlast. Ovo je dokaz da su u stanju dovesti državu na rub rata u saradnji sa Dodikom, a da je Avdo jedan od izvršilaca i urotnika u čitavom skandalu.
-
Johny12
#8738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma jok, stan treci sprat, Nova Varos…. Mozda u novoj bolji prijem
Sumir, naravno kad struja dodje
-
zippoo87
#8739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:42Uz dužno poštovanje, ali naročito u ovom poslijeratnom valu, to je grupa koja i jeste najviše zahvaćena emigracijom (relativno gledano), makar od ovih što se uopće oglašavaju.zippoo87 wrote: ↑07/03/2025 21:27Problem je sto takvi neuki i nepismeni (vecinski) u dijaspori misle da je patriotizam ako navijaju za SDA a mi u BiH znamo da SDA ima veze sa patriotizmom,kao sa lanjskim snijegom. I zato je to problem. I ovdje,imas dvije grupe ljudi koji su glasaci za SDA...prvi su ove karijeriste i sto imaju debelu korist a drugi su ta krezava sirotinja,koja nema dovoljno inteligencije da sabere 2 i 2 i da razumije sta je sta,sta je drzava,sta patriotizam,sta kriminal,sta korupcija,sta lose navike i ponasanje...i njih se takve neuke politicki iskoristava. Ima milion primjera od rata na ovamo kako je SDA na takvim zgrnula milione,humanitarna pomoc,traktori,freze, zarazene junice,obecavanje svega i svacega svake 2 godine a nikako da se nesto i ispuni,itd itd.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:14
Da komentarišem ovo, nisam vremena prije da pišem detaljnije.
U pravu si donekle.
Naravno treba ići za obrazovanjem, biti ugledan dio društva, ali od toga nema ništa ako se stvarno asimiliraš.
Evo, ja da sam potpuno asimiliran, džaba što sam i dekan nekog fakulteta ako su mi dešavanja u Bosni daleka kao ona u Kongu. Tu mora biti jedan određeni balans.
Naravno da sam i Nijemac, ali sam i iz BiH. 21. je stoljeće, u vremenu potpune instant-komunikacije, pristupnosti medija, postalo je moguće održati višeslojan identitet. Da ne govorimo o etničkom porijeklom. Mogu ja možda i ovdje u Njemačkoj biti prihvaćen (što i jesam), ali npr. jednom budem u Francuskoj, nešto dogovaramo, oni pitaju odakle si, i džaba što znaju da dolazim iz Njemačke, kaže znaju oni za balkan/ex-yu/Bosnu![]()
Tu jednostavno moraš biti donekle izbalansiran.
Ovo za SDA, pa vidi, ti isti ljudi bi i u Bosni navijali za SDA, isto kao što bi i ti bio za opciju koju trenutno podržavaš. Ne mjenja odlazak u neku drugu zemlju toliko u tom pogledu, a i zašto bi? Ti ljudi su najčešće iz krugova tipičnih glasača ove ili one stranke, neće ni biti obrnuto da jugonostalgičar odjednom priziva "komunjare" na Facebooku dok pređe u Njemačku ili Nizozemsku. Većina je itekako svjesna situacije u Bosni i Hercegovini, i njihov ostanak vjerovatno ne bi mjenjao političko opredjeljenje, isto kao što ih i prije uživo sagledavanje situacije nije promjenilo...
Ovakvi ljudi nisu od koristi ni u BiH ni u dijaspori,samo sto su iz dijaspore jos glasniji. Evo sada ,pun FB tih sa 50+ godina,koji pojma nemaju ni sta je FB ni drustvene mreze,ni sta je istina...eno oh tamo po FB lajkaju i sheruju lazne Bingo,FIS,Konzum nagradne igre,komentarisu svaku vijest na koju nalete,misle da je zemlja ravna ploca,misle da su sve teorije zavjere,itd itd. A svaki drugi koji komentarise politicka zbivanja i gusla za bOkira je iz dijaspore.
U tome i jeste fol, tipični SDA glasači i jesu najviše u dijaspori. Ne misle da je to patriotizam, već je to sasvim uobičajno za odrastanje, okruženje iz kojeg su ipak nikli.
To je isto kao kada se Hrvati ibrete da je dijaspora po Njemačkoj teška desnica u HR, ali kako neće biti? Ti ljudi u 90% slučajeva dolaze iz tipičnih HDZ utvrda. Znači, rodi se i živi nekih 20-ih u čistoj HDZ sredini, onda u Njemačkoj pauza, a onda opet svaki kontakt sa Hrvatskom mu je kroz kontakt sa tom sredinom. On kad dođe "kući", njegovi stavovi zapravo bivaju potvrđeni od okoline.
I u Njemačkoj i u Imotskom je isto daleko liku iz Zagreba kojem to smeta.
U Bosni ista stvar, samo zamjeni Imotski sa nekim selom u srednjoj Bosni npr.
Ali poenta price i ove diskusije jeste da Bosna NEMA koristi od te i takve dijaspore a na tu temu smo i poceli diskusiju i ono sto si ti napisao,kako ljudima u BiH smeta dijaspora...
Dakle da sumiramo...ljudima u BiH ne smeta dijaspora u globalu ali smetaju ovi neuki,koji svojim navijanjem po FB nikome u BiH ne donose nista dobro. Posebno ako navijaju za SDA,kojima je ovdje u BiH,svakome normalnom pun K...te kriminalne seljadije.
Ja razumijem i zasto se ti ljudi toliko poistovjecuju sa SDA,upravo jer SDA i vode takvi neuki,koji su njima slicni...pa zato i ta poveznica,gdje se svako sa sebi slicnim poistovjecuje. I iako su ti ljudi protjerani vecinom iz raznih sredina,nije to nikome izgovor da ne poradi malo na sebi i da za 25 godina nije mogao nauciti osnovne stvari,posebno sada kada je cijeli svijet globalno selo,internet i znanje dostupni na svakom koraku.
- black
#8740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A_A_AKCIJA wrote: ↑07/03/2025 21:56Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
A onaj ko je plasirao, znao je šta želi da proizvede i izazove: strah i emotivnu reakciju sa naše u vidu oružanog odgovora. Cilj je bio pokazati da nema države i da nema drugog izlaza osim rata
I Avdo Avdić i kompanija koja je prenijela ovu jako opasnu vijest je to znala ili čak učestvovala u izazivanju haosa za naručioca. A naručioci su Dodik i Vučić.
Dokaza ja bilo i prije, ali je ovo smoking gun, čisti dokaz da kada niko nije stao na stranu Dodika, kada prvi put nema izlaza, dolazi Avdo sa dezinformacijom koja čitavu situaciju može okrenuti u njegovu korist.
Cui bono?
Ko od svega ima koristi?
SDA je prije par dana bila na putu da sa SNSD napravi novu većinu, smjenjivali Konakovića, a sada ostaju bez saveznika.
Jasno je ko dan da su Dodik i SDA saveznici i da su to dvije strane kojima bi odgovarao drugačiji razvoj situacije.
Avdin potez se savršeno uklapa, kao i ostalih SDA bukača koji pokušavaju da od svega izazovu upalu nacionalizma, ugroženosti Bošnjaka, od koje bi profitirali.
Jer, ako Dodik ode od sile države, sva priča SDA pada u vodu. Izdaja postaje smiješna, jer nema više onoga za koga se vršila ta izdaja. Umjesto prodaje države, država je toliko jaka da je ubila Dodika.
Nema smisla i logike i svi će znati da su nas bjesomučno lagali i držali u nacionalističkom strahu samo da bi se vratili na vlast. Ovo je dokaz da su u stanju dovesti državu na rub rata u saradnji sa Dodikom, a da je Avdo jedan od izvršilaca i urotnika u čitavom skandalu.
- banjaluka078
- Saian
#8742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
+1black wrote: ↑07/03/2025 22:01A_A_AKCIJA wrote: ↑07/03/2025 21:56Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
Cui bono?
Ko od svega ima koristi?
Nema smisla i logike i svi će znati da su nas bjesomučno lagali i držali u nacionalističkom strahu samo da bi se vratili na vlast. Ovo je dokaz da su u stanju dovesti državu na rub rata u saradnji sa Dodikom, a da je Avdo jedan od izvršilaca i urotnika u čitavom skandalu.![]()
- Prpa.ba
#8743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Istina jeste da su u eteru visile svakakve informacije, ali necemo pregoniti u svrhu dnevnopolitickog obracuna sa neistomisljenicima.
Istraga je danas objavila sljedece tekstove:

Istraga je danas objavila sljedece tekstove:
MUP Republike Srpske naredio: Zatvorena Regionalna kancelarija SIPA-e u Banjoj Luci. Inspektori SIPA-e na ulici!
Regionalna kancelarija SIPA-e u Banjoj Luci prestala je sa radom. Svi službenici napustili su zgradu, nakon što im je MUP Republike Srpske izdao naredbu da hitno obustave rad.
Kako saznaje Istraga, direktor Policije RS Siniša Kostrešević pozvao je direktora SIPA-e Darka Ćuluma i saopćio mu da je dobio naredbu da zauzme zgradu SIPA-e u Banjoj Luci. Nakon toga direkto SIPA-e je naredio svojim inspektorima da napuste zgradu.
“Svi smo napustili zgradu. Za pola sata će biti blokirana”, kazao je za Istragu jedan od službenika SIPA-e u Banjoj Luci.
Podsjetimo, u četvrtak je stupio na snagu zakon o zabrani rada državnih institucija na području RS.
U sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu još uvijek nema nikakvih incidenata. Ali, kako saznaje Istraga, inspektorima je sugerisano da ne napuštaju zgradu SIPA-e u Ističnom Sarajevu tokom dana kako je pripadnici MUP-a RS ne bi zauzeli.
MUP RS NIJE UPAO u sjedište @SIPA_Policija, potvrđeno je za @IstragaB iz više izvora u toj Agenciji. Informacije koje su se pojavile u medijima o upadu MUP-a RS u sjedište SIPA-e NISU TAČNE
MUP RS NIJE DAO NAREDBU inspektorima @SIPA_Policija da napuste sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu. Informacije koje se pojavljuju u medijima NISU TAČNE. Naredba je izdata samo za Regionalnu kancelariju SIPA-e u Banjoj Luci
Memorijalni centar Srebrenica saopćio: zbog novonastale sigurnosne situacije zatvaramo se do daljnjeg
Odbio upozorenja MUP-a RS: Inpektor SIPA-e Amir Alibegović sam ostao u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci. Kasnije mu se pridružio i vozač Jovo
Doslovno je negirao tacnost dvije dezinformacije iz etera koje su dosle sa drugih strana, a optuzuje ga se da ih je on i stavio u promet.Službenici @SIPA_Policija u Regionalnoj kancelariji u Banjoj Luci počeli su se vraćati na posao, saznaje @IstragaB Veći dio njih jutros je napustio prostorije SIPA/e nakon upozorenja MUP-a RS da napuste kancelarije. Jedini koji je sve vrijeme ostao u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci je dežurni operativni Amir Alibegović. Njemu se kasnije pridružio i vozač Jovo, a nakon toga su počeli dolaziti i drugi službenici SIPA-e
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jak @A_A_AKCIJA
-
Trappist
#8745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodikova zadnja objava na engleskom 
Ne znam bi li se smijao ili plakao...
Ne znam bi li se smijao ili plakao...
-
Johny12
#8746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ako je Nova brdo gdje si ti bila? Mozda samo budzak ili malta nize….banjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 22:04O, pa to kao na brdu u odnosu na mene.Imali smo mali kamp-tv na akumulator.
Imali smo i mi akumulator, ali samo ga koristili za radio. Procurio nam, unistio tepih, pa sekiracija…..
-
Sid the sloth
#8747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako sad Avdo kad je bas svaki medij ukljucujuci i klix prenio tu vijest?A_A_AKCIJA wrote: ↑07/03/2025 21:56Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
Cui bono?
Ko od svega ima koristi?
Ocigledno je da je neko iz RS (moguce i iz same SIPA-e) podmetnuo izvor svima.
Zar je sad i klix SDA i Dodikov glasnik?
- banjaluka078
- banjaluka078
#8749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možda se dio odgovora krije i ovdje.Sid the sloth wrote: ↑07/03/2025 22:23
Kako sad Avdo kad je bas svaki medij ukljucujuci i klix prenio tu vijest?
Ocigledno je da je neko iz RS (moguce i iz same SIPA-e) podmetnuo izvor svima.
Zar je sad i klix SDA i Dodikov glasnik?
Dalje, zašto je MUP RS-a zatražio samo od zaposlenih u Banjoj Luci da napuste objekat, a ne i u centralnom uredu u Istočnom Sarajevu?
Razlozi za to bi se mogli tražiti u Dodikovoj nemoći, očajničkom pritisku i blefiranju. Zašto?
Naime, da Dodik ima snagu da provodi svoje neustavne zakone onda ne bi napravio stidljivu reakciju kako današnje napuštanje objekta SIPA-e u Banjoj Luci znači provođenje zakona. Jer to ne znači primjenu. Sam direktor SIPA-e Ćulum je rekao da ured u Istočnom Sarajevu nesmetano radi i evidentno je da Dodik nema ni snagu niti zna kako zabraniti rad državne institucije. Međutim, za situaciju u Banjoj Luci, koliko god bila privremena neko mora odgovarati. Ko je to u SIPA-i postupio po zahtjevu MUP-a RS-a?
Ako se vratimo nekoliko dana unazad i prisjetimo se Dodikovih riječi o zakonima koje je donio, prema njima Dodikova policija je danas trebala uhapsiti Darka Ćuluma. Jer Dodik je obećavao krivični progon svima koji ne postupe po zakonima RS-a, a iz tog su entiteta. To potvrđuje da Dodik traži incident i da uopšte nema snagu za odluke koje je donio.
SIPA u Istočnom Sarajevu radi bez ikakvih smetnji, a prema posljednjim informacijama u Regionalni ured u Banjoj Luci počeli su se vraćati pojedini zaposlenici u zgradu koja katastarski inače pripada državi, odnosno SIPA-i.
Sada se nameće pitanje, da li je ovom epizodom u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci Dodik želio izvršiti pritisak na zaposlene iz te agencije da pređu u MUP RS-a. Jer prema našim saznanjima gotovo da se niko nije odazvao Dodikovom besmislenom pozivu da pređe u MUP RS-a.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-n ... /250307138
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ko ce mu sta?A_A_AKCIJA wrote: ↑07/03/2025 21:56Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
Cui bono?
Ko od svega ima koristi?
Sutra ce opet lagati, opet izaci na TV i lagati itd itš