Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Cherry-Cherry

#8701 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Nije moje da je tražim.
Sve i da je ne nađu, vještak je rekao svoje. Nije kombi, nego palica.
ovo_malo_duse

#8702 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

zijancer wrote: 04/03/2021 18:45 Gdje je misliš naći?
Nis se ba be sekiraj opisace je kad bude stani pani cak i jel bila hrapava il glatka. Sta mislis od kud sada toliko svjedoka, Nisu svi slucajni prolaznici.Misevi mali kad dodje do zatvora I vide da ce do Zenice a bogu mi posto je drzavno mogli bi I do Foce pjevaju i Toma bi Im pozavidio. :lol: :lol:
suspect_zero

#8703 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Palica, šipka, neka cijev....samo saobraćajka nije.
Smrdljivi zeleni neradnici, skloni svim radnjama osim pošteno zarađenom dinaru, dobro ste se uzjebali.
Dolazi na naplatu sav zulum koji ste decenijama posijali, stiglo i udara sa svih strana :izet:
teta marica druga

#8704 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by teta marica druga »

suspect_zero wrote: 04/03/2021 19:13 Palica, šipka, neka cijev....samo saobraćajka nije.
Smrdljivi zeleni neradnici, skloni svim radnjama osim pošteno zarađenom dinaru, dobro ste se uzjebali.
Dolazi na naplatu sav zulum koji ste decenijama posijali, stiglo i udara sa svih strana :izet:
Nisu nikad bili u većem strahu! Jasno im je šta ih čeka, komuniciraju i dalje u strahu, i svako jutro jedni druge obavještavaju "nema ih još uvijek" misleći na SIPU! Boga mi izgleda da im je kraj, još je samo ostao formalni dio. Pretresite im sve, zaštitite svjedoke, i da do ljeta imamo imena ubica, nalogodavaca, i onih koji su to sakrivali pet godina. Oni su isti i treba ih jednako osuditi!
td_maajka

#8705 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 04/03/2021 18:45 Gdje je misliš naći?
Kako znas da nije nadjena?
uglavnomja

#8706 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

to mene trpate u zelene :lol: :lol:

ok, poslije salonca i to da dozivim :D

ko je duze od 5 min na forumu zna sta mislim o sda, reisovima i ostaloj bagri
zijancer

#8707 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

po tome sto se zavjerenici nisu sjetili da je podmetnu ljubi kad su nasli kombi, sve sa dna izuzetom na vrijeme
dzolix

#8708 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Sud nije prihvatio Zapisnik o ispitivanju osumnjičenog Seferović Ljuba sačinjen u MUP-u Kantona
Sarajevo sektor kriminalističke policije, Odjeljenje za opšti kriminal Sarajevo broj 02/2-2-1-181/16
od 01.06.2016. godine koji je uložila optužba i koji je čitan pred ovim sudom niti zapisnik o
ispitivanju osumnjičenog sačinjen u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo pod brojem T09
0KT098711 16 od 24.06.2016. godine, sastavljen dana 24.06.2016. godine u Kantonalnom tužilaštvu
Sarajevo u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih Seferović Ljuba, Seferović Bekrije iz razloga što
su isti u suprotnosti sa provedenim dokazima u ovoj krivičnoj stvari i to sa nalazima i mišljenjima
vještaka koji su prihvaćeni od strane ovog suda i iskazima tih vještaka koji su dati na glavnom
pretresu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Sudija moze prihvatiti a moze i odbiti misljenje vjestaka.
[youtube]https://youtu.be/-ConKhAyg3M[/youtube]
Last edited by dzolix on 04/03/2021 21:43, edited 1 time in total.
eltroxin

#8709 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eltroxin »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 20:10 to mene trpate u zelene :lol: :lol:

Isto tako, svi koji su duze od 5 minuta na forumu, znaju da ti emocionalna inteligencija nije nesto cime se mozes pohvaliti.
Ima nas jos koji pamte tvoje bljuvotine i bolesno nasladjivanje nakon smrti Alise i Dubravka.
Mer11

#8710 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

td_maajka wrote: 04/03/2021 16:53
Cherry-Cherry wrote: 04/03/2021 15:43 Ne bi bio pritisak na predsjednika ad hoc komisije, da je ovo sve bez veze.
Ti si upravu s onim, da ne zapocinjemo diskusije oko saobracajke. Nekim ljudima ne mosh objasnit ni kad im nacrtas, a fakat je nebitno sta ovdje iko misli da je bilo, bitno je samo to sto ce se i dokazati pred sudom.

Ono, Dupovcu i Mutapu je sud produzio pritvor puna 2 mjeseca ni zbog cega, garant.

Nego, da je sad znat, sta to tuzilastvo sve zna i sta je to prilozilo sudu, pa je sud prihvatio prijedlog o produzenju. Kopka jbg, pa ne bil se slucajno nasao neko ko zna, da sta izleti :D Ipak, sumnja se da ovdje ima insidera, mozda bliskih porodici i tako to.

I jasta, nisu dokazi silne nelogicnosti, propusti, nepodudaranja iskaza sluzbenika DKPT-a, policije, hitne pomoci i Alise Mutap - pa sta je to?! Nisu dokazi 2 vjestacenja doktora, nego je dokaz trece koje je reklo da Alisa ima amneziju. Nisu dokazi vjestacenja neovisnih vjestaka saobracajne, masinske struke, sudske medicine, ne, ali zato jeste naucnofantasticni roman Sevala Kovacevica u kojem je Dzenan od siline udara kombija proletio kroz Platanu precnika 2 metra, staru preko 100 godina. Nisu dokazi ni oni nestali dokazi, jer oni su nestali, nema ih. Nisu dokazi ni za sta 7 svjedoka od kojih je 5 trazilo zastitu. To nisu nikakvi dokazi, sve dok se ne objavi npr. snimak samog ubistva ili Dzenan licno ustane da kaze ko ga je ubio, ne prihvata se nista drugo do saobracajka ili eto, ako je ubistvo, onda je Ljubo, krvolocni rom izasao i onako bezveze ubio Dzenana, a Alisu ostavio. Mora da je znao da ce ona imati amneziju.

Jer, normalno je da se tako veliki propusti dogadjaju, da se npr. skupe komadi stakla s dvije razlicite lokacije i sve u jednu kesu saspe. Ljudski je grijestiti sto bi Dino rekao, pa makar pogrijesio namjerno!

Sve je to normalno i nije nista sumnjivo,isto kao sto je normalno da sluzbenik MUP-a koji se nalazi u krivicnoj prijavi dodje uopste na rociste prvooptuzenom s kojim je zajedno izuzimao dokaze, a pogotovo u uniformi, za vrijeme radnog vremena i sluzbenim automobilom, dakle na rociste kolegi iz policije, prvooptuzenom po krivicnoj prijavi gdje je doticni „sve po ps-u“ inspektor i sam predmetom istrage :-)

To naravno ima jako mnogo smisla, samo ne diraj u casne policajce. :izet: :skoljka: A sto za to primaju plate iz nasih dzepova, nikom nista. Ko smo MI da sumnjamo u cast policajaca?!

I da, kako ne mozemo da shvatimo da je Dzenan oslonivsi se na lijevu nogu zamahnuo glavom i udario o stok Ljubinog kombija dok je ovaj tiho kao noc, brzo kao gepard i cvrsto kao bizon, ufurao u Aleju iz krivine, po noci, losa rasvjeta, vrijeme kao pred kisu, a pritom ni sekunde ne gubivsi kontrolu nad vozilom, ne ostavljajuci nikakve tragove kocenja i bez dodira sa obliznjim objektima, pa je logicno da Dzenan ima samo jednu jedinu povredu glave, a Alisa takodjer, jer Alisu nije udario kombi. Ne, nju je oduvao zrak od siline udara kombija u Dzenanovu glavu, pri cemu ga je odbacilo tih famoznih osam metara kroz platanu, a Alisu pritislo uz obliznje drvo, prilikom cega je zadobila povredu glave i postala medicinsko cudo, dobivsi vrstu amnezije nikad ranije zabiljezenu.

I ne, nemojmo da sad iko ovdje pomisli ista ruzno, a kamoli da posumnja na Budnje, jer nisu oni krivi sto pri nestanku struje nestaju i snimci u nepovrat! Pa to su vise sile, ne razumijemo se mi laici u to.

Sve ste upravu, predajem se. :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
uglavnomja

#8711 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

eltroxin wrote: 04/03/2021 20:38
uglavnomja wrote: 04/03/2021 20:10 to mene trpate u zelene :lol: :lol:

Isto tako, svi koji su duze od 5 minuta na forumu, znaju da ti emocionalna inteligencija nije nesto cime se mozes pohvaliti.
Ima nas jos koji pamte tvoje bljuvotine i bolesno nasladjivanje nakon smrti Alise i Dubravka.
lazes

nista nakon sto su umrli
i dok su bili zivi samo to da su oni krivi jer je ona bolesna, a on se pogubio u bolesti i situaciji
sud koji je njoj dodijelio dijete najkrivlji
i psihicke bolesti kao tabu, veca sramota imati depresiju nego nekoga ubiti

vise je bilo protiv onih koji su htjeli spaliti skolu i vjesati djecu :roll:
i jadnog oca degradirali na davaoca sperme

a logike ni sekunde u citavom slucaju nije bilo

sorry na off
JThomas

#8712 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ali zato ima logike da transporter udari momka samo u sljepoočnicu i pri tome slomije blatobran i far.
uglavnomja

#8713 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote: 04/03/2021 21:51 ali zato ima logike da transporter udari momka samo u sljepoočnicu i pri tome slomije blatobran i far.
u ovom slucaju ima mjesta za malu sumnju, ali ni blizu da je zavjera od kocijasa do kcusa i bakira
(spominjao se i neki kontejner koji je udaren)

u onom nije bilo

i u onom je moglo biti zrtava, i to djece, ciji je jedini grijeh sto su isla u tu skolu

a isti scenario, jadna zrtva, i to dijete, izmisljen uzasan zlocin, i ponudjeni idealni krivci - ljudi bliski vlasti (a ni tu nije bilo veze, djeca privatnika i internatska djeca izvan sarajeva)
kad empatija ugusi razum
Cherry-Cherry

#8714 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote: 04/03/2021 21:51 ali zato ima logike da transporter udari momka samo u sljepoočnicu i pri tome slomije blatobran i far.
Ima. :oops: Ljubo, kao vrstan vozač, je zaokrenuo kombi tako da je samo jednim špicem udarilo u sljepoočnicu. Može to ko dobro vozi. Jesi gledao na TV-u kada uspiju voziti na dva točka i još kojekakve akrobacije?
JThomas

#8715 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:thumbup: malu sumnjicu, ali institucije su bile na licu mjesta pa im treba vjerovati.
uglavnomja

#8716 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote: 04/03/2021 22:14 :thumbup: malu sumnjicu, ali institucije su bile na licu mjesta pa im treba vjerovati.

meni nije problem da priznam da nisam u pravu

samo daj konkretan dokaz i logicno objasnjenje (a ne rek'o ifet i to je tako bogom zapisano)

mada trenutno ni u sta ne vjerujem 100%, ali od svih mogucih ponudjenih scenarija i dalje jedini koji ima stvarnu materijalnu osnovu je da je ljubo izasao iz auta i udario sipkom dz. , mozda i alisu ili je ona udarena bocnom stranom kombija...

mislim da su ona dvojica u zatvoru zbog svojih mucki i kriminala, koji su pokusai sakriti da se ne otkrije tokom istrage, a ne zbog samog ucesca u ubistvu, zavjeri ...

dr. izdarevic je bio ono jak kontraargument za sve ovo sto mislim
ali onda se sam degradirao
i kao doktor, duplo
i kao covjek
jer poslije glupave izjave o sebijinom mozgu je postalo jasno da je i on jedan od ljudi u nizu koji vodi svoji privatni rat protiv sebije preko ledja nesretne porodice
Cherry-Cherry

#8717 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Nije on ništa pogrešno rekao protiv Sebije.
JThomas

#8718 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

evo sad ću dati. samo iz torbe da izvadim.

a jesi se i bila uhinjila cijeli mjesec, svaka čast...ali onda to prosto sukne, otac oslobodio ubice svog sina, nije sramota liječiti se...
Mer11

#8719 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 22:37
JThomas wrote: 04/03/2021 22:14 :thumbup: malu sumnjicu, ali institucije su bile na licu mjesta pa im treba vjerovati.

samo daj konkretan dokaz i logicno objasnjenje (a ne rek'o ifet i to je tako bogom zapisano)

mada trenutno ni u sta ne vjerujem 100%, ali od svih mogucih ponudjenih scenarija i dalje jedini koji ima stvarnu materijalnu osnovu je da je ljubo izasao iz auta i udario sipkom dz. , mozda i alisu ili je ona udarena bocnom stranom kombija...

mislim da su ona dvojica u zatvoru zbog svojih mucki i kriminala, koji su pokusai sakriti da se ne otkrije tokom istrage, a ne zbog samog ucesca u ubistvu, zavjeri ...

i kao doktor, duplo
i kao covjek
jer poslije glupave izjave o sebijinom mozgu je postalo jasno da je i on jedan od ljudi u nizu koji vodi svoji privatni rat protiv sebije preko ledja nesretne porodice
Jest, upravu si sve sto kazes... Zato su Mutapu nasli svesku sa svakim zapisanim Murizovim korakom. Bilo covjeku dosadno u zivotu i nije imao drugog posla... :kiss:
Mer11

#8720 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

Cherry-Cherry wrote: 04/03/2021 22:40 Nije on ništa pogrešno rekao protiv Sebije.
Jedini grijeh mu je sto je uvrijedio tinejdzere :lol:
JThomas

#8721 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

veliki sam protivnik sda ali pao mi je u očima kad je prozvao sebiju :(

čovjek svoj animozitet prema njoj uopšte ne krije. i on je mnogo stariji od ovog predmeta. mrzi je i zdravo. ali može li neko reći gdje konkretno griješi u vezi sa ovim predmetom i famoznom amnezijom? djeluje da ne može. i nije on bio ni sam u toj verziji koju zastupa, samo voli galamiti i pikantniji je za medije zbog tog animoziteta.
Last edited by JThomas on 04/03/2021 22:50, edited 2 times in total.
uglavnomja

#8722 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

nije me bilo nekoliko mjeseci na forumu, nikako
postoji zivot i izvan njega :)
JThomas

#8723 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a ne ne. pišeš ti svaki dan od hapšenja. sve kao regularno. i onda to samo bukne, eto bojim se da će se krvožedna masa razočarati, da je otac oslobodio ubice, nije sramota ni neku pomoć da potraži...
foxlife

#8724 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 22:37

i kao doktor, duplo
i kao covjek
pa priznaj
jbt ja pijan sada ne mogu povjerovati u saobracajnu nesreci a ne neko trijezan
daj ba uglavnomja ne zajebaji
znam te kao ok forumasa i ti se nasao praviti lud ovdje
mozda znamo isto o ovome slucaju a vjerovatno ti i vise od mene i vjerujes u saobracajku?
ne jebi bezveze ako si dobio sendvic ili drogu kao onaj hare krisna daj bar podijeli sa rajom a sendvic pojedi narucimo ti picu ako budes jos gladan
uglavnomja

#8725 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote: 04/03/2021 22:49 veliki sam protivnik sda ali pao mi je u očima kad je prozvao sebiju :(

čovjek svoj animozitet prema njoj uopšte ne krije. i on je mnogo stariji od ovog predmeta. mrzi je i zdravo. ali može li neko reći gdje konkretno griješi u vezi sa ovim predmetom i famoznom amnezijom? djeluje da ne može. i nije bio ni sam u toj verziji, samo je pikantniji za medije zbog tog animoziteta.

i meni je amnezija famozna, tu je dobar dio sumnje

problem kod dr. d. je sto nije pregedap pacijenticu nego samo snimak. i apsolutisticki tvrdi da nema sansi da ona ima amneziju. a ne radi se snimku ruke, pa imas varijantu slomljeno, napuklo ili citavo, nego o najkompleksijnijem i najmanje poznatom organu u ljudskom tijelu.
i plus - sto se amnezija moze dobiti i bez fizicke povrede
Locked