Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#8676 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

optuznica nije bila za saobracajku :-) nego za ubistvo palicom poslije saobracajke
u ovom tekstu svi priznaju da je kombi udario njih dvoje, ali eto oni su pobjegli, neko drugi je udario palicom dzenana ...

a bila je negdje vasvijina izjava da ljubo udario dzenana sipkom, nicim izazvana, prije nego je iko spomenuo plaicu, sipku ... pa se onda sjetila da ne zna bosanski ...

a ifet :roll:
kaze romi bodu nozem, a ne udaraju palicama. znaci povjerovao bi da su romi ubili dz. da je umro od uboda nozem

citajuci ovo - romi su oslobodjeni zbog 2 ljudska faktora:
- omar
- memici

optuznica
Prema riječima tužiteljice, Seferović i Sejdović su Dženana i Alisu udarili kombijem, a zatim su ih izudarali palicom po glavi, nakon čega su pobjegli s lica mjesta. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, tražio je da se Ljubo i Vasvija puste na slobodu tvrdeći da je prijedlog za određivanje pritvora rađen pod pritiskom. On tvrdi da se Seferović sageo da dohvati CD i da je slučajno udario Dženana i Alisu, te da nije priznao da ih je izudarao palicom. Isto je na ročištu potvrdio i osumnjičeni Seferović. Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću je određen jednomjesečni pritvor.

https://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronik ... -ovu-pricu

evo no-link clanak

2.6.2016. 18:40

Jučer su zbog ubistva Dženana Memića uhapšeni Ljubo Seferović, njegova supruga Vasvija Sejdović i otac Bekrija Seferović. Istog dana, Ljubo i Vasvija su priznali da su 08. februara u Velikoj aleji na Ilidži zelenim kombijem udarili Dženana Memića i Alisu Mutap.
Vezani članci:

"Moj branjenik je priznao izvršenje krivičnog djela, pokazao je kajanje. On je sa ženom i djecom išao kombijem, rekao je da je skupljao sekundarne sirovine od kojih živi. Do sada nikad nije osuđivan, zašto mu ne bih vjerovao? Dok je vozio kombi udario je njih dvoje, prepao se i pobjegao. Sve se uklapa u ono što je rekla Alisa Mutap na početku, što su potvrdili i policajci koji su je našli. U prijedlogu za određivanje pritvora stoji da je Alisa policajcima rekla:' Udario nas je kombi". Iza te izjave stoje dva policajca", kazao nam je Omar Mehmedbašić, advokat Ljube Seferovića i Vasvije Sejdović.

Da su Seferović i njegova supruga odgovorni za ubistvo ne vjeruje ni porodica Memić, ni njihov advokat Ifet Feraget.

"Ja još neću zvanično izjaviti da je porodica Mutap platila ovim ljudima da priznaju krivicu, ali vidi se po komentarima da grad nije poludio da povjeruje u ovu priču. Svi kažu da ovo nije istina. Ovo ni izbliza nije riješeno. Četiri mjeseca agonije i da se sve ovako završi. Oni sad kažu da su od prvog dana znali da su to uradili ovi ljudi. Nevjerovatno je gdje su se ti ljudi skrivali četiri mjeseca. Vidite i kako su obučeni Romi, nova trenerka, nova jakna, isto kao da su čekali da dođu po njih. I to mi nešto govori. Ja poznajem te ljude, znam kako su svaki dan obučeni", rekao je Muriz Memić za Source.ba.

"Malo je vjerovatno da se stvar odigrala na onaj način kako to prezentira Kantonalno tužilaštvo KS. Ne moramo negirati da je to bio kombi, da su ga eventualno vozili Romi i da su možda sudjelovali u svemu tome, ali to otvara čitav niz pitanja na koja moramo dati odgovor. Postavlja se pitanje motiva. Ja još nisam čuo da su Romi na tako svirep način nekog ubili. Dešava se da nekom ukradu mobitel, da nekog izbodu nožem, ali ovako nešto ne", ističe Ifet Feraget.

Advokat tvrdi da nije imao priliku da prisustvuje ročištu za određivanje pritvora, što baca dodatnu sumnju na cijelu priču.

"Po zakonu su imali vremena danas do 13 sati da održe ročište. Ja sam sinoć u 18 sati poslao faks da želim prisustvovati ročištu, a jutros sam dobio odgovor da je isto održano sinoć u 20 sati, a da me niko nije obavijestio jer niko nije bio u kancelariji kad je stigao moj faks. Niko oca nije obavijestio o svemu što se dešavalo", tvrdi Feraget.

Muriz Memić ističe da je njegovoj porodici teško, ali da nikada neće odustati jer njihov sin zaslužuje pravdu.

"Borba tek počinje. Meni ovo sve djeluje nevjerovatno. Niko iz MUP KS niti iz Kantonalnog tužilaštva me još nije kontaktirao i dao mi službenu informaciju. Sve je ishitreno urađeno, vjerovatno i to nešto govori. Sva ta priča se ne uklapa. Prvo se vodilo kao saobraćajna nesreća pa je preinačeno u ubistvo. Sad opet saobraćajna nesreća, ta priča ne prolazi. Svima nam je teško, žena mi je klonula, ne može da vjeruje. Ovo mora ići do kraja", kaže Memić.

Porodica Alise Mutap od ubistva Dženana Memića samo se jednom obratila javnosti putem saopštenja u kojem su tvrdili da je i njihova kćerka pretučena, te da je Dženan kobne večeri imao pištolj.

"Ispočetka sam imao kontakt s porodicom Mutap, ali kako smo počeli saznavati neke stvari kontakt je prestao. Ako sam koga uvrijedio, ja ću se izviniti, ali vidjet ćemo. Sad mi kontakt uopšte ne treba jer se nismo ni prije poznavali. Njih su obavijestili da je bilo hapšenje, a mene niko nije. Oni ne izlaze u javnost jer su na početku sami sebe demantovali. Prvo su rekli da im je kćerka povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, a onda da je pretučena, zato se vjerovatno i ne oglašavaju", zaključuje Muriz.

Zbog povrede glave, Dženan je bio u komi, a sedam dana kasnije je preminuo. I ljekar i sudski vještak su potvrdili da kobnu povredu nije mogao dobiti usljed udarca vozilom, nego da je udaren tupim predmetom.

Ljubo Seferović i Vasvija Sejdović su priznali da su nakon nesreće popravili kombi, prodali ga i pobjegli iz Sarajeva. Kao potencijalni krivci identifikovani su još u aprilu, a uhvaćeni su u Banja Luci, rečeno je na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora.

"Iz dokaza koji su dostavljeni uz prijedlog za određivanje pritvora i to zapisnika o uviđaju proizilazi da su na mjestu nesreće pronađeni tragovi odnosno komadi stakla i plastike te uzorci krvi. Vještačenjem je utvrđeno da staklo i plastika pripadaju vozilu VW Transporter Ta4 čije je kretanje zabilježeno na nadzornim kamerama u vrijeme nesreće na pomenutom lokalitetu. Istražnim radnjama utvrđeno je da je takav automobil u to vrijeme posjedovao Seferović", kazala je tužiteljica Amina Ruždić, prenosi Faktor.

Prema riječima tužiteljice, Seferović i Sejdović su Dženana i Alisu udarili kombijem, a zatim su ih izudarali palicom po glavi, nakon čega su pobjegli s lica mjesta. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, tražio je da se Ljubo i Vasvija puste na slobodu tvrdeći da je prijedlog za određivanje pritvora rađen pod pritiskom. On tvrdi da se Seferović sageo da dohvati CD i da je slučajno udario Dženana i Alisu, te da nije priznao da ih je izudarao palicom. Isto je na ročištu potvrdio i osumnjičeni Seferović. Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću je određen jednomjesečni pritvor.
JThomas

#8677 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

vala dugo ti je i trebalo da se vratiš na tu verziju, mjesec okolo-okole.

nema povreda za udar kombijem. to je tako jednostavno. ima jedna prava rana na glavi i oguljotine od pada. i tu pada i verzija sa kombijem i palicom, i verzija sa samo kombijem.
JThomas

#8678 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ta prva verzija s pravom i s razlogom nije potvrđena. ali ni ova druga nije trebala biti.

krunski dokazi tužilaštva su olupani pa popravljani far i blatobran. šta mora učiniti momak od 1,9 m da ga far i blatobran udare u glavu, kakav je to položaj? hajde, recimo da nije teoretski nemoguće. ali otkinulo bi mu, raznijelo bi mu glavu. bilo bi mu glave po cijeloj aleji, a ne bi imao jednu "čistu" ranu samo na sljepoočnici. i opet ne bi moglo SAMO u glavu, da ga ne pokupi nigdje drugo.
uglavnomja

#8679 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote: 04/03/2021 14:39 vala dugo ti je i trebalo da se vratiš na tu verziju, mjesec okolo-okole.

nema povreda za udar kombijem. to je tako jednostavno. ima jedna prava rana na glavi i oguljotine od pada. i tu pada i verzija sa kombijem i palicom, i verzija sa samo kombijem.
a sto svaki udar kombijem mora biti frontalni udar sa vidljivim povredama? ako ih je samo ocesao bocnom stranom?

drugo u optuznici tanco stoji - napad palicom nakon sto su ih udarili kombijem
JThomas

#8680 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i razbio far i blatobran?

to je fabrikacija i falsifikat. to je tako jednostavno. razbijali negdje u garaži, vjerovatno kod zije...
uglavnomja

#8681 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ma ja, sorry, do mene je

vidi se sa marsa su ukljuceni policija, dkpt, sud, hitna, kum, ukc, enra, sebija, bakir ...
i naravno budnjo - a tu se onda ukljucuje i granicna policija i njemacka advokatica ... itd

:-)
Last edited by uglavnomja on 04/03/2021 15:00, edited 1 time in total.
zijancer

#8682 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

može li jedan misaoni eksperiment?
pješak pretrčava saobraćajnicu, sa desne strane priličnom brzinom nailazi bajker i obara ga
kakve povrede biste očekivali na njima?
foxlife

#8683 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dajte ba ovo sa kombijem je smijesno
JThomas

#8684 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

samo ti kolutaj. dugo ti je i trebalo da to izleti. isto armin, kad ne možeš pobiti ono što je napisano pobijaj šta je tebi ćejf i što pišu drugi, ne pišem ja.
foxlife

#8685 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 14:58 ma ja, sorry, do mene je

vidi se sa marsa su ukljuceni policija, dkpt, sud, hitna, kum, ukc, enra, sebija, bakir ...
i naravno budnjo - a tu se onda ukljucuje i granicna policija i njemacka advokatica ... itd

mozda si si sve nabrojao a mozda si nekoga i izostavio ko zna al si na lijepom tragu
uglavnomja

#8686 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zijancer wrote: 04/03/2021 14:59 može li jedan misaoni eksperiment?
pješak pretrčava saobraćajnicu, sa desne strane priličnom brzinom nailazi bajker i obara ga
kakva je poveznica covjeka koji pretrcava ulicu sa ljudima koji setaju u istom smjeru u kojem kombi ide? i to u zoni koja bi trebala biti bez saobracaja
Cherry-Cherry

#8687 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ignorišite sve postove u kojima se spominje kombi. Samo trolaju i skreću temu na pogrešan kolosijek.
Ajs_Nigrutin

#8688 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ajs_Nigrutin »

Cherry-Cherry wrote: 04/03/2021 15:24 Ignorišite sve postove u kojima se spominje kombi. Samo trolaju i skreću temu na pogrešan kolosijek.
:thumbup:
uglavnomja

#8689 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 04/03/2021 15:01

mozda si si sve nabrojao a mozda si nekoga i izostavio ko zna al si na lijepom tragu

bio je jedan mali period, kad su mutap i dupovac zavtsili u zatvoru, pa emisija kod senada ... kad je izgledalo da stvarno ima nesto u pozadini, dublje ili vise po hijerarhiji ...

ali nema, nista nema, sve isto ... samo nagadjanja, insinuacije, indicije, trazenje dlake u jajetu ... a narodu super - ode sultanija sa ukc, bakir iz sda, ode sda u smetljiste ... :D

treba jedan DOKAZ materijalni
a ne
onaj sto je zvao rekao udarila cura u drvo
ili vozac nije napisao da je hitna stala
i je li alisa rekla udario nas auto ili udario nas auto velikom brzinom

ili tako neke nebitne stvari

jedno je siguno - sta god da se desi na kraju - nece preci granice ilidze, sve je to lokalno, kakve centrale, begovi i sultanija ... ne bave se oni sitnom buranijom ni kradjom auta
foxlife

#8690 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 15:26

bio je jedan mali period, kad su mutap i dupovac zavtsili u zatvoru, pa emisija kod senada ... kad je izgledalo da stvarno ima nesto u pozadini, dublje ili vise po hijerarhiji ...

ali nema, nista nema, sve isto ... samo nagadjanja, insinuacije, indicije, trazenje dlake u jajetu ... a narodu super - ode sultanija sa ukc, bakir iz sda, ode sda u smetljiste ... :D

a ne

jedno je siguno - sta god da se desi na kraju - nece preci granice ilidze, sve je to lokalno, kakve centrale, begovi i sultanija ... ne bave se oni sitnom buranijom ni kradjom auta
ako je slucaj jos u toku valjda i ne trebaju da se pokazuju dokazi javno
da ce bakir i sebija pasti zbog ovoga nece sigurno al da ce neke glavesine iz sda najebati sigurno hoce
e sad posto ne znamo sta je u pitanju mozemo samo nadgadjati al sigurno ne bi se ovako digli da nema nista
dzolix

#8691 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

...
Last edited by dzolix on 06/03/2021 13:01, edited 3 times in total.
Cherry-Cherry

#8692 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ne bi bio pritisak na predsjednika ad hoc komisije, da je ovo sve bez veze.
Tyke

#8693 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tyke »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 15:26

a ne

Moglo se desiti da pod nekim okolnostima hitna ne prijavi centrali da su se zaustavili jer je pacijentici pozlilo, dobila epilepticni napadaj ili napadaj panike... kao sto se moglo desiti da u cijeloj konfuziji, brzini, panici dodje do nerazumijevanja prilikom prijave nadredjenom o saobracajnoj nesreci i povrijedjenoj osobi pa odmah prijavis da je jos jedan tesko povrijedjen, kao sto se uvijek moze desiti neko nerazumijevanje, greskica, fail... ali ovoliko nelogicnosti, odstupanja, praznog prostora u vremenskoj distanci, toliko proturjecnosti i nelogicnosti izmedju samih aktera i ocevidaca nesrece, e to vec nikako ne moze biti greska.
Jedni sretnu unesrecenu i prijave nadredjenom da je djevojka povrijedjena iako im je receno da ih je vise povrijedjeno, nakon 10 minuta tek prijavljujes da je i druga osoba tesko povrijedjena, dolazi druga policija sa svojim vidjenjem i verzijom, pa im cudno kako je hitna toliko kasnila, pa i sami cekaju 10 minuta na KUM-u, pa staju u po nicega jer je Alisi prilosilo a pomoc joj mogu pruziti i u samim kolima hitne pomoci, pa polozaj samog Memica, pa zabila se u drvo Alisa i tako prijavljeno, a nesto kasnije njih neko udario autom da bi naknadno se dokazalo da same povrede ukazuju na udarac tupim predmetom. A jos tu Alisa komunikativna, prijavljuje da ih udarilo auto velikom brzinom (ne zna se odakle onda prijava centrali da se djevojka zabila autom), da bi onda dobila amneziju, i tako dalje, i tako dalje...

Sve su to dokazi da se iz minute u minutu lagalo, opstruiralo i svi ucesnici trebaju odgovarati za svoju ulogu u nelogicnostima koje se kose sa zdravim razumom. Ili neka se nagode na vrijeme, dati im posljednju sansu za tim.
td_maajka

#8694 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Cherry-Cherry wrote: 04/03/2021 15:43 Ne bi bio pritisak na predsjednika ad hoc komisije, da je ovo sve bez veze.
Ti si upravu s onim, da ne zapocinjemo diskusije oko saobracajke. Nekim ljudima ne mosh objasnit ni kad im nacrtas, a fakat je nebitno sta ovdje iko misli da je bilo, bitno je samo to sto ce se i dokazati pred sudom.

Ono, Dupovcu i Mutapu je sud produzio pritvor puna 2 mjeseca ni zbog cega, garant.

Nego, da je sad znat, sta to tuzilastvo sve zna i sta je to prilozilo sudu, pa je sud prihvatio prijedlog o produzenju. Kopka jbg, pa ne bil se slucajno nasao neko ko zna, da sta izleti :D Ipak, sumnja se da ovdje ima insidera, mozda bliskih porodici i tako to.

I jasta, nisu dokazi silne nelogicnosti, propusti, nepodudaranja iskaza sluzbenika DKPT-a, policije, hitne pomoci i Alise Mutap - pa sta je to?! Nisu dokazi 2 vjestacenja doktora, nego je dokaz trece koje je reklo da Alisa ima amneziju. Nisu dokazi vjestacenja neovisnih vjestaka saobracajne, masinske struke, sudske medicine, ne, ali zato jeste naucnofantasticni roman Sevala Kovacevica u kojem je Dzenan od siline udara kombija proletio kroz Platanu precnika 2 metra, staru preko 100 godina. Nisu dokazi ni oni nestali dokazi, jer oni su nestali, nema ih. Nisu dokazi ni za sta 7 svjedoka od kojih je 5 trazilo zastitu. To nisu nikakvi dokazi, sve dok se ne objavi npr. snimak samog ubistva ili Dzenan licno ustane da kaze ko ga je ubio, ne prihvata se nista drugo do saobracajka ili eto, ako je ubistvo, onda je Ljubo, krvolocni rom izasao i onako bezveze ubio Dzenana, a Alisu ostavio. Mora da je znao da ce ona imati amneziju.

Jer, normalno je da se tako veliki propusti dogadjaju, da se npr. skupe komadi stakla s dvije razlicite lokacije i sve u jednu kesu saspe. Ljudski je grijestiti sto bi Dino rekao, pa makar pogrijesio namjerno!

Sve je to normalno i nije nista sumnjivo,isto kao sto je normalno da sluzbenik MUP-a koji se nalazi u krivicnoj prijavi dodje uopste na rociste prvooptuzenom s kojim je zajedno izuzimao dokaze, a pogotovo u uniformi, za vrijeme radnog vremena i sluzbenim automobilom, dakle na rociste kolegi iz policije, prvooptuzenom po krivicnoj prijavi gdje je doticni „sve po ps-u“ inspektor i sam predmetom istrage :-)

To naravno ima jako mnogo smisla, samo ne diraj u casne policajce. :izet: :skoljka: A sto za to primaju plate iz nasih dzepova, nikom nista. Ko smo MI da sumnjamo u cast policajaca?!

I da, kako ne mozemo da shvatimo da je Dzenan oslonivsi se na lijevu nogu zamahnuo glavom i udario o stok Ljubinog kombija dok je ovaj tiho kao noc, brzo kao gepard i cvrsto kao bizon, ufurao u Aleju iz krivine, po noci, losa rasvjeta, vrijeme kao pred kisu, a pritom ni sekunde ne gubivsi kontrolu nad vozilom, ne ostavljajuci nikakve tragove kocenja i bez dodira sa obliznjim objektima, pa je logicno da Dzenan ima samo jednu jedinu povredu glave, a Alisa takodjer, jer Alisu nije udario kombi. Ne, nju je oduvao zrak od siline udara kombija u Dzenanovu glavu, pri cemu ga je odbacilo tih famoznih osam metara kroz platanu, a Alisu pritislo uz obliznje drvo, prilikom cega je zadobila povredu glave i postala medicinsko cudo, dobivsi vrstu amnezije nikad ranije zabiljezenu.

I ne, nemojmo da sad iko ovdje pomisli ista ruzno, a kamoli da posumnja na Budnje, jer nisu oni krivi sto pri nestanku struje nestaju i snimci u nepovrat! Pa to su vise sile, ne razumijemo se mi laici u to.

Sve ste upravu, predajem se. :thumbup:
zijancer

#8695 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 15:04
kakva je poveznica covjeka koji pretrcava ulicu sa ljudima koji setaju u istom smjeru u kojem kombi ide? i to u zoni koja bi trebala biti bez saobracaja
nikakva
za potrebe navedenog eksperimenta možemo zamisliti da se radi o Obali Kulina Bana
td_maajka

#8696 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 04/03/2021 16:57
uglavnomja wrote: 04/03/2021 15:04
nikakva
za potrebe navedenog eksperimenta možemo zamislirti da se radi o Obali Kulina Bana
Nemamo dovovoljno informacija za odgovor na to pitanje.

Moras nam reci:

Kakvo je biciklo upitanju?
Koje visine je pjesak? Kojih je godina?
Isto to za biciklistu, kao i tezina?
Kojom brzinom se biciklista krece u datom trenutku?
Kakav je put? Je li raskrsnica, cesta, trotoar, setaliste, parking?
Je li klizavo? Kakvi su vremenski uslovi? Koje je vrijeme dana? Koje godisnje doba?
Sta se nalazi u neposrednoj blizini (ima li predmeta ili objekata i koja im je velicina)?
Sta je pjesak u datom trenutku radio na datom mjestu?
Je li udaren sa ledja, sa strane, s prijeda?

Bez ovih parametara, sve bi bilo bubanje na pamet. Od povrede glave zbog udara o plocnik pri padu, do slomljenog kuka ili samo par ogrebotina, sve je moguce.
uglavnomja

#8697 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

bajker je motorista, i to od one sorte sto vozi velike i jake motore i divlju voznju
foxlife

#8698 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 17:36 bajker je motorista, i to od one sorte sto vozi velike i jake motore i divlju voznju
za mene je bajker biciklista
"mrzim" kad se ovi tudji slengovi kod nas koriste
Cherry-Cherry

#8699 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ne navlačite se. Nije bila saobraćajna nesreća i to je to. Ništa biciklo, motor, pješak... Navlači vas.
Bila je palica.
zijancer

#8700 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Gdje je misliš naći?
Locked