skupljac_zeljeza wrote:Lopov-eliminator wrote:skupljac_zeljeza wrote:
Nemam ja to vremena sve čitati pored ovako lijepog vremena. Ostaje ti pitanje i dalje, ko je u onom sistemu birao najbolje sinove naroda i narodnosti da komanduje svim narodima i narodnostima? Crkva ili ateizirana partija? Ko ga je 40 godina odgajao? Crkva ili ateizirana partija? Odakle u njemu sve te bolesne ideje koje su bliže Staljinu i Mao Ze Dongu nego šestoj Božijoj zapovijedi iz starozavjetne Biblije koju čak nije smio unijeti u zgradu Akademije, ni u kancelariju na poslu pa ni u lični stan kako mi ispriča jedan bivši oficir JNA koji je tamo karijeru završio kao major? Vojnik Armije je bio i vojnik Partije, a znamo i kakve.
Sad ko biva nemas vremena sve citati pored ovako lijepog vremena ali si zato nasao vremena iskucati post. Kome ti bolan suplju prodajes. Procitao si ti sve i to dobro ali se pravis da nisi jer ne znas kako na to odgovoriti a i uredno pobija sva podmetanja koja si pokusao provuci.
Da, u onom sistemu je birala partija ali se u vremenu partije nije desila Srebrenica, nego u vremenu kleronacionalista uz svesrdnu podrsku vjerskih zajednica, sto se vidi iz pilozenih klipova. I nemoj da lazes, u toj istoj partiji su bili i vjernici, sta mislis otkud i dan danas more vjernika obiljezava Titov rodjendan i odredjene datume vezane za onaj period? U to vrijeme nije bilo pozeljno nesto posebno isticati vjeru. To sto je tebi oficir pricao je druga stvar i dio jednog drugog vremena.Kad se desila Srebrenica, te partije nije bilo ni na mapi a, ponovicu opet, Ratko je bio u VRS a ne u JNA, a na vlast su doslile klerikalizirane partije poput SDS-a i Karadzica.
Ko je odgajao Ratka 40 godina? Odgajali su ga njegovi roditelji. Odakle u njemu sve bolesne ideje? Te ideje su postojale i u onom rezimu samo sto im Tito nije davao da isplivaju na povrsinu zbog straha od rusenja s vlasti. Kad je Tito umro 1980, nacionalisti su poceli isplivavati na povrsinu i unistavati Jugoslaviju. Na kraju im je plan i uspio a desila se 92-95. Te iste ideje ostale su i dan danas da zive u ljudima kao sto ste ti i Edouard.
Sto se tice represije, moj pokojnk deda u onom sistemu nije imao problema sto je musliman, a na praznike i dane oko praznika mu kolege nemuslimani nisu htjeli dati zbog postovanja prema drugom i drugacijem, a to je ono postovanje koje ti zbog vlastite mrznje nikada neces moci svariti. U onom sistemu si mogao biti vjernik ali nisi smio koristiti vjeru u politicke svrhe.
Usporedio si ideje Staljina i Ze Donga sa Bozijom zapovijedi iz Biblije, sto govori o kakvom se mrzilackom mentalnom sklopu radi. Ocito ti niko nije saopstio da ni Staljin ni Ze Dong nisu nikakvi ateisticki Bogovi a ni ateisticki sveci ni poslanici, a njihove zapovijedi nisu
nikakva ateisticka svetinja kao sto ti pokusavas predstaviti.
Evo, ja sam tebi odgovorio na pitanja, hajde ti odgovori meni, ili ces se pak opet poceti vaditi na vrijeme?
Garant neces smjeti odgovoriti na ono pitanje a da ne spominjem na sve ono sto sam iznio u onom postu za koji si slagao da nisi procitao.
Slike su mi bile dovoljno da shvatim na šta aludiraš pa me mrzilo čitati i zato i dalje stoji postavljeno pitanje ko ga je odgojio takvim? U crkvenoj klupi ili u klupi Armije u kojoj je uzrečica bila opsovati Boga? Nije završio Bogosloviju nego Vojnu akademiju sistema kojim su vladali ateisti i to punih 40 godina i nešto malo više samo njegovog života. Ne moraš meni odgovarati jer ja odgovore znam nego pokušaj sebi. Sam si priznao da je to zlo neko gurao decenijama pod tepih.
Ne laži, pročitao si ti sve, samo se praviš budala jer uredno raskrinkava sve tvoje zlobne podvale. Nisu to nikakva aludiranja nego argumenti koje Čuj tebe i dalje stoji pitanje. Ti si do sada xy puta pokazao da namjerno ignoriraš one dijelove postova sagovornika koji ti ne odgovaraju. Za razliku od tebe, ja imam elementarno poštovanje prema sagovornicima pa čitam postove od početka do kraja, pa makar oni bili i od ljudi poput tebe. Ti quotiraš postu kojem ti je odgovoreno na pitanje pa onda kažeš pitanje i dalje stoji. Odgovor ti je boldiran iznad, pročitaj.
I jedna usputna opaska; u Armiji se nije psovalo Boga na svakom koraku, u toj istoj Armiji učestvovali su i vjernici, a JNA je imala raznovrsnu strukturu u kojoj su učestvovali razni narodi prema Zakonu o ravnomjernom sudjelovanju svih naroda u popuni profesionalnog kadra u JNA, a koji se poremetio kad je Titova moć polako krenula slabiti te Srbi krenuli gurati svoje i dizati procenat svojih u JNA. Također, laž je i da je Vojnu akademiju mogao završiti samo onaj ko je bio ateista.
Dalje, jugoslavijom nisu vladali ateisti nego komunisti, i vjernici su bili među komunistima a to što ti namjerno perfidno izjednačavaš ateizam i komunizam govori o tvojoj mržnji prema ateistima. Također, to što za tebe vjernik može biti samo onaj ko maše vjerom gdje god se pojavi je tvoj problem.
Čuj tebe ne moram ti odgovarati? Pa što si onda postavio pitanje ako ne želiš dobiti odgovor na njega? Ta pompezna tvrdnja da ti odgovore već znaš je samo dokaz koliko si isključiv kad nisi spreman čak ni čuti nešto što se ne poklapa sa tvojim mišljenjem a da o o tome ne misliš kao o materijalu koji treba izbrisati iz egzistencije. Sama teza da ti odgovore već znaš govori i da ti nisi ovdje da čuješ tuđa mišljenja nego da ih eliminiraš.
Tačno, to zlo je neko gurao pod tepih, zlo kleronacionalizma su komunisti gurali pod tepih ne zato što su komunisti dobri nego što su se bojali da im kleronacionalisti ne uzmu vlast. No, njihovi strahovi su se obistinili, kleronacionalisti su izašli ispod tepiha, krenulo je kleronacionalisanje a ovakvo ponašanje od strane tebe, Edouarda i drugih vama sličnih su samo neke od mnogobrojnih posljedica toga.
Prije bi se ti trebao zapitati nego ja, idi unazad kroz svoje postove i pogledaj kakve si sve bljuvotine iznosio na račun ateista i ateizma u svojim postovima. Od tebe nije izašla niti jedna jedina pozitivna riječ o ateizmu i ateistima, a čak i samo postojanje mogućnosti da ti staneš na stranu ateiste kad ga napada neki vjernik ne mogu ni govoriti jer spada u naučnu fantastiku.
Evo opet pitanje na koje nikad nisi odgovorio
što je onda dotični učestvovao u uništavanju tog istog sistema (Jugoslavije)?
Isto pitanje ti mogu postaviti koliko god treba puta.
A pošto se PO KO ZNA KOJI PUT praviš lud, dijelovi na koje se nisi ni smio osvrnuti su sljedeći.
Kako je Kačavenda slavio pad Srebrenice.
https://www.youtube.com/watch?v=WVAJ2x-W8fg
Prvo izvještaj generalov od 0:20, u kojem spominje poravnavanje munara (na šta se Kačavenda osmjehuje) pa Kačavendin govor 0:40 - 1:24 "Ja želim da čestitam gospodinu Generalu i preko vas hrabroj srpskoj vojsci, vojnicima i vojskovođama i mnogim našim *?* koji su u svakoj prilici spremni steći i put poteći i na strašno mjesto opstajati u odbrani vječnih ideala vjere naše pravoslavne, imena srbinovog i Otadžbine, koji hrabro nose krst časni da bi dobili slobodu zlatnu, da im izrazite moju zahvalnost što su staru srpsku Uroševu prestonicu oslobodili od nekrsta i od križa i budite sigurni da nije bez razloga što i Hrvati kukaju što Srebrenica postaje ponovo srpska."
Ima tu još, izdvojiću i ovo
2:30 - 2:45 "Bože daj da mi braći Grcima uzvratimo da oslobode Kipar od Turaka, da oslobode Konstantinopolis, da Konstantinopolis bude ponovo onaj centar, ona žiža pravoslavne duhovnosti."
2:56 - 3:43 "Našem narodu Bog se približio, a nebo je postalo kao nikada bliže nego sada, mi osjećamo da je Bog sa nama, mi osjećamo da Božija ruka vodi nas, jer zar nije čudo Božije, braćo i sestre, da poslije tolikih žrtava samo oko Srebrenice, stare srpske prestonice Uroša nejakoga, zar nije čudo i milost Božija, da evo za 3 dana oslobode hrabri srpski borci srpsku zemlju okupirani od Osmanlija, da tamo gde je časni krst sijao, ostavili su ruglo polumjeseca."
Toliko o tome da je Srebrenica djelo mrskih komunista, ili ćete reći sad da je i Kačavenda ateista ili ćete se pak vaditi na emisiju i logotip?
Nigdje komunista, nigdje priče o ateistima, a zazivanja Boga u izobilju.
Evo Ratka Mladića kako se fino prekrsti. 0:04 (i otkud znaš da je to Ratko radio samo kred kamerama, jesi to ti bio sa njim onda pa znaš? I otkud znaš da li Ratko zna očenaš ili ne? To je isto kao pitati se da li se ti ovdje na forum samo praviš vjernik i da li ti znaš prevod Fatihe bez posezanja za pomoći sa strane. Pitam te ovo sve jer si iznosio neke tvrdnje)
https://www.youtube.com/watch?v=EqdrQGHmg74
A evo i patrijarha Irineja
http://www.telegraf.rs/vesti/915282-rav ... cki-poklic
Dalje, evo Mladića na kraju rata:
https://www.youtube.com/watch?v=OZ7zjKmfmRE
Nigdje komunista ni ovdje, 0:20 "Narode, vojsko, za našu sudbinu srpsku možemo biti samo odgovorni mi."
Ponovo podsjećam, od čega je sve počelo:
Edouard wrote:
Ne znam zašto spominješ Srebrenicu, koja ide na dušu svetosavlju i četničkoj ideologiji, koja je itekako religijska.
Pa Ratko Mladić je bio pravi i provjereni vojni jugoslavensko ateistički kadar. Ma koja religija, radi se o bezbožnoj nacionalističkoj mitomaniji.
Čak i kad bi kojim čudom Ratka izvukao iz svega toga, šta ćeš sa ostatkom nosilaca četničke ideologije među kojima su Karadžić, SPC, Kačavenda, Pavle, Irinej itd.?
Svi su oni ateisti, a?