Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
P308

#8651 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

thekupus wrote:
P308 wrote: 9. Radovi na zgradi u ulici Telali (ako neko zna sta ce to biti?)

Misliš na onu gdje je parking bio prije?

Učionice za učače Kur'ana (ili nešto tako), pravi islamska zajednica.
Da, ta. Pored je ona zgradica koju su vrlo lijepo obnovili nedavno a bila je bas u losem stanju. Nadam se da ce ova nova biti slicna toj. Hvala na odgovoru.
thekupus

#8652 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Na zgradi Muzičke akademije danas su radnici skidali novije slojeve maltera.

Pogledajte šta se ukazalo ispod njih.

Image
Image

A na hotelu Astra, u ulici Zelenih beretki, je postavljena skela. Nije mi jasno zašto.

Image

Image

Stanje fasade s druge strane ulice:

Image
Logovan

#8653 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

thekupus wrote: Pogledajte šta se ukazalo ispod njih.

Image
:thumbup: :thumbup: Ovo bi moralo ovako biti, ne prekrivati, gledaj detalja, ljepota. :thumbup:
Mišo_Kovač

#8654 Re: Sarajevo Construction

Post by Mišo_Kovač »

Koji je fazon s našim ljudima i malterom :D Jbt, sve živo što dodje pod ruku omalteriši... Od Alipašine dzamije, pa nadalje... :P
So What!

#8655 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
Image

Sanacija sarajevske ulice Ferhadija, od Apoteke Stari Grad (kod Katedrale) do Slatkog ćošeta, počela je danas.

U toku su pripreme gradilišta, a zvanični početak radova najavljen je sutra u 10:30 sati. Nadležni će tada obznaniti na koji način će se izvoditi radovi, šta sve podrazumijeva sanacija i ostali detalji.

Dotrajale i ispucale ploče na glavnoj sarajevskoj šetnici su pojava kojoj svake godine svjedoče Sarajlije, a brojne parcijalne rekonstrukcije nisu bile dugog vijeka. Građani se nadaju da će ovaj put radovi biti adekvatno izvedeni kako iduće godine ne bi svjedočili novoj sanaciji.

Rok izvođenja radova je 60 dana, a izvođač je firma Mibral d.o.o. iz Sarajeva.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
Haris033

#8656 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji.. :-D
P308

#8657 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Haris033 wrote:Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji.. :-D
Bilo bi lijepo. A i da ne pocne gradnja, red je bio da se ono ruglo ukloni konacno.
alibaba_i_30_godina

#8658 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

Kako je lijepa ova zgrada Muzičke akademije, šteta samo što je malo zaklonjena na onoj lokaciji, do izražaja bi još više došla negdje drugo.
thekupus

#8659 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8660 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

So What! wrote:Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
nisu vala odavno mijenjali ...
alibaba_i_30_godina

#8661 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

thekupus wrote:Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
Da naravno, ali kažem da je zaklonjena i ne vidi se od Katedrale i ostlaih objekata. Isto kao i Bogoslovija.
Dosadno mii

#8662 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

P308 wrote:
Haris033 wrote:Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji.. :-D
Bilo bi lijepo. A i da ne pocne gradnja, red je bio da se ono ruglo ukloni konacno.
Ejs
Onda bi bas bilo stup metropola
thekupus

#8663 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

alibaba_i_30_godina wrote:
thekupus wrote:Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
Da naravno, ali kažem da je zaklonjena i ne vidi se od Katedrale i ostlaih objekata. Isto kao i Bogoslovija.
Ima i u tom nekog šarma, iznenadiš se kad ih otkriješ, ako si turista.
thekupus

#8664 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

bitanga_sa_otesa wrote:
So What! wrote:Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
nisu vala odavno mijenjali ...
Pa na ovom dijelu ovakvu kompletnu zamjenu ploča, podloge i slivnika nisu radili 20 godina.
thekupus

#8665 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Image

Image
P308

#8666 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Koliko jos spratova?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8667 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...
GarfieldLover

#8668 Re: Sarajevo Construction

Post by GarfieldLover »

Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tu :sad: Valjda sam stara garda, navikla na drugačije :sad: I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali :)
VladaFBiH

#8669 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

GarfieldLover wrote:Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tu :sad: Valjda sam stara garda, navikla na drugačije :sad: I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali :)
vjerovatno nisi ako si pogledala postojeći RP a koji će se sigurno još promijeniti jer su ga promijenili i za ovu zgradu... na žalost stan nije samo kvadrat koji kupiš već i okolina a ovdje potencijalno kupuješ Tibru u nastanku
thekupus

#8670 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

VladaFBiH wrote:
GarfieldLover wrote:Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tu :sad: Valjda sam stara garda, navikla na drugačije :sad: I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali :)
vjerovatno nisi ako si pogledala postojeći RP a koji će se sigurno još promijeniti jer su ga promijenili i za ovu zgradu... na žalost stan nije samo kvadrat koji kupiš već i okolina a ovdje potencijalno kupuješ Tibru u nastanku
Ne smijem puno pričati, ali drug mi radi u projektantskoj firmi, i radi na 3 stambene zgrade u redu tu oko ovog tornja. Projekat koji su predali investitorima im je vraćen, i naređeno je da ga pojeftine. Dakle, u pravu si kad kažeš da se sprema nova Tibra.

A ne radi se uopće o niskim zgradama, neboderi su.

Dakle, stupska tibra sa većom visinom.
JThomas

#8671 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

danas nema još pretpostavki, odnosno plana. ali realno je da će biti i oni čekaju k'o zapete puške :mrgreen:
GarfieldLover

#8672 Re: Sarajevo Construction

Post by GarfieldLover »

Ma to je i nas najviše odbilo (uz činjenicu da zgrada, zbog broja stanova, liči više na hotel nego na zgradu za stanovanje). Što je okolo previše prostora za potencijalne grdosije, a već je i ST dovoljna grdosija sam od sebe. Nemaš ni pogleda, ni zraka. A o gužvama okolo da ne pričam.

Zato se mi k'o pijan plota držimo Strojorada i nadamo da će tu nešto da nikne :lol: Koliko god da nađiđaju, ipak je prostor ograničen. I još uzmeš stan okrenut prema Miljacki, riješio brigu oko pogleda 8) Strah me samo da ne dočekamo prije parcele na Vlakovu da rezervišemo nego ovo, oteglo se :P
P308

#8673 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...

Znaci ukupno 26 ili 27 spratova?
Ova zgrada dominira gradom. Vise i od Parlamenta, Avaza, Unitica, SCC-a, Bosmala ... Bas se istice.
Logovan

#8674 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:
mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...

Ova zgrada dominira gradom. Vise i od Parlamenta, Avaza, Unitica, SCC-a, Bosmala ... Bas se istice.
26
Sociolog

#8675 Re: Sarajevo Construction

Post by Sociolog »

Logovan wrote:
P308 wrote:

26
Kazu da ce FahrOv, Ski tower biti najveci,budum videli sto kazu Zagorci
Post Reply