Da, ta. Pored je ona zgradica koju su vrlo lijepo obnovili nedavno a bila je bas u losem stanju. Nadam se da ce ova nova biti slicna toj. Hvala na odgovoru.thekupus wrote:P308 wrote: 9. Radovi na zgradi u ulici Telali (ako neko zna sta ce to biti?)
Misliš na onu gdje je parking bio prije?
Učionice za učače Kur'ana (ili nešto tako), pravi islamska zajednica.
Sarajevo Construction
- P308
#8651 Re: Sarajevo Construction
- thekupus
#8652 Re: Sarajevo Construction
Na zgradi Muzičke akademije danas su radnici skidali novije slojeve maltera.
Pogledajte šta se ukazalo ispod njih.

A na hotelu Astra, u ulici Zelenih beretki, je postavljena skela. Nije mi jasno zašto.

Stanje fasade s druge strane ulice:

Pogledajte šta se ukazalo ispod njih.

A na hotelu Astra, u ulici Zelenih beretki, je postavljena skela. Nije mi jasno zašto.

Stanje fasade s druge strane ulice:

- Logovan
#8653 Re: Sarajevo Construction
thekupus wrote: Pogledajte šta se ukazalo ispod njih.
![]()
- Mišo_Kovač
#8654 Re: Sarajevo Construction
Koji je fazon s našim ljudima i malterom
Jbt, sve živo što dodje pod ruku omalteriši... Od Alipašine dzamije, pa nadalje... 
- So What!
#8655 Re: Sarajevo Construction
Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
Sanacija sarajevske ulice Ferhadija, od Apoteke Stari Grad (kod Katedrale) do Slatkog ćošeta, počela je danas.
U toku su pripreme gradilišta, a zvanični početak radova najavljen je sutra u 10:30 sati. Nadležni će tada obznaniti na koji način će se izvoditi radovi, šta sve podrazumijeva sanacija i ostali detalji.
Dotrajale i ispucale ploče na glavnoj sarajevskoj šetnici su pojava kojoj svake godine svjedoče Sarajlije, a brojne parcijalne rekonstrukcije nisu bile dugog vijeka. Građani se nadaju da će ovaj put radovi biti adekvatno izvedeni kako iduće godine ne bi svjedočili novoj sanaciji.
Rok izvođenja radova je 60 dana, a izvođač je firma Mibral d.o.o. iz Sarajeva.
Klix
- Haris033
#8656 Re: Sarajevo Construction
Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji.. 
- P308
#8657 Re: Sarajevo Construction
Bilo bi lijepo. A i da ne pocne gradnja, red je bio da se ono ruglo ukloni konacno.Haris033 wrote:Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji..
- alibaba_i_30_godina
#8658 Re: Sarajevo Construction
Kako je lijepa ova zgrada Muzičke akademije, šteta samo što je malo zaklonjena na onoj lokaciji, do izražaja bi još više došla negdje drugo.
- thekupus
#8659 Re: Sarajevo Construction
Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8660 Re: Sarajevo Construction
nisu vala odavno mijenjali ...So What! wrote:Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
- alibaba_i_30_godina
#8661 Re: Sarajevo Construction
Da naravno, ali kažem da je zaklonjena i ne vidi se od Katedrale i ostlaih objekata. Isto kao i Bogoslovija.thekupus wrote:Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
- Dosadno mii
#8662 Re: Sarajevo Construction
EjsP308 wrote:Bilo bi lijepo. A i da ne pocne gradnja, red je bio da se ono ruglo ukloni konacno.Haris033 wrote:Počeli radovi na rušenju Standarda na Stupu. Da li to znači da će se ubrzo početi sa izgradnjom TC Delta? Bila bi to lijepa vijest za nas koji živimo na periferiji..
Onda bi bas bilo stup metropola
- thekupus
#8663 Re: Sarajevo Construction
Ima i u tom nekog šarma, iznenadiš se kad ih otkriješ, ako si turista.alibaba_i_30_godina wrote:Da naravno, ali kažem da je zaklonjena i ne vidi se od Katedrale i ostlaih objekata. Isto kao i Bogoslovija.thekupus wrote:Meni je baš prelijepa u onom kontekstu, zajedno sa Bogoslovijom i crkvom svetog Ćirila i Metoda. Tako je i građena, da bude dio te cjeline.
- thekupus
#8664 Re: Sarajevo Construction
Pa na ovom dijelu ovakvu kompletnu zamjenu ploča, podloge i slivnika nisu radili 20 godina.bitanga_sa_otesa wrote:nisu vala odavno mijenjali ...So What! wrote:Počela sanacija sarajevske Ferhadije, mijenjaju se dotrajale i ispucale ploče
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8667 Re: Sarajevo Construction
koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...
- GarfieldLover
#8668 Re: Sarajevo Construction
Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tu
Valjda sam stara garda, navikla na drugačije
I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali 
- VladaFBiH
#8669 Re: Sarajevo Construction
vjerovatno nisi ako si pogledala postojeći RP a koji će se sigurno još promijeniti jer su ga promijenili i za ovu zgradu... na žalost stan nije samo kvadrat koji kupiš već i okolina a ovdje potencijalno kupuješ Tibru u nastankuGarfieldLover wrote:Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tuValjda sam stara garda, navikla na drugačije
I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali
- thekupus
#8670 Re: Sarajevo Construction
Ne smijem puno pričati, ali drug mi radi u projektantskoj firmi, i radi na 3 stambene zgrade u redu tu oko ovog tornja. Projekat koji su predali investitorima im je vraćen, i naređeno je da ga pojeftine. Dakle, u pravu si kad kažeš da se sprema nova Tibra.VladaFBiH wrote:vjerovatno nisi ako si pogledala postojeći RP a koji će se sigurno još promijeniti jer su ga promijenili i za ovu zgradu... na žalost stan nije samo kvadrat koji kupiš već i okolina a ovdje potencijalno kupuješ Tibru u nastankuGarfieldLover wrote:Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tuValjda sam stara garda, navikla na drugačije
A ne radi se uopće o niskim zgradama, neboderi su.
Dakle, stupska tibra sa većom visinom.
- JThomas
#8671 Re: Sarajevo Construction
danas nema još pretpostavki, odnosno plana. ali realno je da će biti i oni čekaju k'o zapete puške 
- GarfieldLover
#8672 Re: Sarajevo Construction
Ma to je i nas najviše odbilo (uz činjenicu da zgrada, zbog broja stanova, liči više na hotel nego na zgradu za stanovanje). Što je okolo previše prostora za potencijalne grdosije, a već je i ST dovoljna grdosija sam od sebe. Nemaš ni pogleda, ni zraka. A o gužvama okolo da ne pričam.
Zato se mi k'o pijan plota držimo Strojorada i nadamo da će tu nešto da nikne
Koliko god da nađiđaju, ipak je prostor ograničen. I još uzmeš stan okrenut prema Miljacki, riješio brigu oko pogleda
Strah me samo da ne dočekamo prije parcele na Vlakovu da rezervišemo nego ovo, oteglo se 
Zato se mi k'o pijan plota držimo Strojorada i nadamo da će tu nešto da nikne
- P308
#8673 Re: Sarajevo Construction
mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...
Znaci ukupno 26 ili 27 spratova?
Ova zgrada dominira gradom. Vise i od Parlamenta, Avaza, Unitica, SCC-a, Bosmala ... Bas se istice.
- Logovan
#8674 Re: Sarajevo Construction
26P308 wrote:mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...
Ova zgrada dominira gradom. Vise i od Parlamenta, Avaza, Unitica, SCC-a, Bosmala ... Bas se istice.
-
Sociolog
#8675 Re: Sarajevo Construction
Kazu da ce FahrOv, Ski tower biti najveci,budum videli sto kazu ZagorciLogovan wrote:26P308 wrote:mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...