I posto si ti uvjeren mi cemo ti vjerovati. Jebo dokaze, bitno je da si ti uvjeren.Challenger__ wrote:Uvjeren sam da je stvar političke, a ne vojne prirode.insomnia78 wrote:"Iracka vojska" se na Tikritu obruka vise nego orci na Kobaneu
Irak
- hape
#8651 Re: ISIS zauzeo Mosul
- basar
#8652 Re: ISIS zauzeo Mosul
Svaka čast Challenger. Nevjerovatno poznavanje odnosa na Bliskom Istoku.Challenger__ wrote:Katar i Saudijska Arabija, kako režimi, tako privatni donatori. Logistički - Turska.thepatriot wrote:I sta rekose, ko placa isil?
Katar, KSA, Turska.
- Kikibombona
#8653 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8654 Re: ISIS zauzeo Mosul
sto i jest...odrubljivanje glava, klanja, silovanja, odvodjenje u roblje itd itd...de .BA atomsku keHnite na ove sHejtaneKikibombona wrote:Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
- Kikibombona
#8655 Re: ISIS zauzeo Mosul
Na Singalu je vec otkriveno desetak masovnih grobnica. Meni su najsokantnije slike nagih zena koje su silovane pa bacene na stijene sa visine. Jezivo. Za sada su spaseni samo oni koji su prisilno primili 'isilovski islam'. Oni uopste nisu krili namjeru da jezide potpuno iskorijene. O tome otvoreno govore i time se ponose. Unistili su kulturu jednog naroda, pokusali ih bioloski istrijebiti ne praveci nikakvu selekciju. Genocid!pici wrote:sto i jest...odrubljivanje glava, klanja, silovanja, odvodjenje u roblje itd itd...de .BA atomsku keHnite na ove sHejtaneKikibombona wrote:Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
I opet ih pojedinci na forumu podrzavaju, tepaju im sa 'borci IS', prikriveno ili otvoreno drze njihovu stranu.... Jadno!
-
Naslovnica
#8656 Re: ISIS zauzeo Mosul
Slažem se s postom, a glede ovih "pojedinaca" kojima su teroristi "borci isila" - sve se manje javljaju, izgleda da su na aparatima?Kikibombona wrote:Na Singalu je vec otkriveno desetak masovnih grobnica. Meni su najsokantnije slike nagih zena koje su silovane pa bacene na stijene sa visine. Jezivo. Za sada su spaseni samo oni koji su prisilno primili 'isilovski islam'. Oni uopste nisu krili namjeru da jezide potpuno iskorijene. O tome otvoreno govore i time se ponose. Unistili su kulturu jednog naroda, pokusali ih bioloski istrijebiti ne praveci nikakvu selekciju. Genocid!pici wrote:sto i jest...odrubljivanje glava, klanja, silovanja, odvodjenje u roblje itd itd...de .BA atomsku keHnite na ove sHejtaneKikibombona wrote:Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
I opet ih pojedinci na forumu podrzavaju, tepaju im sa 'borci IS', prikriveno ili otvoreno drze njihovu stranu.... Jadno!
-
sarajevoxxxx
#8657 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iran optužen za slanje 30.000 vojnika u Irak
Iranci se bore pod zastavom Narodnih mobilizacijskih snaga, tvrdi Irak [Al Jazeera]
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... ika-u-irak
Iranci se bore pod zastavom Narodnih mobilizacijskih snaga, tvrdi Irak [Al Jazeera]
- Fantassin
#8658 Re: ISIS zauzeo Mosul
Cuj Irak optuzio ih da im pomazu ?sarajevoxxxx wrote:Iran optužen za slanje 30.000 vojnika u Irak
-
L u c i f e r
- dječak sa šibicama
#8660 Re: ISIS zauzeo Mosul
Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.

- svjedok_007
#8661 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".salik79 wrote:svjedok_007 wrote: Kacuni? to je ono sufijsko selo u kojem zive samo sufije nalik na gornju maocu, samo sto u njega ne upada SIPA, pitam se zasto?
Da, sufijsko selo Zivcici tj. Vukelici, ali ni nalik na Gornju Maocu. Cisti, uredni, vrijedni, obrazovani, blagi,..., artikulirani. Stotinama godina tu, imaju svoj muzej, veliku i vrijednu biblioteku, hastahanu...Svi sejhovi, od prvog do posljednjeg, izuzetno obrazovani - i svjetski i vjerski (znanje sticano od masrika do magriba). Da ne duljim, jos jednom, nikakve veze sa onima u Maoci, osim sto nominalno s njima dijele vjeru (tumacenje iste, nakon islamskih i imanskih sarta, diametralno suprotno).
Sejh Cazim Hadzimejlic
Univerzitetski profesor u Sarajevu i Istanbulu.
Last edited by svjedok_007 on 23/03/2015 23:06, edited 2 times in total.
- Sanjarko
#8664 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sluga (Abu) Azraela ili Izraeladječak sa šibicama wrote:Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.
- Sanjarko
#8665 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bradonja ko Selefija Vehabija a ISIL-ovci kriju identitet pod maskama jer nisu bradonje.Vizionar 1985 wrote:Sluga (Abu) Azraela ili Izraeladječak sa šibicama wrote:Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.
- salik79
#8666 Re: ISIS zauzeo Mosul
svjedok_007 wrote:Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".salik79 wrote:svjedok_007 wrote: Kacuni? to je ono sufijsko selo u kojem zive samo sufije nalik na gornju maocu, samo sto u njega ne upada SIPA, pitam se zasto?
Da, sufijsko selo Zivcici tj. Vukelici, ali ni nalik na Gornju Maocu. Cisti, uredni, vrijedni, obrazovani, blagi,..., artikulirani. Stotinama godina tu, imaju svoj muzej, veliku i vrijednu biblioteku, hastahanu...Svi sejhovi, od prvog do posljednjeg, izuzetno obrazovani - i svjetski i vjerski (znanje sticano od masrika do magriba). Da ne duljim, jos jednom, nikakve veze sa onima u Maoci, osim sto nominalno s njima dijele vjeru (tumacenje iste, nakon islamskih i imanskih sarta, diametralno suprotno).
Sejh Cazim Hadzimejlic
Univerzitetski profesor u Sarajevu i Istanbulu.
- asurbanipal
#8667 Re: ISIS zauzeo Mosul
salik79 wrote:svjedok_007 wrote: Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".
![]()
![]()
Nije bolest sve sto boli.
Što je najgore ono od prve do treće minute nema nikakve veze sa sufizmom, dervišima, tarikatima, nego sa beduinskom tradicijom, priprostim beduinima koji su ostali na niskom stepenu razvoja.
- salik79
#8668 Re: ISIS zauzeo Mosul
- asurbanipal
#8669 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gledao sam onaj video davno nekad. Šta reći na vehabijske laži, nego ovosalik79 wrote:Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
- salik79
#8670 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mene stid, u njihovo imeasurbanipal wrote:Gledao sam onaj video davno nekad. Šta reći na vehabijske laži, nego ovosalik79 wrote:Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
![]()
![]()
-
moke_31
#8671 Re: ISIS zauzeo Mosul
Haj bar vas je dvojica na ovoj temi pa možete tješiti i hrabriti jedan drugogsalik79 wrote:Mene stid, u njihovo imeasurbanipal wrote:Gledao sam onaj video davno nekad. Šta reći na vehabijske laži, nego ovosalik79 wrote:Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
![]()
![]()
![]()
- Kal El
#8672 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bog neka me ubije ako upravo nisam vidio auto sa zastavom ISIS/ISIL/IS kako vec...
- Arteta
- insomnia78
#8674 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zauzimaju predsjednistvoKal El wrote:Bog neka me ubije ako upravo nisam vidio auto sa zastavom ISIS/ISIL/IS kako vec...
- Kal El
#8675 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ilidza, crni VW Sharan ako se ne varam.Arteta wrote:Gdje?
Moguce da nisam dobro vidio,ali licilo mi je ko ona zastava