Irak

Post Reply
hape

#8651 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hape »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:"Iracka vojska" se na Tikritu obruka vise nego orci na Kobaneu
Uvjeren sam da je stvar političke, a ne vojne prirode.
I posto si ti uvjeren mi cemo ti vjerovati. Jebo dokaze, bitno je da si ti uvjeren. :lol:
basar

#8652 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

Challenger__ wrote:
thepatriot wrote:I sta rekose, ko placa isil?
Katar i Saudijska Arabija, kako režimi, tako privatni donatori. Logistički - Turska.

Katar, KSA, Turska.
Svaka čast Challenger. Nevjerovatno poznavanje odnosa na Bliskom Istoku. :thumbup:
Kikibombona

#8653 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8654 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by pici »

Kikibombona wrote:Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
sto i jest...odrubljivanje glava, klanja, silovanja, odvodjenje u roblje itd itd...de .BA atomsku keHnite na ove sHejtane
Kikibombona

#8655 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

pici wrote:
Kikibombona wrote:Kurdi iz Duhoka na protestima zahtjevaju da se masakr nad jezidima okarakterise kao genocid!
sto i jest...odrubljivanje glava, klanja, silovanja, odvodjenje u roblje itd itd...de .BA atomsku keHnite na ove sHejtane
Na Singalu je vec otkriveno desetak masovnih grobnica. Meni su najsokantnije slike nagih zena koje su silovane pa bacene na stijene sa visine. Jezivo. Za sada su spaseni samo oni koji su prisilno primili 'isilovski islam'. Oni uopste nisu krili namjeru da jezide potpuno iskorijene. O tome otvoreno govore i time se ponose. Unistili su kulturu jednog naroda, pokusali ih bioloski istrijebiti ne praveci nikakvu selekciju. Genocid!

I opet ih pojedinci na forumu podrzavaju, tepaju im sa 'borci IS', prikriveno ili otvoreno drze njihovu stranu.... Jadno!
Naslovnica

#8656 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Kikibombona wrote:
pici wrote:
Na Singalu je vec otkriveno desetak masovnih grobnica. Meni su najsokantnije slike nagih zena koje su silovane pa bacene na stijene sa visine. Jezivo. Za sada su spaseni samo oni koji su prisilno primili 'isilovski islam'. Oni uopste nisu krili namjeru da jezide potpuno iskorijene. O tome otvoreno govore i time se ponose. Unistili su kulturu jednog naroda, pokusali ih bioloski istrijebiti ne praveci nikakvu selekciju. Genocid!

I opet ih pojedinci na forumu podrzavaju, tepaju im sa 'borci IS', prikriveno ili otvoreno drze njihovu stranu.... Jadno!
Slažem se s postom, a glede ovih "pojedinaca" kojima su teroristi "borci isila" - sve se manje javljaju, izgleda da su na aparatima?
sarajevoxxxx

#8657 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Iran optužen za slanje 30.000 vojnika u Irak

Iranci se bore pod zastavom Narodnih mobilizacijskih snaga, tvrdi Irak [Al Jazeera]

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... ika-u-irak
Fantassin

#8658 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Iran optužen za slanje 30.000 vojnika u Irak

Iranci se bore pod zastavom Narodnih mobilizacijskih snaga, tvrdi Irak [Al Jazeera]

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... ika-u-irak
Cuj Irak optuzio ih da im pomazu ?
dječak sa šibicama

#8660 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.

Image

Image

Image
svjedok_007

#8661 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by svjedok_007 »

salik79 wrote:
svjedok_007 wrote: Kacuni? to je ono sufijsko selo u kojem zive samo sufije nalik na gornju maocu, samo sto u njega ne upada SIPA, pitam se zasto?

Da, sufijsko selo Zivcici tj. Vukelici, ali ni nalik na Gornju Maocu. Cisti, uredni, vrijedni, obrazovani, blagi,..., artikulirani. Stotinama godina tu, imaju svoj muzej, veliku i vrijednu biblioteku, hastahanu...Svi sejhovi, od prvog do posljednjeg, izuzetno obrazovani - i svjetski i vjerski (znanje sticano od masrika do magriba). Da ne duljim, jos jednom, nikakve veze sa onima u Maoci, osim sto nominalno s njima dijele vjeru (tumacenje iste, nakon islamskih i imanskih sarta, diametralno suprotno).

Sejh Cazim Hadzimejlic

Image

Univerzitetski profesor u Sarajevu i Istanbulu.
Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".

Last edited by svjedok_007 on 23/03/2015 23:06, edited 2 times in total.
insomnia78

#8662 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

:lol:
Chisum

#8663 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

:lol: :lol:
Sanjarko

#8664 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote:Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.

Image

Image

Image
Sluga (Abu) Azraela ili Izraela
Sanjarko

#8665 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Novopeceni heroj Iraka, Abu Azrael ili "andjeo smrti", komandant siitske Kataib al-Imam Ali brigade, postao popularan kao strah i trepet za ISIS ratnike.

Image

Image

Image
Sluga (Abu) Azraela ili Izraela
Bradonja ko Selefija Vehabija a ISIL-ovci kriju identitet pod maskama jer nisu bradonje.
salik79

#8666 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

svjedok_007 wrote:
salik79 wrote:
svjedok_007 wrote: Kacuni? to je ono sufijsko selo u kojem zive samo sufije nalik na gornju maocu, samo sto u njega ne upada SIPA, pitam se zasto?

Da, sufijsko selo Zivcici tj. Vukelici, ali ni nalik na Gornju Maocu. Cisti, uredni, vrijedni, obrazovani, blagi,..., artikulirani. Stotinama godina tu, imaju svoj muzej, veliku i vrijednu biblioteku, hastahanu...Svi sejhovi, od prvog do posljednjeg, izuzetno obrazovani - i svjetski i vjerski (znanje sticano od masrika do magriba). Da ne duljim, jos jednom, nikakve veze sa onima u Maoci, osim sto nominalno s njima dijele vjeru (tumacenje iste, nakon islamskih i imanskih sarta, diametralno suprotno).

Sejh Cazim Hadzimejlic

Image

Univerzitetski profesor u Sarajevu i Istanbulu.
Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".

:lol: :lol: :lol: Nije bolest sve sto boli.
asurbanipal

#8667 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:
svjedok_007 wrote: Kačuni, Jako uporište sihra i sihirbaza mozda najjače na balkanu a o stvarnosti sufizma dovoljno mi je ovaj video uradak što sam pogledao da se uvjerim da oni veze sa Islamom nemaju pogotovo na minuti 2:50 gdje sufijski sejh istresa svoj izmet i dolazi neki jadnik i pojede to. Sufije su poznate kao veliki licemjeri, oni imaju jedno lice za narod i prestavljaju se lijepo a drugo je ono pravo, također imaju literaturu za "internu upotrebu".

:lol: :lol: :lol: Nije bolest sve sto boli.

Što je najgore ono od prve do treće minute nema nikakve veze sa sufizmom, dervišima, tarikatima, nego sa beduinskom tradicijom, priprostim beduinima koji su ostali na niskom stepenu razvoja. :lol: :lol: :lol:
salik79

#8668 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

:lol: Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
asurbanipal

#8669 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

salik79 wrote::lol: Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
Gledao sam onaj video davno nekad. Šta reći na vehabijske laži, nego ovo :lol: :lol: :lol:
salik79

#8670 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote::lol: Vjeruj da, nakon njegovog "uvodnog osvrta", nisam ni gledao to vehabisticko propagandno smece.
Gledao sam onaj video davno nekad. Šta reći na vehabijske laži, nego ovo :lol: :lol: :lol:
Mene stid, u njihovo ime :skoljka: :lol:
moke_31

#8671 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by moke_31 »

salik79 wrote:
asurbanipal wrote:
Mene stid, u njihovo ime :skoljka: :lol:
Haj bar vas je dvojica na ovoj temi pa možete tješiti i hrabriti jedan drugog :D
Kal El

#8672 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kal El »

Bog neka me ubije ako upravo nisam vidio auto sa zastavom ISIS/ISIL/IS kako vec...
Arteta

#8673 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

Gdje?
insomnia78

#8674 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kal El wrote:Bog neka me ubije ako upravo nisam vidio auto sa zastavom ISIS/ISIL/IS kako vec...
Zauzimaju predsjednistvo :D
Kal El

#8675 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kal El »

Arteta wrote:Gdje?
Ilidza, crni VW Sharan ako se ne varam.
Moguce da nisam dobro vidio,ali licilo mi je ko ona zastava
Post Reply