Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Daryl Dixon

#8601 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

:lol:
Image
sweet cherries

#8602 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam koma :-D pokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore :-D
enisss

#8603 Re: Teretana

Post by enisss »

sweet cherries wrote:Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam koma :-D pokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore :-D
imamo air condition :-D i nemoj se zaliti, tijelo bolje funkcionise bez nego sa ugljikohidratima :)
sweet cherries

#8604 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

enisss wrote:
sweet cherries wrote:Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam koma :-D pokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore :-D
imamo air condition :-D i nemoj se zaliti, tijelo bolje funkcionise bez nego sa ugljikohidratima :)
Sutim i vjezbam :D
Mustang1

#8605 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Evo Mosaljoze za tebe da bolje fatas pokemone :D

Image
enisss

#8606 Re: Teretana

Post by enisss »

Mustang1 wrote:Evo Mosaljoze za tebe da bolje fatas pokemone :D

Image
ovo je jedan od rijetkih proteina gdje vidim da je svaka amino kiselina stavljena na listu..sto me mnogo cudi...obicno se prikriva koliko ima pojedinih aminokiselina u proteinu da bi se dobilo na kolicini..tj uvijek od nekih 24 g proteina dobijes na kraju nekih 12 do 15 grama cijelog proteina...ako si sretan :)
semsasuljakovic

#8607 Re: Teretana

Post by semsasuljakovic »

Ima li ovo kod nas kupit i pošto je?

Image
Mustang1

#8608 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Nema taj ima dukatov.

Image
DanteX

#8609 Re: Teretana

Post by DanteX »

Ljudi, može li mi neko preporučiti neki dobar HIIT program? Imam još samo da skinem ono salo koje se nalazi ispod kože, a to je ono peglativno salo. Prije sam se mučio sa donjim dijelom stomaka, ali to sam uspio nekako regulisati.

I da vas pitam. Ja lično nisam siguran šta je u pitanju. Višak kože, da ili ne? Kada stojim uspravno, koža je fino zategnuta, ali čim se sagnem ili čučnem, vidim dio koji "visi". Malo sam istraživao i piše da je to salo (zbog toga tražim dobar HIIT program). Mada sam sporo mršao pa mi se ne bi trebao pojaviti višak kože, s obzirom da mi je po rukama prsima, leđima zategnuta, samo taj dio oko pupka djeluje tako.
sweet cherries

#8610 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

Mustang1 wrote:Nema taj ima dukatov.

Image
Gdje :D ja ovo nisam nigdje vidjela
Fauja Singh

#8611 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

Ja sam ga kupovao u Konzumu i u Merkuru na Otoci, cijena od 1.60 do 2.00 KM.
sweet cherries

#8612 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

Hvala :)
Mustang1

#8613 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

I ja sam ovdje u konzumu uzimao. 1.90 KM. Trebalo bi da ima u svakom malo vecem marketu.
Dr Baltazar

#8614 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

DanteX wrote:Ljudi, može li mi neko preporučiti neki dobar HIIT program? Imam još samo da skinem ono salo koje se nalazi ispod kože, a to je ono peglativno salo. Prije sam se mučio sa donjim dijelom stomaka, ali to sam uspio nekako regulisati.

I da vas pitam. Ja lično nisam siguran šta je u pitanju. Višak kože, da ili ne? Kada stojim uspravno, koža je fino zategnuta, ali čim se sagnem ili čučnem, vidim dio koji "visi". Malo sam istraživao i piše da je to salo (zbog toga tražim dobar HIIT program). Mada sam sporo mršao pa mi se ne bi trebao pojaviti višak kože, s obzirom da mi je po rukama prsima, leđima zategnuta, samo taj dio oko pupka djeluje tako.
Samo ishrana tu pomaže.

Idi na low carb i sredit ćeš to 100%. Uzimaj šećere samo poslije treninga.

Naprimjer 1 mjerica whey + 100g maltodextrin u post workout shake i tih 100g maltodextrina ti je kompletan unos šećera za taj dan. Ostale kalorije uzimaj iz masti i proteina.

Na dane kad odmaraš, šećera nema.

Svako 7-14 dana odradi punjenje hidratima (kada osjetiš da je potrebno).
sweet cherries

#8615 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih :D
MOSALJOZE

#8616 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

sweet cherries wrote:Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih :D
Samo low carb ISHRANA bajo moj,i nećeš imati problema.Napominjem ishrana,ne dijeta.
Dr Baltazar

#8617 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

sweet cherries wrote:Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih :D
Nadam se da si za tih mjesec dana odradila bar 2-3 punjenja ugljikohidratima. Ako si već bila na ~0 UH, morala si.

A za dalje: postepeno uvođenje UH u ishranu, recimo low carb do 100-150 UH dnevno. Ako želiš biti takva kakva jesi sad, povećaj kalorije i treniraj kao do sad.
sweet cherries

#8618 Re: Teretana

Post by sweet cherries »

Dr Baltazar wrote:
Nadam se da si za tih mjesec dana odradila bar 2-3 punjenja ugljikohidratima. Ako si već bila na ~0 UH, morala si.

A za dalje: postepeno uvođenje UH u ishranu, recimo low carb do 100-150 UH dnevno. Ako želiš biti takva kakva jesi sad, povećaj kalorije i treniraj kao do sad.
Imala sam 2 punjenja, i sad sam krenula novi krug :) mislila sam jos mozda jedan mjesec ovo, pa onda to odrzavanje, valjda ce ici kako treba... hvala na savjetu :)
Fauja Singh

#8619 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite :)
Ja krenem par dana bez UH, eventualno za dorucak pojedem zobene, ali uvijek posustanem jer vise ne znam sta da jedem bez hljeba. Mogu i bez slatkog, ne moram nikad kocku cokolade pojesti niti kafu zaseceriti, ali mi je hljeb problem, medjutim imam malo viska oko struka koje se i ne vidi ovako kad stojim nego sto neko rece tek kad sjednem. Sto se treninga tice radim i s tegovima, trcanje duzih distanci, kratki sprintevi... Moze li se na low carb ishrani opaliti po kikiriki puteru :)
enisss

#8620 Re: Teretana

Post by enisss »

Fauja Singh wrote:Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite :)
Ja krenem par dana bez UH, eventualno za dorucak pojedem zobene, ali uvijek posustanem jer vise ne znam sta da jedem bez hljeba. Mogu i bez slatkog, ne moram nikad kocku cokolade pojesti niti kafu zaseceriti, ali mi je hljeb problem, medjutim imam malo viska oko struka koje se i ne vidi ovako kad stojim nego sto neko rece tek kad sjednem. Sto se treninga tice radim i s tegovima, trcanje duzih distanci, kratki sprintevi... Moze li se na low carb ishrani opaliti po kikiriki puteru :)
Pazi da ne predjes 30g carbsa dnevno, znaci da mozes opaliti po puteru :-D , tamo imas oko 6g u dvije kasike.
Ako pravilno radis keto dijetu, sigurno ces se osjecati bolje a i imaces vise energije... takodje imas i period adaptacije, sve zavisi, ali obicno je taj period oko 2 sedmice.
Dr Baltazar

#8621 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Fauja Singh wrote:Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite :)
A low carb je nekom 20, nekom 30, a neko će i sa 100 UH biti u ketozi. Sve zavisi od metabolizma.

Ja bih ti preporučio da ne unosiš šećere do treninga i onda poslije treninga da pojedeš krišku npr; Fitness hljeb (ima u DM kupiti) i da ti to budu jedini šećeri u toku dana. Ili jednostavno da ne ideš tako nisko kad treniraš, nije rigorozan low carb jedino rješenje za mršanje. Možeš uzeti odmah po završetku treninga 100g maltodextrin + 1 mjerica whey i za zadnji obrok pred spavanje još 60g zobenih ili kriška onog hljeba. I opet bih radio punjenja svako 7-14 dana ovisno o metabolizmu. Ako pravilno masti unosiš, trebao bi imati energije kao i sa šećerima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8622 Re: Teretana

Post by konektovan »

Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Daryl Dixon

#8623 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

konektovan wrote:Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručak :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8624 Re: RE: Re: Teretana

Post by konektovan »

Daryl Dixon wrote:
konektovan wrote:Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručak [emoji38]
Ma jasta, umoci, namazi i eto za tren oka ode pola hljeba.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Daryl Dixon

#8625 Re: RE: Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

konektovan wrote:
Daryl Dixon wrote:

poslano sa Sonija Ze
meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručak [emoji38]
Ma jasta, umoci, namazi i eto za tren oka ode pola hljeba.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Post Reply