Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- sweet cherries
#8602 Re: Teretana
Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam koma
pokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore 
-
enisss
#8603 Re: Teretana
imamo air conditionsweet cherries wrote:Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam komapokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore
- sweet cherries
#8604 Re: Teretana
Sutim i vjezbamenisss wrote:imamo air conditionsweet cherries wrote:Ljudi kako vi po ovim vrucinama sa treninzima? Ja sam pocela s ketogenom dijetom, u kombinaciji sa teretanom i malo je reci da sam komapokusala sam se prebaciti na trcanje, al cini mi se da je to jos gore
i nemoj se zaliti, tijelo bolje funkcionise bez nego sa ugljikohidratima
-
Mustang1
#8605 Re: Teretana
Evo Mosaljoze za tebe da bolje fatas pokemone

-
enisss
#8606 Re: Teretana
ovo je jedan od rijetkih proteina gdje vidim da je svaka amino kiselina stavljena na listu..sto me mnogo cudi...obicno se prikriva koliko ima pojedinih aminokiselina u proteinu da bi se dobilo na kolicini..tj uvijek od nekih 24 g proteina dobijes na kraju nekih 12 do 15 grama cijelog proteina...ako si sretanMustang1 wrote:Evo Mosaljoze za tebe da bolje fatas pokemone![]()
- semsasuljakovic
#8607 Re: Teretana
Ima li ovo kod nas kupit i pošto je?

- DanteX
#8609 Re: Teretana
Ljudi, može li mi neko preporučiti neki dobar HIIT program? Imam još samo da skinem ono salo koje se nalazi ispod kože, a to je ono peglativno salo. Prije sam se mučio sa donjim dijelom stomaka, ali to sam uspio nekako regulisati.
I da vas pitam. Ja lično nisam siguran šta je u pitanju. Višak kože, da ili ne? Kada stojim uspravno, koža je fino zategnuta, ali čim se sagnem ili čučnem, vidim dio koji "visi". Malo sam istraživao i piše da je to salo (zbog toga tražim dobar HIIT program). Mada sam sporo mršao pa mi se ne bi trebao pojaviti višak kože, s obzirom da mi je po rukama prsima, leđima zategnuta, samo taj dio oko pupka djeluje tako.
I da vas pitam. Ja lično nisam siguran šta je u pitanju. Višak kože, da ili ne? Kada stojim uspravno, koža je fino zategnuta, ali čim se sagnem ili čučnem, vidim dio koji "visi". Malo sam istraživao i piše da je to salo (zbog toga tražim dobar HIIT program). Mada sam sporo mršao pa mi se ne bi trebao pojaviti višak kože, s obzirom da mi je po rukama prsima, leđima zategnuta, samo taj dio oko pupka djeluje tako.
- sweet cherries
#8610 Re: Teretana
GdjeMustang1 wrote:Nema taj ima dukatov.
-
Fauja Singh
#8611 Re: Teretana
Ja sam ga kupovao u Konzumu i u Merkuru na Otoci, cijena od 1.60 do 2.00 KM.
- sweet cherries
#8612 Re: Teretana
Hvala 
-
Mustang1
#8613 Re: Teretana
I ja sam ovdje u konzumu uzimao. 1.90 KM. Trebalo bi da ima u svakom malo vecem marketu.
-
Dr Baltazar
#8614 Re: Teretana
Samo ishrana tu pomaže.DanteX wrote:Ljudi, može li mi neko preporučiti neki dobar HIIT program? Imam još samo da skinem ono salo koje se nalazi ispod kože, a to je ono peglativno salo. Prije sam se mučio sa donjim dijelom stomaka, ali to sam uspio nekako regulisati.
Idi na low carb i sredit ćeš to 100%. Uzimaj šećere samo poslije treninga.
Naprimjer 1 mjerica whey + 100g maltodextrin u post workout shake i tih 100g maltodextrina ti je kompletan unos šećera za taj dan. Ostale kalorije uzimaj iz masti i proteina.
Na dane kad odmaraš, šećera nema.
Svako 7-14 dana odradi punjenje hidratima (kada osjetiš da je potrebno).
- sweet cherries
#8615 Re: Teretana
Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih 
- MOSALJOZE
#8616 Re: Teretana
Samo low carb ISHRANA bajo moj,i nećeš imati problema.Napominjem ishrana,ne dijeta.sweet cherries wrote:Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih
-
Dr Baltazar
#8617 Re: Teretana
Nadam se da si za tih mjesec dana odradila bar 2-3 punjenja ugljikohidratima. Ako si već bila na ~0 UH, morala si.sweet cherries wrote:Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih
A za dalje: postepeno uvođenje UH u ishranu, recimo low carb do 100-150 UH dnevno. Ako želiš biti takva kakva jesi sad, povećaj kalorije i treniraj kao do sad.
- sweet cherries
#8618 Re: Teretana
Imala sam 2 punjenja, i sad sam krenula novi krugDr Baltazar wrote:Nadam se da si za tih mjesec dana odradila bar 2-3 punjenja ugljikohidratima. Ako si već bila na ~0 UH, morala si.sweet cherries wrote:Ja prema savjetima ovdje krenuh sa keto rezimom, mjesec dana i jako sam zadovoljna rezultatima. Planiram jos neko vrijeme, ali me zanima sta onda. Kako odrzavati postignuto? Postepeno uvoditi ugljikohidrate, ici na low carb, cikliranje?? Prvi put mi je i ne bih da sve zeznem, a toliko se namucih
A za dalje: postepeno uvođenje UH u ishranu, recimo low carb do 100-150 UH dnevno. Ako želiš biti takva kakva jesi sad, povećaj kalorije i treniraj kao do sad.
-
Fauja Singh
#8619 Re: Teretana
Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite 
Ja krenem par dana bez UH, eventualno za dorucak pojedem zobene, ali uvijek posustanem jer vise ne znam sta da jedem bez hljeba. Mogu i bez slatkog, ne moram nikad kocku cokolade pojesti niti kafu zaseceriti, ali mi je hljeb problem, medjutim imam malo viska oko struka koje se i ne vidi ovako kad stojim nego sto neko rece tek kad sjednem. Sto se treninga tice radim i s tegovima, trcanje duzih distanci, kratki sprintevi... Moze li se na low carb ishrani opaliti po kikiriki puteru
Ja krenem par dana bez UH, eventualno za dorucak pojedem zobene, ali uvijek posustanem jer vise ne znam sta da jedem bez hljeba. Mogu i bez slatkog, ne moram nikad kocku cokolade pojesti niti kafu zaseceriti, ali mi je hljeb problem, medjutim imam malo viska oko struka koje se i ne vidi ovako kad stojim nego sto neko rece tek kad sjednem. Sto se treninga tice radim i s tegovima, trcanje duzih distanci, kratki sprintevi... Moze li se na low carb ishrani opaliti po kikiriki puteru
-
enisss
#8620 Re: Teretana
Pazi da ne predjes 30g carbsa dnevno, znaci da mozes opaliti po puteruFauja Singh wrote:Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite
Ako pravilno radis keto dijetu, sigurno ces se osjecati bolje a i imaces vise energije... takodje imas i period adaptacije, sve zavisi, ali obicno je taj period oko 2 sedmice.
-
Dr Baltazar
#8621 Re: Teretana
A low carb je nekom 20, nekom 30, a neko će i sa 100 UH biti u ketozi. Sve zavisi od metabolizma.Fauja Singh wrote:Kako vi deverate na toj low carb ishrani, jel se bolje osjecate, imate li energije? dajte me malo motivisite
Ja bih ti preporučio da ne unosiš šećere do treninga i onda poslije treninga da pojedeš krišku npr; Fitness hljeb (ima u DM kupiti) i da ti to budu jedini šećeri u toku dana. Ili jednostavno da ne ideš tako nisko kad treniraš, nije rigorozan low carb jedino rješenje za mršanje. Možeš uzeti odmah po završetku treninga 100g maltodextrin + 1 mjerica whey i za zadnji obrok pred spavanje još 60g zobenih ili kriška onog hljeba. I opet bih radio punjenja svako 7-14 dana ovisno o metabolizmu. Ako pravilno masti unosiš, trebao bi imati energije kao i sa šećerima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8622 Re: Teretana
Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- Daryl Dixon
#8623 Re: Teretana
meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručakkonektovan wrote:Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8624 Re: RE: Re: Teretana
Ma jasta, umoci, namazi i eto za tren oka ode pola hljeba.[emoji4]Daryl Dixon wrote:meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručak [emoji38]konektovan wrote:Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- Daryl Dixon
#8625 Re: RE: Re: Teretana
konektovan wrote:Ma jasta, umoci, namazi i eto za tren oka ode pola hljeba.[emoji4]Daryl Dixon wrote:meni je low carb kad pojedem pola hljeba za ručak [emoji38]konektovan wrote:Meni je low carb, kad pojedem samo jednu cokoladu dnevno, a vi ovdje o nekim gramcicima pricate.[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze