Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#8601 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

spreca wrote: 02/09/2020 17:32

I ti se jarane totalno istrosio ,da ne kazem izlizo,slabo te nesto obnavljaju....sto se tice Bajrovica,priznaj da bi rado bio na njegovom mjestu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Idi ba, plijevi bašću. Zovni jarane da ti pomognu. :D
spreca

#8602 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 02/09/2020 17:39
spreca wrote: 02/09/2020 17:32

I ti se jarane totalno istrosio ,da ne kazem izlizo,slabo te nesto obnavljaju....sto se tice Bajrovica,priznaj da bi rado bio na njegovom mjestu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Idi ba, plijevi bašću. Zovni jarane da ti pomognu. :D
Kako ti odose ona dva jarana ti totalno se opustio :lol: bez ikakve inspiracije,nevalja to tako ba :mrgreen:
Škobo Habu

#8603 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Novak20 wrote: 02/09/2020 17:37
Da skratim: kada BIH bude građanska država onda ćeš moći upoređivati Abazovića sa Komšićem.

Abazović u C.Gori ne prezentuje ekskluzivno ni Albance, ni Srbe, ni Bošnjake, ni Crnogorce, već građane.
Novak20

#8604 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

spreca wrote: 02/09/2020 17:49
Kako ti odose ona dva jarana ti totalno se opustio :lol: bez ikakve inspiracije,nevalja to tako ba :mrgreen:
:-)

Koji jarani ?

Da ne misliš možda na Kolindu i onog Hafiza što te navuk'o na Nižnjem Novgorodu ? :D
spreca

#8605 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 03/09/2020 08:29
spreca wrote: 02/09/2020 17:49
:-)

Koji jarani ?

Da ne misliš možda na Kolindu i onog Hafiza što te navuk'o na Nižnjem Novgorodu ? :D
Tebe je izgleda zauvijek navuko ,na HDZ,cim ti nema inspiratora sve nesto bubas okolo ko da nisi svoj nikako,znam nije ti lahko ali to ti je tvoj kruh ,hocu reci sendvic :mrgreen:
adapter

#8606 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by adapter »

HDZ BiH je u septembru 1997. godine donijela odluku da neće izaći na izbore. Pogledajte kako je o tome izvještavala HTV Mostar.

Novak20

#8607 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Prijatelji iz RH su shvatili da su godinama u EU i NATO, da se mijenjaju vremena, politike, ljudi i običaji. Nema se više vremena za spavanje.

Sve se mijenja osim bošnjačke politike predvođene SDA koja za 25 godina nije riješila puno toga. Zapravo, nije riješila ništa. Ujutro jedno, poslije podne drugo, potpiši a onda povuci potpis, obećaj pa slaži...to je ta politika koja je u 25 godina potrošila ratne kredite.

Ako Izetbegović prije mjesec-dva javno prijeti da će nakon 2022. "slučaj Komšić" spustiti na sve nivoe i time u potpunosti eliminirati od Hrvata izabrane Hrvate iz institucija odnosno odlučivanja o bilo čemu u BiH ili ako uvjetuje promjene Izbornog zakona koje je sa rokovima potpisao u Mostaru drugim stvarima zašto se treba čuditi što svi izbjegavaju zgradu tročlanog Predsjedništva u Sarajevu.

Svi vide da rješenja bez ustupaka nema, da bošnjačka politika kupuje vrijeme u očekivanju ispunjenja svojih političkih snova i čuda koje se neće desiti.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... esila.html
Prijem Milorada Dodika, kao lidera srpskog naroda, kod predsjednika i premijera Republike Hrvatske u Zagrebu, predsjedavajući Predsjedništva BiH ocjenjuje kao postupak kojim Hrvatska proizvodi nova otvorena pitanja s BiH.

„To nije dobro. Nije dobro ni za Republiku Hrvatsku, nije dobro ni za Bosnu i Hercegovinu. Zašto su to uradili, šta je motiv, mogli smo da čujemo iz nekih njihovih izjava ako pažljivo analiziramo. Mogli smo da čujemo od gospodina Granića (Mate Granić, bivši ministrar vanjskih poslova RH, op. a), koji je savjetnik u kabinetu premijera Andreja Plenkovića, da će sada Hrvatska poduzeti ofanzivu, diplomatsku ofanzivu u EU kako bi se riješio Izborni zakon u BiH.

Pogrešno, tako se ne ide. Niko na nas ne može izvršiti nikakav pritisak da uradimo nešto što bi bilo protiv Ustava BiH i što bi bilo protiv odluka Evropskog suda za ljudska prava. Adresa je Sarajevo. Evo, ovdje, ova zgrada. Mi treba da razgovaramo i moraju se poštovati institucije i naći ćemo rješenje. Ja očekujem da prijatelji, ja ih još smatram prijateljima iz Republike Hrvatske, da ovo shvate i da konačno krenemo ovim putem“, tvrdi Džaferović.[/quote]
512MB

#8608 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Ttebamo se okrenuti evropskim integracijama a ne vraćati u kameno doba. Konstitutivnost "naroda" je prošlost, moramo zajedno sa našim partnerima iz EU i US raditi na uspostavljanju antidiskriminatorskog sistema vrijednosti gdje glas svakog pojedinca vrijedi isto, neovisno o njegovoj etničkoj pripadnosti.

Samo po Dejtonu i ustavu BiH :thumbup:
Kolinda

#8609 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

...
Kolinda

#8610 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Novak20 wrote: 24/09/2020 15:08 Prijatelji iz RH su shvatili da su godinama u EU i NATO, da se mijenjaju vremena, politike, ljudi i običaji. Nema se više vremena za spavanje.

Sve se mijenja osim bošnjačke politike predvođene SDA koja za 25 godina nije riješila puno toga. Zapravo, nije riješila ništa. Ujutro jedno, poslije podne drugo, potpiši a onda povuci potpis, obećaj pa slaži...to je ta politika koja je u 25 godina potrošila ratne kredite.

Ako Izetbegović prije mjesec-dva javno prijeti da će nakon 2022. "slučaj Komšić" spustiti na sve nivoe i time u potpunosti eliminirati od Hrvata izabrane Hrvate iz institucija odnosno odlučivanja o bilo čemu u BiH ili ako uvjetuje promjene Izbornog zakona koje je sa rokovima potpisao u Mostaru drugim stvarima zašto se treba čuditi što svi izbjegavaju zgradu tročlanog Predsjedništva u Sarajevu.

Svi vide da rješenja bez ustupaka nema, da bošnjačka politika kupuje vrijeme u očekivanju ispunjenja svojih političkih snova i čuda koje se neće desiti.

Prijem Milorada Dodika, kao lidera srpskog naroda, kod predsjednika i premijera Republike Hrvatske u Zagrebu, predsjedavajući Predsjedništva BiH ocjenjuje kao postupak kojim Hrvatska proizvodi nova otvorena pitanja s BiH.

„To nije dobro. Nije dobro ni za Republiku Hrvatsku, nije dobro ni za Bosnu i Hercegovinu. Zašto su to uradili, šta je motiv, mogli smo da čujemo iz nekih njihovih izjava ako pažljivo analiziramo. Mogli smo da čujemo od gospodina Granića (Mate Granić, bivši ministrar vanjskih poslova RH, op. a), koji je savjetnik u kabinetu premijera Andreja Plenkovića, da će sada Hrvatska poduzeti ofanzivu, diplomatsku ofanzivu u EU kako bi se riješio Izborni zakon u BiH.

Pogrešno, tako se ne ide. Niko na nas ne može izvršiti nikakav pritisak da uradimo nešto što bi bilo protiv Ustava BiH i što bi bilo protiv odluka Evropskog suda za ljudska prava. Adresa je Sarajevo. Evo, ovdje, ova zgrada. Mi treba da razgovaramo i moraju se poštovati institucije i naći ćemo rješenje. Ja očekujem da prijatelji, ja ih još smatram prijateljima iz Republike Hrvatske, da ovo shvate i da konačno krenemo ovim putem“, tvrdi Džaferović.[/quote]
Novak20 wrote: 24/09/2020 15:08 Prijatelji iz RH su shvatili da su godinama u EU i NATO, da se mijenjaju vremena, politike, ljudi i običaji. Nema se više vremena za spavanje.

Oni su izgubili kompas, siguran sam da su svjesni toga i vjerojatno im teško pada. Ambasade iako voljene i omiljene sve rjeđe se oglašavaju, zabrinuti vjerojatno nikako a ovo što iziđe iz njegova ureda piše tko zna tko.

Ovaj saziv predsjedništva pokazuje svu besmisao, vječna svađa, uspjeli se dogovoriti oko veleposlanika (jer su svu trojicu zadužili ti ljudi i koriste ih za određene ciljeve)...i par sitnica nevezenih za značajne stvari, nitko ih nigdje ne poziva niti im tko dolazi, vitalni interes se poteže svako malo, namjerno se izglasavaju stvari za koje se zna da ne proći i to iz razloga da se što više zakuva...

Osim što su ovi zadrdit zadovoljni što ga šuknuše Hrvatima a i oni koji znaju da Šafik nema nikakve ovlasti osim čuvanja stolice Bakiru, ostali znaju da je ovo predsjedništvo u startu bilo osuđeno na neuspjeh, Dodik naravno jedva dočekao da ga ovi napadaju jer ga to jača.
Miloduh

#8611 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Miloduh »

Mnogi gledaju u sat, kada ce nestati Bosne i Hercegovine.
Oni imaju satove, ali ne znaju da Bosna i Hercegovina ima vrijeme.
:bih:

Poruka je jasna. Svaki pregovor se okoncava u Sarajevu.
Mozete se vi umisljati, ali to je tako. ;-)
512MB

#8612 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Nameće se pitanje da li na razgovore u vezi sklapanja "Dayton 2" ima smisla zvati i HDZ, ili samo Dodika. U dvoje se ipak lakše dogovorit, a Dodik svakako ima certifikat da pregovara u ime Čovića tojest obadvije etničke skupine.
Novak20

#8613 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Novi talas bošnjačke političke šizofrenije za lokalnu uporabu.

Nisam znao da su Milanović i Plenković ustaše. Mislio sam da su ustaše i dodrinaše u RH potukli do koljena na izborima.
https://thebosniatimes.ba/50933/ministr ... u-tamjana/
Mudri Latini su ostali rezervirani jer i metode velikohrvatstva, to jest ustaštva, kod Milanovića i Plenkovića su malo suptilnije.
Maraschino

#8614 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: 24/09/2020 23:42 Novi talas bošnjačke političke šizofrenije za lokalnu uporabu.

Nisam znao da su Milanović i Plenković ustaše. Mislio sam da su ustaše i dodrinaše u RH potukli do koljena na izborima.
Mudri Latini su ostali rezervirani jer i metode velikohrvatstva, to jest ustaštva, kod Milanovića i Plenkovića su malo suptilnije.
Naravno da nije korektan. Ode na kavu a zaboravi sta je brljavio.
U jednoj od njih, iz augusta 2016. godine, za banjalučke medije je kazao: “Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek. Živi pod teretom imena koje neodoljivo ‘miriše’ na srpsko, gubi izbore, a ne shvata zašto. Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša i, kao većina političara s hrvatske scene, vuče viševijekovni kompleks od Srba.
spreca

#8615 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Maraschino wrote: 25/09/2020 00:11
Novak20 wrote: 24/09/2020 23:42 Novi talas bošnjačke političke šizofrenije za lokalnu uporabu.

Naravno da nije korektan. Ode na kavu a zaboravi sta je brljavio.
U jednoj od njih, iz augusta 2016. godine, za banjalučke medije je kazao: “Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek. Živi pod teretom imena koje neodoljivo ‘miriše’ na srpsko, gubi izbore, a ne shvata zašto. Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša i, kao većina političara s hrvatske scene, vuče viševijekovni kompleks od Srba.
To je onaj Milanovic sto u Albaniji nije znao jel u privatnoj ili sluzbenoj posjeti,sta bi tek bilo da je doguro bar do njemacke :lol:
Novak20

#8616 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Ovo je muka kada imaš ovakvo gadnog priljepka spremnog na najniži hinjaluk. A ovako je manje više svugdje u državnim institucijama.

Ne bi meni više Hazim kruha pojeo u ministarstvu.

https://hms.ba/bevanda-dok-se-ja-borim- ... istarstvo/
Povodom današnjeg obraćanja zamjenika ministra financija i trezora BiH Hazima Rančića u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koji je rekao da se ne zna tko rukovodi ovim ministarstvom i priprema odgovore na zastupnička pitanja ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda reagirao je pisanom izjavom, koju prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Bevanda podsjeća kako je drugi mandat na čelu Ministarstva financija i trezora BiH i za pet i pol godina nikada nije posumnjao niti u jedan akt koji spremaju zaposleni u ovoj instituciji gdje imaju samo jedan cilj raditi po zakonu i sukladno Ustavu BiH.

-Nažalost, zamjenik ministra Hazim Rančić tek što je došao iznio je ozbiljne sumnje, ponizio zaposlene u ovom ministarstvu i uništio svaki ljudski odnos u našoj suradnji, kazao je Bevanda.

Ne želeći javnost zamarati osobnim stvarima Bevanda kaže kako je svoje liječenje želio zadržati za sebe.

-No, nakon današnjih izjava mog zamjenika dužan sam javnosti i zastupnicima priopćiti da sam na bolovanju zbog teške operacije koju sam imao i da sam podvrgnut prilično iscrpljujućim terapijama, ali da zbog toga nisam zanemario svoj posao niti funkciju koju obnašam, otrkio je ministar Bevanda.

Napomenuo je da do ove godine nije nazočio samo jednoj sjednici Vijeća ministara, a da je redovito nazočan i na skoro svim sjednicama oba Doma Parlamentarne skupštine BiH.

-Moje odsustvo s posla zbog liječenja nije ugrozilo niti jednu aktivnost Ministarstva i svaki akt koji se morao vlastoručno potpisati potpisao sam, naglašava Bevanda.

Nažalost, dodaje, zbog činjenice da je moj zamjenik Hazim Rančić odbio postupiti po zakonu i prihvatiti moje ovlaštenje i rukovođenje Ministarstvom dok sam odsutan, morao sam i u bolnici potpisivati naloge za plaćanja i mnogobrojnu dokumentaciju iz domena rada našeg Ministarstva.

Na ovaj način i uz zalaganje svih ljudi koji odgovorno i profesionalno obavljaju rad nije ugroženo poslovanje Ministarstva i skoro 80 institucija BiH koji ovise o trezorskom poslovanju i našem radu, ističe Bevanda.

Kaže kako njegovi suradnici redovito obavljaju svoje poslove, a poznato je da Ministarstvo ima 9 sektora i pomoćnika ministara, tajnika Ministarstva i zamjenika ministra.

-Nakon što je Hazim Rančić u pisanoj formi odbio da preuzme ovlaštenja koja mu i po zakonu pripadaju problematizirao je i moju bolest, ignorirao činjenicu da se netko s kim treba da surađuje bori za život i, na koncu, degradirao Ministarstvo na čijem je čelu izjavom da ne zna ni tko priprema odgovore zastupnicima niti tko rukovodi ovom institucijom. Javnosti BiH poručujem da sam ja na čelu Ministarstva financija i trezora BiH i da dok god sam tu neću dozvoliti nikakve blokade u radu te da ću uvijek biti na strani ljudi koji rade i već uvelike pripremaju proračun za 2021. godinu, kaže Bavanda.

Naglašava kako je Ministarstvo financija i trezora BiH jedno je od najjačih karika u lancu institucija BiH i očekuje da će i njegov zamjenik postati dijelom ovog kolektiva koji nema samo profesionalnu nego i ljudsku dimenziju zbog čega se javo zahvaljuje svima na porukama i željama za brz oporavak. /HMS/
BHCluster

#8617 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Na sta se spalo, daj sta das. Zulum, zulum! :lol:
spreca

#8618 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 14/10/2020 18:08 Ovo je muka kada imaš ovakvo gadnog priljepka spremnog na najniži hinjaluk. A ovako je manje više svugdje u državnim institucijama.

Ne bi meni više Hazim kruha pojeo u ministarstvu.
Zato se ti ne pitas nista
Android Knego

#8619 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Android Knego »

Gdje je ovaj Hazim ranije bio? Prvi put čujem za njega...
Loki2k9

#8620 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Loki2k9 »

Android Knego wrote: 17/11/2020 00:17 Gdje je ovaj Hazim ranije bio? Prvi put čujem za njega...
Vodio TV Bingo.
Kolinda

#8621 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Uvažena gospodo,

Asim Mekić, predsjednik Kantonalne organizacije SDA SBK i Tahir Lendo, predsjednik Općinske organizacije SDA Travnik želimo da iznesemo naš lični stav ali i stav organizacija koje predstavljamo po pitanju novonastale situacije prilikom izbora načelnika u Općini Travnik.

Radi se zaista o specifičnom slučaju i znamo da nije precizno definisano Izbornim zakonom šta uraditi u ovakvim slučajevima.

Suština izbora je da građani demokratskim putem izraze svoju volju i izaberu svoga predstavnika, u ovom slučaju načelnika koji će ih voditi u narednom periodu,
Mandat se dodjeljuje pobjedniku izbora. U ovom slučaju mandat ne može biti dodijeljen pobjedniku izbora jer je kandidat doktor Mirsad Peco osvojio najveći broj glasova a koji je na dan izbora umro.

Smatramo da je potrebno ponoviti izbore za načelnika u općini Travnik iz više razloga, a navodimo samo neke od argumenata i mogućih situacija u budućnosti.

Doktor Mirsad Peco je osvojio najveći broj glasova, a mandat mu ne može biti dodijeljen zato što je umro. Ako bi mandat dodijelili slijedećem po broju osvojenih glasova direktno stavljate metu na čelo mnogim od pobjednika kojima se može namjerno desiti nešto da bi slijedećem bio dodijeljen mandat (neko može organizovati i ubistvo pobjednika izbora da bi se mandat dodijelio drugom).

U ovom slučaju doktor Peco je pobjednik i čeka se samo da mu tehnički bude dodijeljen mandat, jer su izbori završeni. Zamislimo situaciju da CIK dodijeli mandat bilo kom kandidatu i da prilikom preuzimanja ceritifikata u tom trenutku kandidat umre. Šta bi se desilo? Česti su slučajevi da načelnik u mandatu bude imenovan ili izabran na neku drugu dužnost, a bilo je slučajeva i da načelnici u toku obavljanja mandata umru. Mandat nije dodijeljen slijedećem sa liste već su izbori ponovljeni da bi se ispoštovala volja građana. U demokratiji se mandat ne dodijeljuje drugom ili trećem po broju osvojenih glasova, nego prvom, ili se izbori ponavljaju.

Nije primjereno poređenje, ali zamislite situaciju u SAD koje smatramo najdemokratskijim na svijetu, da se pobjedniku Bajdenu nešto desi: da li bi mandat bio dodijeljen kandidatu broj dva ili bi se izbori ponovili?

Uvažena gospodo,

Još mnogo toga bi Vam mogli napisati u iznošenju svog stava, ali insistiramo da izbori za načelnika općine Travnik budu ponovljeni. U suprotnom, svima dajemo do znanja da ćemo demokratskim putem iskoritisti svoje pravo i ispoštovati volju građana na način da ćemo pokrenuti pitanje smjene načelnika kroz regulamu proceduru koja je propisana Pravilima CIK-a, to jeste izglasavanjem nepovjerenja i provođenje referenduma, što ne bi bilo dobro i moglo bi imati različita tumačenja i konotacije.

Zato Vas molimo da donesete jedinu logičnu i ispravnu odluku da se ispoštuje demokratija, da narod sebi bira najboljeg, i da to bude onaj ko osvoji najveći broj glasova.

S poštovanjem!
Jesu li ovi normalni :? :?

Ne ulazim uopće u to da li treba ili ne ponoviti izbore ili dodijeliti mandat drugome s liste...
no_sekirli

#8622 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by no_sekirli »

Normalni oni bili ili ne, postavili su pravo pitanje.

U ovoj nenormalnoj drzavi, nisu iskljucena niti ubojstva, zarad ono malo spuzve u fotelji i moci koje ta ista fotelja nosi.

Ako se ljudi na to mjesto biraju izravno, imenom i prezimenom, onda je jedino logicno rjesenje ponavljanje izbora.
Dodjela mandata drugome, koji u teoriji moze biti drugi u poretku i sa jednim jedinim glasom, ili dodjela mandata stranci koju je predstavljao preminuli nema nikakvog smisla.
Novak20

#8623 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Kolinda wrote: 18/11/2020 17:38
Uvažena gospodo,

Asim Mekić, predsjednik Kantonalne organizacije SDA SBK i Tahir Lendo, predsjednik Općinske organizacije SDA Travnik želimo da iznesemo naš lični stav ali i stav organizacija koje predstavljamo po pitanju novonastale situacije prilikom izbora načelnika u Općini Travnik.
........
Doktor Mirsad Peco je osvojio najveći broj glasova, a mandat mu ne može biti dodijeljen zato što je umro. Ako bi mandat dodijelili slijedećem po broju osvojenih glasova direktno stavljate metu na čelo mnogim od pobjednika kojima se može namjerno desiti nešto da bi slijedećem bio dodijeljen mandat (neko može organizovati i ubistvo pobjednika izbora da bi se mandat dodijelio drugom).

U ovom slučaju doktor Peco je pobjednik i čeka se samo da mu tehnički bude dodijeljen mandat, jer su izbori završeni. Zamislimo situaciju da CIK dodijeli mandat bilo kom kandidatu i da prilikom preuzimanja ceritifikata u tom trenutku kandidat umre. Šta bi se desilo? Česti su slučajevi da načelnik u mandatu bude imenovan ili izabran na neku drugu dužnost, a bilo je slučajeva i da načelnici u toku obavljanja mandata umru. Mandat nije dodijeljen slijedećem sa liste već su izbori ponovljeni da bi se ispoštovala volja građana. U demokratiji se mandat ne dodijeljuje drugom ili trećem po broju osvojenih glasova, nego prvom, ili se izbori ponavljaju.
...........
Jesu li ovi normalni :? :?

Ne ulazim uopće u to da li treba ili ne ponoviti izbore ili dodijeliti mandat drugome s liste...
Ovako nešto napisati CIK/SIP-u i OSCE mogu samo beskrupulozni primitivci kojima nije stalo do demokracije nego isključivo do vlasti. Odnosno do toga da oni putem SDA vladaju po svaku cijenu. I to u Travniku u kojem su mnogi povratnici Hrvati ubijeni u nerasvjetljenim terorističkim aktima.

Oni otvoreno i bez srama prijete političkim ubojstvima kao da je 18. ili 19. vijek, a prijetnja im je "najjači" argument pred domaćom i međunarodnom organizacijom za provedbu i nadgledanje izbora. Problem je što Asim i Tahir nisu nenormalni nego će to biti organizacije koje prihvate njihove "argumente" o izborima, pravdi i demokraciji, odnosno njihovi predstavnici Bakalar i Kavalec.

Rahmetli dr. Peco se nažalost razbolio, vjerojatno prije izbornog dana došao u bolnicu i preselio na dan izbora ujutro. SDA ispred koje je kandidiran nije obavijestila, a mogla je, CIK/SIP ni o bolesti, ni o smrti svog kandidata prije i na dan izbora i zatražila odgađanje ili prekid istih. Naprotiv. Pozvali su narod da glasa za mrtvog čovjeka da bi zakomplicirali situaciju i onemogućili da bude izabran hrvatski ili što je možda još gore, opozicioni kandidat za načelnika. :-) :-)
Sve je ovo ipak politika. U ovom slučaju bošnjačka, multikulturalna, tolerantna i demokratska. Dok je lopta u njenim rukama.
Image

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... ta-1058261
Last edited by Novak20 on 18/11/2020 22:34, edited 1 time in total.
Novak20

#8624 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

no_sekirli wrote: 18/11/2020 17:51 Normalni oni bili ili ne, postavili su pravo pitanje.

U ovoj nenormalnoj drzavi, nisu iskljucena niti ubojstva, zarad ono malo spuzve u fotelji i moci koje ta ista fotelja nosi.

Ako se ljudi na to mjesto biraju izravno, imenom i prezimenom, onda je jedino logicno rjesenje ponavljanje izbora.
Dodjela mandata drugome, koji u teoriji moze biti drugi u poretku i sa jednim jedinim glasom, ili dodjela mandata stranci koju je predstavljao preminuli nema nikakvog smisla.
Nisu oni postavili pravo pitanje nego njih treba pitati zašto nisu zatražili prekid i ponavljanje izbora za načelnika Travnika kada su već znali za bolest i smrt svog kandidata ???

U Stocu su prekinuti izbori 2016. nakon incidenta Kaplana i ponovljeni naknadno. Mogli su se i ovdje prekinuti u Travniku samo da je SDA to zatražila od CIK/SIP, a ne da od glasača traži da glasaju za mrtvog čovjeka. I da se usput ogrebu kandidati SDA za OV.

Ne bi imao nitko ništa protiv. Ovako će rođak Josipa i Zlatka Pejakovića biti načelnik Travnika. Do kada, vidjet ćemo.
no_sekirli

#8625 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by no_sekirli »

Novak20 wrote: 18/11/2020 22:27
no_sekirli wrote: 18/11/2020 17:51 Normalni oni bili ili ne, postavili su pravo pitanje.

Nisu oni postavili pravo pitanje nego njih treba pitati zašto nisu zatražili prekid i ponavljanje izbora za načelnika Travnika kada su već znali za bolest i smrt svog kandidata ???

U Stocu su prekinuti izbori 2016. nakon incidenta Kaplana i ponovljeni naknadno. Mogli su se i ovdje prekinuti u Travniku samo da je SDA to zatražila od CIK/SIP, a ne da od glasača traži da glasaju za mrtvog čovjeka. I da se usput ogrebu kandidati SDA za OV.

Ne bi imao nitko ništa protiv. Ovako će rođak Josipa i Zlatka Pejakovića biti načelnik Travnika. Do kada, vidjet ćemo.
Nisam znao da si ovako morbidan gospodine.

Covjek je umro na dan izbora i nikakvim aktima koji postoje se nije moglo sprijeciti glasanje taj dan za preminulog. To sto ti kazes da se moglo prekinuti glasanje, pokazuje tvoje elementarno NE poznavanje izbornog procesa.

Izbori u Stocu su onomad prekinuti radi incidenta, fizickog sukoba i napada na clanove birackog odbora ili izbornog povjerenstva, ne sjecam se vise precizno.

Da li je fer i moralno dati mandat osobi koja nije osvojila najvise glasova, pogotovo ako se zna da to u izbornom zakonu nije precizno definirano? Naravno da nije!

Da li bi drugoplasirani kandidat imao obraza uzeti to mjesto na ovakav nacin? Normalna osoba sigurno ne, ali mafijasi iz HDZ/SDA/SNSD kriminalne grupacije sigurno da, obzirom da svi poznajemo njihove metode i mentalni sklop.

Da li bi sada ukoliko "padne fen u kadu" izabranom kandidatu u Banja Luci bilo u redu da Radojicic dobije mandat? Pa naravno da ne bi bilo u redu, ali obzirom na gore spomenutu grupaciju koju ti podrzavas, vama bi to bila sasvim normalna situacija.

Da li si ti krajnje licemjeran sto preminulog oslovljavas sa dr. i pises da je preselio u jednom postu, a onda u drugom likujes i pises da ce rodjak Josipa Pejakovica biti nacelnik? Da, naravno da si licemjeran, pogotovo jer objavljujes poruku iz viber grupe sa 56 clanova, i aludiras da je preminuli dobio neke inat glasove.
Post Reply