Škobo Habu wrote: ↑02/09/2020 15:29
Novak20 wrote: ↑02/09/2020 15:10
Ni meni nije jasno na osnovu čega si zaključio da sam opsjednut opskurnim likovima, a još mi je manje jasno što to tebe briga. Mene npr nije briga za tebe, što i o kome pišeš ni gdje stanuješ.
Bajrović jeste politički marginalac ali ima mjesto u javnosti i na portalima.
Upravo po ovome što on govori vidi se kako drugi iz bošnjačke politike misle i kako rade. Bajrović javno iznosi agendu.
A ti slobodno ospori Bajrovića ili mene.
Zato što ga koristiš kao reper političkog mišljenja u Bošnjaka. On, u političkom smislu, predstavlja svoje Tweeter obožavaoce i mizeriju od GS-a.
Sasvim je legitimno da se raspravlja o Bajrovićevim stavovima, no jednog političkog anonimusa stavljati u poziciju predstavljačka bošnjačle agende je smiješno. Ako je Zirdum predstavnik veliko-hrvatske agende - onda je i Bajrović veliko-bošnjačke.
Koliko znam ne traži Bajrović Treći entitet za bošnjačku zajednicu u C.Gori, niti traži od nje da ne poštuje zakone i institucije zemlje u kojoj živi?
Tvoji politički uzori listom to rade.
Škobo, ja sam običan forumaš kao i ti. Samo iznosim svoje mišljenje koje je često suprotno od tvoga ali se ne nerviram zbog toga i tvog političkog razmišljanja i stava. Vrijeme će pokazati tko je u pravu.
Bajrović kao megafon govori ono o čemu drugi šute. Namjerno sam iz njegovog intervjua izostavio uvod o C. Gori. Nije me briga što Reuf traži u D.Gori. Briga mi je njegov stav da Abazović ne smije u C.G ono što je poželjno da radi Komšić u BiH.
Da sam opsjednut nekim likovima poput njega ili nekakvog Zirduma ili Cerića, nisam. Lako je naći u 9 tisuća mojih postova koliko ih puta spominjem ili koliko puta spominjem treći entitet kao neko rješenje za BiH.
U političkom smislu, moje, a i tvoje pisanje na forumu manje znači od Bajrovićevog ili Suljagićevog tweeteranja jer su u neposrednoj koaliciji sa DF-Komšićem i u posrednoj koaliciji sa SDA. Bajrovićeva supruga jako dobro kotira i lobira u USA i na Balkanu. Meni su ovi likovi zapeli za oko 2018. po žestokoj antihrvatskoj predizbornoj kampanji ali i tjeranju vode na SDA mlin, pa je red da napišem poneku o njima ali i tome da u politici sve ima svoje uzroke i posljedice koje kao ljepilo čuvaju interesi.
Kada ovi likovi obore najjaču nacionalnu stranku SDA u ime građanske političke filozofije i u praksi pokažu da ne služe SDA onda će se promijeniti i moja priča prema hrvatskoj politici.
Što se tiče mojih političkih uzora, što ti Boško znaš o tome ?
Niti jedan mi nije iz ovog vakta od '90-ih niti je sa ovih prostora. Zirdum ponajmanje, a to što me pokušavaš povezati s njim govori puno o tebi.
Jedino je književnik Ivan Lovrenović, kao izuzetak, blizu toga da mi bude uzor. A on nije političar po struci.. Samo pametan čovjek kojeg nema tko slušati.