Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#8576 Re: AW: Liverpool FC

Post by missko »

Gandalf wrote:Najveći dobitak je što se niko nije ozljedio i što smo ispadanjem sebi uštedili još par glupavih utakmica u najkritičnijem dijelu sezone, kada se ganja što bolji plasman - Arsenalu preopterećenom ozljedama eto fine prilike da zgusnuti raspored učini još zgusnutijim, da skrše sebi još par igrača i da lijepo Liverpoolu prepusti mjesto koje vodi direktale u LP :D

Ha ja, što uzeti 4. poziciju kada može dohvatiti i 3.
A ja sam misljenja da bi radije bar ako su perspetivni i vjeruju u sebe sutra potpisali da uzmu FA kup i budu 4 u ligi, nego da ispadnu iz Fa a uzmu 2 ili 3 mjesto

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
ultima_palabra

#8577 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Pa Liverpool se realno po stanju na tabeli može tačkati i za titulu... druga stvar je što mislim da im je još prerano i da nisu dovoljno konzistentni ove sezone.
vaučer

#8578 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Vrlo su konzistentni, ali nisu dovoljno dobri.
Gotovo su tačno kad gledaš blokove po pet utakmica na 10 bodova tj 2 boda po utakmici prosjeku.
Dakle idu prema totalu od 78 bodova. Dajmo im bod više jer eto ne igraju ni jedno drugo natjecanje i eto nek bude vrlo optimističnih 80 bodova. Opet teško da će biti dovoljno za titulu - tu negdje taman za treće.

Ja sam se nadao na početku sezone da će probiti 70 bodova, sad sam pomakao očekivanje na 75.
Sve iznad i odradili su odličan posao, da su imali normalnu odbranu bili bi ozbiljan kandidat za titulu - ali malo ozljede, malo forma i nije ispalo tako. Bar ih radi odličnog napada odbrana još uvijek nije koštala primarnog cilja - Lige prvaka.
horion_bosona

#8579 Re: AW: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

missko wrote:
Gandalf wrote:Najveći dobitak je što se niko nije ozljedio i što smo ispadanjem sebi uštedili još par glupavih utakmica u najkritičnijem dijelu sezone, kada se ganja što bolji plasman - Arsenalu preopterećenom ozljedama eto fine prilike da zgusnuti raspored učini još zgusnutijim, da skrše sebi još par igrača i da lijepo Liverpoolu prepusti mjesto koje vodi direktale u LP :D

Ha ja, što uzeti 4. poziciju kada može dohvatiti i 3.
A ja sam misljenja da bi radije bar ako su perspetivni i vjeruju u sebe sutra potpisali da uzmu FA kup i budu 4 u ligi, nego da ispadnu iz Fa a uzmu 2 ili 3 mjesto
Igrao je Liverpool u drugom Dalglishovom mandatu finale oba kupa - jedno osvojili, drugo izgubili sudijskim previdom. Pa? Nema od kupova nikakve koristi, Wigan je valjda najbolji primjer.

Ono što Liverpool pokazuje ove sezone u domenu je fantastike. Rodgers radi odličan posao. Suspenzija Suareza, povreda Coutinha, pa Sturridgea, nakon toga Gerrarda, da bi uslijedile povrede kompletne zadnje linije zajedno sa Lucasom. I pored niza pehova, koji ih prate druga su najefikasnija ekipa prvenstva, sa otvorenim šansama za sam vrh.

Zbog nepostojanja širine u igračkom kadru, najmanje što im treba je mrcvarenje po FA kupu (revanš u slučaju da su juče izjednačili i onda duel sa Evertonom). Ovako svi konkurenti za vrh imaju više utakmica za odigrati. Vodeći trojac Ligu šampiona (City jednu zaostalu utakmicu, plus finale Liga kupa), Spursi u Europa ligi. Uz gostovanje Chelsea, Citya i Tottenhama na Anfieldu, Liverpool sam kroji svoju kapu.

Ako ih zaobiđu nove povrede, mislim da će finiširati sezonu i bolje od ostaka ekipa iz gornjeg dijela tabele. U 2014. pored Chelsea u najboljoj su formi (5 2 0).

edit. Gledajući tabelu nikako da shvatim kako Tottenham, koji je dao 30 golova manje i pretrpio težak poraz kući od Liverpoola, zaostaje samo 3 boda. Pritom su veći dio sezone igrali jako loše, često jedva dobijajući sa 1:0.
Mustang1

#8580 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Tottenham je na pocetku lige pobjedio puno utakmica sa 1:0 i golovima iz penala a Liverpool je prosuo neke bodove bez potrebe !
MyTao

#8581 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Obicno kada tim promjeni trenera, tim igra bolje jedno vrijeme, al na kraju ispuhaju... Ja nevidim ovaj Totenhem kao konkurenciju Liverpoolu iako su samo 3 boda iza.
Mustang1

#8582 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma kakav Tottenham samo da ne bude velikih povreda do kraja i tu je liga prvaka .. Ja jos vjerujem u titulu iako ne spominjem to :D Sto manje pricam to bolje :D
SmokingMan

#8583 Re: Liverpool FC

Post by SmokingMan »

Kako se samo Liverpool može dobro provući pored vodećeg trojca i da osvoji PL,realno i imaju dovoljno kvalitete.Ne igraju u Evropi,mogu iskoristit izmorenost igrača konkurenata.Šansa kakva se ne smije propustiti,Liverpool je predugo čekao ovaj trenutak.Simpatišem Arsenal,ali bi iskreno volio da redsi osvoje trofej ove godine,mnogo se trude.
seoBIH

#8584 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

:shock: :shock: :shock: de ljudi polahko, ne preskakat ljestvicu! Okliznut cete se pa nece biti ni LP. Budite prezadovoljni ako se ugrabi 4 mjesto, a lumpovat do zore mozete ako to bude 3 mjesto.
vaučer

#8585 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

123456789 wrote::shock: :shock: :shock: de ljudi polahko, ne preskakat ljestvicu! Okliznut cete se pa nece biti ni LP. Budite prezadovoljni ako se ugrabi 4 mjesto, a lumpovat do zore mozete ako to bude 3 mjesto.
Apsolutno.
Nek se neopterećeno motiviraju naslovom ako će tako igrati s više zalagaja.
Ciljaj vrh pa ćeš lakše osigurati da si mu bliže.
MyTao

#8586 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

123456789 wrote::shock: :shock: :shock: de ljudi polahko, ne preskakat ljestvicu! Okliznut cete se pa nece biti ni LP. Budite prezadovoljni ako se ugrabi 4 mjesto, a lumpovat do zore mozete ako to bude 3 mjesto.
Hoce li United i dalje biti iznad Liverpoola na kraju? :D

Liverpool je u borbi za titulu, i uz malo srece mogu to biti prije nego Arsenal.
Mustang1

#8587 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ibe na posudbu u Birmingham
AmiĐa_Idriz

#8588 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Brendan! 8-)
AmiĐa_Idriz

#8589 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:thumbup:
skenderija04

#8590 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Liverpool je poceo pregovore sa Victorom Valdesom. To tvrdi Julian Ward, odgovorni za scouting Liverpoola. Prema njegovim rijecima, iako je Mignolet zadovoljio, u klubu smatraju da mu treba odredjeni period sazrijevanja. Kako Liverpool odbacuje mogucnost da u svoje redove vrati Reinu, u Valdesu vide idealnog golmana iz dva razloga. Prvi je iskustvo i sve sto donosi na sportskom planu. Sa druge, dovodjenjem trostrukog prvaka evrope Liverpool bi poslao poruku i drugim vrhunskim igracima da je klub spreman napraviti veliki projekat. Najatraktivnije u ovom transferu je sto bi Valdes dosao kao slobodan igrac. Cijena 0.

Julian Ward se nalazi u San Sebastianu od ponedjeljka gdje prati Antoina Griezmana, Francuza u redovima Reala Sociedada, koji je jedan od mogucih pojacanja Liverpoola za sljedecu sezonu.
Edin H.

#8591 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

Brendan! 8-)

Image

Rafa! 8-)
Mustang1

#8592 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

skenderija04 wrote:Liverpool je poceo pregovore sa Victorom Valdesom. To tvrdi Julian Ward, odgovorni za scouting Liverpoola. Prema njegovim rijecima, iako je Mignolet zadovoljio, u klubu smatraju da mu treba odredjeni period sazrijevanja. Kako Liverpool odbacuje mogucnost da u svoje redove vrati Reinu, u Valdesu vide idealnog golmana iz dva razloga. Prvi je iskustvo i sve sto donosi na sportskom planu. Sa druge, dovodjenjem trostrukog prvaka evrope Liverpool bi poslao poruku i drugim vrhunskim igracima da je klub spreman napraviti veliki projekat. Najatraktivnije u ovom transferu je sto bi Valdes dosao kao slobodan igrac. Cijena 0.

Julian Ward se nalazi u San Sebastianu od ponedjeljka gdje prati Antoina Griezmana, Francuza u redovima Reala Sociedada, koji je jedan od mogucih pojacanja Liverpoola za sljedecu sezonu.
Jebo im majku jos se spametovali nisu .. Nakon toliko otetih igraca oni opet objavljuju da su poceli pregovore sa tim i tim igracem i da prate tog i tog .. To se zavrsi sve pa se onda objavi !
horion_bosona

#8593 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

skenderija04 wrote: Julian Ward se nalazi u San Sebastianu od ponedjeljka gdje prati Antoina Griezmana, Francuza u redovima Reala Sociedada, koji je jedan od mogucih pojacanja Liverpoola za sljedecu sezonu.
ovo bi bilo pravo pojačanje, ali čisto sumnjam da će ga moći dovesti ispod 20 miliona... mada zadnji prelazni rok pokazuje da ni određena cifra ne garantuje realizaciju transfera, dok god onaj Ayre to sređuje
Ajant

#8594 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

Ayre je čovjek koji je mjesec dana pregovarao da bi na kraju dao 15 miliona za Allena, nema teorija da takav lik može dobiti Griezmanna za manje od 30 i kusur miliona :-) . Realu su Ilaramendija prodali sa 39 miliona čini mi se :-)
Mustang1

#8595 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Everton pomaze Liverpoolu 8-) :oops:
AmiĐa_Idriz

#8596 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Batalite priče o transferima,ja nista ne citam vise dok ne vidim igraca kako drzi dres Liverpoola...mada cu i tada biti malo sumnjičav...a taj trofej LP-a,polahko donijeće nama Brendan još jedan :thumbup:
Gandalf

#8597 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

joj današnje utakmice, zadnja linija :-) :-) autogolgeteri svi do jednog + penaldžije, Mignolet na izlijetanjima gori od Avdukića, veznjaka koji će malo pomoći u odbrani jednostavno nemamo

srećom svemirski napad je tu da spasi stvar, suarez kada ne daje golove daje pasove u rangu Kapitena, Sturridge istakao kandidaturu za prvog strijelca lige, Henderson odigrao utakmicu života, čak je i Allen dobro odigrao ( mada je to vjerovatno bilo samo zbog bivšeg kluba, al' eto )

pojačanja prijeko potrebna u defanzivi + da neko pomno objasni škrtelu u koji go treba šutati da bi se pomoglo ekipi :oops:
vaučer

#8598 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Šta je Škrtel mogao uraditi da ga udarac glavom s tri metra ne pogodi u rame dok čuva svog igrača? :roll:
Bolje da netko uputi Aggera (za kojeg mislim nema šanse da igra u Liverpoolu naredne sezone) da čuva Bonya na prekidu.

Bitna, bitna pobjeda.
Četiri boda od vrha, idemo dalje.
Peryton_

#8599 Re: Liverpool FC

Post by Peryton_ »

Teska utakmica.
Gledao sam Swansea protiv Napolia i odmah sam znao da nece biti lagano.
Odbrane nema ali zato napad radi i vise nego dobar posao.
Protiv Sotona u gostima u subotu ce biti tesko, ali kako bi tu sjela pobjeda :-)
BHF_Manijak

#8600 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Opet ta jeban odbrana, majkemi moje oni k'o da ne treniraju zajedno, isto da se prije tekme nadju i ono "hajmo lopte"... :-) :-)

Srecom napad savrseno funkcionise, ali to tako moze protiv ovih karinaskih ekipa, kojima mozes utrpati 3-4 gola, ali Bogami protiv jacih nema sanse. Kada da's jedan, eventualno dva gola, a s ovakvom odbranom vrlo moguce je da ces tad primiti isto tako 1; 2 ili 3.

Glen Johnson danas opet pokazao da je enormna kita od igraca post'o. Cissokho i Flanagan na bekovima daleko bolje funkcionisu. Glena s noge na nogu nabiti na kraju sezone, ako ovako nastavi naravno.

Sto se tice tih potencijalnih igraca koji se spominju, Konopljanku zaganjat ba, mislim da je jaci od Griezmanna!

I po stoti put - BEKOVI I ODBRANA - podhitno dovesti!!!
Post Reply