missko wrote:Gandalf wrote:Najveći dobitak je što se niko nije ozljedio i što smo ispadanjem sebi uštedili još par glupavih utakmica u najkritičnijem dijelu sezone, kada se ganja što bolji plasman - Arsenalu preopterećenom ozljedama eto fine prilike da zgusnuti raspored učini još zgusnutijim, da skrše sebi još par igrača i da lijepo Liverpoolu prepusti mjesto koje vodi direktale u LP
Ha ja, što uzeti 4. poziciju kada može dohvatiti i 3.
A ja sam misljenja da bi radije bar ako su perspetivni i vjeruju u sebe sutra potpisali da uzmu FA kup i budu 4 u ligi, nego da ispadnu iz Fa a uzmu 2 ili 3 mjesto
Igrao je Liverpool u drugom Dalglishovom mandatu finale oba kupa - jedno osvojili, drugo izgubili sudijskim previdom. Pa? Nema od kupova nikakve koristi, Wigan je valjda najbolji primjer.
Ono što Liverpool pokazuje ove sezone u domenu je fantastike. Rodgers radi odličan posao. Suspenzija Suareza, povreda Coutinha, pa Sturridgea, nakon toga Gerrarda, da bi uslijedile povrede kompletne zadnje linije zajedno sa Lucasom. I pored niza pehova, koji ih prate druga su najefikasnija ekipa prvenstva, sa otvorenim šansama za sam vrh.
Zbog nepostojanja širine u igračkom kadru, najmanje što im treba je mrcvarenje po FA kupu (revanš u slučaju da su juče izjednačili i onda duel sa Evertonom). Ovako svi konkurenti za vrh imaju više utakmica za odigrati. Vodeći trojac Ligu šampiona (City jednu zaostalu utakmicu, plus finale Liga kupa), Spursi u Europa ligi. Uz gostovanje Chelsea, Citya i Tottenhama na Anfieldu, Liverpool sam kroji svoju kapu.
Ako ih zaobiđu nove povrede, mislim da će finiširati sezonu i bolje od ostaka ekipa iz gornjeg dijela tabele. U 2014. pored Chelsea u najboljoj su formi (5 2 0).
edit. Gledajući tabelu nikako da shvatim kako Tottenham, koji je dao 30 golova manje i pretrpio težak poraz kući od Liverpoola, zaostaje samo 3 boda. Pritom su veći dio sezone igrali jako loše, često jedva dobijajući sa 1:0.