Edouard wrote:Obzirom da se ucestalo spominje evolucija, jedno pitanje za ateiste jer je ovo ipak PDF o njima.
Naime, teorija evolucije govori o razvoju zivih bica. Prema cisto biologijskim kriterijima, a cesto to i ateisti tvrde, svrha zivota je produljenje vrste.
E, sad me zanima, kako je moguce da je tako jedan vrlo mocan i fascinantan proces, a i jest, doveo do zasad najviseg oblika zivota, covjeka, do covjeka koji je u mogucnosti u kratkom roku razoriti sve oblike toga zivota pa i svojega? Sto je onda s produljenjem vrste? Do pojave covjeka takva mogucnost nije postojala, bar ja mislim.
Sto je posrijedi?
Vidis Edo, ovo sve je fakat velika misterija. I ja se cesto pitam kako je taj fascinantan proces doveo do toga da se inteligentno bice - covjek, dade nagovoriti da digne ruku na vlastito dijete jer mu je tako, navodno, tako rekao glas iz neba?!
Ali pusti i to, to je recimo pojedinacan eksces, koji je mozda istinit a mozda i ne, medjutim ja nikako ne mogu skontati da su, na temeljima tog sramnog cina, nastali pokreti koje slijede milijarde ljudi, opravdavaju zrtvovanje vlastitog djeteta i jos pri tom vele da morala bez takvog nacina zivota nema!
Meni, vidis, takva drskost nikako ne ide u glavu...