Ukrajina

sitni svercer

#85326 Re: Ukrajina

Post by sitni svercer »

armenski rom puko skroz :izet:

sumirprimus

#85327 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 11/05/2022 09:45
lajkujMe wrote: 11/05/2022 09:22 Uspjeli su regrutirati tkz bivse komunjare Jugonostalgicare.
Možda neke budalaše, ali generalno se NE slažem.
U mojoj familiji čak i široj, opći stav je da na ovim prostorima nije nikad bilo, niti će biti bolje zemlje za život od SFRJ.
Prihvatam da se neko ne slaže i o tome ne bih da diskutujem.
Dakle po toj definiciji smo jugonostalgičari.
A tu se onda često stavi znak jednakosti na komunjare. Iako je to niđe veze. Ja nikad nisam bio komunista, a čak sam i odbio prijem u partiju.
Dijete sa partizanskim pedigreom.
Međutim, apsolutno svi shvatamo opasnost od Ruskog svijeta, Srpskog sveta... jer je direktno povezana sa time ima li ovdje svjetla u budućnosti ili je zauvijek ugašeno.

Kraj offa.
evo i od mene of i necu vise.
slicno razmisljam, ja sm cijeli zivot otkako znam za sebe, ljevlje, sto bi rekli za nas tuzlake crveni kmeri haha daleko o istine, no jesmo crveni. liberalniji po mnogim pitanjima haj nejse. no ne mislim da smo ni sekunde nastrojeni rusima nema boga. kad je trebalo 92ge pokazali smo gdje nam je mjesto. i zato i velim gurnut u stranu sve razlike i nesuglaice ovo je vece od svih nas a i tice nas se,ako imamo imalo pameti. perstat sa tim plemenskm, politickim i geografsim podjelama ..
lajkujMe

#85328 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Imam ja u familiji takvih pro Rusa.

Tetka dobiva info od FB i TV pogotovo Srbijanskih sljam televizija.

Pa je tako ubjedjena:

Vakcine nas cipuju, to je Americki projekat ovladanja nad Slavenskim narodima pokusavaju da nam promjene DNA i da stvore od nas pokusne kunice i poslusne ovce.

Ameri i Zapad je u BIH da stvore od nas Koloniju i da vladaju i vade nase resurse i nase ljude.

Nisam ja rekla nego eminentni Strucnjak s Beogradskog fakulteta blah blah blah...

A takvih imamo na lopatu da vadimo a ne mozes im dokazati da to nije tacno.

Ocigledno Rusko-Kineski projekat unistavanja kredibilnosti Amera i Zapada dugogodisnjim info ratom je uzela maha u citavom svijetu.

Nazalost ono sto zapad ne radi a trebao bi je poceti masovna hapsenja "takvih elemenata" i optuziti za izdaju drzave.
Naravno s dokazima.
Sto Rusi i Kinezi vise lazu tako mi kao slobodni svijet moramo vise govoriti Istinu.

Zato sam npr angaziran na ovoj temi i bicu angaziran i na drugim sa samo jednim ciljem.
Iznositi toliko istine svaki dan da ovi lazovi ne stignu slagati vise.
drug_profi

#85329 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CrveniKuk wrote: 11/05/2022 09:28 Ne radi se samo o tome. On je za mene personifikacija,između ostalih,cijele politike odnosa MZ i svijeta prema BiH u toku rata. Imamo i sada pojavu kod Macrona da se sa Rusima treba pregovarati. Kakvi pregovori? Jedino za mene je ispravan put,da Rusi odu iz cijele Ukrajine,izvine se,sve one koji su počinili zločine u Ukrajine,izvedu pred Sud i kazni i plati odštetu za razaranja koje su napravili. Nema pregovora. Tako je trebalo biti i kod nas. Takođe,neki dan se pokrenula mala rasprava odnosa Al jazzere prema ratu u Ukrajini. Kao oni poštuju profesionalne standarde,pa daju prostora ljudima koji iznosi drugačiji stav koji naginje prema Rusiji. Kakav standard? Po toj logici,onda bi,da je sada 1939.godine i Gebelsu trebalo dati prostora da i on kaze nesto o stavu nacističke Njemačke poslije napada na Poljsku. Jedini standard u ovoj stvari sto se tice mene,bio bi da pozovem u studio delegata sa proruskim stavom,gdje bi mu kao novinar došao i bez bilo kakvog uvoda i ubijanja rekao da je G..NO i izbacio ga iz studija. Kraj priče. Kakav crni standard i pregovori.?Za Ruse samo postoji,za mene lično, jedno veliko MARŠ U P.... MATERINU!!! To je jedini legitimni,moralni i pravicni standard kojeg se treba držati svaki čovjek i država u ovom svijetu.
:thumbup: :kiss:
zlajaBHF

#85330 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

sitni svercer wrote: 11/05/2022 09:48 armenski rom puko skroz :izet:

Moram priznati da je ovo pvi dobar komentar sa Ruske strane.

Cinjenica je da ljude generalno zaboli neka stvar kad ljudi ginu u dijelovima svijeta koje je sad Lavrov spomenuo....
sumirprimus

#85331 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ma imas ljudi ne moraju uopste biti politicki lijevi, sto bi rekli komunjare da su prorusi, znam ih i ja, idu u dzamiju,
sda član nema znaci dalje jel? :lol: , sto bi rekli i opet posle svega, brani ruje, ko zapad ih je natjero. britanci ih huskaju, kako zasto care , pa ko je nas husko? istaprica, e tu nema odgovora. :lol: :-)
lajkujMe

#85332 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

I ja za kraj da ne idem u banovice

Kad sam rekao Komunjare apsolutno nisam mislio na obicni narod, kod nas se narod svakako malo sta pita.
Mislim na intelektualce i eminentije osobe unutar BH drustva za koje se zna da placu za Jugom.
Last edited by lajkujMe on 11/05/2022 09:53, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#85333 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

kaže problem s kojim će se suočiti ukrajinski vojnici nakon rata i pobjede. :roll: 8-)

nadam se da je razumljivo svima....
lajkujMe

#85334 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Meni nije daj kontekst :lol:

Nego

sumirprimus

#85335 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 11/05/2022 09:53 I ja za kraj da ne idem u banovice

Kad sam rekao Komunjare apsolutno nisam mislio na obicni narod, kod nas se narod svakako malo sta pita.
Mislim na intelektualce i eminentije osobe unutar BH drustva za koje se zna da placu za Jugom.
ma ja se ne ljutim meni slobodno reci, nema promjene dresa do kraja zivota makar i naopako, komunjara i fukara iz tuzle :lol: :bih:
jurisss 1.20 :bih:
lajkujMe

#85336 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kad nisu u borbi 72 brigada vjezba i usavrsava vjestine za unistavanje Orca

In the meantime na Ruskoj strani

Indesit je Indesit
lajkujMe

#85337 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

@sumirprimus izvini nemam ja nista protiv Komunista ako su Pro BIH naravno 8-)
Ali ove komunjare sto bi surovali s ovakvom Srbijom opet i s Rusima e za njih nemam pardona
sumirprimus

#85338 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ma sve ok idemo dalje, do konacnog sloma ruskog sveta, pa cemo onda o ovim detaljima :chmoljava:
lajkujMe

#85339 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Brat Marinac, Americki Marinci bi mu zavidili na hrabrosti i odlucnosti da brani svoju domovinu i svoj narod.

Podsjeti me na ovaj video koji volim slusati

Image
Last edited by lajkujMe on 11/05/2022 10:04, edited 1 time in total.
sumirprimus

#85340 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

rusi su digli ruke od ovog sjeveroistocnog dijela i samog harkiva vjerovatno. ukoliko nesto ne pocnu al odmah, ponistena su 2 i po mjeseca rata prema harkivu. bub sto bi rekli :lol:
ma ja sve po planu malo da se reorganizuju, pa ce opet, nista to sto sad dolazi u pitanje i komunikacija prema izjumu , is ve rute prema tom dijelu ratista sto je usko povezano i za sjeverodonjeck pravac, sto im je haman pa sad prioritet, pa ce bit ko i za kijev, ko i za cernihiv, ko i za sumi, harkiv, to je bila obmana, nije zap rave :lol: :izet:
1.20 :bih:
sumirprimus

#85341 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 11/05/2022 10:01

Brat Marinac, Americki Marinci bi mu zavidili na hrabrosti i odlucnosti da brani svoju domovinu i svoj narod.
imamo i mi stotsta od njih sad naucit, ili se bar podsjetit.
Mrljavi

#85342 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Rusi su pukli u Harkivu prije 6-7 dana, ovo je sad samo ciscenje terena, a da ih ciste, Boga mi ciste.
Ocekujemo ove ukrajinske brigade malo juzno u sto skorijem roku. 8)

TomANDJerry

#85343 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Ima samo jedan tip ljudi koji branjenjem Rusa ustvari ne pokazuju vlastitu extermnu glupost, nego više nedostatak nekih moralni nacela i generalno ispravnih ideja o uredjenju svijeta.

A to su ljudi koji demokratiju, ljudska prava i slobode ionako ne cijene nesto mnogo --- za njih to i nisu neke vrijednosti, i onda je Rusija i Putin neki ideal onoga kako drustvo treba da izgleda. A rat u Ukrajini je samo nastavak toga, jer u ratu dolaze do izrazaja pravi muskarci koji odrastaju u tom sistemu --- i treba da se bore protiv ovih zapadnih pi****a i pokazu im gdje im je mjesto, a ako Ukrajinci zele da budu na toj strani - pa dobro :D

Istina, ovakvih gore je mali broj u odnosu na teoreticare zavjera koji podrzavaju Rusiju.
sumirprimus

#85344 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

SanskiBiser

#85345 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

uh kako su se fino rasporedili i jos meke mete.. :-) Ako nadje neko na twiter neka stavi link ovo se moze pogledati samo u TG za sad.
janje_

#85346 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

zlajaBHF wrote: 11/05/2022 09:51
Spoiler
Show
armenski rom puko skroz :izet:

Moram priznati da je ovo pvi dobar komentar sa Ruske strane.

Cinjenica je da ljude generalno zaboli neka stvar kad ljudi ginu u dijelovima svijeta koje je sad Lavrov spomenuo....
Ma daleko od dobrog.. Cuj "imedzn det diz iz efrika..".. je8es ga, nije afrika nego evropa.. i ukrajina nije palestina, koliko god bi lazljivi konjina to zelio napraviti..
lajkujMe

#85347 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ok ovo me sad nasmijalo do placa :lol: :lol:

Tigar1

#85348 Re: Ukrajina

Post by Tigar1 »

Prvo je plan bio malo zadeverati Zelenskog i ukrajinsku vojsku oko Kieva.

Pa su malo i omeli pažnju i oko Černihiva, pa i oko Sumyja. Dok se UA presabrala, oni su ih malo zbunili oko Harkiva. Ne lezi vraže dok se ''gamad fašistička'' sabrala, hrabra Ruska armija, sa plaćenicima, DNR-ovcima, silama od kadirovaca su okružili Mariupol i uzeli Herson. Pa će još malo zaokružiti i Donbas. Sve ovo prije je bio lažni pravac.

Pravi cilj je bio da se potopi mali ratni brod da prepriječi put 12 podmornica gdje se vrše grozni eksperimenti i mijenja dna kod čiste slavenske krvi. Sad ćemoonii sništiti tih 12 podmornica i nikad više banderovska bratija neće slavensko/ruske gene mijenjati.

A ona silna tehnika i ljudski životi što zijaniše pa šta, neko mora pretrpjeti i žrtvu za viši cilj. Dok se neki lelemudaju po jahtama. Koji prežive ima Indesita po Ukrajini u izobilju, dosta im.
lajkujMe

#85349 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Hahahahahaha brrrrttt Ameri brrrrttt hahahaha

Joj sta ce sad opreme da stize :lol:

Brrrttt opremu hahaha
sumirprimus

#85350 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bub oficir, opetrativac, čivija
Post Reply