Ukrajina
-
sumirprimus
#85327 Re: Ukrajina
evo i od mene of i necu vise.drug_profi wrote: ↑11/05/2022 09:45Možda neke budalaše, ali generalno se NE slažem.
U mojoj familiji čak i široj, opći stav je da na ovim prostorima nije nikad bilo, niti će biti bolje zemlje za život od SFRJ.
Prihvatam da se neko ne slaže i o tome ne bih da diskutujem.
Dakle po toj definiciji smo jugonostalgičari.
A tu se onda često stavi znak jednakosti na komunjare. Iako je to niđe veze. Ja nikad nisam bio komunista, a čak sam i odbio prijem u partiju.
Dijete sa partizanskim pedigreom.
Međutim, apsolutno svi shvatamo opasnost od Ruskog svijeta, Srpskog sveta... jer je direktno povezana sa time ima li ovdje svjetla u budućnosti ili je zauvijek ugašeno.
Kraj offa.
slicno razmisljam, ja sm cijeli zivot otkako znam za sebe, ljevlje, sto bi rekli za nas tuzlake crveni kmeri haha daleko o istine, no jesmo crveni. liberalniji po mnogim pitanjima haj nejse. no ne mislim da smo ni sekunde nastrojeni rusima nema boga. kad je trebalo 92ge pokazali smo gdje nam je mjesto. i zato i velim gurnut u stranu sve razlike i nesuglaice ovo je vece od svih nas a i tice nas se,ako imamo imalo pameti. perstat sa tim plemenskm, politickim i geografsim podjelama ..
-
lajkujMe
#85328 Re: Ukrajina
Imam ja u familiji takvih pro Rusa.
Tetka dobiva info od FB i TV pogotovo Srbijanskih sljam televizija.
Pa je tako ubjedjena:
Vakcine nas cipuju, to je Americki projekat ovladanja nad Slavenskim narodima pokusavaju da nam promjene DNA i da stvore od nas pokusne kunice i poslusne ovce.
Ameri i Zapad je u BIH da stvore od nas Koloniju i da vladaju i vade nase resurse i nase ljude.
Nisam ja rekla nego eminentni Strucnjak s Beogradskog fakulteta blah blah blah...
A takvih imamo na lopatu da vadimo a ne mozes im dokazati da to nije tacno.
Ocigledno Rusko-Kineski projekat unistavanja kredibilnosti Amera i Zapada dugogodisnjim info ratom je uzela maha u citavom svijetu.
Nazalost ono sto zapad ne radi a trebao bi je poceti masovna hapsenja "takvih elemenata" i optuziti za izdaju drzave.
Naravno s dokazima.
Sto Rusi i Kinezi vise lazu tako mi kao slobodni svijet moramo vise govoriti Istinu.
Zato sam npr angaziran na ovoj temi i bicu angaziran i na drugim sa samo jednim ciljem.
Iznositi toliko istine svaki dan da ovi lazovi ne stignu slagati vise.
Tetka dobiva info od FB i TV pogotovo Srbijanskih sljam televizija.
Pa je tako ubjedjena:
Vakcine nas cipuju, to je Americki projekat ovladanja nad Slavenskim narodima pokusavaju da nam promjene DNA i da stvore od nas pokusne kunice i poslusne ovce.
Ameri i Zapad je u BIH da stvore od nas Koloniju i da vladaju i vade nase resurse i nase ljude.
Nisam ja rekla nego eminentni Strucnjak s Beogradskog fakulteta blah blah blah...
A takvih imamo na lopatu da vadimo a ne mozes im dokazati da to nije tacno.
Ocigledno Rusko-Kineski projekat unistavanja kredibilnosti Amera i Zapada dugogodisnjim info ratom je uzela maha u citavom svijetu.
Nazalost ono sto zapad ne radi a trebao bi je poceti masovna hapsenja "takvih elemenata" i optuziti za izdaju drzave.
Naravno s dokazima.
Sto Rusi i Kinezi vise lazu tako mi kao slobodni svijet moramo vise govoriti Istinu.
Zato sam npr angaziran na ovoj temi i bicu angaziran i na drugim sa samo jednim ciljem.
Iznositi toliko istine svaki dan da ovi lazovi ne stignu slagati vise.
- drug_profi
#85329 Re: Ukrajina
CrveniKuk wrote: ↑11/05/2022 09:28 Ne radi se samo o tome. On je za mene personifikacija,između ostalih,cijele politike odnosa MZ i svijeta prema BiH u toku rata. Imamo i sada pojavu kod Macrona da se sa Rusima treba pregovarati. Kakvi pregovori? Jedino za mene je ispravan put,da Rusi odu iz cijele Ukrajine,izvine se,sve one koji su počinili zločine u Ukrajine,izvedu pred Sud i kazni i plati odštetu za razaranja koje su napravili. Nema pregovora. Tako je trebalo biti i kod nas. Takođe,neki dan se pokrenula mala rasprava odnosa Al jazzere prema ratu u Ukrajini. Kao oni poštuju profesionalne standarde,pa daju prostora ljudima koji iznosi drugačiji stav koji naginje prema Rusiji. Kakav standard? Po toj logici,onda bi,da je sada 1939.godine i Gebelsu trebalo dati prostora da i on kaze nesto o stavu nacističke Njemačke poslije napada na Poljsku. Jedini standard u ovoj stvari sto se tice mene,bio bi da pozovem u studio delegata sa proruskim stavom,gdje bi mu kao novinar došao i bez bilo kakvog uvoda i ubijanja rekao da je G..NO i izbacio ga iz studija. Kraj priče. Kakav crni standard i pregovori.?Za Ruse samo postoji,za mene lično, jedno veliko MARŠ U P.... MATERINU!!! To je jedini legitimni,moralni i pravicni standard kojeg se treba držati svaki čovjek i država u ovom svijetu.
-
zlajaBHF
#85330 Re: Ukrajina
Moram priznati da je ovo pvi dobar komentar sa Ruske strane.
Cinjenica je da ljude generalno zaboli neka stvar kad ljudi ginu u dijelovima svijeta koje je sad Lavrov spomenuo....
-
sumirprimus
#85331 Re: Ukrajina
ma imas ljudi ne moraju uopste biti politicki lijevi, sto bi rekli komunjare da su prorusi, znam ih i ja, idu u dzamiju,
sda član nema znaci dalje jel?
, sto bi rekli i opet posle svega, brani ruje, ko zapad ih je natjero. britanci ih huskaju, kako zasto care , pa ko je nas husko? istaprica, e tu nema odgovora.

sda član nema znaci dalje jel?
-
lajkujMe
#85332 Re: Ukrajina
I ja za kraj da ne idem u banovice
Kad sam rekao Komunjare apsolutno nisam mislio na obicni narod, kod nas se narod svakako malo sta pita.
Mislim na intelektualce i eminentije osobe unutar BH drustva za koje se zna da placu za Jugom.
Kad sam rekao Komunjare apsolutno nisam mislio na obicni narod, kod nas se narod svakako malo sta pita.
Mislim na intelektualce i eminentije osobe unutar BH drustva za koje se zna da placu za Jugom.
Last edited by lajkujMe on 11/05/2022 09:53, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#85333 Re: Ukrajina
kaže problem s kojim će se suočiti ukrajinski vojnici nakon rata i pobjede.
nadam se da je razumljivo svima....
-
lajkujMe
#85334 Re: Ukrajina
Meni nije daj kontekst 
Nego
Nego
-
sumirprimus
#85335 Re: Ukrajina
ma ja se ne ljutim meni slobodno reci, nema promjene dresa do kraja zivota makar i naopako, komunjara i fukara iz tuzle
jurisss 1.20
-
lajkujMe
#85336 Re: Ukrajina
Kad nisu u borbi 72 brigada vjezba i usavrsava vjestine za unistavanje Orca
In the meantime na Ruskoj strani
Indesit je Indesit
-
lajkujMe
#85337 Re: Ukrajina
@sumirprimus izvini nemam ja nista protiv Komunista ako su Pro BIH naravno
Ali ove komunjare sto bi surovali s ovakvom Srbijom opet i s Rusima e za njih nemam pardona
Ali ove komunjare sto bi surovali s ovakvom Srbijom opet i s Rusima e za njih nemam pardona
-
sumirprimus
#85338 Re: Ukrajina
ma sve ok idemo dalje, do konacnog sloma ruskog sveta, pa cemo onda o ovim detaljima
-
lajkujMe
#85339 Re: Ukrajina
Brat Marinac, Americki Marinci bi mu zavidili na hrabrosti i odlucnosti da brani svoju domovinu i svoj narod.
Podsjeti me na ovaj video koji volim slusati

Last edited by lajkujMe on 11/05/2022 10:04, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#85340 Re: Ukrajina
rusi su digli ruke od ovog sjeveroistocnog dijela i samog harkiva vjerovatno. ukoliko nesto ne pocnu al odmah, ponistena su 2 i po mjeseca rata prema harkivu. bub sto bi rekli
ma ja sve po planu malo da se reorganizuju, pa ce opet, nista to sto sad dolazi u pitanje i komunikacija prema izjumu , is ve rute prema tom dijelu ratista sto je usko povezano i za sjeverodonjeck pravac, sto im je haman pa sad prioritet, pa ce bit ko i za kijev, ko i za cernihiv, ko i za sumi, harkiv, to je bila obmana, nije zap rave

1.20
ma ja sve po planu malo da se reorganizuju, pa ce opet, nista to sto sad dolazi u pitanje i komunikacija prema izjumu , is ve rute prema tom dijelu ratista sto je usko povezano i za sjeverodonjeck pravac, sto im je haman pa sad prioritet, pa ce bit ko i za kijev, ko i za cernihiv, ko i za sumi, harkiv, to je bila obmana, nije zap rave
1.20
-
sumirprimus
-
Mrljavi
#85342 Re: Ukrajina
Rusi su pukli u Harkivu prije 6-7 dana, ovo je sad samo ciscenje terena, a da ih ciste, Boga mi ciste.
Ocekujemo ove ukrajinske brigade malo juzno u sto skorijem roku.
Ocekujemo ove ukrajinske brigade malo juzno u sto skorijem roku.
-
TomANDJerry
#85343 Re: Ukrajina
Ima samo jedan tip ljudi koji branjenjem Rusa ustvari ne pokazuju vlastitu extermnu glupost, nego više nedostatak nekih moralni nacela i generalno ispravnih ideja o uredjenju svijeta.
A to su ljudi koji demokratiju, ljudska prava i slobode ionako ne cijene nesto mnogo --- za njih to i nisu neke vrijednosti, i onda je Rusija i Putin neki ideal onoga kako drustvo treba da izgleda. A rat u Ukrajini je samo nastavak toga, jer u ratu dolaze do izrazaja pravi muskarci koji odrastaju u tom sistemu --- i treba da se bore protiv ovih zapadnih pi****a i pokazu im gdje im je mjesto, a ako Ukrajinci zele da budu na toj strani - pa dobro
Istina, ovakvih gore je mali broj u odnosu na teoreticare zavjera koji podrzavaju Rusiju.
A to su ljudi koji demokratiju, ljudska prava i slobode ionako ne cijene nesto mnogo --- za njih to i nisu neke vrijednosti, i onda je Rusija i Putin neki ideal onoga kako drustvo treba da izgleda. A rat u Ukrajini je samo nastavak toga, jer u ratu dolaze do izrazaja pravi muskarci koji odrastaju u tom sistemu --- i treba da se bore protiv ovih zapadnih pi****a i pokazu im gdje im je mjesto, a ako Ukrajinci zele da budu na toj strani - pa dobro
Istina, ovakvih gore je mali broj u odnosu na teoreticare zavjera koji podrzavaju Rusiju.
-
sumirprimus
- SanskiBiser
#85345 Re: Ukrajina
uh kako su se fino rasporedili i jos meke mete..
- janje_
#85346 Re: Ukrajina
Ma daleko od dobrog.. Cuj "imedzn det diz iz efrika..".. je8es ga, nije afrika nego evropa.. i ukrajina nije palestina, koliko god bi lazljivi konjina to zelio napraviti..
-
lajkujMe
#85347 Re: Ukrajina
Ok ovo me sad nasmijalo do placa
- Tigar1
#85348 Re: Ukrajina
Prvo je plan bio malo zadeverati Zelenskog i ukrajinsku vojsku oko Kieva.
Pa su malo i omeli pažnju i oko Černihiva, pa i oko Sumyja. Dok se UA presabrala, oni su ih malo zbunili oko Harkiva. Ne lezi vraže dok se ''gamad fašistička'' sabrala, hrabra Ruska armija, sa plaćenicima, DNR-ovcima, silama od kadirovaca su okružili Mariupol i uzeli Herson. Pa će još malo zaokružiti i Donbas. Sve ovo prije je bio lažni pravac.
Pravi cilj je bio da se potopi mali ratni brod da prepriječi put 12 podmornica gdje se vrše grozni eksperimenti i mijenja dna kod čiste slavenske krvi. Sad ćemoonii sništiti tih 12 podmornica i nikad više banderovska bratija neće slavensko/ruske gene mijenjati.
A ona silna tehnika i ljudski životi što zijaniše pa šta, neko mora pretrpjeti i žrtvu za viši cilj. Dok se neki lelemudaju po jahtama. Koji prežive ima Indesita po Ukrajini u izobilju, dosta im.
Pa su malo i omeli pažnju i oko Černihiva, pa i oko Sumyja. Dok se UA presabrala, oni su ih malo zbunili oko Harkiva. Ne lezi vraže dok se ''gamad fašistička'' sabrala, hrabra Ruska armija, sa plaćenicima, DNR-ovcima, silama od kadirovaca su okružili Mariupol i uzeli Herson. Pa će još malo zaokružiti i Donbas. Sve ovo prije je bio lažni pravac.
Pravi cilj je bio da se potopi mali ratni brod da prepriječi put 12 podmornica gdje se vrše grozni eksperimenti i mijenja dna kod čiste slavenske krvi. Sad ćemoonii sništiti tih 12 podmornica i nikad više banderovska bratija neće slavensko/ruske gene mijenjati.
A ona silna tehnika i ljudski životi što zijaniše pa šta, neko mora pretrpjeti i žrtvu za viši cilj. Dok se neki lelemudaju po jahtama. Koji prežive ima Indesita po Ukrajini u izobilju, dosta im.
-
lajkujMe
#85349 Re: Ukrajina
Hahahahahaha brrrrttt Ameri brrrrttt hahahaha
Joj sta ce sad opreme da stize
Brrrttt opremu hahaha
-
sumirprimus
#85350 Re: Ukrajina
bub oficir, opetrativac, čivija