HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
- Benq
#851 Re: HS Internet - ALL ABOUT
O ovim resiverima pricam http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ i cijeni koja je nelogicna za HEMA resiver i za ovaj CBS-C-1003... Vidim da daju CI modul za 50KM al ja nemam na tv-u utor za njega ...
-
The Realist
#852 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kako se u to ne razumijem, ne znam ni koja je nelogičnost (OK, kontam po onome što govoriš), ali oni sa cijenama ionako nisu baš najlogičniji već dugo (odnosi se na ranije pakete).
-
old school23
#853 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Zar nisu ti receiveri Hs 49km ? 
- Benq
#854 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Samo CI modul , ako imas tv sa tim utorom ok , ako nemas , resiver je 120KM...old school23 wrote:Zar nisu ti receiveri Hs 49km ?
-
old school23
#855 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Podrzava li taj receiver i HD kanale(arene,eurosport koji su u ponudi na dig.)?The Realist wrote:Ovo nije tačno. Jednom sam nešto dao tehničarima, ali to zato što sam tražio da urade nešto što nije u domenu "normalne" usluge. Čak sam jeftinije prošao, nego da sam sam radio. Inače sve urade kako bi i trebalo.Benq wrote: Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu.... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
Meni i mnogim ostalima ovdje (ima ih) su zamijenili Dalvi reciever i dali Hema i ništa se nije plaćalo.
Ti imaš pravo na prekid usluge, ako oni svoje ne ispunjavaju, a sa Dalvi recieverima to ne rade i to iskoristi i zaprijeti im, ako treba.
- BAN___KAI
#856 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kontam uvesti onaj KID Paket iako neam pojma zasto se bas zove KID paket xD
Inace ja sada placam TV analogni +NET=36 and taj kid paket je sve duplo, TV DIGITAL+ Duplo veca net brzina za samo 4 KM vise pa me zanima da li je djabo to prebacivanje sa analogne na digitalu i jeli trebaju neki posebni modemi/resiveri ?
I btw ovaj HS je stvarno postao opasan, 0 konkurencije xD
Inace ja sada placam TV analogni +NET=36 and taj kid paket je sve duplo, TV DIGITAL+ Duplo veca net brzina za samo 4 KM vise pa me zanima da li je djabo to prebacivanje sa analogne na digitalu i jeli trebaju neki posebni modemi/resiveri ?
- travar
#857 Re: HS Internet - ALL ABOUT
KablovskaInternetDigitalnaBAN___KAI wrote:Kontam uvesti onaj KID Paket iako neam pojma zasto se bas zove KID paket xD
*nailed it*
- Frtalj_Duše
#858 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Bezobrazluk, umjeto da ustupe opremu đabe dok traje ugovor!Benq wrote:Samo CI modul , ako imas tv sa tim utorom ok , ako nemas , resiver je 120KM...old school23 wrote:Zar nisu ti receiveri Hs 49km ?
-
AdrianMole
#860 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
- Benq
#861 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Zvao , pitao , rekli mi Dalvi i Hema 99,90KM SD resiveri ... nisam mogao da vjerujem svojim usimaAdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Mislim da HEMA ne podrzava, to je u stvari isti resiver kao Dalvi , malo samo doradjen al u biti isti.Podrzava li taj receiver i HD kanale(arene,eurosport koji su u ponudi na dig.)?
- Frtalj_Duše
#862 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa i to nije uredu, evo telemach npr dijeli besplatno resiver na kojem uredno gledam kako sd tako i hd kanale, samo se za iste moraš pretplatiti a trenutno imam samo 4x sportklub, engl premier league i face tv kanale u hd-u. A da li se kod vas plaćaju dodatno hd kanali ili samo uzmeš taj hd resiver i imaš ih auotomatski!?AdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
AdrianMole
#863 Re: HS Internet - ALL ABOUT
HD kanali se kod HS ne plaćaju dodatno.(za razliku od Telemacha)Frtalj_Duše wrote:Pa i to nije uredu, evo telemach npr dijeli besplatno resiver na kojem uredno gledam kako sd tako i hd kanale, samo se za iste moraš pretplatiti a trenutno imam samo 4x sportklub, engl premier league i face tv kanale u hd-u. A da li se kod vas plaćaju dodatno hd kanali ili samo uzmeš taj hd resiver i imaš ih auotomatski!?AdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Imaš 5 Arenasportkanala,2 Eurosport,Travel ,History,Face,Luxe,NG,Food,Outdoor.
Od HS-a možeš dobiti CI modul besplatno s kojim možeš pratiti sve HD kanale bez dodatnih uređaja i samo s jednim daljinskim(od TV-a).Telemach koliko znam ne dijeli CI module. HD resiver se mora platiti.
-
The Realist
#864 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kako NHL izgleda dobro na HD-u. Valjda radi one bijele (leda), ili šta već, ali uglavnom sjajnoAdrianMole wrote: Imaš 5 Arenasportkanala,
- Frtalj_Duše
#865 Re: HS Internet - ALL ABOUT
To je onda pošteno, ovamo je đabe resiver a kanali se plaćaju dok je kod vas obrnuto, samo naravno ko ima opciju za CI modul izvlači max. iz ponude. A ni ovaj cisco resiver nije sada loš kako su dodali opciju za snimanje na usb stick.AdrianMole wrote:HD kanali se kod HS ne plaćaju dodatno.(za razliku od Telemacha)Frtalj_Duše wrote:Pa i to nije uredu, evo telemach npr dijeli besplatno resiver na kojem uredno gledam kako sd tako i hd kanale, samo se za iste moraš pretplatiti a trenutno imam samo 4x sportklub, engl premier league i face tv kanale u hd-u. A da li se kod vas plaćaju dodatno hd kanali ili samo uzmeš taj hd resiver i imaš ih auotomatski!?AdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Imaš 5 Arenasportkanala,2 Eurosport,Travel ,History,Face,Luxe,NG,Food,Outdoor.
Od HS-a možeš dobiti CI modul besplatno s kojim možeš pratiti sve HD kanale bez dodatnih uređaja i samo s jednim daljinskim(od TV-a).Telemach koliko znam ne dijeli CI module. HD resiver se mora platiti.
- KPNCTNJAH
#866 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Lud i ponosan wrote: Nego, uvedi ti konacno HS, pa nam prezentuj rezultate...

-
vitezovi
#867 Re: HS Internet - ALL ABOUT
cini se da si napokon nasao ovo sto si trazio 
-
Aldin2011
#868 Re: HS Internet - ALL ABOUT
zna li neko novu sifru za xx programe na hs...bila je 1,2,3,4 al cini mi se da je sad promjenjena...:S
-
Nermin_BH
#869 Re: HS Internet - ALL ABOUT
1234, ako nije ta onda su ti roditelji promjenili šifruAldin2011 wrote:zna li neko novu sifru za xx programe na hs...bila je 1,2,3,4 al cini mi se da je sad promjenjena...:S
-
Aldin2011
#870 Re: HS Internet - ALL ABOUT
hahah ma ne znaju oni to promjeniti..jest nesto resiver blokirao pa su oni"delagati" dali sifru 1222 da proradi sve..medjutim ti kanali necee nikako....eh koji sam peh hahahaha 
-
Nermin_BH
#871 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Restartuj resiver na fabricke postavke i onda samo preskeniraj sveAldin2011 wrote:hahah ma ne znaju oni to promjeniti..jest nesto resiver blokirao pa su oni"delagati" dali sifru 1222 da proradi sve..medjutim ti kanali necee nikako....eh koji sam peh hahahaha
-
kopir
#872 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pozzz svima
Jel zna neko nesto o ovom poskupljenju STO SE NAJAVLJUJE ??
- bahate
#873 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ko? sta ? kada?kopir wrote:Pozzz svima
- Benq
#874 Re: HS Internet - ALL ABOUT
bahate wrote:Ko? sta ? kada?kopir wrote:Pozzz svima
Jel zna neko nesto o ovom poskupljenju STO SE NAJAVLJUJE ??![]()
Ma pusti ga bombe baca
- fireman2013
#875 Re: HS Internet - ALL ABOUT
To je za Telemach ne za HSkopir wrote:Pozzz svima