HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Benq

#851 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

O ovim resiverima pricam http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/ i cijeni koja je nelogicna za HEMA resiver i za ovaj CBS-C-1003... Vidim da daju CI modul za 50KM al ja nemam na tv-u utor za njega ...
The Realist

#852 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Kako se u to ne razumijem, ne znam ni koja je nelogičnost (OK, kontam po onome što govoriš), ali oni sa cijenama ionako nisu baš najlogičniji već dugo (odnosi se na ranije pakete).
old school23

#853 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by old school23 »

Zar nisu ti receiveri Hs 49km ? :-)
Benq

#854 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

old school23 wrote:Zar nisu ti receiveri Hs 49km ? :-)
Samo CI modul , ako imas tv sa tim utorom ok , ako nemas , resiver je 120KM... :x
old school23

#855 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by old school23 »

The Realist wrote:
Benq wrote: Kako ti nije jasno da HS-u moras placati za svaku sitnicu , cak nece doci ni signal napraviti ako im ne kazes "posaljite ekipu da mi poprave signal , bit ce na kafu nesto" , eto placas digitalnu a nemas osnovno sto bi oni MORALI da obezbjede, nego jos moras kupiti resiver da bi imao titlove , sto se tih stvari tice Telemach je daleko ispred njih... A meni ne treba nista posebno , danas cu ih nazvati da pitam za Dalvi SD resiver , necu HD jer nemam potrebe za tim , a gledao bih svega mozda 2-3 kanala i to je sve. Eto vec rekoh kad su poceli reklamirat HEMA resiver , kao zamjena za Dalvi , nazovem ih , trazim zamjenu jer mi je resiver mrznuo , gubio kanale .. kazu moze ali uz doplatu :shock: .... i na kraju dodjose , i donesose opet Dalvi al s njim nisam imao problema vise.
Ovo nije tačno. Jednom sam nešto dao tehničarima, ali to zato što sam tražio da urade nešto što nije u domenu "normalne" usluge. Čak sam jeftinije prošao, nego da sam sam radio. Inače sve urade kako bi i trebalo.

Meni i mnogim ostalima ovdje (ima ih) su zamijenili Dalvi reciever i dali Hema i ništa se nije plaćalo.

Ti imaš pravo na prekid usluge, ako oni svoje ne ispunjavaju, a sa Dalvi recieverima to ne rade i to iskoristi i zaprijeti im, ako treba.
Podrzava li taj receiver i HD kanale(arene,eurosport koji su u ponudi na dig.)? :-)
BAN___KAI

#856 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by BAN___KAI »

Kontam uvesti onaj KID Paket iako neam pojma zasto se bas zove KID paket xD

Inace ja sada placam TV analogni +NET=36 and taj kid paket je sve duplo, TV DIGITAL+ Duplo veca net brzina za samo 4 KM vise pa me zanima da li je djabo to prebacivanje sa analogne na digitalu i jeli trebaju neki posebni modemi/resiveri ?

I btw ovaj HS je stvarno postao opasan, 0 konkurencije xD
travar

#857 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by travar »

BAN___KAI wrote:Kontam uvesti onaj KID Paket iako neam pojma zasto se bas zove KID paket xD

Inace ja sada placam TV analogni +NET=36 and taj kid paket je sve duplo, TV DIGITAL+ Duplo veca net brzina za samo 4 KM vise pa me zanima da li je djabo to prebacivanje sa analogne na digitalu i jeli trebaju neki posebni modemi/resiveri ?

I btw ovaj HS je stvarno postao opasan, 0 konkurencije xD
KablovskaInternetDigitalna

*nailed it* :mrgreen:
Frtalj_Duše

#858 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

Benq wrote:
old school23 wrote:Zar nisu ti receiveri Hs 49km ? :-)
Samo CI modul , ako imas tv sa tim utorom ok , ako nemas , resiver je 120KM... :x
Bezobrazluk, umjeto da ustupe opremu đabe dok traje ugovor!
mirsek

#859 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Edit...
AdrianMole

#860 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by AdrianMole »

Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Benq

#861 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

AdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Zvao , pitao , rekli mi Dalvi i Hema 99,90KM SD resiveri ... nisam mogao da vjerujem svojim usima :)
Podrzava li taj receiver i HD kanale(arene,eurosport koji su u ponudi na dig.)?
Mislim da HEMA ne podrzava, to je u stvari isti resiver kao Dalvi , malo samo doradjen al u biti isti.
Frtalj_Duše

#862 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

AdrianMole wrote:Dobiješ jedan resiver džaba,to je sigurno.Mislim kako ove sve cijene treba dva puta provjeriti ,jer im podaci na stranici više nisu tačni ,nego što jesu.Mogao se HD resiver dobiti u zamjenu za 50 KM i mislim kako to još uvijek traje.Za gledanje HD kanala(Eurosport,Arenasport,Travel,History,NG...) treba ti HD resiver ili CI modul i naravno novi tip televizora.Ako je Dalvi kao drugi aparat još uvijek 100 KM,mislim kako je to debelo precijenjeno...Realna cijena je oko 30-40 KM.
Pa i to nije uredu, evo telemach npr dijeli besplatno resiver na kojem uredno gledam kako sd tako i hd kanale, samo se za iste moraš pretplatiti a trenutno imam samo 4x sportklub, engl premier league i face tv kanale u hd-u. A da li se kod vas plaćaju dodatno hd kanali ili samo uzmeš taj hd resiver i imaš ih auotomatski!?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
AdrianMole

#863 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by AdrianMole »

Frtalj_Duše wrote:
Pa i to nije uredu, evo telemach npr dijeli besplatno resiver na kojem uredno gledam kako sd tako i hd kanale, samo se za iste moraš pretplatiti a trenutno imam samo 4x sportklub, engl premier league i face tv kanale u hd-u. A da li se kod vas plaćaju dodatno hd kanali ili samo uzmeš taj hd resiver i imaš ih auotomatski!?

HD kanali se kod HS ne plaćaju dodatno.(za razliku od Telemacha)
Imaš 5 Arenasportkanala,2 Eurosport,Travel ,History,Face,Luxe,NG,Food,Outdoor.
Od HS-a možeš dobiti CI modul besplatno s kojim možeš pratiti sve HD kanale bez dodatnih uređaja i samo s jednim daljinskim(od TV-a).Telemach koliko znam ne dijeli CI module. HD resiver se mora platiti.
The Realist

#864 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Imaš 5 Arenasportkanala,
Kako NHL izgleda dobro na HD-u. Valjda radi one bijele (leda), ili šta već, ali uglavnom sjajno :D. Jučer popratio Chicago vs. Los Angeles. No, moram ponovo ući u fazon, prije sam navijao za Jagra i Hašeka, sada ni sam ne znam za koga bih....
Frtalj_Duše

#865 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

AdrianMole wrote:
Frtalj_Duše wrote:

HD kanali se kod HS ne plaćaju dodatno.(za razliku od Telemacha)
Imaš 5 Arenasportkanala,2 Eurosport,Travel ,History,Face,Luxe,NG,Food,Outdoor.
Od HS-a možeš dobiti CI modul besplatno s kojim možeš pratiti sve HD kanale bez dodatnih uređaja i samo s jednim daljinskim(od TV-a).Telemach koliko znam ne dijeli CI module. HD resiver se mora platiti.
To je onda pošteno, ovamo je đabe resiver a kanali se plaćaju dok je kod vas obrnuto, samo naravno ko ima opciju za CI modul izvlači max. iz ponude. A ni ovaj cisco resiver nije sada loš kako su dodali opciju za snimanje na usb stick. ;)

KPNCTNJAH

#866 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Lud i ponosan wrote: Nego, uvedi ti konacno HS, pa nam prezentuj rezultate... ;)
ImageImage

Image Image

Image Image
vitezovi

#867 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by vitezovi »

cini se da si napokon nasao ovo sto si trazio :)
Aldin2011

#868 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Aldin2011 »

zna li neko novu sifru za xx programe na hs...bila je 1,2,3,4 al cini mi se da je sad promjenjena...:S
Nermin_BH

#869 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

Aldin2011 wrote:zna li neko novu sifru za xx programe na hs...bila je 1,2,3,4 al cini mi se da je sad promjenjena...:S
1234, ako nije ta onda su ti roditelji promjenili šifru :lol:
Aldin2011

#870 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Aldin2011 »

hahah ma ne znaju oni to promjeniti..jest nesto resiver blokirao pa su oni"delagati" dali sifru 1222 da proradi sve..medjutim ti kanali necee nikako....eh koji sam peh hahahaha :P
Nermin_BH

#871 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

Aldin2011 wrote:hahah ma ne znaju oni to promjeniti..jest nesto resiver blokirao pa su oni"delagati" dali sifru 1222 da proradi sve..medjutim ti kanali necee nikako....eh koji sam peh hahahaha :P
Restartuj resiver na fabricke postavke i onda samo preskeniraj sve
kopir

#872 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kopir »

Pozzz svima
Jel zna neko nesto o ovom poskupljenju STO SE NAJAVLJUJE ??
bahate

#873 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bahate »

kopir wrote:Pozzz svima
Ko? sta ? kada? :? :-)
Benq

#874 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

bahate wrote:
Ko? sta ? kada? :? :-)

Ma pusti ga bombe baca :D
fireman2013

#875 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

To je za Telemach ne za HS :)
Post Reply