Jara wrote:NeyDan wrote:. Mozda je ovo sto je Verena ispricala istina, mozda je zaista Dunja konstantno provocirala. Eto neki kazu da znaju Dunju, da zivi blizu, da su isli sa njom u skolu, ali opet to nije dovoljno da zaista znate kakva je ona kao osoba. Koliko je samo bilo ljudi koje sam znao i po 10-ak godina i onda urade neke stvari za koje nisam ni ocekivao, niti sam mogao zamisliti da bi nesto tako uradili.
Dunja je izgleda stalno pod stresovima zbog ambiciozne familije koja želi njen uspjeh pošto-poto. A oni što su išli s njom u školu ( u kojoj je radio neko njen) sigurno se sjećaju skandala oko njenog proglašenja za učenika generacije. Poslije žalbi, prijava, inspekcije - titulu dobio neko ko je po kriterijima imao puno više argumenata za to.
Ne znam za tu 'aferu', niti me nesto posebno interesuje. Nijednu ne branim, i u prethodnom postu sam napisao svoje misljenje. Ne mogu stati na neciju stranu, tj. ne zelim da stanem na neku stranu, buduci da ne znam sta se zaista i desilo. Ovdje je jedna protiv druge, jedna rijec protiv druge! Postoji mogucnost da je to sve tacno, djelimicno tacno ili pak izmisljotina. (Iskreno, ne bi me cudilo ni da je sve istina buduci u kakvom nezdravom drustvu se krecemo i zivimo.)
Vec sam napisao da je Verena mogla to izvesti na bolji nacin, jer ako zelis da budes poznat i popularan onda moras znati biti i diplomata i ponasati se, odnosno reci u pravo vrijeme pravu stvar, a sinoc nijedno od toga nije bilo!
Dalje, takodjer ne mogu i ne zelim da stanem na Dunjinu stranu samo zato sto je ona ''nasa''. Sta to znaci nasa?! Pa i Verena je rodjena u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, i ona je ''nasa'', tj. ''moja'' (ovo je vec diskutabilno i dvosmisleno

)
Dosta mi je vise odvajanja na osnovu vjere i imena! Ne razumijem kako neki mogu sa takvim zarom da brane Dunju ili Verenu, kao da covjek nije sposoban da danas dosta toga uradi samo kako bi ostvario svoj cilj - a obje strane imaju neki cilj i plan kako da isti ostvare!
Helem, da ne duljim, nista mi nije bitno od ovoga sinoc, bitan mi je scenski nastup i duh osobe! Draze mi je gledati Verenu (ionako nije najbolja pjevacica, kao ni Dunja takodjer), njenu kreativnost i naivnost nego neku unaprijed izvjezbanu facu.