Komentatori i SP

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amrica

#851 Re: Komentatori i SP

Post by amrica »

:roll:

Urednik Sportske redakcije BHT1: Naši komentatori su fakultetski obrazovani
Na subjektivna mišljenja o našim komentatorima ne obraćam previše pažnju, govori urednik Sportske redakcije Belmin Karamehmedović

Članovi Sportske redakcije BHT 1 Velid Spaho, Zoran Šuko i Igor Kristić otputovali su ove sedmice u Južnu Afriku, odakle će prenositi mečeve završnice Svjetskog prvenstva u nogometu. Kako pojašnjava urednik Belmin Karamehmedović, sa lica mjesta komentirat će dvije utakmice četvrtfinala, jedan polufinale te finalni dvoboj Mundijala za sva tri javna emitera u BiH.

Finansijski problemi

- Kamo sreće da je bilo mogućnosti i finansija da naši komentatori odu malo ranije na Svjetsko prvenstvo. No, tako je kako je. Primorani smo da Mundijal sa lica mjesta radimo tek od četvrtfinala. Smještaj smo bukirali preko Evrovizije, ali smo se, naravno, opredijelili za najjeftiniju varijantu. Planirano je da i ja otputujem u Južnu Afriku na finalni meč, ali to je neizvjesno upravo zbog nestabilne finansijske situacije - kaže Karamehmedović.

Iako su na adresu bh. sportskih komentatora za vrijeme Svjetskog prvenstva upućene brojne kritike, urednik Sportske redakcije BHT 1 ističe kako pozitivno ocjenjuje do sada urađeni posao.

Bez zamjerki

- U principu sam zadovoljan. Saradnja sa Federalnom TV i sa RTRS-om na ovom projektu je odlična, a rejtinzi utakmica i specijalnih emisija posvećenih Mundijalu više su nego dobri. Što se tiče rada komentatora, smatram da je sve stvar ukusa.

Naši komentatori su fakultetski obrazovani, govore bar po jedan strani jezik i sasvim su kompetentni da obavljaju taj posao. Maksimalno se trude, veoma ozbiljno se pripremaju za svaki prijenos i nemam nikakvih zamjerki. Na subjektivna mišljenja ne obraćam previše pažnju - ističe Karamehmedović.

Smatra i kako će završnica Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ponuditi kvalitetne utakmice.

- Početak Mundijala nije ispunio očekivanja gledalaca. No, od posljednjeg kola u grupnoj fazi takmičenja gledamo potpuno drugačiju priču. Sve utakmice osmine finala bile su izvanredne i sa dosta golova. Očekujem da će se taj trend nastaviti - zaključuje Karamehmedović.

Više od 26 milijardi gledalaca

Sve utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije četiri godine pratilo je 26,3 milijarde gledalaca uz televizijske prijemnike.

Mnogi smatraju da će SP u Južnoj Africi nadmašiti njemački Mundijal. Gledanost će sigurno porasti na afričkom kontinentu, jer ima dosta besplatnih prijenosa koje su organizatori SP-a omogućili emiterima iz siromašnijih zemalja. "

Jako bih voljela znati koje su to fakultete ti likovi pozavrsavali, i kada. A narocito koje strane jezike govore :roll:
samo malo

#852 Re: Komentatori i SP

Post by samo malo »

Belmin je gazda u sportskoj redkakciji.

Igrom slucaja znam ga malo poblize, glumac samo takav, predstavlja se za korektnog i svestranog covjeka, a ustvari je obicni interesdzija.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#853 Re: Komentatori i SP

Post by 1946 »

Evo ga: "NEUMOLJIVI Igor Kristić". Idemo opet.... :lol:
Bušman

#854 Re: Komentatori i SP

Post by Bušman »

Hahaha, Kristic "neumoljivi" ispali da se Port Elisabeth (Juzna Afrika) nalazi na obalama Tihog okeana :-) :-)
KPNCTNJAH

#855 Re: Komentatori i SP

Post by KPNCTNJAH »

E hebo te tekma, lopta na centru, a ovaj vec slavi gol :x
Bušman

#856 Re: Komentatori i SP

Post by Bušman »

KPNCTNJAH wrote:E hebo te tekma, lopta na centru, a ovaj vec slavi gol :x
Jbg, ovo se treba kompenzirati kasnjenjem zvucnog signala, ali ocito na BHRTu to ne znaju bas uraditi :D
LongDong

#857 Re: Komentatori i SP

Post by LongDong »

Ma jebo ovo, odo gledat tenis. najsmrdljivija tv na dunjaluku.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#858 Re: Komentatori i SP

Post by Admir_1984 »

Sam sebi prenosim utakmicu, prvi put sam utishao tv do kraja. Kakav amaterizam :x :x
abondanzieri

#859 Re: Komentatori i SP

Post by abondanzieri »

I tako su naši dragi komentatori otišli u Južnu Afriku da nam naprave potpuni ugođaj gledanja završnice Svjetskog prvenstva.Da Bog da više nikad ne izašli iz studija :x :x :x
Comrad

#860 Re: Komentatori i SP

Post by Comrad »

zecko_kupuz wrote:Ja koliko se sjećam, Belmin je davno prenosio neke utakmice (iako sam ga upamtio po košarci i altetici) i jeste da je neobično, ali čovjek je normala. Ne znam stvarno što je on užas. :?

A neki dan je bila koma kad Ćorsović usred utakmice poče diktirati planove leta za komentatore. "Danas odlazi prvi par komentatora, sutra drugi....". :lol:
Svako ima svoj ukus, no meni je Belmin uzas komentator. Prenosi su mu katastrofa (trebamo dati kos, trebamo ovo, trebamo ono..ma daaj idi vodi dnevnik), a posebno me nervira jer svoju gu zicu ugura i putuje gdje treba i ne treba. Npr. na ovo SP nije trebao ici, ustvari niko od njih trojice nije trebao ici, a on posebno, niti je komentator, ni nista, sta ce on dole raditi od nasih para, to samo on zna. Na olimpijadu ode on sa jos 3-4 ljudi, a nasa olimpijska ekipa ne broji vise od isto toliko clanova. Nego ajde, sta ih briga, javni servis, a konstatno se zale, pa bolje da su kupili jedan dobar film nego ovu trojicu hadalja sto su poslali dole. :bih:
Mascherano

#861 Re: Komentatori i SP

Post by Mascherano »

abondanzieri wrote:I tako su naši dragi komentatori otišli u Južnu Afriku da nam naprave potpuni ugođaj gledanja završnice Svjetskog prvenstva.Da Bog da više nikad ne izašli iz studija :x :x :x

Sad sam zvao 461 101 (trazite MASTER), rekli su mi da pokusavaju i da ce srediti da ne kasni slika za tonom. :thumbup:
samo malo

#862 Re: Komentatori i SP

Post by samo malo »

Nemojte tako, ipak su oni svi fakultetski obrazovani.

Nego, Kristic ocito ovo nikada nije vidio

da jeste, nebi valjao gluposti o greski Robbena... neumoljivi, to je bio pokusaj da zajebu odbranu Brazila.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#863 Re: Komentatori i SP

Post by 1946 »

Kaže Radončić "bla bla...ako se Brazil plasira na iduće SP, a plasiraće se automatski jer je domaćin..." :lol: . Pa ja bih se sam kaznio da ovakve gluposti pred svima laprdam.
zecko_kupuz

#864 Re: Komentatori i SP

Post by zecko_kupuz »

Ono je stvarno haos sa linkom. Pola minute prije gola Brazila on se već čuje sa povikom... Pokvari mi ćeif, okrenem na HRT2, gle čuda, nisu zatamnili utakmicu, ali onaj Blažičko (Prasičko ili kako ga već zovu) k'o mrtav konj...i naravno, zatamniše ubrzo. Tako sam smiraj na kraju pronašao na ARD-u. :P Jadno. :lol:
Van Halen

#865 Re: Komentatori i SP

Post by Van Halen »

Biće čisto sranje gledat tekme sa ovakvim kašnjenjem tona. Ne kontam što su išli dole ikako, samo troše pare. Nema naše ekipe tamo, a ni kvalitet prijenosa neće sigurno biti bolji. Ovako sa kašnjenjem tona,gdje se komentator dere 10 sekundi prije nego što vidimo gol, samo smo svi izgubili.
ciacco

#866 Re: Komentatori i SP

Post by ciacco »

ev ga kontroverzni Ibrahim Muratovic (il nesto tako rece ovaj u studiju :?: ) :mrgreen: :mrgreen:
rockinfreakapotamus

#867 Re: Komentatori i SP

Post by rockinfreakapotamus »

jel ono Mesi najbolji strijelac svjetskog sa 13 golova? a prate ga Kristina i Giyan sa po 10 ???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ciacco

#868 Re: Komentatori i SP

Post by ciacco »

rockinfreakapotamus wrote:jel ono Mesi najbolji strijelac svjetskog sa 13 golova? a prate ga Kristina i Giyan sa po 10 ???

Ja mislim da su to udarci u okvir gola:)
cyprus

#869 Re: Komentatori i SP

Post by cyprus »

cyprus wrote:...ekstravagantni Zoran Šuko... :-) :-)

Velid je lepršavi... šta je sljedeće? Elokventni Zoran Prnjatović? Fascinantni Dragiša Ćorsović? Čarobni Igor Kristić? Uz Kemu Informaciju sve bolje od boljeg :-) :D :D
Ja mislio oni se zajebavaju, kad jok :D :oops: Haman svaki komentator dobio epitet ... neumoljivi Igor Kristić :roll: ... kontraverzni Ibrahim Muratović :-) Čekamo još atrubute za Ćorsu i Zokija :skoljka:
cyprus

#870 Re: Komentatori i SP

Post by cyprus »

ciacco wrote:
rockinfreakapotamus wrote:jel ono Mesi najbolji strijelac svjetskog sa 13 golova? a prate ga Kristina i Giyan sa po 10 ???

Al što ona reče: ... Messi je postigao 13 udaraca :oops:
ciacco

#871 Re: Komentatori i SP

Post by ciacco »

cyprus wrote:
ciacco wrote:

Al što ona reče: ... Messi je postigao 13 udaraca :oops:
Zato sto joj je jezik brzi od pameti :oops:
KenCo

#872 Re: Komentatori i SP

Post by KenCo »

hoce li ovo karamehmedovic komentarisati SP ? pa on je najgori komentator u BiH. a jaka je konkurencija.
samo malo

#873 Re: Komentatori i SP

Post by samo malo »

Kontroverzni Muratovic Ibrahim... podijeli njima Radoncic nadimke
nellington

#874 Re: Komentatori i SP

Post by nellington »

Intrigantni Mustafa dijeli nadimke, sabira statistiku, množi pare i oduzima se petkom uvečer :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#875 Re: Komentatori i SP

Post by Pera Trta »

Ko je ovaj idiot što je večeras prenosio? Trebalo mu pola minute nakon zadnjeg penala da shvati da je Urugvaj u polufinalu, a ne daj bože da je prije izvođenja istog znao da on može značiti prolazak dalje ili ispadanje za jednu od ekipa i pokušao nam podići adrenalin isticanjem te činjenice.
Post Reply