Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
dashing

Post by dashing »

Šeha wrote:
dashing wrote:
danas wrote: ha? :?

zasto je to bitno? :roll:

i malo postajes kontradiktorna -- pa ne moze zlatko istovremeno biti i egoista (da gura samo sebe) i papak (jer nece sa silajdzicem na tvoj nekakav 'megdan' vec mu je vaznije da promovise svoju partiju a ne sebe licno). odluci se jadna ne bila... :-)
jedan vrlo znacajan, konsruktivan komentar koji vodi nasu debatu na jos visi nivo. danas - razocar'o si me...
Zasto molim te? Bas je pitanje na mjestu. Cas je Zlatko egoista jer gura samo sebe cas je papak jer nece da izadje na megdan. De odluci se sta je i sta mu zamjeras...

Najlakse je izbjeci odgovor sa: "razocarao/la si me."
ma ne izbjegavam odgovor, ali pitanje je stvarno smjesno. eto zlaja ono nece da se eksponira, nego "iz pozadine" radi za dobrobit svoje stranke, svih vrijednih bosanaca/ki (herc. takodjer), radnicke klase, proleterijata, drugova i drugarica. :D svakome, pa i ovim mnogobrojnim njegovima pulenima, je jasno da on nikada ne bi bio u stanju izaci u bilo kakvom izboru, te vrste.
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:
Zox wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:samo se vi veselite.
I ja čestitam Komšiću i SDP-u na ovakvom načinu ulaska u predsjedništvo.
Čestitam također i bošnjacima koji su birali hrvatskog člana za predsjedništvo.

Također se nadam da su bošnjaci u FBiH otvorili oči hrvatima.

Vjerovatno će im se druge političke stranke sa hrv. predznakom uskoro biti zahvalni jer će sad u BiH HRVATI SHVATITI ZNAČAJ TREĆEG ENTITETA, ODNOSNO da im je to možda jedini način da ostvvare svoja prava, pravo na jednakopravnost i konstitutivnost.
Moze, ako cemo onda i mi "gradjanska" opcija, mi koji prihvatamo razlikovanja u politickim idejama ali ne i u etno pripadnostima dobiti svoj, cetvrti entitet.
Zasto ja ne smijem imati svog predstavnika u predsjednistvu?

potpis!
haj' ne drobite :D
ja ovdje vec godinama zagovaram cetvrtu naciju i opciju :D

al' jok -- ne daju troglavi :x
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

dashing wrote:
Šeha wrote:
dashing wrote: jedan vrlo znacajan, konsruktivan komentar koji vodi nasu debatu na jos visi nivo. danas - razocar'o si me...
Zasto molim te? Bas je pitanje na mjestu. Cas je Zlatko egoista jer gura samo sebe cas je papak jer nece da izadje na megdan. De odluci se sta je i sta mu zamjeras...

ma ne izbjegavam odgovor, ali pitanje je stvarno smjesno. eto zlaja ono nece da se eksponira, nego "iz pozadine" radi za dobrobit svoje stranke, svih vrijednih bosanaca/ki (herc. takodjer), radnicke klase, proleterijata, drugova i drugarica. :D svakome, pa i ovim mnogobrojnim njegovima pulenima, je jasno da on nikada ne bi bio u stanju izaci u bilo kakvom izboru, te vrste.
Da,Zlatko je jako glup covjek,pa za boga milog,ko bi mogao da se ravna sa inteligencijom druga..pardon,gospodina Hareta-dijasporca :D
imas mahanje od pulena Zlatka Lagumdzije :D
car-x

Post by car-x »

Šeha wrote:
Zox wrote:
Moze, ako cemo onda i mi "gradjanska" opcija, mi koji prihvatamo razlikovanja u politickim idejama ali ne i u etno pripadnostima dobiti svoj, cetvrti entitet.
Bjezi ba Zox ti si ubaceni element ovdje... Samo zbunjujes. 8-)

Ono bi entitet...
ko bi reko u kome sve cuce separatisti.. uhhh..
dashing

Post by dashing »

kafana wrote:
mIRCerka wrote:
dashing wrote:
a zasto je haris dobio ogromnu vecinu glasova (i to ne samo iz ZA kao sto i sama kazes - pa moze li ikako biti da su ljudi prepoznali karizmu, konstantnost, samouvjerenje, pa mozda sigurnost u vrijeme kada su bjelocarapaski turbo-folk lideri dobili krila??? ne, to su za vas sve ili mahnitovi ili papci...
dashing, za koga ti glasas, to je tvoja stvar i ja u to ne ulazim...
zasto je hare magare dobio glasova? pa jedini DRUGI bosnjak za kojeg su mogli glasati i nadati se kakvom takvom rezultatu, ko kad je hare magare non stop tu negdje... niko nije biracima objasnio da ako su oni bosnjaci, ne moraju galsati za bosnjackog clana :D

ja sam blagoslovljeno dijete mijesanog braka, nisam nikog "izdala"svojim glasanjem za Komsica...da sam mogla vise puta, vjeruj da bih....

PS Haris je do sada uvijek navlacio druge da rade neke stvari, a sad ce on morati da odgovara sve sto potpise ili ucini....konacno.... i morace biti u BiH veci dio vremena...ne po turskoj... :D

vjerovatno ti je haris komsija pa se redovno ti i on sastajete i pijete kafu ili kavu kad sve znas . ma tisu mota . ti si religije one koje ti je i otac jer je otac glava porodice u nas na balkanu . da ti otac nije crnac slucajno.
de, molim te, procitaj sta si napis'o i razmisli koliko je to glupo...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Šta bolan fali crncima.... I ashab pejgambera Muhammeda a.s. Bilal bio je crnac, i prvi mujezin :lol: :lol: :lol:

A u mojoj etnički čistoj porodici unazad pet generacija isprobano je najmanje sedam-osam nacionalnosti i narodnosti... Da bih tek nedavno skont'o da smo starinom Šiptari ;) Too young for burektore, too old for herion dealer :D
dashing

Post by dashing »

PITARKA_SA wrote:
dashing wrote:
Šeha wrote: Zasto molim te? Bas je pitanje na mjestu. Cas je Zlatko egoista jer gura samo sebe cas je papak jer nece da izadje na megdan. De odluci se sta je i sta mu zamjeras...

Da,Zlatko je jako glup covjek,pa za boga milog,ko bi mogao da se ravna sa inteligencijom druga..pardon,gospodina Hareta-dijasporca :D
imas mahanje od pulena Zlatka Lagumdzije :D
nikada ne bih ni u sali rekla da je zlaja glup covjek. daleko od toga. dapace...
Jimmy_The_Saint

Živjeo 4 EntiTet i Da nam uviek Rodi žiTO a himna neKa buder ona oD ThomPsona Oj KOzAro MOje seLo RAvnoooooo i PrecJednik da je IBraHim SpaHič on naj mi je boilji....
BHG

Post by BHG »

kafana wrote: vjerovatno ti je haris komsija pa se redovno ti i on sastajete i pijete kafu ili kavu kad sve znas . ma tisu mota . ti si religije one koje ti je i otac jer je otac glava porodice u nas na balkanu . da ti otac nije crnac slucajno.
:D ovo je super.... simpaticno i primitivno...kao i mnogo toga U NAS NA BALKANU.... svaki put se odusevim ovim izletima nasih dragih kolega neobrazovanih, zaostalih u vremenu, i primitivnih sugradjana...volim ovaj patrijarhalni "ustroj" familije...nekako se osjecam kao u srednjem vijeku sto mozda ima veze sa mojim zanimanjem za historiju/istoriju/povjest (vidi sta su mi napravili umjesto jendog naziva ja moram kucati 3)...a samo me zanima, sto crnac??? crnci nemaju religiju???? ili je to u nas na balkanu...
Jimmy_The_Saint

BHG wrote:
kafana wrote: vjerovatno ti je haris komsija pa se redovno ti i on sastajete i pijete kafu ili kavu kad sve znas . ma tisu mota . ti si religije one koje ti je i otac jer je otac glava porodice u nas na balkanu . da ti otac nije crnac slucajno.
:D ovo je super.... simpaticno i primitivno...kao i mnogo toga U NAS NA BALKANU.... svaki put se odusevim ovim izletima nasih dragih kolega neobrazovanih, zaostalih u vremenu, i primitivnih sugradjana...volim ovaj patrijarhalni "ustroj" familije...nekako se osjecam kao u srednjem vijeku sto mozda ima veze sa mojim zanimanjem za historiju/istoriju/povjest (vidi sta su mi napravili umjesto jendog naziva ja moram kucati 3)...a samo me zanima, sto crnac??? crnci nemaju religiju???? ili je to u nas na balkanu...
Crnci su uglavnom muslimani ili kršćani ili animisti/totemisti u raznim lokalnim varijetetima, a najčešće pomalo od svega toga :lol: :lol: :lol:
dashing

Post by dashing »

Alfons Kauders wrote:
dashing wrote: a zasto je haris dobio ogromnu vecinu glasova (i to ne samo iz ZA kao sto i sama kazes - pa moze li ikako biti da su ljudi prepoznali karizmu, konstantnost, samouvjerenje, pa mozda sigurnost u vrijeme kada su bjelocarapaski turbo-folk lideri dobili krila??? ne, to su za vas sve ili mahnitovi ili papci...
karizma - frajer bio ministar za vrijeme rata, pa ga svi pamte

konstantnost - '93. dijelio bosnu, '95. postpiso dejton, '06. sjebo ustavne promjene, do 2010. zavrsava posao...

samouvjerenje - frajer ne zna o cemu prica, a tad nije problem biti samouvjeren

sigurnost - sigurno ce jata graditi autoput...

bjelocarapaski turbo-folk lideri ? - dobar opis za harisa i jarana mu dodika...

cudne ti neke vrijednosti trazis kod politicara... :D :D :D
vidim...moje vrijednosti su stvarno problematicne. da kojim slucajem cijenim mahalanje, neargumentirano pljuvanje, hakanje tipa onih sa zeljeznickih kolodvora, cinizam, sarhazam - onda bih ovdje fit in i razmjenjivala komentare tipa "kak' smo divni, nije li nam drug z.... najpametniji..." sa ostalim pulenima na ovom forumu...
Jimmy_The_Saint

dashing wrote:
Alfons Kauders wrote:
dashing wrote: a zasto je haris dobio ogromnu vecinu glasova (i to ne samo iz ZA kao sto i sama kazes - pa moze li ikako biti da su ljudi prepoznali karizmu, konstantnost, samouvjerenje, pa mozda sigurnost u vrijeme kada su bjelocarapaski turbo-folk lideri dobili krila??? ne, to su za vas sve ili mahnitovi ili papci...

konstantnost - '93. dijelio bosnu, '95. postpiso dejton, '06. sjebo ustavne promjene, do 2010. zavrsava posao...

vidim...moje vrijednosti su stvarno problematicne. da kojim slucajem cijenim mahalanje, neargumentirano pljuvanje, hakanje tipa onih sa zeljeznickih kolodvora, cinizam, sarhazam - onda bih ovdje fit in i razmjenjivala komentare tipa "kak' smo divni, nije li nam drug z.... najpametniji..." sa ostalim pulenima na ovom forumu...
Manje Avaza, više razmišljanja... Možda te krene... A možda i ne...
vatra i voda

Post by vatra i voda »

BHG wrote:
Umjesto sto ima nick name @kafana bolje bi mu bilo da se "Ausvic , Manjaca ili Jasenovac " Ov je za mene gore od bilo kakve psovke .A za psovku ti je ban , a za sirenje rasizma i ksenofobije prema " mjesancima " nista , pojeo vuk magarca . Tako nam je i drzavi kao i na ovom forumu.
Dozvoljeno je nosenje kokardi , slova " U" , koriste se rijeci uvredljive i u novinama ( Vlah koji smrdi je Marko Vesovic pocascen od Deme Latica u Ljiljanu ) ruse se partizanski spomenici a prave se biste i statue Drazi Mihajlovicu i Franji Tudjamnu........itd i tsl. Fasizam je dobio potvrdu.
dashing

#864 dragi moji sdp-ovci i jimmy

Post by dashing »

uzivala sam u nasoj konstruktivnoj razmjeni misljenja oko druga zlaje, lepog hareta i ostalih tema kojih smo se dotakli veceras. radujem se nasem novom susretu, vjerujem za kojih par dana kad drug zlaja izadje sa zeljom da bude "u nas nam" premijer ili u najmanju ruku ministar vanjskih poslova. :lol: pa zaboga, zar nije najljepsi i najpametniji.

ovdje je blizu pola noci. moram ici djeci pravit hapice, a ako uspijem nesto i naheklati, a boga mi i poceti razmisljat sta cu "skuhat" krajem hefte da "u mene mi covjeka" fino docekam - kao fina poslusna bosnjacka supruga.

jel' da - svi smo mi ovakvi?
Zox

Post by Zox »

car-x wrote:
Šeha wrote:
Zox wrote:
Bjezi ba Zox ti si ubaceni element ovdje... Samo zbunjujes. 8-)

Ono bi entitet...
ko bi reko u kome sve cuce separatisti.. uhhh..
Samo sam cekao povoljnu konstelaciju! Sto se reona tice, nemam preferencija.
Jimmy_The_Saint

#866 Re: dragi moji sdp-ovci i jimmy

dashing wrote:uzivala sam u nasoj konstruktivnoj razmjeni misljenja oko druga zlaje, lepog hareta i ostalih tema kojih smo se dotakli veceras. radujem se nasem novom susretu, vjerujem za kojih par dana kad drug zlaja izadje sa zeljom da bude "u nas nam" premijer ili u najmanju ruku ministar vanjskih poslova. :lol: pa zaboga, zar nije najljepsi i najpametniji.

ovdje je blizu pola noci. moram ici djeci pravit hapice, a ako uspijem nesto i naheklati, a boga mi i poceti razmisljat sta cu "skuhat" krajem hefte da "u mene mi covjeka" fino docekam - kao fina poslusna bosnjacka supruga.

jel' da - svi smo mi ovakvi?
Bude svega, hanuma. Samo manje zbori da ne prigori... I dobro, odaberi svoje, al' ne kvartaj se tol'ko u tuđe... Vidjet ćeš kako će Hare i Zlaja opet bit' najbolji jarani k'o kad ih je Wolfgang dresir'o... A Nedžad Latić i Mirnes Ajanović i dalje će plašit' malu djecu kad se ukažu na TV alfa da razjasne kako je Munja Alibabić zapravo tajno rukovodio agresijom na BiH i otrovao Sloba u Haagu da ne progovori o tome :lol: :lol: :D :lol:
danas

#867 Re: dragi moji sdp-ovci i jimmy

Post by danas »

dashing wrote: ovdje je blizu pola noci. moram ici djeci pravit hapice, a ako uspijem nesto i naheklati, a boga mi i poceti razmisljat sta cu "skuhat" krajem hefte da "u mene mi covjeka" fino docekam - kao fina poslusna bosnjacka supruga.
ma hajde, ne pometaj se :D pa valjda je jeo stagod u japanu :D
vatra i voda

#868 Re: dragi moji sdp-ovci i jimmy

Post by vatra i voda »

danas wrote:
dashing wrote: ovdje je blizu pola noci. moram ici djeci pravit hapice, a ako uspijem nesto i naheklati, a boga mi i poceti razmisljat sta cu "skuhat" krajem hefte da "u mene mi covjeka" fino docekam - kao fina poslusna bosnjacka supruga.
ma hajde, ne pometaj se :D pa valjda je jeo stagod u japanu :D
Nije ! Kao suprug 100% Bosnjakinje covjek posti , a hanuma iftar sprema :-) :-)
Jimmy_The_Saint

Paša u Singapuru more samo na sehur, kol'ko sam ja shvatio tajming :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dashing wrote:
Alfons Kauders wrote:

jah... nisi ti pratila moje komentare u proteklih par godina... drug z.... mi bas i nije drag... kao ni gospodin h..... znas ono od p. kazalista "dobro jutro gospodine h, steta sto ste lazov i kurva..." to sto imas odredjene predrasude izazvane "avazovstinom" je tvoj problem...
branimir_s

Post by branimir_s »

Velika povjeda Komsica - veliki poraz Zlatka Lagumdzije.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

branimir_s wrote:Velika povjeda Komsica - veliki poraz Zlatka Lagumdzije.
Ne kontam te bas
branimir_s

Post by branimir_s »

GandalfSivi wrote:
Ne kontam te bas
Pa manje vijecnika u kanntonu Sarajevo, manje u parlamentu Federacije, manje u Parlamentu BiH, manje u parlamentu RS... sve je to planirano od druga Zlatka. Npr. opstina Stari grad - na ovim izborima 13% glasova za SDP naspram 22% proslih izbora - veliki izborni uspjeh SDP-a, odnosno njegovog Big Brothera. itd itd...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

branimir_s wrote:
GandalfSivi wrote:
Ne kontam te bas
Pa manje vijecnika u kanntonu Sarajevo, manje u parlamentu Federacije, manje u Parlamentu BiH, manje u parlamentu RS... sve je to planirano od druga Zlatka. Npr. opstina Stari grad - na ovim izborima 13% glasova za SDP naspram 22% proslih izbora - veliki izborni uspjeh SDP-a, odnosno njegovog Big Brothera. itd itd...
Ako je to istina (a to cemo znati za sat i po, jer jos niko to ne zna) onda to nije poraz Zlatka Lagumdzije, nego je i moj poraz i poraz svih ljudi koji bi zeljeli vidjeti BiH kao jednu normalnu gradjansku drzavu, gdje nacionalnost nije najvaznija referenca.
Post Reply