Brokula pomaze uklanjanju bakterija iz pluca
Nova studija pokazala je da brokula ne samo da pomaže u spriječavanju razvoja karcinoma nego može pomoći i našem imunom sustavu da ukloni štetne bakterije iz pluća.
Poznato je da bi se osiguralo normalno funkcioniranje pluća, bijele krvne stanice znane kao makrofagi uklanjaju nečistoće i bakterije, koje se mogu nakupiti/nastaniti u plućima i izazvati infekciju.
Ovaj sustav za "čišćenje" ne funkcionira dobro u pušača i bolesnika s kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti (KOPB), koji često pate od infekcija.
Izgleda da sustav za "čišćenje" pluća ne funkcionira zato što pušenje spriječava aktivaciju makrofaga.
No prema rezultatima ove studije izgleda da sulforafan, kemijski spoj koji se može naći u brokuli, cvjetači i drugom povrću iz roda krstašica, može pomoći u ponovnoj aktivaciji makrofaga.
Brokula - ( brassica oleracea L. var.botrytis (L.)
Izvor:
NewScientist
Saznajte više: Pomoć u borbi protiv zločudnih bolesti
http://slobodni.net/t108429/#ixzz2VvXPkrpZ
I ovo sam vam nasla pa procitajte:
"U okviru ovog liječenja ne smije se ništa jesti 42 dana, već samo uzimati propisane sokove od povrća i odgovarajuće čajeve. Sokovi se mogu piti u količinama dok osjećamo glad, ali ne više od 500 ml (0. 5 litre) dnevno. Što manje, to bolje. Najbolje je uzimati samocijeđene sokove, kako je to opisano u nastavku, ako raspolažemo biološki uzgajanim povrćem. Ako to nije slučaj, potrebno je nabaviti biološki čiste sokove od povrća. Sok u bocama od 500 ml (0. 5˝ litre) koji se primjenjuje u ovom liječenju može se nabaviti u Austriji, švicarskoj i njemačkoj (kao i u većem broju drugih zemalja) u prodavaonicama "Reformhaus", a ima naziv "biotta","breussgemăśsesaft" i načinjen je po mom receptu.
Moja mješavina:
Za određenu količinu soka, potrebno je pripremiti 3/5 soka od cikle, 1/5 od mrkve i 1/5 od korijena celera, te dodati nešto malo soka od rotkve i jednog krumpira veličine kokošjeg jajeta. Primjer: uzeti 300 g cikle, 100 g mrkve i 100 g korijena celera i oko 30 g rotkve (sokovi !). Krumpir je ovdje vrlo važan, a posebno ako se liječi rak jetre. Međutim, tko ne može podnijeti sok od krumpira, može uzimati dnevno po jednu šalicu čaja od krumpirove ljuske koji treba piti gutljaj po gutljaj.Šaku sirove krumpirove ljuske treba kuhati 2 do 4 minute u količini vode od dvije šalice. Sve povrće cijedi se aparatom za cijeđenje sokova, a zatim se sok pasira kroz gusto cjedilo za čaj ili lanenu krpu, jer u 250 ml (0. 25litre) soka ima taloga za bar jednu žlicu za juhu. Taj talog je teško piti, a može poslužiti i kao hrana bolesti.Bolest živi samo od čvrste hrane koju čovjek uzima. Dakle, ako 42 dana pijemo sokove od povrća i čajeve, tumor se povlači, nestaje, a sam bolesnik počinje normalno živjeti. Iako bolesnik za vrijeme liječenja izgubi od 5 do 15 kg tjelesne težine, on se izvanredno osjeća. I sam sam iskušao moj način liječenja i mogu reći da nikad nisam toliko radio kao u to vrijeme. Dobro je ako nekoliko dana prije početka"potpune terapije" uz redovita jela pijemo oko 250 ml (0. 25litre) soka dnevno, kako bismo se na njega navikli. Za život je neophodno samo 125 ml (1/8 litre) do 250 ml (0.4 litre) dnevno. Može se uzimati do 500 ml (0. 5˝ litre), ali nije neophodno. Sok treba piti po jednu žlicu za juhu, polako, sačekati da se sok dobro pomiješa sa slinom u ustima, a ne gutati odmah. Dodatno se s vremena na vrijeme može uzimati po jedan gutljaj rasola (soka od kiseljenog kupusa).
Pravilna primjena mog načina liječenja raka
Tko pravilno primjenjuje moj način liječenja raka malo će gubiti na tjelesnoj težini. Pravilna primjena je slijedeća: ujutro najprije treba polako popiti pola šalice čaja za bubrege. 30 do 60 minuta kasnije, treba popiti 1 do 2 šalice toplog čaja od kadulje sa gospinom travom, metvicom i matičnjakom. 30 do 60 minuta nakon toga,uzeti mali gutljaj soka, ali ne progutati odmah, već ga u ustima dobro pomiješati sa slinom. Nakon 15 do 30 minuta ponovo uzeti mali gutljaj soka od povrća, na isti način, ovisno o osjećaju gladi. Tijekom popodneva sok treba tako uzimati 10 do 15puta. Prema tome, sok uzimati samo kada za njim osjećamo potrebu. U međuvremenu, ponovo piti čaj od kadulje koji se tada može piti hladan i u količini koju želimo. Sve čajeve za vrijeme liječenja treba piti bez šećera (nezaslađene). U podne treba popiti samo pola šalice (62,5 ml; 1/16 litre) čaja za bubrege, a tako i navečer prije odlaska na spavanje. Čaj za bubrege smije se piti samo prva tri tjedna liječenja. Poslije podne će nam biti češće potreban po gutljaj soka. Može se uzimati do 500 ml (0. 5˝ litre), ali nije neophodno. Što se tiče moje "potpune terapije" za liječenje raka i tzv. "polovične terapije", moram obavezno napomenuti da se sok od povrća po mom receptu mora obavezno piti s navedenim vrstama čajeva, i to uvijek gutljaj po gutljaj, polako, dobro pomiješan sa slinom u ustima. Nikako nije dobro piti samo sok! Neophodno je također, (ako je bolesnik primao zračenje ili nije) da svakodnevno popije po jednu šalicu ohlađenog čaja od zdravca, gutljaj po gutljaj.Crveni čaj od zdravca sadrži nešto malo radija. Uzimanjem tih malih količina hrane gutljaj po gutljaj i polako (sok i čajevi), prisilno dolazi do dobrog miješanja(prožimanja) sa slinom u ustima što ujedno predstavlja najmanje opterećenje za probavne organe. Za vrijeme liječenja u većini slučajeva nije potrebno mirovanje u postelji, već naprotiv, treba raditi da bismo odagnali misli od hrane i bolesti. Osim čaja za bubrege i čaja od kadulje, trebalo bi u posebnim slučajevima (rak na više mjesta u tijelu) piti dodatno i slijedeće čajeve, ovisno o vrsti bolesti:
Tumor u mozgu
Treba dnevno piti 1 do 2 šalice čaja od matičnjaka, ohlađenog, gutljaj po gutljaj.Može se uzeti bilo koja vrsta matičnjaka, ili više vrsta miješano. Jednu prstovet čaja ostaviti da stoji 10 minuta u jednoj šalici vruće vode.
Rak kostiju i pluća te tuberkuloza (tbc) pluća
Piti miješani čaj od bokvice. U slučaju tbc pluća, uz čaj od bokvice, također jednom dnevno uzimati jednu žličicu sjemena od širokolisne bokvice sa malo vode ili čaja. U ljekarnama u Austriji ovo je poznato kao flohsamen.
Liječenje raka
Ranije sam pisao da moju "potpunu terapiju" za liječenje raka treba uzimati samo pod nadzorom liječnika. To sam činio uglavnom zbog toga da bi liječnici zajedno samnom mogli (i trebali) promatrati tijek odvijanja liječenja, ali i krvni tlak, kako bi u slučaju da postane previsok mogli preporučiti nešto za srce. Ipak shvatio sam da veliki broj liječnika ne želi čuti za narodnu medicinu, odnosno liječenje prirodnim sredstvima. Pacijenta odvraćaju od mog načina liječenja, propisuju i lijekove koji su uz moj način liječenja apsolutno štetni. Za vrijeme liječenja nisu dozvoljene niti injekcije niti zračenja. Doduše, često nije dobro ako se nešto radi iza leđa liječnika, jer bi oni, tobože mogli biti zavedeni. Svakom bolesniku prepuštam da odabere hoće li se liječiti mojim načinom pod nadzorom liječnika ili ne. Moju "potpunu terapiju"se ne bi smjelo primjenjivati odmah nakon operacije, već se mora čekati najmanje 2 do 5 mjeseci, ovisno o tome kako se bolesnik osjeća. Za to vrijeme čekanja treba svakodnevno piti 62,5 ml (1/16 litre) do 125 ml (1/8 litre) soka. Uz to treba jesti naprimjer: gustu juhu od zobene kaše, juhu od povrća, eventualno meso od peradi ili teletinu i drugu laganu hranu (za one koji ne mogu bez mesa). Što se tiče uzimanja sokova od povrća, to treba činiti uvijek prije obroka, uz propisane čajeve, čaj od kadulje i čaj za bubrege, kao za vrijeme "potpune terapije". Prema tome, "potpunu terapiju" treba početi tek kad se osjećamo dovoljno ojačani. Nakon liječenja u trajanju od 42 dana, treba polako početi sa ponovnim uzimanjem hrane, uz što manje soli, najbolje po nekoj od uputa za biološku ishranu (primjer: Ernest Getzner:"Die lebendige nahrung" "živjeti bez bolesti"). Navikavanje na redovitu ishranu nakon šest tjedana liječenja gladovanjem, treba trajati otprilike koliko i samo vrijeme gladovanja. Od dva do četiri tjedna nakon liječenja gladovanjem može se nastaviti uzimati pola šalice (62,5 ml; 1/16 litre) soka od povrća, gutljaj po gutljaj. Da bismo se brže oporavili, treba izbjegavati sve oblike štetne hrane (meso, bijeli šećer, bijeli kruh), a o alkoholu, crnoj kavi i duhanu da i ne govorim. Moj način liječenja sokovima od povrća ne samo da višestruko pomaže kod raka, nego pomaže i kod mnogih drugih bolesti, kao što su: artritis, artroza (upale koje razaraju zglobove), koksartroza (oboljenje zgloba kuka), osteoporoza (gubljenje kalcija u kostima), spondilartroza (istrošenost kralješaka u leđnom i slabinskom dijelu kralješnice). Kod svih ovih oboljenja "potpunu terapiju" treba primijeniti samo tri tjedna, ali na potpuno isti način kao u slučaju raka, s čajem od kadulje i čajem za bubrege. Međutim ako je primjenjujemo 42 dana, "potpuna terapija" ne šteti ni u kom slučaju, već možemo biti sigurni da smo očišćeni od eventualno postojećih stanica raka. Osim toga, bilo bi još vrlo preporučljivo, svakog trećeg do petog dana,kod svih spomenutih oboljenja sa zglobovima primijeniti liječenje uz pune kupke,načinjene od preslice, trina i zobene slame. Želio bih napomenuti da moj način liječenja starije osobe lakše podnose, jer im gladovanje nije tako teško i ne treba im toliko sredstava za vraćanje snage i ranije tjelesne težine. Možda je već više tisuća ljudi dobro podnijelo moj način liječenja sokovima u trajanju od 42 dana, a da ništa drugo nisu jeli. Ozdravili su i to većinom bez recidiva (vraćanja bolesti). Osobno sam vodio liječenje od raka kod oko 2 000 bolesnika, svima govoreći: "ako imate još poznanika ili rođaka koji možda imaju rak, molim, preporučite im moj način liječenja, a i oni neka to čine. "Jedan čovjek mi je pričao da se liječio točno po mojim uputama, pa je nakon tjedan dana primijetio da mu to koristi. Odmah je liječenje preporučio sedmorici drugih oboljelih od raka i svi su ozdravili. Molio sam za daljnje preporuke jer su mnogi pacijenti dolazili izdaleka (Hamburg, Lazbek i cijele Njemačke, Nizozemske, Belgije, Švicarske, Kanade, Amerike, itd. ). Ljudima sam govorio da trebaju imati na umu da svatko nema mogućnosti da tako daleko putuje.Moj cilj bio je i jest - da pomognem mnogim bolesnima od raka i drugima koji su prividno neizlječivo bolesni. Godine 1950. doprinio sam izlječenju prve bolesnice od raka primjenom moje "potpune terapije" i do sada uzimao u tretman i liječio također i rak dojke, tumore u glavi, rak grkljana, rak na endokrinim žlijezdama, rak pluća, rak jetre, rak kostiju, rak debelog crijeva itd. , kao i pacijente koji su zbog zračenja imali velike opekotine na koži. Zato, oslobodite se tog velikog straha od kanceroznih oboljenja! Većina bolesnih od raka, kao i drugi prividno neizlječivi bolesnici spavaju iznad podzemnih vodotoka. U teškim slučajevima oni spavaju iznad križanja podzemnih vodotoka. Najsigurnije je dovesti stručnjaka za otkrivanje podzemnih vodotoka, koji može odrediti njihov točan položaj. Tada je najbolje premjestiti postelju.
Saznajte više: Pomoć u borbi protiv zločudnih bolesti
http://slobodni.net/t108429/#ixzz2VvYW4axz