Draško Stanivuković

Post Reply
Kikibombona

#851 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

hAZNADAR wrote: 26/12/2019 19:50Pa kada ja iz SveeeCke moram tebi objasniti da u Banjaluci sa prezirom docekaju svaku tu merhametli, dobronamjernu, srcedrapajucu,... inicijativu federalnih pacenika - tada znaj da je u pitanju dijagnoza tih pacenika.

Sta si mislio, da ce se dici multikulturalna i multinacionalna revolucija u BiH koja ce ujediniti narode, srusiti nacionalne stranke(a prvo Bakira) i sve to pod BiH zastavom bez entiteta?

U toj Banjaluci je Dodik dobio ekstra podrsku poslije skupova za Davida - samo zbog sarajevskog mjesanja. Isto tako i sve drugo.

Koliko puta i Bursac i Puhalo moraju podsjetiti, podvuci,... da su svi ti opozicionari, antidodikovci - isto RS patriote, negatori genocida, slavljenici Mladica...

Kao Banjalucanin ti isto tako podvlacim da sva ta srpska posla u gradu imaju neku skroz drugu pozadinu, motive, sliku,... ma koliko se tebi i slicnima cinilo da imate istu muku sa nekima. Ako mi ne vjerujes - idi na FB profil nekog medija u RS, komentare na neku vjest u nekom mediju u RS,... pa vidi sam da Srbi sami psuju Dodika samo do onog momenta kada se neki Meho ukljuci,... i poslije toga da ne kazem koja prica.
Slijepo vjerujete da samo multi-kulti sloga BiH spasava,... pa se hvatate za svaku slamku.
Sve znam i razumijem...

Samo sam objasnio zasto neki Bosnjaci podrzavaju Draska na FB i sl. I on je komentarom na FB napisao da je ponosan sto su ga Sarajlije srdacno docekale.
hAZNADAR

#852 Re: Draško Stanivuković

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 19:09
KatarinaKosaca wrote: 26/12/2019 19:03 @Kikibombona moram ti sa žalošću saopćiti da uzalud krečiš, jer za normalnost kao i za ljubav je potrebno dvoje. Ovako svodiš Bošnjake na odbijene udvarače koje kurvi nose cvijeće i cmizdre ispred stana u kojoj je ona sa drugim u krevetu. Ja nisam u Šveckoj...
A dobro, ti imas cvrste stavove, sto je ok.

Pogledaj na FB profilu Draska, ima znacajnu podrsku Bosnjaka. Pogledaj njegovo gostovanje u Sarajevu, pozdravljaju ga obicni ljudi na ulici.

Ja ne podrzavam i ne pozdravljam, ali razumijem zasto to ljudi rade. Razumijem potrebu ljudi za normalnoscu.
Ja znam licno neke te Bosnjake, imam ih kao FB prijatelje,... da ih sad ne opisujem,....

To sto je Drasko gostovao u Sarajevu se zove kultura,.. naravno da ces fino docekati gosta a ne paliti mu samare.

Ali ko podrzava Draska - podrzava i njegovu politiku a to je RS drzavnost. Drasko je za RS a ne BiH,.. i Banjaluka je puna fine omladine koja je srcem i dusom za RS, u tome je odrasla i ne mozes ih nazvati monstrumima zbog toga. U redu je biti normalan kako kazes i prema takvima, pokazati dobru volju,... ali koji q podrska u nekim njihovim internim prepucavanjima?

A i ti i ja znamo jako dobro da Bosnjaci ne podrzavaju Draska zbog toga sto su mu procitali statut, znaju njegovu politiku,... Podrzavaju ga samo zato sto misle da moze srusiti Dodika i ujedno oslabiti RS,.. necemo se lagati. Plus oni jadnici sto jos vjeruju u bratstvo-jedinstvo.

Tako je bilo i sa Davorom i pravdom za Davida. U pocetku je nesto i nagovjestavalo - ali jesu li lijeba gurnuli tu svoj nos - ne samo da je propalo vec je Davor postao izdajnik a Dodik jos veci spasitelj srpske.
emigrazione

#853 Re: Draško Stanivuković

Post by emigrazione »

Evo ludila, najavio Vukan borbu protiv ambasadora i europljana i sljedeci skup ispred OHR-a...
zavrzlama

#854 Re: Draško Stanivuković

Post by zavrzlama »

Nije problem sto drasko genocid naziva teskim zlocinom,problem je drasko stvarno misli da nije bio genocid....a krivac je velikosrtpska politika koja sistematski bombarduje lazima...

S obzirom na tu satanizaciju,dobro je sto makar priznaje veliki zlocin..srbima u bih treba pomoc,ali tu pomoc sprecava srbija...ne boji se dradko dodika vec gazda mu u srbiji...bjezat ce mnogi draske u teheran uskoro.
Kikibombona

#855 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

hAZNADAR wrote: 26/12/2019 20:05Ja znam licno neke te Bosnjake, imam ih kao FB prijatelje,... da ih sad ne opisujem,....

To sto je Drasko gostovao u Sarajevu se zove kultura,.. naravno da ces fino docekati gosta a ne paliti mu samare.

Ali ko podrzava Draska - podrzava i njegovu politiku a to je RS drzavnost. Drasko je za RS a ne BiH,.. i Banjaluka je puna fine omladine koja je srcem i dusom za RS, u tome je odrasla i ne mozes ih nazvati monstrumima zbog toga. U redu je biti normalan kako kazes i prema takvima, pokazati dobru volju,... ali koji q podrska u nekim njihovim internim prepucavanjima?

A i ti i ja znamo jako dobro da Bosnjaci ne podrzavaju Draska zbog toga sto su mu procitali statut, znaju njegovu politiku,... Podrzavaju ga samo zato sto misle da moze srusiti Dodika i ujedno oslabiti RS,.. necemo se lagati. Plus oni jadnici sto jos vjeruju u bratstvo-jedinstvo.

Tako je bilo i sa Davorom i pravdom za Davida. U pocetku je nesto i nagovjestavalo - ali jesu li lijeba gurnuli tu svoj nos - ne samo da je propalo vec je Davor postao izdajnik a Dodik jos veci spasitelj srpske.
Nije Pravda za Davida propala radi bosnjacke podrske vec je propala zato sto nije bilo kriticne mase.

Isto je prosla borba za Dzenana Memica.

Ljudi su apaticni, ubijeni u pojam, ne vjeruju da su promjene moguce.

...

Kako bi Sarajlije pozdravile Dodika da proseta centrom grada? Kao Draska ili?

E tu je razlika.
mO k3

#856 Re: Draško Stanivuković

Post by mO k3 »

emigrazione wrote: 26/12/2019 20:11 Evo ludila, najavio Vukan borbu protiv ambasadora i europljana i sljedeci skup ispred OHR-a...
Zajebavas ?
Kikibombona

#857 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

emigrazione wrote: 26/12/2019 20:11 Evo ludila, najavio Vukan borbu protiv ambasadora i europljana i sljedeci skup ispred OHR-a...
Da smo normalni kao sto nismo, svi bi izasli pred OHR, zahtjevali depolitizaciju pravosudja. Ako kriminal i korupcija budu vladali narednih godina sa nama je gotovo.

...

Kanton Sarajevo, ubjedljivo najbogatiji dio drzave, duguje milijardu maraka. Za 100 godina ne mozes vratiti.
zavrzlama

#858 Re: Draško Stanivuković

Post by zavrzlama »

Epilog protesta...obje strane zajedno protiv BIH i MZ.. :-D
tandmand

#859 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

RunnerX wrote: 26/12/2019 19:27 Vidim da su se veliki Bošnjaci uvrijedili jer Stanivuković nije rekao da je bio genocid u Srebrenici i da su Mladić i Karadžić ratni zločinci. Da, eto, baš će biti toliko glup da to kaže i da završi sa političkom karijerom. Morate shvatiti da on vodi političku borbu u Republici Srpskoj i takvom izjavom bi doživio fijasko na svakim narednim izborima.

On kao lider opozicije mora govoriti ono što narod želi da čuje, a vi to morate shvatiti.
Upravo si sam rekao suštinu problema a to je taj da 99,9% srpskog naroda u BiH negira i podržava genocid, negiranje bosanskog jezika, Bošnjaka kao naroda i države BiH.

Kolika je statistička vjerovatnoća da na milion Srba u RS, od kojih apsolutna većina podržava gore sve nabrojano, pojavi se jedan mladi političar kao Stanivuković koji će biti "probosanac", priznati genocid, izraziti kajanje, tražiti ukidanje entiteta i priznati bosanski jezik i sl.

Pa ta vjerovatnoća nije ni 1/1000000, ma otvoreno rečeno: ne postoji.

Ovo je unutarčetnički sukob, navodno zbog korupcije i ne kontam podršku pojedinih Bošnjaka ovakvoj opoziciji.
Ako želimo da četnički pokret i ideje propanu, onda ne treba podržavati one koji će ga "borbom protiv korupcije i diktature" ojačati.

Ovako je nekada i Vuk Drašković brao simpatije u borbi protiv Miloševića, a Vuk ko vuk. Naivni Bošnjak misli evo ga janje, došao tobe.

Još samo da priupitam FGR,
kaće Jugoslavija?
Što je Srbi i Hrvati ne prave, šta čekaju?
hAZNADAR

#860 Re: Draško Stanivuković

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 20:12
hAZNADAR wrote: 26/12/2019 20:05Ja znam licno neke te Bosnjake, imam ih kao FB prijatelje,... da ih sad ne opisujem,....

Nije Pravda za Davida propala radi bosnjacke podrske vec je propala zato sto nije bilo kriticne mase.

Isto je prosla borba za Dzenana Memica.

Ljudi su apaticni, ubijeni u pojam, ne vjeruju da su promjene moguce.

...

Kako bi Sarajlije pozdravile Dodika da proseta centrom grada? Kao Draska ili?

E tu je razlika.
Kriticna masa je rasla dok se nije sve ispolitiziralo. Pravda za Dzenana nije ni izbliza bila tako masovna, direktna, zestoka kao sto je Davor uradio u BL. respect. Ali znam, bio na skupu, bio sa ljudima,.. i bio svjedok kako je borba za pravdu i zastitu djece,... postala polako rusenje srpske.

A Sarajlije JESU nekada pozdravljale Dodika po Sarajevu, Bosnjaci i glasali za njega,... nekada dok je bio decko koji obecava, nova reformisticka socijeldemokratska nada, nekada kada je SDS imao ulogu koju danas ima SNSD, pa daj bilo kakvu promjenu,... si zaboravio njegovu prethodnu fazu?
mO k3

#861 Re: Draško Stanivuković

Post by mO k3 »

I tako će bosnje izaći pred ohr ... nikakav skup ne treba dozvolitipred ohr
emigrazione

#862 Re: Draško Stanivuković

Post by emigrazione »

mO k3 wrote: 26/12/2019 20:13
Zajebavas ?
Evo sad gledam, tako je najavio...u sustini jako jako inteligentan potez bi mu to bio, upregne sto hiljada sludjenih "ko nas bre zavadi" balija da polupaju prozore Incku i ambasadorima po Sarajevu...Bosnu moju niko ne umiri...
rajv0sa

#863 Re: Draško Stanivuković

Post by rajv0sa »

mO k3 wrote: 26/12/2019 19:33
RunnerX wrote: 26/12/2019 19:32
Sanjarko wrote: 26/12/2019 19:28 Ovo desavanje naroda opet. Ovdje i CG? Mozda mi se samo cini.
Da.

Dva historijska poraza Srbije u svega par dana, jedan u BiH, drugi u Crnoj Gori.
Lol de ba u bih poraz ? Koju ti tekmu gledaš ?
Poraz nego šta, ne bi mazali oči narodu o ovom tzv strateškom interesu srbije da nije poraz.
mO k3

#864 Re: Draško Stanivuković

Post by mO k3 »

emigrazione wrote: 26/12/2019 20:19
mO k3 wrote: 26/12/2019 20:13
Zajebavas ?
Evo sad gledam, tako je najavio...u sustini jako jako inteligentan potez bi mu to bio, upregne sto hiljada sludjenih "ko nas bre zavadi" balija da polupaju prozore Incku i ambasadorima po Sarajevu...Bosnu moju niko ne umiri...
Kažem u postu prije ne smije se dopustiti nikakav protest pred ohr ....

Kada se toliko kunu u manji entitet neka tamo riješavaju probleme
hAZNADAR

#865 Re: Draško Stanivuković

Post by hAZNADAR »

zavrzlama wrote: 26/12/2019 20:11 Nije problem sto drasko genocid naziva teskim zlocinom,problem je drasko stvarno misli da nije bio genocid....a krivac je velikosrtpska politika koja sistematski bombarduje lazima...

Zivimo u vremenu interneta bez cenzure kada su sve informacije dostupne i kada istunu o bilo cemu, ili barem dvije razlicite verzije istine mozes naci u roku minute na svom telefonu.
Tako da nije bombardovanje lazima - vec svestan izbor, opredjeljenje da se vjeruje u lazi. Istina ustvari nikome i nije toliko bitna, pravda, moral,... jos manje. Ljudi izabiraju stranu iz nekih drugh razloga.
hAZNADAR

#866 Re: Draško Stanivuković

Post by hAZNADAR »

.
Last edited by hAZNADAR on 26/12/2019 20:40, edited 1 time in total.
emigrazione

#867 Re: Draško Stanivuković

Post by emigrazione »

Nije ironija i nije Drasko nego Vukan koji izgleda ima papire da je lud...
agnostic_front

#868 Re: Draško Stanivuković

Post by agnostic_front »

Naprave protest i nalupa ih mup ks, ne bi meni smetalo.
tandmand

#869 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

hAZNADAR wrote: 26/12/2019 20:31 Nadam se da je ironija u pitanju. Ako Drasko pridobije bilo kakve Bosnje, Bosance,... u Sarajevu - u RS ce ispusiti, postati sarajevski placenik, rusitelje srpske,.... i biti opozicija cijelu politcku karijeru. Decko jeste pun samopouzdanja i provokativan, tipicni odlikas,... ali pocinjem sumnjati da ima imalo politicke pameti.
Evo nešto razmišljam, da li bi se našla grupa Bošnjaka, Bosanaca, koja bi samo radi toga da pokažu kako su za "normalnost", za neo bratstvo i jedinstvo, protiv korupcije i terora u RS - posrala na NATO put BiH?

Zadnji povod za šamaranje, je NATO put BiH, ANP tj. Program reformi.

Pa jesmo li mi probosanci za NATO ili za Stanivukovića? Zar neko misli da ima nešto između, da se može podržavati oboje. :shock:
zavrzlama

#870 Re: Draško Stanivuković

Post by zavrzlama »

hAZNADAR wrote: 26/12/2019 20:23
zavrzlama wrote: 26/12/2019 20:11 Nije problem sto drasko genocid naziva teskim zlocinom,problem je drasko stvarno misli da nije bio genocid....a krivac je velikosrtpska politika koja sistematski bombarduje lazima...

Zivimo u vremenu interneta bez cenzure kada su sve informacije dostupne i kada istunu o bilo cemu, ili barem dvije razlicite verzije istine mozes naci u roku minute na svom telefonu.
Tako da nije bombardovanje lazima - vec svestan izbor, opredjeljenje da se vjeruje u lazi. Istina ustvari nikome i nije toliko bitna, pravda, moral,... jos manje. Ljudi izabiraju stranu iz nekih drugh razloga.

Mozda me nisi do kraja shvatio....kad te 99% srtpskih medija i stampe i svih vrhova vlasti do spc uvjerava da nije bio genocid,i da znas da je bio genocid,ne smijes to javno reci jer si pod strahovitim pritiskom i vlasti i naroda kojem pripadas..

Po meni 90% srba u bih tacno zna svu istinu,ALI ta istina boli,ugrozava licnu i porodicnu sigurnost...tako da su velikosrbi odradili maestralno satanizaciju kompletnog svog naroda i mogu sa njim raditi sta hoce....bih srbi ce u odredjenom trenutkj od strane srbije imati isti izbor ko srbi u hrvatskoj.
Point.

#871 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

-Sastavljena država BiH ne može ništa bez nas ako smo jedinstveni. Neću pomenuti nadobudnog selfi princa koji dobija previše pažnje. U ovom istom parku sam štrajkovao sa borcima. Prestao sam da galamim kada sam osjetio da postajem miljenik federalnih medija. To se dešava i njima i to je najbolji znak da su na krivom putu– rekao je Vukotić
Ovo boldirano je suština svega. Čim se neki naivni Ekrem, Mehmed ili Sejo javi i podrži nekog novog Davora i Draška ide ovo razmišljanje i tu je kraj svega.
tandmand

#872 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

Vidi kako su oni negiranje genocida lijepo spakovali, zapečatili i dali ga Bošnjacima na tumačenje.
Kao, niko ni od koga ne smije drugačije postupiti, pogotovo političari, jer će biti politički mrtvi a običan čovjek izopćen iz društva. Najčudnije mi je razumijevanje za težak, nemoguć položaj onih Srba koji bi priznali genocid, koji su za građansku BiH .. Još malo pa će FGR govoriti "jadni oni" a u stvarnosti tih jadnih nema nikako. Vade se stvari iz konteksta, svijećom se traži dobro tamo gdje ga nema.

Rudolf Höss zapovjednik logora Auschwitz, činio je strašna zlodjela, međuostalim razbijao je glave jevrejske djece o zid.
Kod kuće je bio sasvim drugi čovjek, svojoj djeci čitao bajke, svirao klavir .... idila. Neki će skontati šta sam htio reć ...
Hajvan

#873 Re: Draško Stanivuković

Post by Hajvan »

zlo se zlim izbija.
zavrzlama

#874 Re: Draško Stanivuković

Post by zavrzlama »

Slusajuci politicare,obicne protestante u manjem entitetu,dolazi se do jasnog i jedinstvenog zakljucka:

Srpski narod uopste ne uzima zaozbiljno DMS i Ustav BIH....oni entitet smatraju srpskom drzavom koju MZ uz pomoc bosnjaka drzi kao taoca...njih BIH uopste ne interesuje i sve van tog entiteta je nrprijateljsko,strano i daleko....

Nazalost povratak bih srba u realnost ce biti na najgori moguci nacin....
bingov buraz

#875 Re: Draško Stanivuković

Post by bingov buraz »

Zanimljivo Lukača nazivaju ubicom,zaštitnikom kriminalaca i šta sve ne a nikom od njih da se omakne pa kaže potencijalnim ratnim zločincem,kad su zločini nad nesrbima omerta vlada pa kad bi oči jedni drugima vadili.
Post Reply