Jesi li provjerio stanje komshiluka u novom stanu..
Komšiluk i njihove nebuloze
-
moonca
#851 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jesi li provjerio stanje komshiluka u novom stanu..
-
betametazon
-
MUNAFIK
#853 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
betametazon wrote: ↑13/03/2023 06:38Nope, nova je zgrada, nemam pojma. Znam samo da su kupci uglavnom mladjo bracni parovi, u sta i sam spadam. Stanovi su uglavnom manji tako da mislim da nema nekog prostora za igranje lopte, trcanje i sl.
Cuj za karindzanja i skiku ne treba puno pristora...
A buraz i ja smo zivjeli u stanu 40tak kvadrata sa roditeljima... kad se stol skloni soba nam je izgledala ko stadion tako je to kad si mali... tako da ako ima djece bit ce i tutnjanja
-
betametazon
#854 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Slazem se ali opet racunam da je drugacije kad zivis u vecem stanu pa te sama sirina prostora vuce da trcis i skaces.MUNAFIK wrote: ↑13/03/2023 08:38betametazon wrote: ↑13/03/2023 06:38
Nope, nova je zgrada, nemam pojma. Znam samo da su kupci uglavnom mladjo bracni parovi, u sta i sam spadam. Stanovi su uglavnom manji tako da mislim da nema nekog prostora za igranje lopte, trcanje i sl.
Cuj za karindzanja i skiku ne treba puno pristora...![]()
A buraz i ja smo zivjeli u stanu 40tak kvadrata sa roditeljima... kad se stol skloni soba nam je izgledala ko stadion tako je to kad si mali... tako da ako ima djece bit ce i tutnjanja![]()
Dodatno, striktno sam trazio stan na zadnjoj etazi kako barem niko iznad mene ne bi mogao da skace, ako nista
A generalno, ono u sta najvise nade polazem i sta je najbitnije to je mentalni sklop i profil stanara, ako nemaju usadjen osjecaj za OBZIR i opstu kulturu stanovanja a sto je danas hronicna boljka, svi su u fazonu ja cu raditi sta ja hocu i yebe mi se za druge - onda dzaba sva prica...
- VladaFBiH
#855 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Druže, dijete će trčati i u 30m2 i u 100m2 jer je dijete i gle čuda sasvim je normalno da potrči a ako ne želiš da ti neko trči iznad glave uzimaš zadnji sprat ili kuću. Veći je problem "nova kvalitetna gradnja" gdje sve "zvoni" i kada normalno hodaš.betametazon wrote: ↑13/03/2023 10:22Slazem se ali opet racunam da je drugacije kad zivis u vecem stanu pa te sama sirina prostora vuce da trcis i skaces.
Dodatno, striktno sam trazio stan na zadnjoj etazi kako barem niko iznad mene ne bi mogao da skace, ako nista
A generalno, ono u sta najvise nade polazem i sta je najbitnije to je mentalni sklop i profil stanara, ako nemaju usadjen osjecaj za OBZIR i opstu kulturu stanovanja a sto je danas hronicna boljka, svi su u fazonu ja cu raditi sta ja hocu i yebe mi se za druge - onda dzaba sva prica...
-
betametazon
#856 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Druze, ako malo bolje pogledas ja sam prethodni post i poceo sa "slazem se". Ali isto tako u djecijoj sobi od 6.40m2 u koju stane krevet i orman - budimo malo realni, ne moze se igrati lopte na dva gola. Kao ni u dnevnom boravku koji sa trpezarisjkim prostorom i kuhinjom iznosi 19m2.VladaFBiH wrote: ↑13/03/2023 11:18Druže, dijete će trčati i u 30m2 i u 100m2 jer je dijete i gle čuda sasvim je normalno da potrči a ako ne želiš da ti neko trči iznad glave uzimaš zadnji sprat ili kuću. Veći je problem "nova kvalitetna gradnja" gdje sve "zvoni" i kada normalno hodaš.betametazon wrote: ↑13/03/2023 10:22
Slazem se ali opet racunam da je drugacije kad zivis u vecem stanu pa te sama sirina prostora vuce da trcis i skaces.
Takodjer, ako si citao vidio si da sam zbog toga i uzeo posljednji sprat.
A gdje je granica izmedju normalnog i nenormalnog...mi vjerovatno nikad na forumu necemo definisati, za to ipak postoje strucne sluzbe...
- VladaFBiH
#857 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
sve znam i jedino zadnji sprat je zakon što se tiče buke - barem ti niko ne trči iznad glave. Mane tipa da će tebi prvo procuriti krov i sl. realno i jesu mane ali ako se isti održava to nikada nije poplava već flekica koja ti da znak da treba da se nešto sredi i u totalu to ne bude preskupo za zakrpiti. Nisam te htio "napasti" već da skrenem pažnju na to da će djeca trćati i ovako i onako jer njima ti 19m2 izgleda kao nama stadion. U svakom slučaju sretno i želim ti dobar komšilukbetametazon wrote: ↑13/03/2023 11:52Druze, ako malo bolje pogledas ja sam prethodni post i poceo sa "slazem se". Ali isto tako u djecijoj sobi od 6.40m2 u koju stane krevet i orman - budimo malo realni, ne moze se igrati lopte na dva gola. Kao ni u dnevnom boravku koji sa trpezarisjkim prostorom i kuhinjom iznosi 19m2.
A gdje je granica izmedju normalnog i nenormalnog...mi vjerovatno nikad na forumu necemo definisati, za to ipak postoje strucne sluzbe...
I ja sam uzeo stan na zadnjem spratu upravo zbog mira...
- MehmedPasaMoric
#858 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Radije bih zivio u celiji Centralnog zatvora nego u stanu u Sarajevu... Divim se ljudima i njihovom strpljenju koji zive tako, pogotovo u novogradnji gdje je sve od zla oca i gore matere
-
betametazon
#859 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Hvala, vjeruj da mi je potreban dobar komsilukVladaFBiH wrote: ↑13/03/2023 11:57sve znam i jedino zadnji sprat je zakon što se tiče buke - barem ti niko ne trči iznad glave. Mane tipa da će tebi prvo procuriti krov i sl. realno i jesu mane ali ako se isti održava to nikada nije poplava već flekica koja ti da znak da treba da se nešto sredi i u totalu to ne bude preskupo za zakrpiti. Nisam te htio "napasti" već da skrenem pažnju na to da će djeca trćati i ovako i onako jer njima ti 19m2 izgleda kao nama stadion. U svakom slučaju sretno i želim ti dobar komšilukbetametazon wrote: ↑13/03/2023 11:52
Druze, ako malo bolje pogledas ja sam prethodni post i poceo sa "slazem se". Ali isto tako u djecijoj sobi od 6.40m2 u koju stane krevet i orman - budimo malo realni, ne moze se igrati lopte na dva gola. Kao ni u dnevnom boravku koji sa trpezarisjkim prostorom i kuhinjom iznosi 19m2.
A gdje je granica izmedju normalnog i nenormalnog...mi vjerovatno nikad na forumu necemo definisati, za to ipak postoje strucne sluzbe....
I ja sam uzeo stan na zadnjem spratu upravo zbog mira...
Nadam se da ce biti ok, zgrada je prema navodima prilicno kvalitetno gradjena .
-
betametazon
#860 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A ljudi zive zato sto moraju negdje ali da se generalno kultura i odnos prema stanovanju u zajednici promjenio - jeste...MehmedPasaMoric wrote: ↑13/03/2023 12:01 Radije bih zivio u celiji Centralnog zatvora nego u stanu u Sarajevu... Divim se ljudima i njihovom strpljenju koji zive tako, pogotovo u novogradnji gdje je sve od zla oca i gore matere
- tramvajtrojka
#861 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jedino sto mi je komsija iznad los jebach
, kad krene mu zena stenjat palim stopericu na mobitelu i nikad ne predje 30 sekundi
, a zadnja dva sprata u zgradi prvo me terorisao tri mjeseca sa renoviranjem stana sad sa losim tarabljenjem 
-
moonca
#862 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kad che biti zgrada s stanovima za stanare..samo iznad odredjenih godina, npr.50 + .. i ako dijete(unuche) dodje u posjetu. tu je par sati... podnoshljivo... 
-
tindbe
#863 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To ti je dobro.tramvajtrojka wrote: ↑13/03/2023 22:24 Jedino sto mi je komsija iznad los jebach![]()
, kad krene mu zena stenjat palim stopericu na mobitelu i nikad ne predje 30 sekundi
![]()
, a zadnja dva sprata u zgradi prvo me terorisao tri mjeseca sa renoviranjem stana sad sa losim tarabljenjem
![]()
Meni jedne prilike bili gosti, puna kuća, od nane do dječice što su tek prohodala pa okolo belajišu. Kad je komšija iznad uzeo derat svoju ženu, k'o da egzorcizam rade sunce ti milo. A kod nas se svi ušutili, neugodno pravo bilo, ja fino loptu uzmem i napolje pravac.
- hopi
#864 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Komšija je na svoja kola postavio opciju da kada ih otključava i zaključava, sirena tri puta se oglasi
I to ne tiho nego puni zvuk
I tako da i po noći i po danu se to čuje
Odličan potez
I to ne tiho nego puni zvuk
I tako da i po noći i po danu se to čuje
Odličan potez
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
1Dante1
#866 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
i kakvo je stanje sada a posebno iskustvo sa zadnjim spratom i kvalitetom novogradnje?betametazon wrote: ↑13/03/2023 06:38Nope, nova je zgrada, nemam pojma. Znam samo da su kupci uglavnom mladjo bracni parovi, u sta i sam spadam. Stanovi su uglavnom manji tako da mislim da nema nekog prostora za igranje lopte, trcanje i sl.
- hopi
#867 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ma neću.
Jer već imam sliku u glavi nekoga kome je u redu da mu par puta u danu svira sirena, bilo to po danu ili noći. I sta da onda očekujem od razgovora s tom osobom. Da mu to nije ok ne bi ni stavio.
Ovako ostaje kuknjava po forumu.
- fortaleza
#868 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Onda se nemaš šta žaliti.hopi wrote: ↑03/07/2025 11:35Ma neću.
Jer već imam sliku u glavi nekoga kome je u redu da mu par puta u danu svira sirena, bilo to po danu ili noći. I sta da onda očekujem od razgovora s tom osobom. Da mu to nije ok ne bi ni stavio.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#869 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jel ima kamera u blizinihopi wrote: ↑03/07/2025 11:35Ma neću.
-
dvajt
#870 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
gradovi=džungla ... ne mogu žirara i babun zabraniti slonu da arlauče po vascijeli dan
-
HelaS
#871 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nađi sirenu identičnog zvuka i trajanja i instaliraj je negdje u blizini njegovog automobila i da ti ne bude teško da je uključiš više puta tokom noći, preko dana, kad god se sjetiš. Pa čak i da to ne bude u blizini stana.. Valjda će shvatiti poruku, nadam se
-
betametazon
#872 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Da, jedna od najvecih nelogicnosti je upravo to da je u javnom prostoru podrazumjevano i prihvatljivo ponasanje ono koje je nenormalnije, odnosno obazrivost i mir su samo predmet necije dobre volje. Ako npr. nas 100 sjedimo na plazi kao javnom mjestu mirno, onaj 101 koji galami je taj koji diktira stanje tako da ako se to njima ne svidja - ostalih 100 treba da promjene mjesto boravka...
-
betametazon
#873 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Goli qratz, moraju bas svi biti mirni da bi bio mir. E sad, ako drugi nece da budu onda ne budes ni ti, a onda oni skontaju da je bolje da svi budu mirni1Dante1 wrote: ↑03/07/2025 11:02i kakvo je stanje sada a posebno iskustvo sa zadnjim spratom i kvalitetom novogradnje?betametazon wrote: ↑13/03/2023 06:38Nope, nova je zgrada, nemam pojma. Znam samo da su kupci uglavnom mladjo bracni parovi, u sta i sam spadam. Stanovi su uglavnom manji tako da mislim da nema nekog prostora za igranje lopte, trcanje i sl.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#874 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Mada vidjam ja i po SA istresanje luka, tjestenine, ljuski od jaja
- fortaleza
#875 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jesu ovo Azijati?