Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sunny-7

#851 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Sunny-7 »

Asta wrote:
Otto_13 wrote:
Asta wrote:Upravu ste, izgleda zivotnu priliku sam propustila. :lol:
Ma nisi ima jos inzinjera, pod svakim kamenom je jedan !
Ali ja necu inzinjera, dosta mi ih je. Nesto kontam da mi je nekog vodoinstalatera ili mehanicara. Ono samo nek je majstor sa zanatom. Neko mi je jednom rekao " bolje dobar mehanicar nego los doktor"
Zamisli majstor sto zna sve popravljati.
:thumbup:
Ustvari, sve se moze lako naci, i inzinjer, i tehnicar, ali majstor?! To se cijeni! :lol:
sha_ba

#852 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sha_ba »

meni se sve cini da nam je kolegica asta fulila zivotnu priliku :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#853 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Euridika »

Sunny-7 wrote:
Asta wrote:
Otto_13 wrote:Ma nisi ima jos inzinjera, pod svakim kamenom je jedan !
Ali ja necu inzinjera, dosta mi ih je. Nesto kontam da mi je nekog vodoinstalatera ili mehanicara. Ono samo nek je majstor sa zanatom. Neko mi je jednom rekao " bolje dobar mehanicar nego los doktor"
Zamisli majstor sto zna sve popravljati.
Ustvari, sve se moze lako naci, i inzinjer, i tehnicar, ali majstor?! To se cijeni! :lol:
Pa i počeli smo s majstorima na temi... ;-)

Al' ovakav se traži... :thumbup:

Matzan

#854 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Matzan »

Euridika wrote:
Asta wrote:Ma lako mi je za tebe, ti si inzenjer pa sve sto kazes oni samo potvrdjuju.
Jednom se meni udvarao neki tip (neki Bosanac) i meni bio bezveze. Kad je vidio da ja necu naljutio se i kaze " sta ti hoces, ja sam gradjevinski inzinjer, nikad se nisam zenio a ti RASPUSTENICA jos i dijete imas i ne smeta mi sto mali mali nije "nas" ja bih ga odgajao uz Alahovu pomoc ko svoje i samo da znas boljeg neces, jos bi i pristao da idem iz BiH" :roll:
:lol:
Pa čovjek htio da se dobro uda/proda... :lol: :lol:
Šalu na stranu, percepcija raspuštenice u našem društvu je užasavajuća. Mislim da kriminalci uživaju bolji status od raspuštenica... :sad:

Čuj percepcija užasavajuća! :?

Svi joj traže, šta'š bolje? :izet:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#855 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by heat »

Otto_13 wrote:A bona inzinjer elektrotehnike bi te pipkao i trazi gdje varnicis
dragi prijatelju, da nisi ti inzinjer elektrotehnike ? :mrgreen:
Asta

#856 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Asta »

Matzan wrote:

Ovaj inzinjer nije trazio mene nego "vizu za buducnost"
I ne traze svi, nego samo oni sto misle da je "raspustenica ujedno i radodajka" tj. jedva ceka da je neko da oprostis povali.
Da raspustenica, povali, radidajka tako se zove razvedena zena na nasem jeziku.
Matzan

#857 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Matzan »

Asta wrote:
Matzan wrote:

I ne traze svi, nego samo oni sto misle da je "raspustenica ujedno i radodajka" tj. jedva ceka da je neko da oprostis povali.

Šta ima veze što traže?

Bolje da traže nego da ignorišu.

Nikad vam ugoditi.
sha_ba

#858 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sha_ba »

Asta wrote:
Matzan wrote:

kako mozes skontat da nije tebe trazio nego VZB? ozbiljno pitam, bez smahlija
Euridika
Globalna šefica

#859 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Euridika »

Asta wrote:
Matzan wrote:

Da, o ovom pričam. :sad:
Većina muškaraca (profesija nebitna) će u startu imati negativniji stav prema razvedenoj ženi (posebno ako je još s djetetom). Šta sam se komentara u životu naslušala: "Da je valjala, ne bi se razvela." ili "Razvedene žene su samo za j***nje." i sl. A potezanje ovog argumenta s djetetom je grozno.

Al' da ne offtopičimo... već smo o ovom pričali na drugim temama...
Njanjavi

#860 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Njanjavi »

Asta wrote:Ma lako mi je za tebe, ti si inzenjer pa sve sto kazes oni samo potvrdjuju.
Jednom se meni udvarao neki tip (neki Bosanac) i meni bio bezveze. Kad je vidio da ja necu naljutio se i kaze " sta ti hoces, ja sam gradjevinski inzinjer, nikad se nisam zenio a ti RASPUSTENICA jos i dijete imas i ne smeta mi sto mali mali nije "nas" ja bih ga odgajao uz Alahovu pomoc ko svoje i samo da znas boljeg neces, jos bi i pristao da idem iz BiH" :roll:
:lol:
:lol: :lol: :lol:

Odavno se sladje ne nasmijah ovde jbte, svakakvih bolida i na ovom dunjaluku u pm :roll:
Njanjavi

#861 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Njanjavi »

Euridika wrote: Većina muškaraca (profesija nebitna) će u startu imati negativniji stav prema razvedenoj ženi (posebno ako je još s djetetom). Šta sam se komentara u životu naslušala: "Da je valjala, ne bi se razvela." ili "Razvedene žene su samo za j***nje." i sl. A potezanje ovog argumenta s djetetom je grozno.

I ja se naslusah oko svakakih gluposti od raznih zena, pa mi ne naumpade nikad rec da je vecina zena stupidno.
Malo ti papanski takav stav i pretpostavka ;-)
Asta

#862 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Asta »

sha_ba wrote:
Asta wrote:
Matzan wrote:

kako mozes skontat da nije tebe trazio nego VZB? ozbiljno pitam, bez smahlija
Pa kad je rekao "dijete ti nije nase ali on ce ga uz Alahovu pomoc odgajati ko svoje"
Kazem mu da dijete ima oca i da ga ne treba niko odgajati osim mene i njegovog oca, kaze on da to ne moze dozvoliti da mu se oko zene motaju neki muskarci druge vjere.
I posto ja nisam patrijahalno vaspitana a uvjek direktna i posto mi je inzinjer skijao po zivcima pocela sam da budem bezobrazna.
Pitam ga sta mu se to svidja kod mene, kaze on " to nije vazno, ne moras mi se svidjati fizicki uz Alahovu pomoc doci ce i ljubav" (kunem se da nisam rugoba, ni debela ni mrsava) nego sasvim obicna zena.
Pitam ga sta ako jedno drugom ne budemo u sexu odgovarali "on poceo nesto valjda na arapskom i kaze da sam "raskalasena" ali on ce i to uz Alahovu pomoc "istjerati iz mene" kao i moje neprimjerno oblacenje a bila sam samo u pantalonama i kosulji kratkih rukava.
I na kraju je bio ubjedjen da cu ja "jadna, raspustena, raskalasena" pristati pa me je pitao kolika mi je plata i koliko zaradjuje inzinjer ovdje. I tako visokoobrazovan da ni sekundu nije primjetio da se da izvines zaj... sa njim.
Eto je li ti sad jasnije. Poslije toga sam rekla tetki ako mi jos jednom nadje "buduceg muza" da joj vise nikad necu doci.
sha_ba

#863 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sha_ba »

hvala na odgovoru

a pacijenata svakakvih ima, da ozdrave, uz Allahovu pomoc :mrgreen: :mrgreen:
Asta

#864 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Asta »

sha_ba wrote:hvala na odgovoru

a pacijenata svakakvih ima, da ozdrave, uz Allahovu pomoc :mrgreen: :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#865 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Euridika »

Njanjavi wrote:
Euridika wrote: Većina muškaraca (profesija nebitna) će u startu imati negativniji stav prema razvedenoj ženi (posebno ako je još s djetetom). Šta sam se komentara u životu naslušala: "Da je valjala, ne bi se razvela." ili "Razvedene žene su samo za j***nje." i sl. A potezanje ovog argumenta s djetetom je grozno.

I ja se naslusah oko svakakih gluposti od raznih zena, pa mi ne naumpade nikad rec da je vecina zena stupidno.
Malo ti papanski takav stav i pretpostavka ;-)
Jesi li ti pročitao rečenicu do kraja ili si se samo uhvatio za prve dvije riječi? Ovdje se ne radi ni o mom stavu, ni o mojoj pretpostavci, već o onom što sam ja slušala počesto u životu. Čak i ovdje na forumu, gdje je reprezentativni uzorak vrlo mali, ovakve izjave nisu rijetkost. Ali, da si do kraja pročitao i pokušao razumjeti šta sam htjela reći, vidio bi i sam da ja govorim o prvim dojmovima, ne o stavovima kakve muškarci imaju o razvedenim ženama nakon što ih upoznaju. I da, naravno, svaka izjava u kojoj se koriste izrazi poput 'malo', 'mnogo', 'većina' i sl. je relativna, i ne mislim da je uvredljiva ni za koga ponaosob.
Matzan

#866 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Matzan »

Asta wrote: Pa kad je rekao "dijete ti nije nase ali on ce ga uz Alahovu pomoc odgajati ko svoje"
Kazem mu da dijete ima oca i da ga ne treba niko odgajati osim mene i njegovog oca, kaze on da to ne moze dozvoliti da mu se oko zene motaju neki muskarci druge vjere.
I posto ja nisam patrijahalno vaspitana a uvjek direktna i posto mi je inzinjer skijao po zivcima pocela sam da budem bezobrazna.
Pitam ga sta mu se to svidja kod mene, kaze on " to nije vazno, ne moras mi se svidjati fizicki uz Alahovu pomoc doci ce i ljubav" (kunem se da nisam rugoba, ni debela ni mrsava) nego sasvim obicna zena.
Pitam ga sta ako jedno drugom ne budemo u sexu odgovarali "on poceo nesto valjda na arapskom i kaze da sam "raskalasena" ali on ce i to uz Alahovu pomoc "istjerati iz mene" kao i moje neprimjerno oblacenje a bila sam samo u pantalonama i kosulji kratkih rukava.
I na kraju je bio ubjedjen da cu ja "jadna, raspustena, raskalasena" pristati pa me je pitao kolika mi je plata i koliko zaradjuje inzinjer ovdje. I tako visokoobrazovan da ni sekundu nije primjetio da se da izvines zaj... sa njim.
Eto je li ti sad jasnije. Poslije toga sam rekla tetki ako mi jos jednom nadje "buduceg muza" da joj vise nikad necu doci.

c..c...c..
Čovjek imao sasvim ozbiljne namjere, a ti ga uzela zajebavati (da izvineš)! :roll:
Dakle, s vama ženama stvarno treba drsko i neozbiljno, očito da nas tek onda shvatite ozbiljno.
Njanjavi

#867 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Njanjavi »

Euridika wrote: Jesi li ti pročitao rečenicu do kraja ili si se samo uhvatio za prve dvije riječi? Ovdje se ne radi ni o mom stavu, ni o mojoj pretpostavci, već o onom što sam ja slušala počesto u životu. Čak i ovdje na forumu, gdje je reprezentativni uzorak vrlo mali, ovakve izjave nisu rijetkost. Ali, da si do kraja pročitao i pokušao razumjeti šta sam htjela reći, vidio bi i sam da ja govorim o prvim dojmovima, ne o stavovima kakve muškarci imaju o razvedenim ženama nakon što ih upoznaju. I da, naravno, svaka izjava u kojoj se koriste izrazi poput 'malo', 'mnogo', 'većina' i sl. je relativna, i ne mislim da je uvredljiva ni za koga ponaosob.
Procitao i shvatio savrseno jasno, generalizacija klasicna, ti se naslusala od ko zna kakve cobanijade i najednom vecina muskaraca je takva i takva.
A jesil nas ti upoznala vecinu slucajno?
heat

#868 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by heat »

Otto_13 wrote: A nisam brate moj :) a zabranili su mi i da pipkama ;( tezak je zivot nas ozenjenih
nije brak tako strasan :lol:
Asta

#869 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Asta »

Matzan wrote:
Asta wrote: Pa kad je rekao "dijete ti nije nase ali on ce ga uz Alahovu pomoc odgajati ko svoje"

c..c...c..
Čovjek imao sasvim ozbiljne namjere, a ti ga uzela zajebavati (da izvineš)! :roll:
Dakle, s vama ženama stvarno treba drsko i neozbiljno, očito da nas tek onda shvatite ozbiljno.
Znam da su mu bile ozbiljne namjere da dodje ovdje, da dovede mamu i to je nesto bulaznio, i zamisli covjek je bio spreman da prekrsi svoje kako kaze najvece nacelo, da se ozeni zenom koja nije nevina i to jos spavala sa drugom vjerom. (Nije se tako direktno izjasnio, nego je upotrijebio neku rijec, koju nisam razumjela) pa je to kasnije objasnjavajuci jos dodatno iskomlikovao.

I kaze jos da je vec prekrsio jedno nacelo sto se "osamio" sa mnom u sred bijela dana pred nekom kafanom sto drzi njegov brat i gdje se ne toci alkohol.
Matzan

#870 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Matzan »

Asta wrote:
Matzan wrote:

c..c...c..
Znam da su mu bile ozbiljne namjere da dodje ovdje, da dovede mamu i to je nesto bulaznio, i zamisli covjek je bio spreman da prekrsi svoje kako kaze najvece nacelo, da se ozeni zenom koja nije nevina i to jos spavala sa drugom vjerom. (Nije se tako direktno izjasnio, nego je upotrijebio neku rijec, koju nisam razumjela) pa je to kasnije objasnjavajuci jos dodatno iskomlikovao.

I kaze jos da je vec prekrsio jedno nacelo sto se "osamio" sa mnom u sred bijela dana pred nekom kafanom sto drzi njegov brat i gdje se ne toci alkohol.

Ja, i? :?
Euridika
Globalna šefica

#871 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Euridika »

Njanjavi wrote:Procitao i shvatio savrseno jasno, generalizacija klasicna, ti se naslusala od ko zna kakve cobanijade i najednom vecina muskaraca je takva i takva.
A jesil nas ti upoznala vecinu slucajno?
Evo hajde, ja ću prihvatiti da je u pitanju generalizacija, ali da ti toliko kolutaš očima kao da sam ja izrekla nešto što prvi put čuješ je licemjerno s tvoje strane. Ali, nebitno je, ne želim da se prepiremo oko gluposti.

Btw, ne krećem se među čobanijadom (ni u bukvalnom, ni u prenesenom smislu, mada ovi u bukvalnom smislu nisu problem). I, ne, nisam upoznala većinu živih muškaraca na planeti, čak ne ni u svom gradu. Zato sam i rekla da su izjave poput moje relativne.
Ramzess Veliki

#872 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Ramzess Veliki »

Asta wrote:Pa kad je rekao "dijete ti nije nase ali on ce ga uz Alahovu pomoc odgajati ko svoje"
To ti nije inžinjer, taj je diplomu kupio u Travniku. 8-)
Ramzess Veliki

#873 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Ramzess Veliki »

heat wrote:
Otto_13 wrote: A nisam brate moj :) a zabranili su mi i da pipkama ;( tezak je zivot nas ozenjenih
nije brak tako strasan :lol:
Jest' i ne ponovio se ... :twisted:
heat

#874 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by heat »

Ramzess Veliki wrote: Jest' i ne ponovio se ... :twisted:

:lol: :lol: nikad ne reci nikad :mrgreen:
Ramzess Veliki

#875 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Ramzess Veliki »

heat wrote:
Ramzess Veliki wrote: Jest' i ne ponovio se ... :twisted:

:lol: :lol: nikad ne reci nikad :mrgreen:
A i to što kažeš ... kad dovoljno zagori, insan je sposoban svakakve gluposti uraditi ... :oops:
Post Reply