Vikinzi (2013– ) - Serija

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#851 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by cassius »

Nece se rollo vracat u vikinge vise, ovo je mozda udruzeno u potrazi za ragnarom ili sta :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#852 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by pici »

a jesu se olesili od batina ragnar i rollo :lol: :lol: :lol: meni sega ona njihova tucnjava... znaci ova sezona i the end, sinovi odrasli, Bjorn prica o sredozemlju sa Flokijem sto ce naravno i otici, Ivar jos invalid :? :shock: pa kako ce postati najzejbaniji viking, usrashe i sefa i stanicu...Rollo pred onim pederski kraljem i svojom princezom :lol: :lol: :lol: jebem ti glumu isto ko usran a ne namlacen od burazera :lol: :lol: :lol: ma bjez.BA sta uradise od onakve serije :evil:
pici

#853 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by pici »

Image
Ragnarovi sinovi pred borbu, sigurno u engleskoj...

Image

ovo je ragnarov kraljevski mac... sigurno ga predaje Bjornu

i sto mi je jos zapelo za oko u onom klipu Ivar dozivljava brodolom, to je sigurno sa Ragnarom, on se nekako spasava dok Ragnar dozivljava svoju sudbinu u jami sa zmijama... i ono prorocanstvo se obistinilo o njegovoj smrti, Kad slijepi progledaju, tj kada su saznali da ih je Ragnar lagao i oni koji su mu slijepo bili vjerni su uvidjeli njegove greske.

prve tri sezone , nezaboravno :thumbup:
pici

#854 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by pici »

Pandakonda wrote:
Evo ga sa Bjornom ovdje tako da su u timu 100%, samo ne znam kako su ga primili nazad :-)

Image
Mislio sam da je Rollo nesto veci medzed al ga Bjorn sije :mrgreen: ... najvreovatnije da su sklopili primirje i dali onaj dio francuske koji se i dan danas zove Normandija, da se nasele i zive dole, tek osvajanjem engleske ce postojat i Normaska naselja kao i plemstvo, engleska ce biti feudalno podjeljenja izmedu normanskih i anglo-saxsonskih feuda tj plemica. Volio bi da nastave sa Ragnarovim sinovima al da se vrate pocetnim snimanjima serije, ovo malo bitki i preskake u godinama, nije mi ova 4 sezona nesta bila bas OK.
SanskiBiser

#855 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by SanskiBiser »

http://deadline.com/2016/03/vikings-ren ... 201722220/

Narucena 5 sezona, 20 epizoda, premijera 2017.

Ovaj bi trebao da bude dio nove ekipe:

Image

Vjerovatno ce glumiti vec starijeg Ivara?

Image :lol:
Pandakonda

#856 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Pandakonda »

SanskiBiser wrote:http://deadline.com/2016/03/vikings-ren ... 201722220/

Image

Neće on glumit starijeg Ivara.

http://vikings-fan.com/michael-hirst-on ... -his-sons/
"At this point, Hirst talks a bit about Jonathan Rhys Meyers’ role in season 5. He is NOT playing an older version of Ivar, is all we can tell you."
Možda onog Magnusa ako ostane živ.
SanskiBiser

#857 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by SanskiBiser »

Pandakonda wrote:
SanskiBiser wrote:http://deadline.com/2016/03/vikings-ren ... 201722220/

Image

Neće on glumit starijeg Ivara.

http://vikings-fan.com/michael-hirst-on ... -his-sons/
"At this point, Hirst talks a bit about Jonathan Rhys Meyers’ role in season 5. He is NOT playing an older version of Ivar, is all we can tell you."
Možda onog Magnusa ako ostane živ.
There is talk of a spinoff series, which would be called Valhalla, in which we would have all the characters I’ve killed off meeting again.
:D :lol:
Paul F.

#858 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

pici wrote:Ivar jos invalid :? :shock: pa kako ce postati najzejbaniji viking, usrashe i sefa i stanicu...
To se i ja pitam al vikingška medicina je čudo. Rollo ranije bio totalno razjeban a sad ko nov. :D
Brkooo

#859 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Brkooo »

Paul F. wrote:
pici wrote:Ivar jos invalid :? :shock: pa kako ce postati najzejbaniji viking, usrashe i sefa i stanicu...
To se i ja pitam al vikingška medicina je čudo. Rollo ranije bio totalno razjeban a sad ko nov. :D
Prate legende samo :D

a inace extra zadnja... ostatak na jesen...

moramo ubijati dosadu sa game of thrones :skoljka:
cassius

#860 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by cassius »

Paul F. wrote:
Ima u traileru kad trenira Ivar za borbu tako da, prohodace do kraja sezone :D
Pandakonda

#861 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Pandakonda »

Paul F. wrote:
Ja ne znam odakle vama da će on ikako prohodat, Osteogenesis imperfecta bolest koju ima Ivar je neizlječiva, lik bukvalno nema kosti u nogama.
pici

#862 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by pici »

Pandakonda wrote:
Paul F. wrote:
Ja ne znam odakle vama da će on ikako prohodat, Osteogenesis imperfecta bolest koju ima Ivar je neizlječiva, lik bukvalno nema kosti u nogama.
na filmu je sve moguce, e sad mozemo spekulisati sta su filmadjije spremile, ja mislim da ce se nekako poslije onog brodoloma dic na noge i postat ono sto je po legendama, a mozda ga posade na stit i ko gali vodaju tamo vamo, mozemo samo predpostavljati...

Prema izvorima iz nordijskih saga, Ivar je pohod na Britaniju izveo kako bi osvetio smrt oca Ragnara Lodbroka, koga je pogubio northumbrijski kralj Aella. Njegov nadimak "beskosni" ili "bez kostiju" je dao materijala za špekulacije o tome da je patio od impotencije, hromosti ili genetske bolesti krhkih kostiju (osteogenesis imperfecta); potonju je, pak, teško pomiriti sa njegovom reputacijom velikog ratnika, iako je Nabil Shaban, suvremeni aktivist za prava invalida, 2003. godine u dokumentarnoj TV-seriji Secret History dokazao kako je netko sa tom bolešću mogao sudjelovati u borbi koristeći luk i strijelu.
Pandakonda

#863 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Pandakonda »

Pa tako sam i nešto očekivao da ide sa lukom i strijelom. Vidjelo se na traileru da lik sjedi u nekoj "kočiji"
irac300

#864 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Bojim se da će od serije napraviti sapunjaru. Veliku invaziju na Englesku pod vodstvom ''Ajvara'' :D razvući će maksimalno, pa ćemo se nagledati ko s kim dijeli postelju i slične ''zaplete''. Nadam se da griješim, ali ovo povećanje epizoda i najava još jedne sezone sa isto toliko epizoda ne sluti na dobro. Al' hajd', volim bar gledati prikaz tog dijela ljudske historije, jer jako malo serija i filmova obrađuju period ranog srednjeg vijeka i samih Vikinga.
Paul F.

#865 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Pandakonda wrote:Pa tako sam i nešto očekivao da ide sa lukom i strijelom. Vidjelo se na traileru da lik sjedi u nekoj "kočiji"
Da li je on uopće ostavio traga u historiji zbog svojih ličnih ratničkih rezultata na bojnom polju ? Ili će prije biti zbog svojih komandantskih sposobnosti uz koje ide upravo taj fenomen invalida-ratnika ? Ovdje u seriji djeluje pametnije od ostale braće. I Napoleon je samo sjedio.
Ciprol

#866 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ciprol »

Paul F. wrote:
Pandakonda wrote:Pa tako sam i nešto očekivao da ide sa lukom i strijelom. Vidjelo se na traileru da lik sjedi u nekoj "kočiji"
Da li je on uopće ostavio traga u historiji zbog svojih ličnih ratničkih rezultata na bojnom polju ? Ili će prije biti zbog svojih komandantskih sposobnosti uz koje ide upravo taj fenomen invalida-ratnika ? Ovdje u seriji djeluje pametnije od ostale braće. I Napoleon je samo sjedio.
I meni izgleda kao da je na osnovu sposobnosti i mislim da je bitan onaj dijalog kad pričaju o Ragnaru, što govori da mu se divi.
swanfilter

#867 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by swanfilter »

Ajvar i govori kao Ragnar. Ostala braca su smijesna, blago receno ...
nema me tamo

#868 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by nema me tamo »

Ocigledno sam jedini kome je ova polusezona bila vrh.
AmirBaa

#869 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by AmirBaa »

https://www.youtube.com/watch?v=nK-fhA25j3A na ovu sam se nafurao opasno, cijeli dan se vrti :D
zlaataan

#870 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by zlaataan »

nema me tamo wrote:Ocigledno sam jedini kome je ova polusezona bila vrh.
Nisi jedini. Početak i kraj vrh, sredina malkice lošija, ali svejedno dobra. :D
dječak sa šibicama

#871 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by dječak sa šibicama »

Ma serija je odlicna... i ne zaboravite da je rade History i MGM u koprodukciji, oni se manje vise drze legendi i "cinjenica", koliko su sve te cinjenice istinite drugi je padez.

U svakom slucaju, meni je super, vikinzi su svakako jedan od najvecih fenomena u istoriji planete.
Gandalf

#872 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Gandalf »

dječak sa šibicama wrote:Ma serija je odlicna... i ne zaboravite da je rade History i MGM u koprodukciji, oni se manje vise drze legendi i "cinjenica", koliko su sve te cinjenice istinite drugi je padez.
:thumbup:
Kal El

#873 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Kal El »

nema me tamo wrote:Ocigledno sam jedini kome je ova polusezona bila vrh.
Nisi :thumbup:
Pandakonda

#874 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Pandakonda »

Neki lik rekao kako je njegov prijatelj dobio ulogu u vikingsu, navodno su tražili nekoga koga nije strah da bude blizu dosta zmija. Valjda neće Ragnar krepat ovu sezonu :roll:
Daryl Dixon

#875 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Daryl Dixon »

AmirBaa wrote:https://www.youtube.com/watch?v=nK-fhA25j3A na ovu sam se nafurao opasno, cijeli dan se vrti :D
necu da citam komentare jer sam tek pregledao prvu sezonu a ova pjesma mi na pocetku djelovala kao da govore nesto na arapskom jeziku, tačnije refren :) :thumbup:
Post Reply