Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
dr_Evil

#8451 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Grean wrote: 10/09/2020 15:02
dr_Evil wrote: 10/09/2020 13:40
llull wrote: 10/09/2020 13:00

Okupacija je upitna jer tu generalno nije bilo ni drzave ni kraljevine ni bilo sta, od naroda koji tu zive jednio su srbi imali to nesto sto bi se drzavom moglo zvati. Ali tvoj post o tome da ce biti rat ako se Kosovo vrati u posjed srbije apsolutno se slazem. Oni jedino treba da dobiju nesto, ne znam ni sam kako da to nazovem, mozda neku AP zbog sjevera i historijske zaostavstine. Srbi su generalno ludi ako misle da im treba milion albanaca u zemlji !?
A kako da onda nazovemo to, bio je kosovski vilajet koji je pao, napadnu, okupiran. Bio je teritorijalna jedinica pod osmanskom vlascu, blize od toga se nije moglo pod otomanskom upravom.
Sta treba da dobije Vojvodina zbog madjarske zaostavstine?

Kao sto Evil rece, Kosovo je1912 okupirano ali ta okupacija ce kostati okupatora koliko okupiranog, to vidimo danas. To sto je nekakva Srbija sa srpskom vecinom na Kosovu bila 500 godina ranije trebalo je da pije vode koliko danas pije vode sto su nekad samo indijanci zivjeli na tlu danasnje USA ili sto je Vojvodina nekad bila madjarska.
Mene vise brine sta ce biti sa danasnjom teritorijom RS-a za par generacija. Nazalost izgleda nepovratno promijenjena etnicka slika, koliko genocidom, dobrim dijelom i zbog nemara "Sarajeva" prema povratnicima. Katastrofalna politika!

Pozivati se na historijske karte moze samo budala, sila boga ne moli, ako te nema na nekom podrucju i nisi jak, onda to nije tvoje vise.
dr_Evil

#8452 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Pogotkom Fatosa Beqiraj iz penala u 93. minuti Crna Gora slavila je protiv Luksemburga u drugom kolu Lige nacija.

Crnogorski komentator Milutin Grgur bio je u totalnom transu kad je pao gol, a onim što je izgovorio u eteru potpuno je razbjesnilo susjede u Srbiji. “Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana”, rekao je.

Tim riječima započinje zloglasna ustaška pjesma u kojoj se slave zapovjednik Crne legije Jure Francetić i njegov zamjenik Rafael Ranko Boban. Očekivano, proslava komentatora ovim riječima izazvala je burne reakcije u Srbiji i srpskim medijima
Handri mene neko ovde :D Otkad crnogorci u ustase predjose
Kikibombona

#8453 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Ovaj Abazovic je car, sa 6% glasova vlada Crnom Gorom :bih: :bih:

Abazović: Premijer da bude građanske orjentacije, Vlada će pasti ako liste iznevjere međusobni sporazum

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... i-sporazum

I najzesce srpske fanatike je smirio. Zipa spike Medojevicu. :lol:

Medojević: PzP podržava Sporazum

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... a-sporazum

...

Abazovic je dobio sve sto zeli!!
RunnerX

#8454 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kikibombona wrote: 10/09/2020 15:24 Ovaj Abazovic je car, sa 6% glasova vlada Crnom Gorom :bih: :bih:

Abazović: Premijer da bude građanske orjentacije, Vlada će pasti ako liste iznevjere međusobni sporazum

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... i-sporazum

I najzesce srpske fanatike je smirio. Zipa spike Medojevicu. :lol:

Medojević: PzP podržava Sporazum

https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... a-sporazum

...

Abazovic je dobio sve sto zeli!!
Ništa on nije dobio, DF mu podilazi, a on je svjestan toga, kao što je svjestan da slijede vanredni izbori čim ojačaju.
Duka Dizel II

#8455 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 10/09/2020 14:39
Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 14:33
:lol: :lol: :lol:

Evo čitam i šta tebi odgovara i grohotom se smejem.

Prve žrtve Jugoslavije su znači, poražene austrogarske jedinice koje su se pobunile protiv Jugoslavije.

Evo suosećam se maksimalno.

Samo još kad bi to mogli pripisati četničkim okupatorima, a ne hrvatskim pristalicama ujedinjenja, koji su shvatili da je AU monarhija propala i da je spas Hrvatske u novoj državi.
Prvo nekoga učiš nečemu, a onda pokažeš maksimalno neznanje. :-)
Pošto su prosvjednici stigli na Jelačićev trg, vladine snage (sokolaši i drugi dragovoljci, pristaše Narodnoga vijeća) otpočeli su paljbu iz okolnih kuća. Pritom je smrtno stradalo 15 osoba, a više od 20 bilo ih je ranjeno. Iste je noći zagrebački garnizon bio razoružan, ubrzo potom bile su ukinute spomenute dvije pukovnije, a vojne funkcije preuzeli su odredi vladine vojske u Zagrebu.
Bogdan Krizman u knjizi "Hrvatska u prvom svjetskom ratu: Hrvatsko-srpski politički odnosi" ovako opisuje prosvjede koji su se dogodili petog prosinca 1918.:

"Pred kasarnom vojnici su svrstani u redove i zajedno s onima iz 53. puka krenuli su Ilicom prema središtu grada. Povorku je vodio jedan narednik, a uza nj su dva vojnika nosila hrvatske zastave. Iza njih je išla domobranska glazba koja je putem svirala vojničke marševe, a potom su stupali vojnici 25. domobranskog pa 53. pješadijskog puka. Prolazeći Ilicom, iz povorke su se čuli razni poklici. Klicalo se: »Živjela republika!«, »Živjela hrvatska republika!«, »Živjela republika SHS!«, »Živjela boljševička republika!«, »Živio Stjepan Radić!«, »Dolje kralj Petar!«, i slični poklici. Kad je povorka, idući Ilicom, sretala srpske oficire ili vojnike, padali su iz povorke poklici: »Živjela braća Srbi!«, na što su ovi odgovarali: »Živjela braća Hrvati!«. Stigavši pred uredništvo socijaldemokratskog lista »Sloboda« (u Ilici br. 55), povorka se zaustavila pa je jedna grupa vojnika ušla u uredništvo i zahtijevala da im dadu crvenu zastavu, ali tom zahtjevu nije bilo udovoljeno"
http://www.antifasisticki-vjesnik.org/h ... /12/5/129/

Kriziraš u mnogo čemu. Na datu temu se ne moraš više javljati.
Onda više ne odgovaraj.
Ne može zadnja biti takvim neznalicama.

Dogovori se sa sobom o sopstvenom stajalištu.

Sa neoustaštva, prebacio si se na komunistički agitprop.
A ako bi se produžila polemika, kladim se da ćeš zakmekati o oduzimanju zemlje agama i begovima u Bosni.

:lol:
dr_Evil

#8456 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 16:14
Škobo Habu wrote: 10/09/2020 14:39
Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 14:33
:lol: :lol: :lol:

Evo čitam i šta tebi odgovara i grohotom se smejem.

Prve žrtve Jugoslavije su znači, poražene austrogarske jedinice koje su se pobunile protiv Jugoslavije.

Evo suosećam se maksimalno.

Samo još kad bi to mogli pripisati četničkim okupatorima, a ne hrvatskim pristalicama ujedinjenja, koji su shvatili da je AU monarhija propala i da je spas Hrvatske u novoj državi.
Prvo nekoga učiš nečemu, a onda pokažeš maksimalno neznanje. :-)
Pošto su prosvjednici stigli na Jelačićev trg, vladine snage (sokolaši i drugi dragovoljci, pristaše Narodnoga vijeća) otpočeli su paljbu iz okolnih kuća. Pritom je smrtno stradalo 15 osoba, a više od 20 bilo ih je ranjeno. Iste je noći zagrebački garnizon bio razoružan, ubrzo potom bile su ukinute spomenute dvije pukovnije, a vojne funkcije preuzeli su odredi vladine vojske u Zagrebu.
Bogdan Krizman u knjizi "Hrvatska u prvom svjetskom ratu: Hrvatsko-srpski politički odnosi" ovako opisuje prosvjede koji su se dogodili petog prosinca 1918.:

"Pred kasarnom vojnici su svrstani u redove i zajedno s onima iz 53. puka krenuli su Ilicom prema središtu grada. Povorku je vodio jedan narednik, a uza nj su dva vojnika nosila hrvatske zastave. Iza njih je išla domobranska glazba koja je putem svirala vojničke marševe, a potom su stupali vojnici 25. domobranskog pa 53. pješadijskog puka. Prolazeći Ilicom, iz povorke su se čuli razni poklici. Klicalo se: »Živjela republika!«, »Živjela hrvatska republika!«, »Živjela republika SHS!«, »Živjela boljševička republika!«, »Živio Stjepan Radić!«, »Dolje kralj Petar!«, i slični poklici. Kad je povorka, idući Ilicom, sretala srpske oficire ili vojnike, padali su iz povorke poklici: »Živjela braća Srbi!«, na što su ovi odgovarali: »Živjela braća Hrvati!«. Stigavši pred uredništvo socijaldemokratskog lista »Sloboda« (u Ilici br. 55), povorka se zaustavila pa je jedna grupa vojnika ušla u uredništvo i zahtijevala da im dadu crvenu zastavu, ali tom zahtjevu nije bilo udovoljeno"
http://www.antifasisticki-vjesnik.org/h ... /12/5/129/

Kriziraš u mnogo čemu. Na datu temu se ne moraš više javljati.
Onda više ne odgovaraj.
Ne može zadnja biti takvim neznalicama.

Dogovori se sa sobom o sopstvenom stajalištu.

Sa neoustaštva, prebacio si se na komunistički agitprop.
A ako bi se produžila polemika, kladim se da ćeš zakmekati o oduzimanju zemlje agama i begovima u Bosni.

:lol:
A onda ces ti zakmekati kako je i ta zemlja morala biti nekome oduzeta prije aga i begova, i naravno pogresno "pretpostaviti" da nema kome drugome nego srbima, jer nista nije starije :D

Vec sve prozvakane rasprave, od likova koji misle da znaju
NediM17

#8457 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by NediM17 »

Тракториста дизел, ви сте научили отимати, и твој јовандека је у 8. офанзиви добио земљу отету од фолксдојчера.
dr_Evil

#8458 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

...
The 51st State

#8459 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by The 51st State »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 11:59
bunk wrote: 10/09/2020 11:55
dr_Evil wrote: 10/09/2020 11:54

Izgleda da ja i ti ne zivimo u istoj zemlji, nista se ne potpisuje sta nama treba, i za sve krivim fasistu i nacistu per excelance, citaj ridjobradog. A rudonja ko rudonja, za njega ne vjerujem da je fasista ili nacista, on samo radi sve da bi mogao da krade i dalje
opa bato ... ja i ti definitivno ne zivimo uistoj zemlji ...sramotno je sto pises i sramotno je sto se na BH forumu dopusta takvo pisanje..
Realno i istinito! Tim ratnim strankama na sve tri strane, i svim ljudima koji su u tim strankama treba zabranit politicko djelovanje, onda mozda mozemo naprijed. Ocekivati od sovinista i nacista da pomaknu stvari sa mrtve tacke je vise nego nerealno. On je javna licnost imamo ga pravo kritikovati, nisam mu mater psovao, nego rekao kakvu politiku zastupa, dakle dopusta se takvo pisanje
Ja ti supljaka, eto snsd je ratna stranka...
llull

#8460 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Grean wrote: 10/09/2020 15:02
dr_Evil wrote: 10/09/2020 13:40

A kako da onda nazovemo to, bio je kosovski vilajet koji je pao, napadnu, okupiran. Bio je teritorijalna jedinica pod osmanskom vlascu, blize od toga se nije moglo pod otomanskom upravom.
Sta treba da dobije Vojvodina zbog madjarske zaostavstine?
Kakve zaostavstine, samo mi reci sta su to madjari ostavili u Vojvodini osim kulena :D :D :D Sve sto je madjarsko ostalo u Vojvodini je iz K und K monarhije, doslovno nista nema iz ranijeg perioda.

Vise znamenitosti iz srednjeg stoljeca imaju opcine Teocak, Sapna i Srebrenik nego cijela Vojvodina.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8461 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Za sada sve protiče tiho i mirno, bez većih potresa. Djeluje mi nestvarno, znajući kakvi su materijalni i nematerijalni interesi u pitanju. Ako se desi da se na miran način počne napuštati ova košmarna distopija u koju smo ušli početkom devedesetih, počeću vjerovati da je riječ o Višoj stvari.

Image

U to ime:

radostan dan

#8462 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Image
TT987

#8463 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by TT987 »

RunnerX wrote: 10/09/2020 14:59
Škobo Habu wrote: 10/09/2020 14:34 Bitan ili ne, očigledan je razdor u pro-srpskom bloku.
Jeste ovako na prvu, nekome ko baš i ne poznaje lik i djelo Nebojše Medojevića.

On priča sve ono što je pričao posljednjih 10 godina i oni ne mogu uticati na to. Medojević će podržati svaku odluku koju donese stvarni nalogodavac i kreator ove priče, SPC.

Mandić, Knežević i Medojević uglavnom čine štetu DF-u i Krivokapiću, ali ni u ludilu neće uraditi ništa što bi poremetlo ili izazvalo pad ovog bloka. Onog trenutka kad su njih trojicu makli iz prvog plana, pobijedili su na izborima.
“Glasati danas za Mila Đukanovića je potpuno isto kao poturčiti se. Prodati vjeru za večeru, dobrovoljno. Bez pritiska”. Očigledno da je Medojevića druženje s vojvodom Mandićem i početnikom Kneževićem promijenilo.
radostan dan

#8464 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

i tako...
ja ljudi mislim da je ovdje stvar riješena.
ali POSO nije završen!!!

Image

Image
RunnerX

#8465 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Challenger_ wrote: 10/09/2020 18:56 Za sada sve protiče tiho i mirno, bez većih potresa. Djeluje mi nestvarno, znajući kakvi su materijalni i nematerijalni interesi u pitanju. Ako se desi da se na miran način počne napuštati ova košmarna distopija u koju smo ušli početkom devedesetih, počeću vjerovati da je riječ o Višoj stvari.
Baš će te Risto Radović izvući iz košmarne distopije.
radostan dan

#8466 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

i tako...
ali POSO nije završen!!!
opet moramo srbima pravit državu, po ko zna koji put...
Bloo
Globalna šefica

#8467 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bloo »

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8468 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

radostan dan wrote: 10/09/2020 19:16 Image
Ako budu pametno odigrali i ne budu dozvolili da budu igračka u rukama majmuna, ne bi me čudilo da postanu prvo regionalni pa onda i širi turistički hit, tako da Bečićeva vizija o "12 mjeseci a ne 2 mjeseca turizma" može postati stvarnost kada prođe epidemija Kurtone a možda i ranije.
Emiremir33

#8469 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

I lažna opozicija,ništa manje bogata no Milo Djukanović
belfy

#8470 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by belfy »

belfy wrote: 09/09/2020 19:59
animus wrote: 09/09/2020 15:22 Ja nisam nikad ni krio da ne razlikujem afrikate. Nekad ubodem a nekad ne, ono sto sam naucio napamet to i znam. Isto tako i vecina ljudi oko mene ne razlikuje iste. Sutra bi glasao da se ukinu kao u Sloveniji. Vecina Hrvatske ima taj problem i bila je inicijativa da i oni to ukinu. U BiH se tacno znaju dijelovi koji to slabo razikuju.
na stranu sve ali ja ne kontam tebe sto mu glumis advokata.
od kad su u Sloveniji ukinuti afrikati?
!?
sumirprimus

#8471 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

radostan dan wrote: 10/09/2020 19:35 i tako...
ali POSO nije završen!!!

Image

Image
Ko neka reklama za crossover vozila...
Prva slika i druga slika... Kad ukrstis hehe
radostan dan

#8472 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ja računam druže da udarimo na vučića i irineja i oslobodimo srbiju, a ti me zajebavaš s autići... :|
Emiremir33

#8473 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Emiremir33 »

radostan dan wrote: 10/09/2020 21:30 ja računam druže da udarimo na vučića i irineja i oslobodimo srbiju, a ti me zajebavaš s autići... :|
Teško dok Vučko oslabi za jedno 5 do 10 godina...
Nadzornik

#8474 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nadzornik »

Snimak Dritanovog oca koji je napravljen 4. marta 1989. godine u jednoj kafani u Ulcinju.... :pijani:

https://kosova.info/wp-content/uploads/ ... anotac.mp4
radostan dan

#8475 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Emiremir33 wrote: 10/09/2020 21:35
radostan dan wrote: 10/09/2020 21:30 ja računam druže da udarimo na vučića i irineja i oslobodimo srbiju, a ti me zajebavaš s autići... :|
Teško dok Vučko oslabi za jedno 5 do 10 godina...
nisu njegovi temelji toliko čvrsti kao što se mislii i kao što on to predstavlja...problem je što nema opozicije, jer je kao i makijavelistički sabrat mu milo postavio pajace da mu glume političke oponente.
ove proteste što su skoro bili je razbio na način da je među protestante ubacio huligane, debile i kriminalce da napadaju njegovu miliciju koju je poslao na demonstrante, pa onda to marketinški vrhunski odradi i plasira u zatupljen i inertan narod.
Last edited by radostan dan on 10/09/2020 21:52, edited 1 time in total.
Post Reply