Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
dr_Evil

#8426 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 10/09/2020 11:40 Kazem ti opet,sa unutranjim problemima se BiH moze nositi ...a taj je dobar samo u rikanju,kad momenat dodje potpise se ono sto nam treba..
Izgleda da ja i ti ne zivimo u istoj zemlji, nista se ne potpisuje sta nama treba, i za sve krivim fasistu i nacistu per excelance, citaj ridjobradog. A rudonja ko rudonja, za njega ne vjerujem da je fasista ili nacista, on samo radi sve da bi mogao da krade i dalje
bunk

#8427 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bunk »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 11:54
bunk wrote: 10/09/2020 11:40 Kazem ti opet,sa unutranjim problemima se BiH moze nositi ...a taj je dobar samo u rikanju,kad momenat dodje potpise se ono sto nam treba..
Izgleda da ja i ti ne zivimo u istoj zemlji, nista se ne potpisuje sta nama treba, i za sve krivim fasistu i nacistu per excelance, citaj ridjobradog. A rudonja ko rudonja, za njega ne vjerujem da je fasista ili nacista, on samo radi sve da bi mogao da krade i dalje
opa bato ... ja i ti definitivno ne zivimo uistoj zemlji ...sramotno je sto pises i sramotno je sto se na BH forumu dopusta takvo pisanje..
dr_Evil

#8428 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 10/09/2020 11:51 kako salonac hladno ovde o muslimanima, a ni rijeci o temi srbija i vucicevim brlijiantnim ekonomskim potezima, kosovo za olovku :lol: :oops: :evil:
ne reba snj ima ni o vremenskoj prognozi raspravljat. to ha zine slaze.
Srbija ce se rodit kad se napokon rijesi Kosova, kad su 1912 okupirali kosovo, i vidili koliko ima Arnauta, ni svabo ih ne bi mogao toliko pobit. Problem do danas.
bunk

#8429 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bunk »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 11:56
sumirprimus wrote: 10/09/2020 11:51 kako salonac hladno ovde o muslimanima, a ni rijeci o temi srbija i vucicevim brlijiantnim ekonomskim potezima, kosovo za olovku :lol: :oops: :evil:
Srbija ce se rodit kad se napokon rijesi Kosova, kad su 1912 okupirali kosovo, i vidili koliko ima Arnauta, ni svabo ih ne bi mogao toliko pobit. Problem do danas.
Ahah,nacizam izbije kad tad..ja kontam Bosnjo neki dobronamjerni , kad ono :lol: :lol:
dr_Evil

#8430 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 10/09/2020 11:55
dr_Evil wrote: 10/09/2020 11:54
opa bato ... ja i ti definitivno ne zivimo uistoj zemlji ...sramotno je sto pises i sramotno je sto se na BH forumu dopusta takvo pisanje..
Realno i istinito! Tim ratnim strankama na sve tri strane, i svim ljudima koji su u tim strankama treba zabranit politicko djelovanje, onda mozda mozemo naprijed. Ocekivati od sovinista i nacista da pomaknu stvari sa mrtve tacke je vise nego nerealno. On je javna licnost imamo ga pravo kritikovati, nisam mu mater psovao, nego rekao kakvu politiku zastupa, dakle dopusta se takvo pisanje
dr_Evil

#8431 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

bunk wrote: 10/09/2020 11:57
Ahah,nacizam izbije kad tad..ja kontam Bosnjo neki dobronamjerni , kad ono :lol: :lol:
Sta slagah, Kosovo kada je okupirano 1912 na njemu je vecinsko stanovnistvo bili Albansko, tako je i dan danas. Srbija ako nekim slucajem(nemoguce ali hajde da se desi) vrati Kosovo pod svoje, opet ce imati rat, niko normalan ne bi bio dio Srbije. Znaci kada ih nisu uspjeli pobit 1912-1918, danas garant ne mogu. Jedino rjesenje, a siguran sam da i oni to znaju, je neovisno Kosovo. A jedina je pravda bozija da bude neovisno
Škobo Habu

#8432 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 11:33

:lol:
Znači, "sokolaši i drugi dragovoljci, pristaše Narodnoga vijeća" su za tebe srpska vojska?

Pa kažem ti da nemaš pojma.

Ta samoproglašena Država SHS, sa sedištem u Zagrebu, nije imala svoje vojske i snaga reda, do nekih dobrovoljaca i tkz. "sokolaša" .

"Prosinačke žrtve" su u stvari žrtve njihovog sukoba sa raspuštenim austro-ugarskim jedinicama.

Zato su iz Zagreba pozvali srpsku vojsku da udje sve do Ljubljane i uspostavi red, jer su haos i bezvlašće vladali na tim nekadašnjim austrougarskim teritorijama.

:lol: :lol: :lol:

Vidi se da čitaš samo ono što ti odgovara. Da citiram navod ponovo:
Prosinačke žrtve bile su prvi masovni prosvjed protiv novouspostavljene države.
Škobo Habu

#8433 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Dugo je trebalo:
RAZDOR U CRNOGORSKOJ OPOZICIJI? Medojević tvrdi da je sporazum o vladi napravljen njemu IZA LEĐA: Nemam nikakve veze s tim, Krivokapić me NIŠTA NIJE PITAO
https://www.blic.rs/vesti/politika/razd ... en/y2dg9er
Billy The Pljuc

#8434 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Billy The Pljuc »

MorningStar wrote: 10/09/2020 11:13
Billy The Pljuc wrote: 10/09/2020 11:01 Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Uh rodila ih majka :D kako fino drzi m70 :D
Đaba ja haman postam ne bi li se tenzije smirile, vidim da ću morati "jače" slike postati.
Billy The Pljuc

#8435 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Billy The Pljuc »

radostan dan wrote: 09/09/2020 18:41
Billy The Pljuc wrote: 09/09/2020 08:15 Image

Image
kako im sjeba koncepciju sa ovim upisom i slikama...na nož se krvili, pa počeše da mede međusobno.
eno se blek stena i sumirprimus još žvalje...

:thumbup:
llull

#8436 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 12:01

Sta slagah, Kosovo kada je okupirano 1912 na njemu je vecinsko stanovnistvo bili Albansko, tako je i dan danas. Srbija ako nekim slucajem(nemoguce ali hajde da se desi) vrati Kosovo pod svoje, opet ce imati rat, niko normalan ne bi bio dio Srbije. Znaci kada ih nisu uspjeli pobit 1912-1918, danas garant ne mogu. Jedino rjesenje, a siguran sam da i oni to znaju, je neovisno Kosovo. A jedina je pravda bozija da bude neovisno
Okupacija je upitna jer tu generalno nije bilo ni drzave ni kraljevine ni bilo sta, od naroda koji tu zive jednio su srbi imali to nesto sto bi se drzavom moglo zvati. Ali tvoj post o tome da ce biti rat ako se Kosovo vrati u posjed srbije apsolutno se slazem. Oni jedino treba da dobiju nesto, ne znam ni sam kako da to nazovem, mozda neku AP zbog sjevera i historijske zaostavstine. Srbi su generalno ludi ako misle da im treba milion albanaca u zemlji !?
dr_Evil

#8437 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

llull wrote: 10/09/2020 13:00

Okupacija je upitna jer tu generalno nije bilo ni drzave ni kraljevine ni bilo sta, od naroda koji tu zive jednio su srbi imali to nesto sto bi se drzavom moglo zvati. Ali tvoj post o tome da ce biti rat ako se Kosovo vrati u posjed srbije apsolutno se slazem. Oni jedino treba da dobiju nesto, ne znam ni sam kako da to nazovem, mozda neku AP zbog sjevera i historijske zaostavstine. Srbi su generalno ludi ako misle da im treba milion albanaca u zemlji !?
A kako da onda nazovemo to, bio je kosovski vilajet koji je pao, napadnu, okupiran. Bio je teritorijalna jedinica pod osmanskom vlascu, blize od toga se nije moglo pod otomanskom upravom.
Capljina74

#8438 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
JeNeA?
vatrogasac

#8439 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by vatrogasac »

Da hoće više i nas primiti u NATO da idemo zajedno i misije. Da se mijenjamo za zastave i poštanske markice.
Last edited by vatrogasac on 10/09/2020 14:06, edited 1 time in total.
RunnerX

#8440 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Škobo Habu wrote: 10/09/2020 12:16 Dugo je trebalo:
RAZDOR U CRNOGORSKOJ OPOZICIJI? Medojević tvrdi da je sporazum o vladi napravljen njemu IZA LEĐA: Nemam nikakve veze s tim, Krivokapić me NIŠTA NIJE PITAO
https://www.blic.rs/vesti/politika/razd ... en/y2dg9er
On je nebitan.
Duka Dizel II

#8441 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 10/09/2020 12:03
Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 11:33

:lol:
Znači, "sokolaši i drugi dragovoljci, pristaše Narodnoga vijeća" su za tebe srpska vojska?

Pa kažem ti da nemaš pojma.

Ta samoproglašena Država SHS, sa sedištem u Zagrebu, nije imala svoje vojske i snaga reda, do nekih dobrovoljaca i tkz. "sokolaša" .

"Prosinačke žrtve" su u stvari žrtve njihovog sukoba sa raspuštenim austro-ugarskim jedinicama.

Zato su iz Zagreba pozvali srpsku vojsku da udje sve do Ljubljane i uspostavi red, jer su haos i bezvlašće vladali na tim nekadašnjim austrougarskim teritorijama.

Vidi se da čitaš samo ono što ti odgovara. Da citiram navod ponovo:
Prosinačke žrtve bile su prvi masovni prosvjed protiv novouspostavljene države.

Evo čitam i šta tebi odgovara i grohotom se smejem.

Prve žrtve Jugoslavije su znači, poražene austrogarske jedinice koje su se pobunile protiv Jugoslavije.

Evo suosećam se maksimalno.

Samo još kad bi to mogli pripisati četničkim okupatorima, a ne hrvatskim pristalicama ujedinjenja, koji su shvatili da je AU monarhija propala i da je spas Hrvatske u novoj državi.
Škobo Habu

#8442 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

RunnerX wrote: 10/09/2020 14:06

On je nebitan.
Bitan ili ne, očigledan je razdor u pro-srpskom bloku.
trocadero

#8443 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Otrijeznio se jutros...
OGLASIO SE JEDAN OD LIDERA DF-A
Medojević: PzP podržava Sporazum
"Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je vjerovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i evroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99% identičan sa osnivačkim aktima PzP i našim Programom", rekao je Medojević
dr_Evil

#8444 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Škobo Habu wrote: 10/09/2020 14:34
RunnerX wrote: 10/09/2020 14:06

On je nebitan.
Bitan ili ne, očigledan je razdor u pro-srpskom bloku.
Nema tu razdora, samo ce mu neko pojasnit kako se vodi politika, jedno pricas, drugo mislis, trece radis. Nesto kao kad Dodik potpise MAP, pa onda rade se opstrukcije oko budzeta da se nista od zadatog ne ispuni. A SDA clanovi u ekstazi i govore e jesmo im ga metli.

Polahko, jos je zelen, naucit ce
Škobo Habu

#8445 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 14:33

Evo čitam i šta tebi odgovara i grohotom se smejem.

Prve žrtve Jugoslavije su znači, poražene austrogarske jedinice koje su se pobunile protiv Jugoslavije.

Evo suosećam se maksimalno.

Samo još kad bi to mogli pripisati četničkim okupatorima, a ne hrvatskim pristalicama ujedinjenja, koji su shvatili da je AU monarhija propala i da je spas Hrvatske u novoj državi.
Prvo nekoga učiš nečemu, a onda pokažeš maksimalno neznanje. :-)
Pošto su prosvjednici stigli na Jelačićev trg, vladine snage (sokolaši i drugi dragovoljci, pristaše Narodnoga vijeća) otpočeli su paljbu iz okolnih kuća. Pritom je smrtno stradalo 15 osoba, a više od 20 bilo ih je ranjeno. Iste je noći zagrebački garnizon bio razoružan, ubrzo potom bile su ukinute spomenute dvije pukovnije, a vojne funkcije preuzeli su odredi vladine vojske u Zagrebu.
Bogdan Krizman u knjizi "Hrvatska u prvom svjetskom ratu: Hrvatsko-srpski politički odnosi" ovako opisuje prosvjede koji su se dogodili petog prosinca 1918.:

"Pred kasarnom vojnici su svrstani u redove i zajedno s onima iz 53. puka krenuli su Ilicom prema središtu grada. Povorku je vodio jedan narednik, a uza nj su dva vojnika nosila hrvatske zastave. Iza njih je išla domobranska glazba koja je putem svirala vojničke marševe, a potom su stupali vojnici 25. domobranskog pa 53. pješadijskog puka. Prolazeći Ilicom, iz povorke su se čuli razni poklici. Klicalo se: »Živjela republika!«, »Živjela hrvatska republika!«, »Živjela republika SHS!«, »Živjela boljševička republika!«, »Živio Stjepan Radić!«, »Dolje kralj Petar!«, i slični poklici. Kad je povorka, idući Ilicom, sretala srpske oficire ili vojnike, padali su iz povorke poklici: »Živjela braća Srbi!«, na što su ovi odgovarali: »Živjela braća Hrvati!«. Stigavši pred uredništvo socijaldemokratskog lista »Sloboda« (u Ilici br. 55), povorka se zaustavila pa je jedna grupa vojnika ušla u uredništvo i zahtijevala da im dadu crvenu zastavu, ali tom zahtjevu nije bilo udovoljeno"
http://www.antifasisticki-vjesnik.org/h ... /12/5/129/

Kriziraš u mnogo čemu. Na datu temu se ne moraš više javljati.
RunnerX

#8446 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Škobo Habu wrote: 10/09/2020 14:34 Bitan ili ne, očigledan je razdor u pro-srpskom bloku.
Jeste ovako na prvu, nekome ko baš i ne poznaje lik i djelo Nebojše Medojevića.

On priča sve ono što je pričao posljednjih 10 godina i oni ne mogu uticati na to. Medojević će podržati svaku odluku koju donese stvarni nalogodavac i kreator ove priče, SPC.

Mandić, Knežević i Medojević uglavnom čine štetu DF-u i Krivokapiću, ali ni u ludilu neće uraditi ništa što bi poremetlo ili izazvalo pad ovog bloka. Onog trenutka kad su njih trojicu makli iz prvog plana, pobijedili su na izborima.
spreca

#8447 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

Capljina74 wrote: 10/09/2020 13:50

Image

Image

Image

Image

Image

Image
JeNeA?
ljubomoran si
RunnerX

#8448 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 14:38 Polahko, jos je zelen, naucit ce
Medojević zelen?
Grean

#8449 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Grean »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 13:40
llull wrote: 10/09/2020 13:00

A kako da onda nazovemo to, bio je kosovski vilajet koji je pao, napadnu, okupiran. Bio je teritorijalna jedinica pod osmanskom vlascu, blize od toga se nije moglo pod otomanskom upravom.
Sta treba da dobije Vojvodina zbog madjarske zaostavstine?

Kao sto Evil rece, Kosovo je1912 okupirano ali ta okupacija ce kostati okupatora koliko okupiranog, to vidimo danas. To sto je nekakva Srbija sa srpskom vecinom na Kosovu bila 500 godina ranije trebalo je da pije vode koliko danas pije vode sto su nekad samo indijanci zivjeli na tlu danasnje USA ili sto je Vojvodina nekad bila madjarska.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#8450 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by enko 1964 »

Billy The Pljuc wrote: 10/09/2020 12:58
MorningStar wrote: 10/09/2020 11:13

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Uh rodila ih majka :D kako fino drzi m70 :D
Đaba ja haman postam ne bi li se tenzije smirile, vidim da ću morati "jače" slike postati.
Eh kud nisam vojno sposoban da se odmah predam ovoj što odmara pored tenkovske gusjenice :odustajem:
Post Reply