Ukrajina
-
lajkujMe
-
Mrljavi
#84402 Re: Ukrajina
Ovo mi izgleda kao nesto novo, lijepo gori, al cekamo potvrdu da nisu ranije racunati
-
llull
#84403 Re: Ukrajina
Znaci da nije sve bas sjajno, ili je ovo ruski obojen portal.Čitalac wrote: ↑08/05/2022 10:48
Ne znam da li je bilo, često spominjani kanadski snajperista Wali vratio se kući, kaže da je imao puno sreće. Pomalo je razočaran, ali bi opet otišao.
https://www.lapresse.ca/actualites/2022 ... rrible.php
Da li je Ukrajinska vojska ovu akciju na Zmijskom Otoku zavrsila bez gubitaka ? Zna li ko ?
-
Mrvice_ba
-
lajkujMe
#84405 Re: Ukrajina
Problem za strance volontere sto je uz njih doslo puno seronja koji su dosli tu za medalje i slicno.
A plus Ukrajina se nije dovoljno brzo pripremila.
Te ljude je trebalo staviti u organizovane postrojbe a posto iste nisu postojaletek sad polako se uvodi organizacijs u te jedinice.
A plus nije lose sto se odmah filtriraju oni koji se zele boriti od onih kojih su tu zbog "medalje"
Sto se tice Zmijskog Ukrajinvi nemaju gubitke i nemilosrdno ih hebu tu.
Rusi pokusavaju da stvore PVO kisobran da bi mogli staviti pod kontrolu Crno More u Odesa oblast.
Prema svemu sudeci nema od tog nista Rusi ce morati uskoro odustati.
A plus Ukrajina se nije dovoljno brzo pripremila.
Te ljude je trebalo staviti u organizovane postrojbe a posto iste nisu postojaletek sad polako se uvodi organizacijs u te jedinice.
A plus nije lose sto se odmah filtriraju oni koji se zele boriti od onih kojih su tu zbog "medalje"
Sto se tice Zmijskog Ukrajinvi nemaju gubitke i nemilosrdno ih hebu tu.
Rusi pokusavaju da stvore PVO kisobran da bi mogli staviti pod kontrolu Crno More u Odesa oblast.
Prema svemu sudeci nema od tog nista Rusi ce morati uskoro odustati.
- Gandalf
-
BiBi911
#84407 Re: Ukrajina
To je I plan. Napravis par puta haos, čivija to tek vidi kada se ponovo 3-4x na izvjestaju. I dodje Lola da provjeri jer je on glOvni, a to Ukrainska Vojska zna. TaktikaSanskiBiser wrote: ↑08/05/2022 10:14 Na Zmijskom ostrvu samo fali još da roknu nekog ruskog generala pa da zaHebe ostrvo i Černobajevku i Crvenu šumu sve skupa...
-
Mrljavi
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#84409 Re: Ukrajina
Fali im samo pameti i mudrosti.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/05/2022 00:15 Rusima fali gomila toga.
SpoilerShowFali im da im nije sve truhlo od korupcije. Pobiše im generale i oficire jer je onaj lik pokrao pare pa sada vojska priča analognim radio stanicama ili ukrajinskim mobitelima.
Moskva potonula jer su slagali da su odradili modernizaciju...
Prodaju izraelski dron tehnologije sa početka 80ih, sami sebi skoro duplo skuplje od Bayre.
SSSR gume na vozilima, drvo umjesto eksploziva, pokvareni tenkovi, obojci, gumene čizme... Lista je beskonačna.
Fali im da imaju potpuno drugu doktrinu upravljanja vojskom. Da to imaju, ne bi besmisleno išli ka Krivim Rygu jer je to neko rekao u februaru, ili i dalje pokušavali pripreme oko Odese za iskrcavanje.
Da imaju bolji komandni kadar, ne bi na početku napali na pet pravaca u ništa, pa se predomislili, pa onda osakaćene jedinice iskupili da napadaju tamo gdje su Ukrajinci NAJJAČI, gdje su se ukopavali osam godina i gdje su ih čekali svo to vrijeme.
Fali im resursa, novca i znanja da koriste jednu od najvećih vojnih avijacija, pa nisu u stanju uspostaviti Air superiority, a kamoli da prelete Dnjepar. Jednostavno Rusi nisu nikada radili manevre sa velikim brojem aviona i to se vidi na terenu gdje i dalje napadaju u parovima. Umjesto toga iz odmazde gađaju po Ukrajini krstarećim raketama namijenjenim za udare na druge brodove.
Da, fali im i veza vojske i avijacije, a ne da sami vode svoje ratove.
Fali im motiv jer ruše tuđu državu, a ne brane svoju.
Fali im upotreba modernih tehnologija, dronova, pametne municije, svega
Fali im moderna propaganda, a ne vagoni laži i sranja u stilu drugog svjetskog rata i Riste Đoge (12 podmornica, bio labs, šišmiši, guske, Dr. Evil u Mariupolju, Jew-nazis, sihre i crna magija).... koje dijete može proguglati i vidjeti koliko je to jadno.
Ukratko, toliko toga im fali, da ovo gore imaju ne bi bili Rusi, bili bi Ukrajinci![]()
- Krokodajl
#84410 Re: Ukrajina
LaPresse je koliko ja znam politički obojen na prokanadsku stranu, odnosno piše ono što vlast želi da narod čuje i misli.
Što se tiče stranih dobrovoljaca, došlo je dosta Amerikanaca koji nemaju pojma o ratovanju i koji misle da je rat igra, u Ukrajini postoji nekoliko stranih regimenti i bataljuna koji se bore, najpoznatiji je onaj Bjeloruski ali ljudi imaju ozbiljnu organizaciju, strukturu i Komandu, većina stranaca je išla u Azov.
Ovo što je došlo sada, 80% su avanturisti za koje bi sve preko 10 dana bilo ravno čudu, ili ljudi kojima je rat u krvi i koji će ostati tu dok se ne završi.
Ima naravno i onih koji su istinski srcem krenuli, ali takvih u svakom ratu ima malo.
Raja sa teme Sirija se sjeća onog našeg Francuza u Siriji što je ratovao za Kurde, ako je živ me bi me čudilo da je sada negdje u Ukrajini.
Što se tiče stranih dobrovoljaca, došlo je dosta Amerikanaca koji nemaju pojma o ratovanju i koji misle da je rat igra, u Ukrajini postoji nekoliko stranih regimenti i bataljuna koji se bore, najpoznatiji je onaj Bjeloruski ali ljudi imaju ozbiljnu organizaciju, strukturu i Komandu, većina stranaca je išla u Azov.
Ovo što je došlo sada, 80% su avanturisti za koje bi sve preko 10 dana bilo ravno čudu, ili ljudi kojima je rat u krvi i koji će ostati tu dok se ne završi.
Ima naravno i onih koji su istinski srcem krenuli, ali takvih u svakom ratu ima malo.
Raja sa teme Sirija se sjeća onog našeg Francuza u Siriji što je ratovao za Kurde, ako je živ me bi me čudilo da je sada negdje u Ukrajini.
- Krokodajl
#84411 Re: Ukrajina
Jedan mali osvrt na Ruse.
Imao sa stvarno visoko mišljenje o Ruskoj vojsci, kada su ušli u Siriju malo sam se razočarao pogotovo zbog načina na koji im avijacije djeluje, jednostavno to je sve bilo izuzetno ne koordinirano i djelovali su isključivo na kvantiteta i jer su se borili protiv neprijatelja koji uopće nije imao PVO.
Ipak kopnena vojska je tamo bila kako tako organizovan.
Ovo u Ukrajini je haos, Mornarica kopno avijacije ništa ni sa čim, kao da nagluhi profesor u penziji dođe svirati raštiman klavir...
I sada uviđam da dugujem ispriku savoxxxu.
Godinama smo se šprdali na njegove tvrdnje o licemjerju zapada po pitanju sukoba u Siriji.
Sada uistinu uviđam, da su Ameri dali koji PVO pobunjenicima, uistinu bi se rat u Siriji okrenuo u drugom pravcu...
Zašto nisu, ne znam, nekad možda i saznamo, ali Rusi bi uistinu loše se proveli da su ovi imali čime gađati vrtolete.
Imao sa stvarno visoko mišljenje o Ruskoj vojsci, kada su ušli u Siriju malo sam se razočarao pogotovo zbog načina na koji im avijacije djeluje, jednostavno to je sve bilo izuzetno ne koordinirano i djelovali su isključivo na kvantiteta i jer su se borili protiv neprijatelja koji uopće nije imao PVO.
Ovo u Ukrajini je haos, Mornarica kopno avijacije ništa ni sa čim, kao da nagluhi profesor u penziji dođe svirati raštiman klavir...
Godinama smo se šprdali na njegove tvrdnje o licemjerju zapada po pitanju sukoba u Siriji.
Sada uistinu uviđam, da su Ameri dali koji PVO pobunjenicima, uistinu bi se rat u Siriji okrenuo u drugom pravcu...
Zašto nisu, ne znam, nekad možda i saznamo, ali Rusi bi uistinu loše se proveli da su ovi imali čime gađati vrtolete.
-
Mrljavi
#84412 Re: Ukrajina
Vasquezova ekipica radi dobar posao
-
mishic
#84413 Re: Ukrajina
jao_situacije i jao posta koji je u kategoriji van konkurecije, ono glup, gluplji i najgluplji pa tek onda ovaj van konkurencije
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- O'zone
- Globalni moderator
#84415 Re: Ukrajina
A đe su nam kadirovci?
Jel to nestalo spaljenih zgrada za osvajanje ili su ošli kući?
Jel to nestalo spaljenih zgrada za osvajanje ili su ošli kući?
-
jarobot
#84416 Re: Ukrajina
https://twitter.com/Domini_Templari/sta ... 80/photo/1
Navodno putin zabranio isplovljavanje Kuznjecova bojeći se da ga ukrainci nepotope
Navodno putin zabranio isplovljavanje Kuznjecova bojeći se da ga ukrainci nepotope
-
Mrljavi
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#84418 Re: Ukrajina
nisam pratio tu Siriju ali eto da lupim pitanje pa vi koji jeste odgovorite: mislim da je tu pitanje imaš li kome dati sofisticirani PVO sistem?Krokodajl wrote: ↑08/05/2022 11:42 Jedan mali osvrt na Ruse.
vidiš da i Ukrajini, koja ima koliko toliko modernu vojsku, uvode postepeno zapadne, sofisticiranije sisteme i da obuka na nekima traje sedmicama pa čak i mjesecima.
-
Mrljavi
#84419 Re: Ukrajina
Onaj Kanađanin volonter je smrtno ranjen
- Krokodajl
#84420 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑08/05/2022 11:55nisam pratio tu Siriju ali eto da lupim pitanje pa vi koji jeste odgovorite: mislim da je tu pitanje imaš li kome dati sofisticirani PVO sistem?Krokodajl wrote: ↑08/05/2022 11:42 Jedan mali osvrt na Ruse.
vidiš da i Ukrajini, koja ima koliko toliko modernu vojsku, uvode postepeno zapadne, sofisticiranije sisteme i da obuka na nekima traje sedmicama pa čak i mjesecima.
Nije stvar u kompleksnin sistemima, stvar je u bilo kakvim.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#84421 Re: Ukrajina
pa bilo kakav (tj. PAT, praga i taj starinski krš) ti slabo može pomoći danas....hint: SRJ 1999.
-
lajkujMe
-
BiBi911
#84423 Re: Ukrajina
Sta im znaci to ahmet sila?
-
lajkujMe
#84424 Re: Ukrajina
Khadirovci...
Podsjeti me na ovaj video iz Afrike
Posebna pozornost na 1.58 min pa nadalje
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#84425 Re: Ukrajina
Ja sam pratio i mogu ti reći da je dobro što su natamburali "onakve" pobunjenike. Ona stoka sitnog zuba da je dobila PVO ni jedan jedini civilni avion na svijetu nebi bio siguran. Assad nije cvjećka ali je konkurencija 100 x gora.JoseMujica wrote: ↑08/05/2022 11:55
nisam pratio tu Siriju ali eto da lupim pitanje pa vi koji jeste odgovorite: mislim da je tu pitanje imaš li kome dati sofisticirani PVO sistem?
Sirija je digla rusima samopouzdanje nerealno visoko, a Ukrajina će da ih smjesti gdje im je mjesto. Hvala putinu za siriju, a hvala Zelenskom, Bidenu i Đonsonu za Ukrajinu i BOSNU i HERCEGOVINU.