Ukrajina

lajkujMe

#84401 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

:lol:
Mrljavi

#84402 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ovo mi izgleda kao nesto novo, lijepo gori, al cekamo potvrdu da nisu ranije racunati
llull

#84403 Re: Ukrajina

Post by llull »

Čitalac wrote: 08/05/2022 10:48 Image

Ne znam da li je bilo, često spominjani kanadski snajperista Wali vratio se kući, kaže da je imao puno sreće. Pomalo je razočaran, ali bi opet otišao.

https://www.lapresse.ca/actualites/2022 ... rrible.php
Znaci da nije sve bas sjajno, ili je ovo ruski obojen portal.
Da li je Ukrajinska vojska ovu akciju na Zmijskom Otoku zavrsila bez gubitaka ? Zna li ko ?
Mrvice_ba

#84404 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

studeni76 wrote: 08/05/2022 11:08 Jel ovaj Zmijski otok u blizini granice Rumunije i UA?
Ne kontam koji qrac stalno izlazu vojnike pogibiji kada na tom komadu stijene ne može ništa opstati, osim ako ne zivi duboko u bunkerima!?
Bitan je radi pvo kisobrana.
lajkujMe

#84405 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Problem za strance volontere sto je uz njih doslo puno seronja koji su dosli tu za medalje i slicno.
A plus Ukrajina se nije dovoljno brzo pripremila.
Te ljude je trebalo staviti u organizovane postrojbe a posto iste nisu postojaletek sad polako se uvodi organizacijs u te jedinice.

A plus nije lose sto se odmah filtriraju oni koji se zele boriti od onih kojih su tu zbog "medalje"

Sto se tice Zmijskog Ukrajinvi nemaju gubitke i nemilosrdno ih hebu tu.

Rusi pokusavaju da stvore PVO kisobran da bi mogli staviti pod kontrolu Crno More u Odesa oblast.
Prema svemu sudeci nema od tog nista Rusi ce morati uskoro odustati.
Gandalf

#84406 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Mrljavi wrote: 08/05/2022 10:06 Mozda Ukrajinci unistavaju agresorima PVO, skladista, plovila i helikoptere na Zmijskom otoku, ali ne treba zaboraviti da u svakom napadu izgube izmedju 10 i 18 Bayraktara.
I po 12 Nato podmornica
BiBi911

#84407 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

SanskiBiser wrote: 08/05/2022 10:14 Na Zmijskom ostrvu samo fali još da roknu nekog ruskog generala pa da zaHebe ostrvo i Černobajevku i Crvenu šumu sve skupa...
To je I plan. Napravis par puta haos, čivija to tek vidi kada se ponovo 3-4x na izvjestaju. I dodje Lola da provjeri jer je on glOvni, a to Ukrainska Vojska zna. Taktika
Mrljavi

#84408 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#84409 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

A_A_AKCIJA wrote: 08/05/2022 00:15 Rusima fali gomila toga.
Spoiler
Show
Fali im da im nije sve truhlo od korupcije. Pobiše im generale i oficire jer je onaj lik pokrao pare pa sada vojska priča analognim radio stanicama ili ukrajinskim mobitelima.
Moskva potonula jer su slagali da su odradili modernizaciju...
Prodaju izraelski dron tehnologije sa početka 80ih, sami sebi skoro duplo skuplje od Bayre.
SSSR gume na vozilima, drvo umjesto eksploziva, pokvareni tenkovi, obojci, gumene čizme... Lista je beskonačna.

Fali im da imaju potpuno drugu doktrinu upravljanja vojskom. Da to imaju, ne bi besmisleno išli ka Krivim Rygu jer je to neko rekao u februaru, ili i dalje pokušavali pripreme oko Odese za iskrcavanje.

Da imaju bolji komandni kadar, ne bi na početku napali na pet pravaca u ništa, pa se predomislili, pa onda osakaćene jedinice iskupili da napadaju tamo gdje su Ukrajinci NAJJAČI, gdje su se ukopavali osam godina i gdje su ih čekali svo to vrijeme.

Fali im resursa, novca i znanja da koriste jednu od najvećih vojnih avijacija, pa nisu u stanju uspostaviti Air superiority, a kamoli da prelete Dnjepar. Jednostavno Rusi nisu nikada radili manevre sa velikim brojem aviona i to se vidi na terenu gdje i dalje napadaju u parovima. Umjesto toga iz odmazde gađaju po Ukrajini krstarećim raketama namijenjenim za udare na druge brodove.

Da, fali im i veza vojske i avijacije, a ne da sami vode svoje ratove.

Fali im motiv jer ruše tuđu državu, a ne brane svoju.

Fali im upotreba modernih tehnologija, dronova, pametne municije, svega

Fali im moderna propaganda, a ne vagoni laži i sranja u stilu drugog svjetskog rata i Riste Đoge (12 podmornica, bio labs, šišmiši, guske, Dr. Evil u Mariupolju, Jew-nazis, sihre i crna magija).... koje dijete može proguglati i vidjeti koliko je to jadno.

Ukratko, toliko toga im fali, da ovo gore imaju ne bi bili Rusi, bili bi Ukrajinci :D :izet:
Fali im samo pameti i mudrosti. :wink: :D
Krokodajl

#84410 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

LaPresse je koliko ja znam politički obojen na prokanadsku stranu, odnosno piše ono što vlast želi da narod čuje i misli.

Što se tiče stranih dobrovoljaca, došlo je dosta Amerikanaca koji nemaju pojma o ratovanju i koji misle da je rat igra, u Ukrajini postoji nekoliko stranih regimenti i bataljuna koji se bore, najpoznatiji je onaj Bjeloruski ali ljudi imaju ozbiljnu organizaciju, strukturu i Komandu, većina stranaca je išla u Azov.

Ovo što je došlo sada, 80% su avanturisti za koje bi sve preko 10 dana bilo ravno čudu, ili ljudi kojima je rat u krvi i koji će ostati tu dok se ne završi.

Ima naravno i onih koji su istinski srcem krenuli, ali takvih u svakom ratu ima malo.

Raja sa teme Sirija se sjeća onog našeg Francuza u Siriji što je ratovao za Kurde, ako je živ me bi me čudilo da je sada negdje u Ukrajini.
Krokodajl

#84411 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Jedan mali osvrt na Ruse.

Imao sa stvarno visoko mišljenje o Ruskoj vojsci, kada su ušli u Siriju malo sam se razočarao pogotovo zbog načina na koji im avijacije djeluje, jednostavno to je sve bilo izuzetno ne koordinirano i djelovali su isključivo na kvantiteta i jer su se borili protiv neprijatelja koji uopće nije imao PVO.

Ipak kopnena vojska je tamo bila kako tako organizovan.

Ovo u Ukrajini je haos, Mornarica kopno avijacije ništa ni sa čim, kao da nagluhi profesor u penziji dođe svirati raštiman klavir...

I sada uviđam da dugujem ispriku savoxxxu.
Godinama smo se šprdali na njegove tvrdnje o licemjerju zapada po pitanju sukoba u Siriji.
Sada uistinu uviđam, da su Ameri dali koji PVO pobunjenicima, uistinu bi se rat u Siriji okrenuo u drugom pravcu...

Zašto nisu, ne znam, nekad možda i saznamo, ali Rusi bi uistinu loše se proveli da su ovi imali čime gađati vrtolete.
Mrljavi

#84412 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Vasquezova ekipica radi dobar posao :thumbup:
mishic

#84413 Re: Ukrajina

Post by mishic »

jao_situacije i jao posta koji je u kategoriji van konkurecije, ono glup, gluplji i najgluplji pa tek onda ovaj van konkurencije
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#84414 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

Mrljavi wrote: 08/05/2022 10:10

Ovo je poprilicno jezivo. :shock:
Na kraju puno posla za bijele toge s crvenim krstom, jezivo i precizno.
O'zone
Globalni moderator

#84415 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

A đe su nam kadirovci?

Jel to nestalo spaljenih zgrada za osvajanje ili su ošli kući?
jarobot

#84416 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

https://twitter.com/Domini_Templari/sta ... 80/photo/1

Navodno putin zabranio isplovljavanje Kuznjecova bojeći se da ga ukrainci nepotope
Mrljavi

#84417 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

O'zone wrote: 08/05/2022 11:52 A đe su nam kadirovci?

Popasna je jucer pala, Kadirovci se tu po prvi put pojavise sinoc kad je sve zavrseno da okace poneku zastave i vicu "Ahmat Sila"
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#84418 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Krokodajl wrote: 08/05/2022 11:42 Jedan mali osvrt na Ruse.

Imao sa stvarno visoko mišljenje o Ruskoj vojsci, kada su ušli u Siriju malo sam se razočarao pogotovo zbog načina na koji im avijacije djeluje, jednostavno to je sve bilo izuzetno ne koordinirano i djelovali su isključivo na kvantiteta i jer su se borili protiv neprijatelja koji uopće nije imao PVO.

Ovo u Ukrajini je haos, Mornarica kopno avijacije ništa ni sa čim, kao da nagluhi profesor u penziji dođe svirati raštiman klavir...

Godinama smo se šprdali na njegove tvrdnje o licemjerju zapada po pitanju sukoba u Siriji.
Sada uistinu uviđam, da su Ameri dali koji PVO pobunjenicima, uistinu bi se rat u Siriji okrenuo u drugom pravcu...

Zašto nisu, ne znam, nekad možda i saznamo, ali Rusi bi uistinu loše se proveli da su ovi imali čime gađati vrtolete.
nisam pratio tu Siriju ali eto da lupim pitanje pa vi koji jeste odgovorite: mislim da je tu pitanje imaš li kome dati sofisticirani PVO sistem?

vidiš da i Ukrajini, koja ima koliko toliko modernu vojsku, uvode postepeno zapadne, sofisticiranije sisteme i da obuka na nekima traje sedmicama pa čak i mjesecima.
Mrljavi

#84419 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Onaj Kanađanin volonter je smrtno ranjen :lol:
Krokodajl

#84420 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

JoseMujica wrote: 08/05/2022 11:55
Krokodajl wrote: 08/05/2022 11:42 Jedan mali osvrt na Ruse.

nisam pratio tu Siriju ali eto da lupim pitanje pa vi koji jeste odgovorite: mislim da je tu pitanje imaš li kome dati sofisticirani PVO sistem?

vidiš da i Ukrajini, koja ima koliko toliko modernu vojsku, uvode postepeno zapadne, sofisticiranije sisteme i da obuka na nekima traje sedmicama pa čak i mjesecima.

Nije stvar u kompleksnin sistemima, stvar je u bilo kakvim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#84421 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

pa bilo kakav (tj. PAT, praga i taj starinski krš) ti slabo može pomoći danas....hint: SRJ 1999.
lajkujMe

#84422 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Mrljavi wrote: 08/05/2022 11:59

Onaj Kanađanin volonter je smrtno ranjen :lol:
@sumirprimus

Samo da te prozovem, velis desant od 10 helikoptera sto je Kanadski volonter odbio napad?

:lol: :lol:
BiBi911

#84423 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Mrljavi wrote: 08/05/2022 11:54
O'zone wrote: 08/05/2022 11:52 A đe su nam kadirovci?

Popasna je jucer pala, Kadirovci se tu po prvi put pojavise sinoc kad je sve zavrseno da okace poneku zastave i vicu "Ahmat Sila"

Sta im znaci to ahmet sila?
lajkujMe

#84424 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Khadirovci...

Podsjeti me na ovaj video iz Afrike

Posebna pozornost na 1.58 min pa nadalje

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#84425 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

JoseMujica wrote: 08/05/2022 11:55

Ja sam pratio i mogu ti reći da je dobro što su natamburali "onakve" pobunjenike. Ona stoka sitnog zuba da je dobila PVO ni jedan jedini civilni avion na svijetu nebi bio siguran. Assad nije cvjećka ali je konkurencija 100 x gora.
Sirija je digla rusima samopouzdanje nerealno visoko, a Ukrajina će da ih smjesti gdje im je mjesto. Hvala putinu za siriju, a hvala Zelenskom, Bidenu i Đonsonu za Ukrajinu i BOSNU i HERCEGOVINU.
Post Reply