Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8401 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sime_cipol »

noviclan

#8402 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Katastrofa, pisam im se na radarske kontrole krpite rupe i sahtove
black_adrian
Vozim: vjetar

#8403 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

Pooštriti tehničke preglede, ali u smislu ispravnosti sistema upravljanja, zaustavljanja, stabilnosti vozila itd., a ne ima li prskalice za farove il nema, il koje su boje sjedista. Bez dobrih kočnica, ovjesa, guma, itd. nema ni upravljanja. A ne, tipično ono naše balkansko, haj mogu još polako ću ja, mogu još ovu zimu, nije još prolupalo itd.

Rahmet duši poginulom, tuga velika.
zomri

#8404 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zomri »

c0de wrote: 02/01/2022 21:39 Na autoputu bez zadnje signalizacije, a naprijed samo desni far u funkciji.

Image
Image
još jedan ovakav u stealth modu još večeras kod kaknja. radari ga ne mogu skontati, a kamoli oči.

što je najgore ovakvi obično voze 80 na autoputu i kad ga skontaš moliš boga da nema nikoga u lijevoj!
vjeshalica

#8405 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Da stvar bude gora na slici se vidi znak pjesackog prelaza u blizini,ne daj boze da se tu neko nasao da prelazi....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8406 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

black_adrian wrote: 03/01/2022 19:50 Pooštriti tehničke preglede, ali u smislu ispravnosti sistema upravljanja, zaustavljanja, stabilnosti vozila itd., a ne ima li prskalice za farove il nema, il koje su boje sjedista. Bez dobrih kočnica, ovjesa, guma, itd. nema ni upravljanja. A ne, tipično ono naše balkansko, haj mogu još polako ću ja, mogu još ovu zimu, nije još prolupalo itd.

Rahmet duši poginulom, tuga velika.
Nema tehnicki toliko mnogo utjecaja na prelazak preko pune

Najvise utjecaja ima nervoza

A nervoza se pojacava kad ti od olovskih luka pa dok prođeš kroz olovo i kreneš da se penješ dalje sve do nisica pa poslije i do cevljanovica imas 3 mjesta za preticanje od toga jedno u krivini gdje se vegetacija ne odrzava (tu je onaj covjek iz TZ poginuio)

Taj put je svake zime sve gori i gori...a promet sve veci

Ima valjda precih puteljaka sa se naprave.

Bitno je samo da imas cesto radar i to tik na tabli izlaz iz dolova prema SA
black_adrian

#8407 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

Slažem se..

ja sam to naveo u slučaju da je došlo do skretanja u suprotnu traku zbog neispravnosti vozila kao što neki komentari na članak tvrde..

ja se obično vraćam iz Tuzle kad je noć i nikad ne žurim, uglavnom nema skoro nigdje nikog osim par auta, al i kad ima lagano za njim koliko god se u meni budila ta nervoza, pokušam pustit muzike kakve i skrenut misli sa činjenice da ću morat peglat za njim ihihi..

jedna od lošijih dionica u BIH, definitivno zrelo za komplet rekonstrukciju, al kad..
mk ultra

#8408 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

black_adrian wrote: 03/01/2022 20:52 Slažem se..

ja sam to naveo u slučaju da je došlo do skretanja u suprotnu traku zbog neispravnosti vozila kao što neki komentari na članak tvrde..

ja se obično vraćam iz Tuzle kad je noć i nikad ne žurim, uglavnom nema skoro nigdje nikog osim par auta, al i kad ima lagano za njim koliko god se u meni budila ta nervoza, pokušam pustit muzike kakve i skrenut misli sa činjenice da ću morat peglat za njim ihihi..

jedna od lošijih dionica u BIH, definitivno zrelo za komplet rekonstrukciju, al kad..
Krenes u 14h uz TZ u 5 u sarajevu
Auto bi zapalio

Ne mozes ni 50kmh prosjek nabiti a magistralni put sa 2 semafora ukupno (u zivinicama)

I niko nista.
Osim radara naravno.
tibetanac

#8409 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tibetanac »

Levati ne mogu skontat da povezu najveci i drugi najveci grad u FBiH nekom brzom cestom barem. Jos dok se nije Karaula uradila bila je prava avantura krenuti od Sarajeva prema Tuzli. Odatle i guzve na izlazima iz grada oko Vogosce jer sve sto treba ici u Tuzlu ide tim putem. Milion kamiona, buseva, traktora.
Ne znam da li uopste postoji neki plan da se povezu Sarajevo i Tuzla?
mk ultra

#8410 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Jos se ne moze proci
black_adrian

#8411 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

mk ultra wrote: 03/01/2022 20:55 Krenes u 14h uz TZ u 5 u sarajevu
Auto bi zapalio

Ne mozes ni 50kmh prosjek nabiti a magistralni put sa 2 semafora ukupno (u zivinicama)

I niko nista.
Osim radara naravno.
ma previse stresno, a budala svako malo.. a radara sto su naredali, pa treba ih zapalit.. prije mjesec umalo ostadoh bez vozacke po noci zbog onog ogranicenja od 40kmh u Zivinicama... samo redaju, a raja sve vise gusla..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8412 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

tibetanac

#8413 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tibetanac »

Pa ono umjesto da stoji radar da svi znaju gdje je i da uspore, oni ga sakriju nedje pa budala proleti pogine ili ubije nekog. Bitno je koju marku uzet. Karinasi
Škobo Habu

#8414 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Škobo Habu »

tibetanac wrote: 03/01/2022 20:58 Levati ne mogu skontat da povezu najveci i drugi najveci grad u FBiH nekom brzom cestom barem. Jos dok se nije Karaula uradila bila je prava avantura krenuti od Sarajeva prema Tuzli. Odatle i guzve na izlazima iz grada oko Vogosce jer sve sto treba ici u Tuzlu ide tim putem. Milion kamiona, buseva, traktora.
Ne znam da li uopste postoji neki plan da se povezu Sarajevo i Tuzla?
Postoji. Koridor Vc. Saburaj.

Treću traku uz Ivanjsko su najavili ima deset godina i nikako da je naprave. Preko Nišića padne 20 cm snijega - kolaps.

Dva najmnogoljudnija kantona su povezana putevima kao da je riječ o tibetanskim provincijama.

Hvala Aliji i SDA.
Login77777

#8415 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Login77777 »

tibetanac wrote: 03/01/2022 21:08 Pa ono umjesto da stoji radar da svi znaju gdje je i da uspore, oni ga sakriju nedje pa budala proleti pogine ili ubije nekog. Bitno je koju marku uzet. Karinasi
Jel znaju ga sakriti ovako? :lol:

Image
mk ultra

#8416 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Grad i voznja kroz naselja postujem uviejk, 50/60

Ali covjece ovdje ti ne vidis covjeka nikad prije olova
Osim par napusenih arapa sto setaju po sred ceste u nisicima, dok je radila mehana, i jako jako rijetko na autobuskom stajalistu recimo u bakicima ili središnjem
noviclan

#8417 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Image

Image

Vidis ogr 70 naberes ga 72 klap 50km ili 50%
mk ultra

#8418 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Mislis 82 :lol:

O ovome govorim, nije uopce u naselju gdje je mozda opasno, mada opet tu nema nikad nista niti sam ja vidio

Stavi ga na izlazu da sto bolju brzinu snimi
Bolesnici
escobar__

#8419 Re: Crna hronika BH cesta

Post by escobar__ »

Tačno sto posto. Bolesni nakot radar stavi na izlazu iz Olovskih Luka dok kroz naselje možeš hladno proletit 100 km/h, usporit pred izlaz iz njeg i bit čist 100% barem što se radara tiče.

Apsolutno se ništa nije uradilo na poboljšanju cestovne infrastrukture i bolje povezanosti Tuzle i Sarajeva, jedino su uspješno spustili ograničenja na pojedinim dionicama (uključujući i tunel Karaula gdje je sada 60 km/h, te vijadukt ispred tunela kod Olovskih Luka gdje je sada ograničenje čitavih 40 km/h.
Laplace

#8420 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 03/01/2022 20:52 Slažem se..

Ovo mi je dobro za smirenje živaca dok vozim našim cestama: https://en.wikipedia.org/wiki/Leo_Rojas
Laplace

#8421 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 03/01/2022 21:44 Mislis 82 :lol:

O ovome govorim, nije uopce u naselju gdje je mozda opasno, mada opet tu nema nikad nista niti sam ja vidio

Stavi ga na izlazu da sto bolju brzinu snimi
Bolesnici
Mene (i još jednog iza mene) su tako jednom uhvatili iza Čevljanovića. Kroz selo je ograničenje 50 i to poštujem, ali kad se selo prođe ubrzam. Poslije lijeve krivine me policija uhvatila na nekih 64 km/h - kazna 40 KM (ili 50, ne sjećam se). Tad još nije bilo 50% u roku od 8 dana, koliko se sjećam. Koju godinu kasnije je ne istom mjestu saobraćajnim znakom ograničenje povećano na 60.
MMM1977

#8422 Re: Crna hronika BH cesta

Post by MMM1977 »

Sekund mi je falio danas da završim i ja na ovoj temi. Na autoputu Visoko - Jošanica, uključenje iz Ilijaša, sam se uredno prestrojio u lijevu jer su se 3 auta uključivala, vozio 130 na tempomatu. Jedan od te trojice se samo ubacio ispred mene na par metara, bez žmigavca i vozeći nekih 60-70. Ne znam ni sam kako sam uspio zakočiti da ga ne udarim, mislim da je razmak bio 2 cm...
Laplace

#8423 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

MMM1977 wrote: 04/01/2022 00:35 Sekund mi je falio danas da završim i ja na ovoj temi. Na autoputu Visoko - Jošanica, uključenje iz Ilijaša, sam se uredno prestrojio u lijevu jer su se 3 auta uključivala, vozio 130 na tempomatu. Jedan od te trojice se samo ubacio ispred mene na par metara, bez žmigavca i vozeći nekih 60-70. Ne znam ni sam kako sam uspio zakočiti da ga ne udarim, mislim da je razmak bio 2 cm...
Po povratku iz Sarajeva, dionica Jošanica-Podlugovi gledam ispred auto i kombi, pretiče ih auto lijevom trakom i kad ih je skoro stigao kombi bez žmigavca i bez gledanja pređe u lijevu i pretiče, naravno malo brže od auta kog pretiče. Vlažna cesta na temperaturi oko nule. Srećom, bez sudara.

A prije toga nešto kao caddy vozi cijelo vrijeme lijevom, neki Megane ga pokušava preteći desnom pa odustane, ovome ne pada na kraj pameti da se vrati u desnu.

Sa ovoliko idiota u saobraćaju je čudo što ne ginemo masovno.
black_adrian

#8424 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

Nema mi ništa mrže neg kad mi se neko uvali i krene preticati a ja već uveliko u preticanju. Često su to neke lešine koje se jedva vuku po cesti pa se u takvim situacijama odmah vratim u svoju traku kako ne bih čekao vječnost da on nešto pretekne. Na narednom pravcu s pola gasa preteknem i njega i onog kojeg je on preticao.
NediM17

#8425 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Jaka ti masina. :mrgreen:
Post Reply