Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
noviclan
#8402 Re: Crna hronika BH cesta
Katastrofa, pisam im se na radarske kontrole krpite rupe i sahtove
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#8403 Re: Crna hronika BH cesta
Pooštriti tehničke preglede, ali u smislu ispravnosti sistema upravljanja, zaustavljanja, stabilnosti vozila itd., a ne ima li prskalice za farove il nema, il koje su boje sjedista. Bez dobrih kočnica, ovjesa, guma, itd. nema ni upravljanja. A ne, tipično ono naše balkansko, haj mogu još polako ću ja, mogu još ovu zimu, nije još prolupalo itd.
Rahmet duši poginulom, tuga velika.
- zomri
#8404 Re: Crna hronika BH cesta
još jedan ovakav u stealth modu još večeras kod kaknja. radari ga ne mogu skontati, a kamoli oči.
što je najgore ovakvi obično voze 80 na autoputu i kad ga skontaš moliš boga da nema nikoga u lijevoj!
- vjeshalica
#8405 Re: Crna hronika BH cesta
Da stvar bude gora na slici se vidi znak pjesackog prelaza u blizini,ne daj boze da se tu neko nasao da prelazi....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8406 Re: Crna hronika BH cesta
Nema tehnicki toliko mnogo utjecaja na prelazak preko puneblack_adrian wrote: ↑03/01/2022 19:50 Pooštriti tehničke preglede, ali u smislu ispravnosti sistema upravljanja, zaustavljanja, stabilnosti vozila itd., a ne ima li prskalice za farove il nema, il koje su boje sjedista. Bez dobrih kočnica, ovjesa, guma, itd. nema ni upravljanja. A ne, tipično ono naše balkansko, haj mogu još polako ću ja, mogu još ovu zimu, nije još prolupalo itd.
Najvise utjecaja ima nervoza
A nervoza se pojacava kad ti od olovskih luka pa dok prođeš kroz olovo i kreneš da se penješ dalje sve do nisica pa poslije i do cevljanovica imas 3 mjesta za preticanje od toga jedno u krivini gdje se vegetacija ne odrzava (tu je onaj covjek iz TZ poginuio)
Taj put je svake zime sve gori i gori...a promet sve veci
Ima valjda precih puteljaka sa se naprave.
Bitno je samo da imas cesto radar i to tik na tabli izlaz iz dolova prema SA
- black_adrian
#8407 Re: Crna hronika BH cesta
Slažem se..
ja sam to naveo u slučaju da je došlo do skretanja u suprotnu traku zbog neispravnosti vozila kao što neki komentari na članak tvrde..
ja se obično vraćam iz Tuzle kad je noć i nikad ne žurim, uglavnom nema skoro nigdje nikog osim par auta, al i kad ima lagano za njim koliko god se u meni budila ta nervoza, pokušam pustit muzike kakve i skrenut misli sa činjenice da ću morat peglat za njim ihihi..
jedna od lošijih dionica u BIH, definitivno zrelo za komplet rekonstrukciju, al kad..
ja sam to naveo u slučaju da je došlo do skretanja u suprotnu traku zbog neispravnosti vozila kao što neki komentari na članak tvrde..
ja se obično vraćam iz Tuzle kad je noć i nikad ne žurim, uglavnom nema skoro nigdje nikog osim par auta, al i kad ima lagano za njim koliko god se u meni budila ta nervoza, pokušam pustit muzike kakve i skrenut misli sa činjenice da ću morat peglat za njim ihihi..
jedna od lošijih dionica u BIH, definitivno zrelo za komplet rekonstrukciju, al kad..
- mk ultra
#8408 Re: Crna hronika BH cesta
Krenes u 14h uz TZ u 5 u sarajevublack_adrian wrote: ↑03/01/2022 20:52 Slažem se..
Auto bi zapalio
Ne mozes ni 50kmh prosjek nabiti a magistralni put sa 2 semafora ukupno (u zivinicama)
I niko nista.
Osim radara naravno.
-
tibetanac
#8409 Re: Crna hronika BH cesta
Levati ne mogu skontat da povezu najveci i drugi najveci grad u FBiH nekom brzom cestom barem. Jos dok se nije Karaula uradila bila je prava avantura krenuti od Sarajeva prema Tuzli. Odatle i guzve na izlazima iz grada oko Vogosce jer sve sto treba ici u Tuzlu ide tim putem. Milion kamiona, buseva, traktora.
Ne znam da li uopste postoji neki plan da se povezu Sarajevo i Tuzla?
- mk ultra
#8410 Re: Crna hronika BH cesta
Jos se ne moze proci
- black_adrian
#8411 Re: Crna hronika BH cesta
ma previse stresno, a budala svako malo.. a radara sto su naredali, pa treba ih zapalit.. prije mjesec umalo ostadoh bez vozacke po noci zbog onog ogranicenja od 40kmh u Zivinicama... samo redaju, a raja sve vise gusla..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
tibetanac
#8413 Re: Crna hronika BH cesta
Pa ono umjesto da stoji radar da svi znaju gdje je i da uspore, oni ga sakriju nedje pa budala proleti pogine ili ubije nekog. Bitno je koju marku uzet. Karinasi
-
Škobo Habu
#8414 Re: Crna hronika BH cesta
Postoji. Koridor Vc. Saburaj.tibetanac wrote: ↑03/01/2022 20:58 Levati ne mogu skontat da povezu najveci i drugi najveci grad u FBiH nekom brzom cestom barem. Jos dok se nije Karaula uradila bila je prava avantura krenuti od Sarajeva prema Tuzli. Odatle i guzve na izlazima iz grada oko Vogosce jer sve sto treba ici u Tuzlu ide tim putem. Milion kamiona, buseva, traktora.
Treću traku uz Ivanjsko su najavili ima deset godina i nikako da je naprave. Preko Nišića padne 20 cm snijega - kolaps.
Dva najmnogoljudnija kantona su povezana putevima kao da je riječ o tibetanskim provincijama.
Hvala Aliji i SDA.
- Login77777
- mk ultra
#8416 Re: Crna hronika BH cesta
Grad i voznja kroz naselja postujem uviejk, 50/60
Ali covjece ovdje ti ne vidis covjeka nikad prije olova
Osim par napusenih arapa sto setaju po sred ceste u nisicima, dok je radila mehana, i jako jako rijetko na autobuskom stajalistu recimo u bakicima ili središnjem
Ali covjece ovdje ti ne vidis covjeka nikad prije olova
Osim par napusenih arapa sto setaju po sred ceste u nisicima, dok je radila mehana, i jako jako rijetko na autobuskom stajalistu recimo u bakicima ili središnjem
-
noviclan
#8417 Re: Crna hronika BH cesta

Vidis ogr 70 naberes ga 72 klap 50km ili 50%
- mk ultra
#8418 Re: Crna hronika BH cesta
Mislis 82
O ovome govorim, nije uopce u naselju gdje je mozda opasno, mada opet tu nema nikad nista niti sam ja vidio
Stavi ga na izlazu da sto bolju brzinu snimi
Bolesnici
O ovome govorim, nije uopce u naselju gdje je mozda opasno, mada opet tu nema nikad nista niti sam ja vidio
Stavi ga na izlazu da sto bolju brzinu snimi
Bolesnici
- escobar__
#8419 Re: Crna hronika BH cesta
Tačno sto posto. Bolesni nakot radar stavi na izlazu iz Olovskih Luka dok kroz naselje možeš hladno proletit 100 km/h, usporit pred izlaz iz njeg i bit čist 100% barem što se radara tiče.
Apsolutno se ništa nije uradilo na poboljšanju cestovne infrastrukture i bolje povezanosti Tuzle i Sarajeva, jedino su uspješno spustili ograničenja na pojedinim dionicama (uključujući i tunel Karaula gdje je sada 60 km/h, te vijadukt ispred tunela kod Olovskih Luka gdje je sada ograničenje čitavih 40 km/h.
Apsolutno se ništa nije uradilo na poboljšanju cestovne infrastrukture i bolje povezanosti Tuzle i Sarajeva, jedino su uspješno spustili ograničenja na pojedinim dionicama (uključujući i tunel Karaula gdje je sada 60 km/h, te vijadukt ispred tunela kod Olovskih Luka gdje je sada ograničenje čitavih 40 km/h.
- Laplace
#8420 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo mi je dobro za smirenje živaca dok vozim našim cestama: https://en.wikipedia.org/wiki/Leo_Rojasblack_adrian wrote: ↑03/01/2022 20:52 Slažem se..
- Laplace
#8421 Re: Crna hronika BH cesta
Mene (i još jednog iza mene) su tako jednom uhvatili iza Čevljanovića. Kroz selo je ograničenje 50 i to poštujem, ali kad se selo prođe ubrzam. Poslije lijeve krivine me policija uhvatila na nekih 64 km/h - kazna 40 KM (ili 50, ne sjećam se). Tad još nije bilo 50% u roku od 8 dana, koliko se sjećam. Koju godinu kasnije je ne istom mjestu saobraćajnim znakom ograničenje povećano na 60.
-
MMM1977
#8422 Re: Crna hronika BH cesta
Sekund mi je falio danas da završim i ja na ovoj temi. Na autoputu Visoko - Jošanica, uključenje iz Ilijaša, sam se uredno prestrojio u lijevu jer su se 3 auta uključivala, vozio 130 na tempomatu. Jedan od te trojice se samo ubacio ispred mene na par metara, bez žmigavca i vozeći nekih 60-70. Ne znam ni sam kako sam uspio zakočiti da ga ne udarim, mislim da je razmak bio 2 cm...
- Laplace
#8423 Re: Crna hronika BH cesta
Po povratku iz Sarajeva, dionica Jošanica-Podlugovi gledam ispred auto i kombi, pretiče ih auto lijevom trakom i kad ih je skoro stigao kombi bez žmigavca i bez gledanja pređe u lijevu i pretiče, naravno malo brže od auta kog pretiče. Vlažna cesta na temperaturi oko nule. Srećom, bez sudara.MMM1977 wrote: ↑04/01/2022 00:35 Sekund mi je falio danas da završim i ja na ovoj temi. Na autoputu Visoko - Jošanica, uključenje iz Ilijaša, sam se uredno prestrojio u lijevu jer su se 3 auta uključivala, vozio 130 na tempomatu. Jedan od te trojice se samo ubacio ispred mene na par metara, bez žmigavca i vozeći nekih 60-70. Ne znam ni sam kako sam uspio zakočiti da ga ne udarim, mislim da je razmak bio 2 cm...
A prije toga nešto kao caddy vozi cijelo vrijeme lijevom, neki Megane ga pokušava preteći desnom pa odustane, ovome ne pada na kraj pameti da se vrati u desnu.
Sa ovoliko idiota u saobraćaju je čudo što ne ginemo masovno.
- black_adrian
#8424 Re: Crna hronika BH cesta
Nema mi ništa mrže neg kad mi se neko uvali i krene preticati a ja već uveliko u preticanju. Često su to neke lešine koje se jedva vuku po cesti pa se u takvim situacijama odmah vratim u svoju traku kako ne bih čekao vječnost da on nešto pretekne. Na narednom pravcu s pola gasa preteknem i njega i onog kojeg je on preticao.