SDA-All about

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#83576 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

giannibelif wrote: 11/04/2023 22:08 Znam muslimana vjernika i družim se i radim sa takvima koji svaki mjesec naprave toliko dobrih dijela da neko za dva života ne napravi toliko. Njihov post i njihov hadz nije isti kao hadz i post kriminalaca. Nije i neće biti nikad. Ja nisam religiozan, odrastao sam u porodici i nosim genetiku od Banata i Podunavlja pa do Opolske Provincije u Poljskoj, žena mi je religiozna onoliko koliko djelima pokazuje, a kraj nje niko neće ostati gladan. Ja da sam musliman, ne bi mogao pojesti iftar a da me neko čeka ispred u autu, da sam pokrao milione, da ne uvažavam komšiluk i prijatelje, da nekoga nazivam nevjernikom, bio on musliman imenom i prezimenom ili ne bio čak.
Dobro stoji, ali ko brani kriminalcu da vjeruje?

Islam je, opet ponavljam jakooo cudan po tom pitanju. Zagrebite malo ispod, istrazite. I opet vam nece biti jasno.

Barem meni nije. A citao sam neke stvari i citam dan danas. I nije mi jasno.

Moj zakljucak moze samo biti da Bozija logika nije ista kao ljudska.

Kreni samo od ovog
Islam pociva na tome da sve sto se zbiva, događa iskljucivo Bozijom voljom. Kako onda odgovaras za nesto sto nisi izabrao, ili jesi? Ili ipak nisi?
Stavka 2, musliman je samo onaj koga Bog uputi da bude musliman / vjernik. Ako te Bog nije uputio, nece ni covjek vjeruj mi. Kako onda da odgovaras za nesto sto nisi izabrao.

Do sabaha mogu pisati upitnike.
Ali_G

#83577 Re: SDA-All about

Post by Ali_G »

Dozer wrote: 11/04/2023 22:06 Posto se funkcionalna nepismenost jos jednom dokazala, da se vratimo na pocetak i pokusamo ponovo razumjeti sustinu napisanoga...
Ne, to nije "mjerenje" postaca, njihove vjere, pljuvanje po islamu i islamofobija, a nema nikakve veze ni sa etnijama.

Hint 1: oobratiti paznju na prvu recenicu, pa istu staviti u kontekst BHS ENV matrice. Mozda se nadodje na poentu.... iako za mnoge sumnjam da ce uspjeti.

Hint 2: Uvodjenje vjerskih "vrijednosti", kao primarnih u drustvu, pocetkom '90-ih nas je odvelo znamo gdje....

Hint 3: Najcivilizovanije i najuredjenije zemlje svijeta, tj. skandinavske ala Svedska, od crkava prave muzeje i prepravljaju ih u djecije vrtice, jer ljudi vise ne idu u crkve. Sto bi se reklo - pametnom dosta.
Dozer wrote: 11/04/2023 12:33 Kako god, ja koliko vidim, a vidim, SDA je uspjela u svom naumu islamizacije svog etnickog dijela BiH.

Prije neku noc, a i svaku je tako otkako je poceo Ramazan, bilo je kao u filmu strave i uzasa uci u SCC u vrijeme iftara. Sve prazno, nigdje nikoga... Radnice/i sjede u svojim radnjama, a u holovima bukvalno nigdje nikoga.
To je, valjda, danasnje moderno multi-kulti Sarajevo...

Meni licno je to porazno. Ne to sto ljudi poste i sl., nego sto je to postalo IN, nesto kao stvar mode. I to samo pokazuje da je SDA uspjela od Sarajeva, a i kompletnog "svog" dijela BiH, napraviti jednu klasicnu zaostalu kasabu slicnu bilo kojoj drugoj seoskoj zabiti bez obzira na vjerski objekat koji je u njoj. Zalosno...
Znaci Sarajevo ce biti multi-kulti kad vecina ne bude postila. Dotle cemo biti zaostala i necivilizovana kasaba u kojoj zivi svjetina koja ide u nekakve vjerske objekte.
Naravno, uzrok svega toga je praktikovanje vjere
Ha ja
Officer Crabtree

#83578 Re: SDA-All about

Post by Officer Crabtree »

Tako je al se to odnosi na islamski post, ovi drugi promoviraju suživot.
Hajvan

#83579 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

koji drugi npr?
Bosanska Pravoslavna Crvkva?
KojiJa

#83580 Re: SDA-All about

Post by KojiJa »

Ali_G wrote: 11/04/2023 22:28
Dozer wrote: 11/04/2023 22:06 Posto se funkcionalna nepismenost jos jednom dokazala, da se vratimo na pocetak i pokusamo ponovo razumjeti sustinu napisanoga...
Ne, to nije "mjerenje" postaca, njihove vjere, pljuvanje po islamu i islamofobija, a nema nikakve veze ni sa etnijama.

Hint 1: oobratiti paznju na prvu recenicu, pa istu staviti u kontekst BHS ENV matrice. Mozda se nadodje na poentu.... iako za mnoge sumnjam da ce uspjeti.

Hint 2: Uvodjenje vjerskih "vrijednosti", kao primarnih u drustvu, pocetkom '90-ih nas je odvelo znamo gdje....

Hint 3: Najcivilizovanije i najuredjenije zemlje svijeta, tj. skandinavske ala Svedska, od crkava prave muzeje i prepravljaju ih u djecije vrtice, jer ljudi vise ne idu u crkve. Sto bi se reklo - pametnom dosta.

Znaci Sarajevo ce biti multi-kulti kad vecina ne bude postila. Dotle cemo biti zaostala i necivilizovana kasaba u kojoj zivi svjetina koja ide u nekakve vjerske objekte.
Ha ja
Ne, pravite od vjere turbofolk. To tebi izgleda nije jasno.
A_A_AKCIJA

#83581 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

Dozer wrote: 11/04/2023 12:33 Kako god, ja koliko vidim, a vidim, SDA je uspjela u svom naumu islamizacije svog etnickog dijela BiH.

Prije neku noc, a i svaku je tako otkako je poceo Ramazan, bilo je kao u filmu strave i uzasa uci u SCC u vrijeme iftara. Sve prazno, nigdje nikoga... Radnice/i sjede u svojim radnjama, a u holovima bukvalno nigdje nikoga.
To je, valjda, danasnje moderno multi-kulti Sarajevo...

Meni licno je to porazno. Ne to sto ljudi poste i sl., nego sto je to postalo IN, nesto kao stvar mode. I to samo pokazuje da je SDA uspjela od Sarajeva, a i kompletnog "svog" dijela BiH, napraviti jednu klasicnu zaostalu kasabu slicnu bilo kojoj drugoj seoskoj zabiti bez obzira na vjerski objekat koji je u njoj. Zalosno...
Presra ga ti, totalno.

Haj sada napiši isti post, u kojem ćeš obraditi advent u Zagrebu ili Beču, pa skontaj kako ti je glupa priča.

U Sarajevu žive muslimani. Get used to it.
ultima_palabra

#83582 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Haris.ba wrote: 11/04/2023 21:39 Tema ce da gori.

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /230411175
"U toku je mjesec ramazan, koji u islamu ima poseban značaj. Obzirom da mnoge LGBTIQ+ osobe u BiH prakticiraju islam, željeli/e smo da organizujemo događaj za njih, ali i za sve druge LGBTIQ+ osobe, na kojem ćemo da dijelimo hranu i da uživamo u društvu jedni drugih, bez obzira na naša vjerska uvjerenja i tradicije.
Ovo je kao problem, a ok je otici na Stanivukovicev iftar u Banjaluku,
Student_u_Ostavci

#83583 Re: SDA-All about

Post by Student_u_Ostavci »

SDA kriva što raja posti i što su prazne kavane,

mašala :bih:
Tvrtko II Kotromanić

#83584 Re: SDA-All about

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Fuj mi je što se bilo koja politička stranka pokušava izjednačiti sa islamom na ovim prostorima
I sa jedne i sa druge strane :run:
salihh

#83585 Re: SDA-All about

Post by salihh »

drug_profi wrote: 11/04/2023 16:32
Mrvice_ba wrote: 11/04/2023 16:05
Imas vjerometar?
Islam nije kako su vas komunjare ucili izmedju 4 zida, shvatite to.
Vidi nesto. Znao sam i sada znam mnogo vjernika raznih konfesija.
Uvijek su oni koji stvarno nose vjeru u sebi diskretni i drze vjeru svojom intimom, a svoj odnos sa Bogom ličnim i privatnim.
Tako da se po tome ravnam. Samo ispoljavanje vjere glasno i indiskretno jeste remećenje tuđih života. To sigurno nije bogu milo.
Covjek bi ocekivao da i ti tako svoju nevjeru nosis u sebi diskretno i drzis je svojom intimom... ali avaj....... e koja je to hipokrizija, samo da znas
Dozer

#83586 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ha ja
Kao sto rekoh, tesko da ce mnogi opet shvatiti....
Blixen

#83587 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

breuer wrote: 11/04/2023 21:54 pa kad mogu razni mafijaši i ubice postiti i iftariti, zašto ne bi mogli i homići...
Najgori su ovi kao ja 🤣 što cugaju za ramazan
Sara03

#83588 Re: SDA-All about

Post by Sara03 »

Ali_G wrote: 11/04/2023 16:37
Sara03 wrote: 11/04/2023 16:35 Da jedni ne gledaju ko posti, a drugi ko ne posti, svima bi nam bilo ljepše.
Tako nekako. Al se njih par ovdje zgrazava sto njima neko spocitava da li poste ili ne, al zato smatraju da imaju puno pravo da odredjuju ko to radi iskreno i da li bi uopste treb’o da pokazuje to javno.
Razumijem da su mnogi frustrirani što se religija petlja u svaku poru društva i sistema. Ali to nije razlog da se patrolira gradom i zaključuje koliki procenat ljudi posti, jer je stvarno malograđanski. :roll:
Ali_G

#83589 Re: SDA-All about

Post by Ali_G »

Dozer wrote: 12/04/2023 07:57

Ha ja
Kao sto rekoh, tesko da ce mnogi opet shvatiti....
Pilas naopako kao i na vecini tema na kojima ucestvujes…
drug_profi

#83590 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

salihh wrote: 12/04/2023 04:42
drug_profi wrote: 11/04/2023 16:32

Vidi nesto. Znao sam i sada znam mnogo vjernika raznih konfesija.
Uvijek su oni koji stvarno nose vjeru u sebi diskretni i drze vjeru svojom intimom, a svoj odnos sa Bogom ličnim i privatnim.
Tako da se po tome ravnam. Samo ispoljavanje vjere glasno i indiskretno jeste remećenje tuđih života. To sigurno nije bogu milo.
Covjek bi ocekivao da i ti tako svoju nevjeru nosis u sebi diskretno i drzis je svojom intimom... ali avaj....... e koja je to hipokrizija, samo da znas
Naravno da je nosim. Ne govorim insalah i akobogda, kad mi cestitaju vjerski praznik kazem, hvala ali ne slavim. I to je to.
Ne idem okolo i vicem nema boga.
Vidis li razliku? Između mog ponasanja i ponasanja turbofolk vjernika?
Ne odnosi se ovo samo na muslimane. Vec na duboku hipokriziju ovog drustva. Nigdje vecih mumina, a nigdje vise korupcije i nepravde.
drug_profi

#83591 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Blixen wrote: 12/04/2023 08:04
breuer wrote: 11/04/2023 21:54 pa kad mogu razni mafijaši i ubice postiti i iftariti, zašto ne bi mogli i homići...
Najgori su ovi kao ja 🤣 što cugaju za ramazan
Za ramazan vazda fine pive na akcijama.
Dimu1927

#83592 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

jel ikoga od vas dusebriznika neciji post licno nesto ugrozava, pa se slomiste objasnjavajuci kako isti ti kradu varaju itd ko da to nije poznata stvar.

post neciji ako vas ugrozava aferim, a ako ne, nije vase da o tome sudite niti vama neko treba polagati racune pa da vi vrijednujete ko bi trebao postiti a ko ne. zna se kome ce svako polagati racune
Ali_G

#83593 Re: SDA-All about

Post by Ali_G »

drug_profi wrote: 12/04/2023 08:15
salihh wrote: 12/04/2023 04:42

Naravno da je nosim. Ne govorim insalah i akobogda, kad mi cestitaju vjerski praznik kazem, hvala ali ne slavim. I to je to.
Ne odnosi se ovo samo na muslimane. Vec na duboku hipokriziju ovog drustva. Nigdje vecih mumina, a nigdje vise korupcije i nepravde.
Sve to tvoje pije vode da mi ovdje diskutujemo o ljudima koji hodaju gradom i maltretiraju nepostace, nepokrivene, brane konzumiranje alkohola.
Al je diskusija zapocela kako je zaboga cijelo Sarajevo zatucana licemjerna kasaba jer u vrijeme iftara nema guzve u SCC.
drug_profi

#83594 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ali_G wrote: 12/04/2023 08:25

Sve to tvoje pije vode da mi ovdje diskutujemo o ljudima koji hodaju gradom i maltretiraju nepostace, nepokrivene, brane konzumiranje alkohola.
Al je diskusija zapocela kako je zaboga cijelo Sarajevo zatucana licemjerna kasaba jer u vrijeme iftara nema guzve u SCC.
Pa dobro, ja se fakat nisam tako postavio. Pricam samo o licemjerju koje su u ovo drustvo instalirale politicke stranke koje odavno vladaju nasim sudbinama.
I nazalost, koriste vjerske praznike da bi se bavili politikantstvom. Pocevsi od vjerskih poglavara koji bi da budu sive eminencije i u sve se petljaju.
Gojko Tica

#83595 Re: SDA-All about

Post by Gojko Tica »

Neko je odrastao uz Branka Kockicu :thumbup: , a neko uz onog kike budalike

Traume su to
PM72

#83596 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Dozer samo upozorava šta nas čeka u bliskoj budućnosti...da se poslije ne čudimo i ne ibretimo.
Blixen

#83597 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

drug_profi wrote: 12/04/2023 08:15 Ne idem okolo i vicem nema boga.
Ja idem :lol: i govorim kakav ba bog šta vam
Dimu1927

#83598 Re: SDA-All about

Post by Dimu1927 »

PM72 wrote: 12/04/2023 08:35

Dozer samo upozorava šta nas čeka u bliskoj budućnosti...da se poslije ne čudimo i ne ibretimo.
sta nas ceka? Scc nece raditi nikako u vrijeme ramazana nikako?

nece biti doceka nove godine, samo hidzretske. 1 januar ce biti radni dan logicno itd... de ba, manje paranoje, pustite ljude da poste u miru, frustracije se mogu i na drugi nacin ispucavati pogotovo sa sda uvijek ima materijala, imaju diplome respiratori i 30 godina pljackanja budzeta
PM72

#83599 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Dimu1927 wrote: 12/04/2023 08:39
PM72 wrote: 12/04/2023 08:35
sta nas ceka? Scc nece raditi nikako u vrijeme ramazana nikako?

nece biti doceka nove godine, samo hidzretske. 1 januar ce biti radni dan logicno itd... de ba, manje paranoje, pustite ljude da poste u miru, frustracije se mogu i na drugi nacin ispucavati pogotovo sa sda uvijek ima materijala, imaju diplome respiratori i 30 godina pljackanja budzeta
:lol:
SCC je najmanji problem...
Blixen

#83600 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

mk ultra wrote: 11/04/2023 22:14 Dobro stoji, ali ko brani kriminalcu da vjeruje?
Na TV išla emisija o postačima u zatvoru Zenica
Ubice, silovatelji itd svi poste punim 🤣
https://youtu.be/HyjRvNqhYiQ
Post Reply