Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
L u c i f e r
#8351 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
uglavnom se radi o porastu broja usljed snage sadrzaja
a niposto usljed prirodnog prirastaja
fak onda su kinezi na jos boljem tragu
a niposto usljed prirodnog prirastaja
fak onda su kinezi na jos boljem tragu
- skupljac_zeljeza
#8352 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako je i to razlog opet nije regresija ili statičnost nego ____________ (dopiši).L u c i f e r wrote:uglavnom se radi o porastu broja usljed snage sadrzaja
-
L u c i f e r
#8353 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
karindzanje bez kurtona
ko i kinezi
ko i kinezi
-
mariner
#8354 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ha ha..L u c i f e r wrote:karindzanje bez kurtona
ko i kinezi
crvi, bube i zmije su hrana buducnosti.
- SmokingMan
#8355 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I mi se držimo dobro agnostici,ateisti,špekulanti,fazoni,prostitutke,drogeranti,ološ,ofo ono,za sada ćafiri treći na tabeli,brojka se lagano povećava...skupljac_zeljeza wrote:
Prije 60 godina svaki 8. stanovnik planete je bio musliman. Danas je to svaki 5. Čudna regresija.

- aurora313
#8356 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Džaba, nisu preživjeli ove muslimane... a to su muslimani bez tvojih navodnika. Ne vidjeh da su se isti snimali kako negdje ruše džamiju.skupljac_zeljeza wrote:A jesi li sebi postavio pitanje kako su ti svi spomenici preživjeli stotine halifa i sultana prije ovog 'halife'?
A ako već izražavaš ponos oko takve statistike širenja islama, onda prihvati i negativno što donosi.Prije 60 godina svaki 8. stanovnik planete je bio musliman. Danas je to svaki 5. Čudna regresija.
- aurora313
#8357 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kada shvatiš da nema ništa razumno u prihvatanju religije (zašto prihvatiti baš jednu, a ne neku drugu?!), onda ćeš shvatiti da je razumno rezonovanje subjektivno. Recimo, za tebe je razumno da vjeruješ nekome na lijepe oči, a za mene nije.Idemedosumom wrote:To sam izjavio ne zbog neke matrice, ne zbog indoktrinacije, radi se o zdravom razumu i logici. Kada jednom spoznaš istinu, teško ćeš se poslije vratiti na neistinu (ako si zdravog razuma). Shodno tome, jako je mala vjerovatnoća da si ti bio pravi vjernik, ja iskreno sumnjam (ali ne kažem da je nemoguće).
Realan tj. 'zdrav' razum se napinje da prihvati hiljade naučnih dokaza oko nastanka svega a posebno onih oko ljudske rase. Razumnih dokaza—dokaza, ne teorija—ima na pretek i uvijek se pronalaze novi koje pokušavamo da povežemo sa onim koja su dokazivo tačna. A to je stvarno i jedino važno na putu potrage za istinom.
Jer razum kaže da bilo šta bazirano na nedokazivim i neprovjerenim pričama te nečijim navodima, treba odbaciti.
- skupljac_zeljeza
#8358 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Koji se to islamski predsjednik ili kralj ili poznati vjerski autoritet sa nekog od poznatih islamskih univerziteta stavio pod njihovu zastavu? Toliko o ozbiljnosti te grupe kojoj ko zna ko je mentor. A ruše oni i turbeta i džamije i tekije i....ubijaju daleko više muslimane nego druge. Što li?aurora313 wrote: Džaba, nisu preživjeli ove muslimane... a to su muslimani bez tvojih navodnika. Ne vidjeh da su se isti snimali kako negdje ruše džamiju.
Pripadnici grupe Islamska država Irak i Levant srušili su džamiju Hamo Kado, izgrađenu 1881. godine, za vrijeme osmanske vladavine.
Saeed Mamuzini, zvaničnik Kurdske demokratske partije, rekao je za agenciju Anadolija da su pripadnici ISIL-a digli u zrak poznatu džamiju.
![]()
- skupljac_zeljeza
#8359 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nije poenta u tome koga je više i da čak islam spadne na malu grupu onda bi se ispunilo ono što je Poslanik a.s. nagovijestio, nego je reakcija bila na gornju tvrdnju da će islam završiti u muzejima, a po tvojim statistikama čak fura ka prvom mjestu.SmokingMan wrote: I mi se držimo dobro agnostici,ateisti,špekulanti,fazoni,prostitutke,drogeranti,ološ,ofo ono,za sada ćafiri treći na tabeli,brojka se lagano povećava...
- harač
#8360 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
skupljac_zeljeza wrote: Koji se to islamski predsjednik ili kralj ili poznati vjerski autoritet sa nekog od poznatih islamskih univerziteta stavio pod njihovu zastavu?
"male" grupe sa "malim" prisustvom u siriji, iraku, afganistanu, saudiji, somaliji, pakistanu, nigeriji, maliju, libiji etc.
-
vehinho
#8361 Mod komentar
Spam.
Last edited by piupiu on 10/03/2015 16:08, edited 1 time in total.
Reason: Spam.
Reason: Spam.
- aurora313
#8362 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Što se tiče džamije Hamo Kado, ovo je se sajta Anadolije. Nešto dići u zrak ili učiniti ovo, to je velika razlika. Ali opet, ne znam gdje je istina.

- skupljac_zeljeza
#8363 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Što se mene lično tiče i ja bih volio da je više u pravu AA nego Al Jazeera.aurora313 wrote:Što se tiče džamije Hamo Kado, ovo je se sajta Anadolije. Nešto dići u zrak ili učiniti ovo, to je velika razlika. Ali opet, ne znam gdje je istina.
- skupljac_zeljeza
#8364 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma to je zanemarljivo totalno, ako te nešto brine onda više treba ovo što se dešava između Turske i Katara pa Irana i Amerike i Saudije i Amerike.harač wrote:skupljac_zeljeza wrote: Koji se to islamski predsjednik ili kralj ili poznati vjerski autoritet sa nekog od poznatih islamskih univerziteta stavio pod njihovu zastavu?
"male" grupe sa "malim" prisustvom u siriji, iraku, afganistanu, saudiji, somaliji, pakistanu, nigeriji, maliju, libiji etc.
"Saudijski uvoz oružja i vojne opreme povećan je za 54 posto, a rast će za 52 posto u 2015. te dosegnuti svotu od 9,8 milijarda dolara", navodi se u izvješću te se dodaje da je Bliski istok najveće regionalno tržište za prodaju oružja s oko 110 milijarda dolara potencijalnog uvoza u predstojećem desetljeću.
- GAU8
#8365 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uh jeste se raspisali
- zambaklija
#8367 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa de matere ti priupitaj za brojeve Euro Jackpota,napravću 3 džamjeL u c i f e r wrote:Ja imam vezu s Bogom
- Idemedosumom
#8368 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
GAU8 wrote:
Oooo, vratija se Šime
- Idemedosumom
#8369 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
To je taj napredni stil razmišljanjazambaklija wrote:pa de matere ti priupitaj za brojeve Euro Jackpota,napravću 3 džamjeL u c i f e r wrote:Ja imam vezu s Bogom
- GAU8
- GAU8
#8371 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I dosta za danas...

-
Lopov-eliminator
#8372 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
GAU8, lakse malo, ziv bio.
- GAU8
#8373 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa trudim se da ne pretjeramLopov-eliminator wrote:GAU8, lakse malo, ziv bio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8374 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Meni je kod religija najfascinantnije sto nemas nikakvih garancija. I sto se nista ne zna.
Te prostitutka otisla u dzenet jer je nahranila macku, a neki likovi koji su izderali pantole klanjajuci, nisu, te niko ne moze odrediti ko je pravi vjernik itd.. itd...
Dakle nema tzv "legitimnih ocekivanja" na kojima pociva pravni poredak modernih drzava. Legitimna ocekivanja se svode na to da mozes predvidjeti posljedice svog ponasanja.
Tipa: ako ubijem covjeka legitimno ocekivanje je da cu ici u zatvor.
Eh u religiji se nista ne zna, ne mozes predvidjeti nista niti ima jasnih pravila ko ce u dzenet ko ne.
Kad toga nema dobijemo anarhiju.
Te prostitutka otisla u dzenet jer je nahranila macku, a neki likovi koji su izderali pantole klanjajuci, nisu, te niko ne moze odrediti ko je pravi vjernik itd.. itd...
Dakle nema tzv "legitimnih ocekivanja" na kojima pociva pravni poredak modernih drzava. Legitimna ocekivanja se svode na to da mozes predvidjeti posljedice svog ponasanja.
Tipa: ako ubijem covjeka legitimno ocekivanje je da cu ici u zatvor.
Eh u religiji se nista ne zna, ne mozes predvidjeti nista niti ima jasnih pravila ko ce u dzenet ko ne.
Kad toga nema dobijemo anarhiju.
- skupljac_zeljeza
#8375 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mogao si nastaviti niz....GAU8 wrote:I dosta za danas...
FRANCUSKI LE FIGARO: ZAŠTO OMLADINA NA ZAPADU PRIHVATA ISLAM?
http://bosnjaci.agency/francuski-le-fig ... ata-islam/