Ukrajina

nota1969

#83201 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

boshniak wrote: 04/05/2022 18:23
nota1969 wrote: 04/05/2022 17:29

da sa ak74 :lol:
a i poredjenje nidje veze
Wagner je vise legija stranaca za siromasne, vezana drzavnu vojnu strukturu. Blackwater je kapitalisticki proizvod.
i usput šta se desilo kad su ubili trojicu iz Blackwater-a i kad A-10 tri sata mezi ovaj jad u siriji
a evo i u Ukrajini služe ko prašinari
zigzag

#83202 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

detroit-mercy wrote: 04/05/2022 18:15
Leverage wrote: 04/05/2022 17:52
Upravo zato me i zanima.

Ako na onakve komentare većinu lajkova daju Mirso i Mehmed, onda smo bagra kakve nema.
Iscitaj ovaj topic od pocetka pa ces vidjeti koliko ih ima samo ovdje.
Ma nemoguće da bilo ko normalan podržava ili bar "ima razumijevanja" za ovo rusko divljaštvo.
Ne mogu prihvatiti da bi neki mirso i šemso davali lajkove.
Mada, izrasta neobrazovana i površna generacija koja ima " mišljenje" i predstavlja "javnost".
lajkujMe

#83203 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

⚡️Druga faza počela je u rusko-ukrajinskom ratu. Glavni zadatak Ukrajine u ovoj fazi je da protjera Rusiju sa naše teritorije što je više moguće, jer je napredovanje neprijateljske vojske već zaustavljeno - rekao je predsjednik Zelenski
Zelenski najavio pocetak 2 faze u ovom ratu.
Potiskivanje Ruske vojske sa teritorije Ukrajine :D

Idemooooo jakoooo :izet:

Slava Ukrajini
Slava herojima
lajkujMe

#83204 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Najbolji Ruski tenk T90M, frisko iz fabrike, usao u Ukrajinu neki dan.
Sad je staro gvozdje :izet:
Kyuss

#83205 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

lajkujMe wrote: 04/05/2022 18:48
⚡️Druga faza počela je u rusko-ukrajinskom ratu. Glavni zadatak Ukrajine u ovoj fazi je da protjera Rusiju sa naše teritorije što je više moguće, jer je napredovanje neprijateljske vojske već zaustavljeno - rekao je predsjednik Zelenski
Zelenski najavio pocetak 2 faze u ovom ratu.
Potiskivanje Ruske vojske sa teritorije Ukrajine :D

Idemooooo jakoooo :izet:

Slava Ukrajini
Slava herojima
Šojgu:
Ruski ministar obrane rekao je da ruska vojska i njihovi saveznici, proruski separatisti u regijama Luhansk i Donjeck, zauzimaju sve više teritorija na istoku Ukrajine.
Od Pariza za dvije sedmice, do separatista u Luhansku i Donjecku koji uzmu tu i tamo neki kokosinjac...
sve_ovo_ja

#83206 Re: Ukrajina

Post by sve_ovo_ja »

Uh kada bi ih Bajro i kompanija posjetili malo 9. maja na paradi ako budu u Mariupolju :izet:
Bloo
Globalna šefica

#83207 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

GAU8 wrote: 04/05/2022 11:42
sunceKOtepsija wrote: 04/05/2022 11:12

zasto ne priznas da nemas niti jedan validan argument?
Za tebe ni jedan osim:
Image

Sta jos treba od argumenata???

1. To nije argument vec vrijedanje po nacionalnoj osnovi. Ako se ne slazes sa necijim misljenjem, on mora da je Srbin četnik.
2. Vec sam n broj puta objasnjavala da citat koji se postavlja nije ispravan vec je izmjenjen, ali zasto bismo koristili mozak kada je lakse i sladostrasnije zalijepiti tudu glupost da se sukne. Lako je biti nacionalista i nepismen.
3. Citat je iz romana Deobe i glasi (strana 96 i 97 izdanje 2015):

„Ropstvo, to je: smrtonosne su istine. Zato se i viču i šapuću laži. Svima i svakome. Laže okupator, lažu izdajnici, lažu i borci za slobodu. Lažemo da bi obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Za ovu laž pod okupacijom i običan idiot ima više mašte od mnogih romansijera. Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička. Beograd u ovim danima — to je apokalipsa laži.Moja iskrenost je revolt protiv ropstva. Još uvek najčovečniji protest. Toliko mi je život neizvestan da iema smisla sebe da mučim još i nekakvim dnevnikom, zapisivanjem. Ali ja više nemam s kim o svemu da razgovaram.“

Posljednje četiri rečenice o „laži kao srpskom državnom interesu“, „laži u samom biću Srbina“, „zemlji u kojoj sve laži postaju istine“ i „Srbima koje spasava laž“ ne nalaze se u romanu Deobe.

4. Pokusaj procitati roman Deobe koje je napisao D. Cosic koji je i sam bio član Rasinskog partizanskog odreda, te se roman bavi Ravnogorskim pokretom Draže Mihailovića na teritoriji centralne Srbije a citat (originalni) pripada studentu koji se pridružio četnicima koji nisu pozitivci u romanu.
D. Cocis je, moje licno misljenje, los pisac i jos gori covjek, ali to ti ne daje za pravo da falsificiras.

7 dana za širenje mržnje
SanskiBiser

#83208 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

GAU8 wrote: 04/05/2022 18:24
janje_ wrote: 04/05/2022 17:03

60mm i ovo su sve rahmetlije..
Mislim da su to eksplozije usmjerenog dejstva koje služe za probijanje oklopa, znači sva energija ide prema naprijed, tj. prema dolje, a naokolo se samo širi šok talas.
Ali ne treba se zavaravati da im nije ništa.

Nije to samo "otrese se i ide dalje" Unutarnja krvarenja, srednje uho, bubne opne...

Nikad više neće biti u vinklo ovi orci što blizu njih eksplodira...
mislim da je neko vec stavljao oni koriste u malim dronovima Mavic 3 i slicno modifikovanu granatu 30 mm iz PVO topa , punjenje eksploziva je slicno rucnoj bombi oko 30ak grama samo je parcadno dejstvo slabije a PT rucna granata je na oktokopterima i to jeste tako ako probije npr transporter a unutra posada jazuk na kvadrat i vozilo se pali i posada strada a ovako na otvorenom moraju biti bas blizu, ali sad im stizu ozbiljnije igracke iz UK :evil:

Image

Malloy T150, moze da nosi 68 kilograma 8-) , domet 70 kilometara, brzina krstarenja 110 km/h
vee-jay

#83209 Re: Ukrajina

Post by vee-jay »

karanana wrote: 04/05/2022 17:50

iznenadilo bi te, ili mozda ne bi, koliko je nesrba takodjer proruski nastrojeno, i bosnjaka i hrvata. ovo kazem citajuci komentare i sa indexa i sa 24satahr ali i sa facebook postova mojih poznanika ili nekih drugih koji mi na neki nacin iskacu jer smo nekako povezani.
Upravo zato me i zanima.

Ako na onakve komentare većinu lajkova daju Mirso i Mehmed, onda smo bagra kakve nema.
Pa necemo sve u isti kos. :?

Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).

Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.

Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.

Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...

I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.

Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#83210 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mogu li ovi dronovi nositi drugi teret osim bombi i raketa
hranu, municiju, oruzje, raznu opremu direktno na front i specijalnim jedinicama u dubini
Bloo
Globalna šefica

#83211 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

vee-jay wrote: 04/05/2022 19:36 Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas
Osim mene :kiss: :D
toska

#83212 Re: Ukrajina

Post by toska »

karanana wrote: 04/05/2022 17:50
Leverage wrote: 04/05/2022 17:42 I dalje nema odgovora ko stoji iza lajkova na pročetničke, pardon, proputinovske komentare na klixovim člancima.
iznenadilo bi te, ili mozda ne bi, koliko je nesrba takodjer proruski nastrojeno, i bosnjaka i hrvata. ovo kazem citajuci komentare i sa indexa i sa 24satahr ali i sa facebook postova mojih poznanika ili nekih drugih koji mi na neki nacin iskacu jer smo nekako povezani.
tačno, to nam govori da nije u pitanju samo čista politika već i sudar svjetova, svjetonazora, vrijednost...
to sve čini ovaj rat i ishod puno vaznijim od global i lokal politike.
Mrljavi

#83213 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ovi momci su tri klase iznad ruskog agresora 8)
Ruska Lozova, priprema i akcija oslobađanja :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#83214 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

madner wrote: 04/05/2022 10:44
JoseMujica wrote: 04/05/2022 08:44

mesčini da si se ti zaigrao u tim "geopolitičkim" dumanjima🙄

morebit ti djeluje logično ali veze sa stvarnošću nema...potpuno si previdio činjenicu da su Ameri davno upozoravali Švabe da Rusija energente koristi kao oružje. Valjda upozoravaš nekoga kome si prijatelj da će biti nagužen, a ne nekoga koga želiš naguziti
Gledas naivno na Svabe. Koriste kao oruzje, ali ne protiv Svaba. Pa nisu slucajno pravili pipeline da mogu zaobici Poljsku i Ukrainu, kao Njemci nisu svjesni sto to znaci za Poljake.

To je isto ovo razmisljanje da su nam Njemci po defaultu dobronamjerno nastrojeni, a Vucic i Zapadni Balkan njihov projekt.

Ovo sto se trazi od Njemaca jeste da oni nagaze Ruse ekonomski i dosad se bore da to ne urade.
Švabe su naguzile same sebe, a lijepo im je rečeno...davno još...čak im je i onaj klovn Trump govorio...al drage Šrederu pare :roll: naguzio je Švabe ko zadnje levate da svojoj guzici ugodi....ko da ga je balkanski kurac pravio :lol:
jarobot

#83215 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

Hame_ wrote: 04/05/2022 18:23 Image

Image

Image
Alan Ford života mi
SanskiBiser

#83216 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

japin_mutapi wrote: 04/05/2022 19:40 mogu li ovi dronovi nositi drugi teret osim bombi i raketa
hranu, municiju, oruzje, raznu opremu direktno na front i specijalnim jedinicama u dubini
Da imaju i kontejneri tj. drone pods gdje se moze staviti roba, moze ispustiti padobranom ili spustiti direktno na teren.

Image

Image
JoseMujica

#83217 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 04/05/2022 12:50
opaaaa op op idemoooooo
bice bub ova :izet:
eto ih iza ledja hahaha
sta sam vam reko samo pozitiva, bice klipova ko u prici, ko bude na smjeni ovdesamo nek postavlja ,nista ne msijemo od ove istorije pofulat! :lol:
kao što veliki Mag onomad reče: uće im sazad :lol: :lol: :lol: :lol:

Vazelina za suncokrete!
sumirprimus

#83218 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

vee-jay wrote: 04/05/2022 19:36
Upravo zato me i zanima.

Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).

Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.

Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.

Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...

I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.

I kod mene isto. Ne vidim svrhu rasprave nit polemike sa onim koji podrzavaju zlocince. A jel lafo neutralan i lafo objektivan podrzava ih. I tu je za mene kraj, tunelski vid i stavljam po strani sve nase razlike i prepirke.
sumirprimus

#83219 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bice sonnenblume🌻🌻🌻✌️
Mrljavi

#83220 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Transformera covjek upecao :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83221 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

vee-jay wrote: 04/05/2022 19:36
Upravo zato me i zanima.

Sve je to rezultat dugogodisnjeg botovanja u organizaciji drzave, na sta se odavno upozoravalo, a pandemija je dovela do eksplozije takvog razmisljanja.

Prvo to krene sa vakcinama, pa pomalo holokaustom, hazarima, onda Bilderberska grupa, onda nicim izazvani dobiju pomoc u vidu nekog Mladena Marica koji je poznavanje geopolitike svodio na guglanje po opskurnim sajtovima.

Onda dodje pandemija koja je izvrsna prilika za onosto su organizovani botovi radili - poljuljavanje povjerenja u institucije drzave i dodaj na to sve primordijalnu potrebu da se razumije sve iako ne ppstoje kognitivni kapaciteti za to, generalnu polupismenost i zatucanost uz neobrazovanost i lijepo umijesan tradicionalni antisemitizam i voila:

Bruka imbecila koja brani Rusiju.
sumirprimus

#83222 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kontam ovde bi metallica sjela na klipovima, koji ono film oni lete u vrtoletiđa a ide đetalka u skusalicama dere :izet:
sumirprimus

#83223 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Tacno tako chmoljo kad vidim godinama sto su hvalili paralele i marica :-)
CrveniKuk

#83224 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

JoseMujica wrote: 04/05/2022 19:58
madner wrote: 04/05/2022 10:44

Gledas naivno na Svabe. Koriste kao oruzje, ali ne protiv Svaba. Pa nisu slucajno pravili pipeline da mogu zaobici Poljsku i Ukrainu, kao Njemci nisu svjesni sto to znaci za Poljake.

To je isto ovo razmisljanje da su nam Njemci po defaultu dobronamjerno nastrojeni, a Vucic i Zapadni Balkan njihov projekt.

Ovo sto se trazi od Njemaca jeste da oni nagaze Ruse ekonomski i dosad se bore da to ne urade.
Švabe su naguzile same sebe, a lijepo im je rečeno...davno još...čak im je i onaj klovn Trump govorio...al drage Šrederu pare :roll: naguzio je Švabe ko zadnje levate da svojoj guzici ugodi....ko da ga je balkanski kurac pravio :lol:
Rođen je u aprilu 1944.godine. Nikad se ne zna,ratnih zarobljenika iz Jugoslavije,kao i prinudnih radnika je bilo more tada u Njemačkoj,a možda mu je babo bio na nekom frontu u sklopu Njemačke vojske. Znaš kako u nastavku ide,mater usamljena,gleda sa prozora i uzdiše…čudni su ti putevi Gospodnji.
JoseMujica

#83225 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 04/05/2022 13:05
Zumbul2 wrote: 04/05/2022 13:01

Na ovo se ne isplati trošiti ovaj portable ad. Orlan košta par hiljada dolara mada sam čito zbog korupcije je plaćan 150 k$
ok sve sto moze spasiti zivote i sto ide u neprijateljsku korist itekako se rusi, pogotovu upotreba uav za navodjenje artiljerije tokom dana sto predstavlja veliki problem ukrima. iz izvjestaja sa terena.
svakako ruje samoletima ne lete duboko na teritorij ukr, a nesto ne vidjamo plaho akcije ni na istoku :evil:
zar može Orlan sa običnim Canon DSLR-om slati live feed? ono da imaš live video ko na Bayri :?
Post Reply