i usput šta se desilo kad su ubili trojicu iz Blackwater-a i kad A-10 tri sata mezi ovaj jad u siriji
a evo i u Ukrajini služe ko prašinari
i usput šta se desilo kad su ubili trojicu iz Blackwater-a i kad A-10 tri sata mezi ovaj jad u siriji
Ma nemoguće da bilo ko normalan podržava ili bar "ima razumijevanja" za ovo rusko divljaštvo.detroit-mercy wrote: ↑04/05/2022 18:15Iscitaj ovaj topic od pocetka pa ces vidjeti koliko ih ima samo ovdje.
Zelenski najavio pocetak 2 faze u ovom ratu.Druga faza počela je u rusko-ukrajinskom ratu. Glavni zadatak Ukrajine u ovoj fazi je da protjera Rusiju sa naše teritorije što je više moguće, jer je napredovanje neprijateljske vojske već zaustavljeno - rekao je predsjednik Zelenski
Šojgu:lajkujMe wrote: ↑04/05/2022 18:48Zelenski najavio pocetak 2 faze u ovom ratu.Druga faza počela je u rusko-ukrajinskom ratu. Glavni zadatak Ukrajine u ovoj fazi je da protjera Rusiju sa naše teritorije što je više moguće, jer je napredovanje neprijateljske vojske već zaustavljeno - rekao je predsjednik Zelenski
Potiskivanje Ruske vojske sa teritorije Ukrajine![]()
Idemooooo jakoooo![]()
Slava Ukrajini
Slava herojima
Od Pariza za dvije sedmice, do separatista u Luhansku i Donjecku koji uzmu tu i tamo neki kokosinjac...Ruski ministar obrane rekao je da ruska vojska i njihovi saveznici, proruski separatisti u regijama Luhansk i Donjeck, zauzimaju sve više teritorija na istoku Ukrajine.
mislim da je neko vec stavljao oni koriste u malim dronovima Mavic 3 i slicno modifikovanu granatu 30 mm iz PVO topa , punjenje eksploziva je slicno rucnoj bombi oko 30ak grama samo je parcadno dejstvo slabije a PT rucna granata je na oktokopterima i to jeste tako ako probije npr transporter a unutra posada jazuk na kvadrat i vozilo se pali i posada strada a ovako na otvorenom moraju biti bas blizu, ali sad im stizu ozbiljnije igracke iz UKGAU8 wrote: ↑04/05/2022 18:24Mislim da su to eksplozije usmjerenog dejstva koje služe za probijanje oklopa, znači sva energija ide prema naprijed, tj. prema dolje, a naokolo se samo širi šok talas.
Ali ne treba se zavaravati da im nije ništa.
Nije to samo "otrese se i ide dalje" Unutarnja krvarenja, srednje uho, bubne opne...
Nikad više neće biti u vinklo ovi orci što blizu njih eksplodira...
Pa necemo sve u isti kos.Leverage wrote: ↑04/05/2022 17:52Upravo zato me i zanima.karanana wrote: ↑04/05/2022 17:50
iznenadilo bi te, ili mozda ne bi, koliko je nesrba takodjer proruski nastrojeno, i bosnjaka i hrvata. ovo kazem citajuci komentare i sa indexa i sa 24satahr ali i sa facebook postova mojih poznanika ili nekih drugih koji mi na neki nacin iskacu jer smo nekako povezani.
Ako na onakve komentare većinu lajkova daju Mirso i Mehmed, onda smo bagra kakve nema.
tačno, to nam govori da nije u pitanju samo čista politika već i sudar svjetova, svjetonazora, vrijednost...karanana wrote: ↑04/05/2022 17:50iznenadilo bi te, ili mozda ne bi, koliko je nesrba takodjer proruski nastrojeno, i bosnjaka i hrvata. ovo kazem citajuci komentare i sa indexa i sa 24satahr ali i sa facebook postova mojih poznanika ili nekih drugih koji mi na neki nacin iskacu jer smo nekako povezani.
Švabe su naguzile same sebe, a lijepo im je rečeno...davno još...čak im je i onaj klovn Trump govorio...al drage Šrederu paremadner wrote: ↑04/05/2022 10:44Gledas naivno na Svabe. Koriste kao oruzje, ali ne protiv Svaba. Pa nisu slucajno pravili pipeline da mogu zaobici Poljsku i Ukrainu, kao Njemci nisu svjesni sto to znaci za Poljake.JoseMujica wrote: ↑04/05/2022 08:44
mesčini da si se ti zaigrao u tim "geopolitičkim" dumanjima
morebit ti djeluje logično ali veze sa stvarnošću nema...potpuno si previdio činjenicu da su Ameri davno upozoravali Švabe da Rusija energente koristi kao oružje. Valjda upozoravaš nekoga kome si prijatelj da će biti nagužen, a ne nekoga koga želiš naguziti
To je isto ovo razmisljanje da su nam Njemci po defaultu dobronamjerno nastrojeni, a Vucic i Zapadni Balkan njihov projekt.
Ovo sto se trazi od Njemaca jeste da oni nagaze Ruse ekonomski i dosad se bore da to ne urade.
Da imaju i kontejneri tj. drone pods gdje se moze staviti roba, moze ispustiti padobranom ili spustiti direktno na teren.japin_mutapi wrote: ↑04/05/2022 19:40 mogu li ovi dronovi nositi drugi teret osim bombi i raketa
hranu, municiju, oruzje, raznu opremu direktno na front i specijalnim jedinicama u dubini

kao što veliki Mag onomad reče: uće im sazadsumirprimus wrote: ↑04/05/2022 12:50
opaaaa op op idemoooooo
bice bub ova
eto ih iza ledja hahaha
sta sam vam reko samo pozitiva, bice klipova ko u prici, ko bude na smjeni ovdesamo nek postavlja ,nista ne msijemo od ove istorije pofulat!![]()
I kod mene isto. Ne vidim svrhu rasprave nit polemike sa onim koji podrzavaju zlocince. A jel lafo neutralan i lafo objektivan podrzava ih. I tu je za mene kraj, tunelski vid i stavljam po strani sve nase razlike i prepirke.vee-jay wrote: ↑04/05/2022 19:36Pa necemo sve u isti kos.![]()
Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).
Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.
Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.
Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...
I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.
Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas![]()
Sve je to rezultat dugogodisnjeg botovanja u organizaciji drzave, na sta se odavno upozoravalo, a pandemija je dovela do eksplozije takvog razmisljanja.vee-jay wrote: ↑04/05/2022 19:36Pa necemo sve u isti kos.![]()
Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).
Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.
Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.
Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...
I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.
Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas![]()
Rođen je u aprilu 1944.godine. Nikad se ne zna,ratnih zarobljenika iz Jugoslavije,kao i prinudnih radnika je bilo more tada u Njemačkoj,a možda mu je babo bio na nekom frontu u sklopu Njemačke vojske. Znaš kako u nastavku ide,mater usamljena,gleda sa prozora i uzdiše…čudni su ti putevi Gospodnji.JoseMujica wrote: ↑04/05/2022 19:58Švabe su naguzile same sebe, a lijepo im je rečeno...davno još...čak im je i onaj klovn Trump govorio...al drage Šrederu paremadner wrote: ↑04/05/2022 10:44
Gledas naivno na Svabe. Koriste kao oruzje, ali ne protiv Svaba. Pa nisu slucajno pravili pipeline da mogu zaobici Poljsku i Ukrainu, kao Njemci nisu svjesni sto to znaci za Poljake.
To je isto ovo razmisljanje da su nam Njemci po defaultu dobronamjerno nastrojeni, a Vucic i Zapadni Balkan njihov projekt.
Ovo sto se trazi od Njemaca jeste da oni nagaze Ruse ekonomski i dosad se bore da to ne urade.naguzio je Švabe ko zadnje levate da svojoj guzici ugodi....ko da ga je balkanski kurac pravio
![]()
zar može Orlan sa običnim Canon DSLR-om slati live feed? ono da imaš live video ko na Bayrisumirprimus wrote: ↑04/05/2022 13:05ok sve sto moze spasiti zivote i sto ide u neprijateljsku korist itekako se rusi, pogotovu upotreba uav za navodjenje artiljerije tokom dana sto predstavlja veliki problem ukrima. iz izvjestaja sa terena.
svakako ruje samoletima ne lete duboko na teritorij ukr, a nesto ne vidjamo plaho akcije ni na istoku![]()