belfy wrote:eh, vidi sada. ja cu krenuti od kraja tvog posta unazad.
to diskriminirajuce je obostrano (ako do sada nisi primjetio). cak i ti si dio toga. nisam ja ni tebe ni dustaba pogresno percipirao, nego po onome sto ste pisali. bas kao sto ti radis na temi sa pikom (sto je odlican posao). no, ovdje moras istraziti istoriju, bas kao i na piku, ko je sta pisao i kako razmisljao, a to je malo teze ako nisi pratio godinama. i ja cu prvi reci da je S4mpion jedan od rijetkih koji ima mozga da shvate. covjek koji je nakon nekoliko pojasnjenja uspio mijenjati pricu da bude zanimljiva. no, vec rekoh. on me i razocarao. covjek ima potencijal, samo je negdje skrenuo i posuo u sunovrat. ja sam to vec dva puta rekao. zato njegovi argumenti nisu jaki kao prije. njegovo se svelo na forumska prepucavanja. i meni je zbog toga malo zao. ja zelim da imamo i arzulaha i Ahmmeda i tebe i mene. bez toga nece biti zanimljive diskusije nikome. ja se S4ampionu cak jako rijetko javljam od kako sam mu to rekao. ne zato sto bih cesto mogao, nego da vidim kada je linija iznad koje bih trebao.
sto se tice godina i sto ponavljas da one nisu argument nizasta, a ti ih opet pominjes je malo lose. jesu ili nisu? ako takve - sto ih pominjes? nema smisla - jelda? s trece strane cu reci da lazes. velika laz je da te ne zanimaju forumska naglabanja od dustabana, rajvosa i drugih (u kojima sam i ja i S4mapion). jos je veca laz da te ne interesuje ko ce ga kome zabiti. da je tako ti ne bi bio ovdje nego bi ostao na piku ganjajuci lopove (sto jako cijenim).
no, cemu lazna skromnost? nemoj biti gospodja ministarka (nadam se da znas o cemu pricam). ovdje su (bas kao i na svim ostalim temama) ljudi koji zele reci nesto bas na tu temu. mozda ne odmah, nego na neki dio koji neko izbaci, ali kako reci da te se jebe, a ovdje si? to je licemjerje. ne ticu te se mozda ni pokolj delfina u Japanu, pa nisi napravio tu temu samo zato sto te se "ne tice", jel tako?
posto idem unazad...mogu samo da ja vjerovatno mnogo toga nisam shvatio...
Joj, belfy, mislio sam da barem ti od svih na ovom forumu vidiš dalje od ovoga ali evo vidim da sam grdno pogriješio. Ne mogu da vjerujem dokle si ti spreman ići samo da bi izokrenuo stvari.
Za tvoju informaciju, ja sam itekako istražio historiju i itekako znam kakve je bljuvotine dotični ranije iznosio po temama ovog tipa kao i kakve je izljeve mržnje imao. Ti znaš kako sam na temi o Piku istražio historiju, tako sam uradio i ovdje a i vidio si da je ono što sam do sada uradio tamo pouzdano. Sad, tih od prije (npr. Ateizam) tema više nema, kamo sreće da ih i dalje ima, a i one koje su ostale su uveliko prečišćene od strane moderatora ili im je ograničen pristup.
Zašto spominjem godine? To sam rekao i njemu onda, zato što se s4mpion ponaša kao da je pokupio svu pamet svijeta a ne želi da shvati da se pred njim nalazi toliko života da se može saznati sve i svašta. Također, dotični je, ovakav kakav je sad, samo jedan od školskih primjer mladih koji su od malih nogu filovani mržnjom prema drugim i drugačijim a ovo što od njih gledamo danas je rezultat toga. Vidio si onog Antu iz Mostara, nemam ti šta drugo reći. Takav će ti doći i ovdje pa krenuti u celofan umotavati diskriminirajuće ideje.
I da, i ja mislim da s4mpion ima mozga ali je finta u tome što on ne da ne može, već može a NE ŽELI da shvati.
Dalje, kako te bolan nije stid tako lagati. Ti ne možeš da izađeš iz školjke forumaša. Ako ti ne možeš da vidiš svrhu nečijeg pisanja na forumu mimo prepucavanja i ko će ga kome zabiti, to je tvoj problem ograničenosti. To što sam ja jedini koji smije fino nekoga nickom prozvati za nešto i odmah udariti u sridu bez umotavanja u celofan jer smijem da se upustim u bilo koju raspravu, nije moj problem nego tebe i ostalih kao ti koje zanima ostvarivanje nekakvih online poena i koji ne mogu vidjeti veću svrhu na forumu od toga.
Ponovo mi podmećeš da me zanimaju forumska prepucavanja, hajde nađi jedan post u kojem sam ja pljuvao bilo koju religiju kao što rade dustaban, rajvosa i neki drugi antiteisti. Također, ne primjećuješ da ja jedini od svih ovdje na forumu razdvajam antiteiste od drugih ateista kao i da sam se otvoreno u više navrata ograđivao od stvari koje se ovdje pišu. Isto tako, bio sam jedini ko se usprotivio onim antiteistima koji su zastupali teze o intelektualnoj superiornosti ateista.
Sada, zašto sam ja ovdje na temi? Mene ova tema mnogo zanima zato što se oko odnosa prema drugima i drugačijima (tj. inovjercima i ateistima) vrti cjelokupna društvena realnost onog društva u kojem živimo. U ovom društvu je sve klerikalizirano i kleronacionalizirano, vjera je postala = nacija, na hodže i popove se gleda kao na Božije poslanike a vjerska zajednica je potpuno poistovijećena sa određenom religijom. I velikoj većini vjernika je to nešto za podržati.
Ova tema na određeni način oslikava puls društva ali onaj iskreniji, ne onu fasadu koju stavljaju pred drugima. Raspadom Juge ovdje je načinjen prelazak iz vulgarnog ateizma u vulgarni teizam.
Danas se na ateiste se gleda kao na zaostavštinu komunista i na niža bića. Potraži malo na netu kako je biti ateista u BiH. Ovdje su ljudi spremni reći stvari koje nikada ne bi rekli kad ih javno negdje pitaš. Kad ih pitaš javno reći će ''i ateisti su ljudi, oni su ok'' a kad se osame onda govore ''jebo im pas mater komunjarsku, bezbožničku''. Isto kao što je Lepi Mića kad su ga javno pitali govorio da nema ništa protiv muslimana, da su mu dragi itd. a onda odeš na YouTube i vidiš da Mićinu pjesmu ''Muslimani bolje da vas nema''. A od nje se naravno nikad nije ogradio.
Na svojoj koži sam od takvih licemjera u realnom životu doživio bukvalno sve i svašta kad su doznali da više nisam vjernik.
Zanima me šta se piše na ovoj temi ali me ne zanimaju prepucavanja koja su samo JEDAN DIO ove teme, ne cijela tema.
Mene zanima kako eliminirati ovakvu mržnju prema drugima i drugačijima jer ovdje se mržnja usađuje u mentalni sklop od starta.
Kad već spominješ Pik, meni je ono bila samo osnova za kreiranje korisničkog naloga, ništa više. Za razliku od drugih tema, ovo što je tema ipak ima najozbiljnije posljedice na realnost u kojoj živimo.