1Dante1 wrote: ↑15/04/2025 16:18
Da zelite promjene poturili bi ledja i podnijeli sve sto ide sa pravom prijavom iza kojeg stoji ime i prezime.
Da vlast želi promjene, donijela bi i implementirala zakone s kojima bi stala u kraj korupciji i poreskoj utaji. Vlast to ne želi, jer ih je ogroman broj ogrezao u toj istoj korupciji i poreznoj utaji i ne žele protiv sebe i svojih, te stoga nije fer spočitavati građanima da ne žele da poturaju leđa. Moja obaveza je da glasam. Ja i moja supruga smo glasali za promjene. Dobili smo promjene u vidu većih obaveza prema državi i manje para u novčaniku te smo, kao i za korone, diskriminisani i glede ove pomoći. Da nismo kucali ko budale ne bi sad platili 3000 poreza na dobit i samim tim bi platili nekih 5000 hiljada manje PDVa.
A da, dobili smo promjene u vidu 52 radna dana manje godišnje, da možemo valjda ići u crkvu, još samo suprugu da nagovorim da se pokrstimo, bar nešto da bude dobro od Vlade.
Fadilova Vlada nam je za korone rekla da smo beznačajni, Nikšičeva Vlada nastavlja istim putem, mi idemo našim putem, nema ljutnje.