Idemedosumom wrote:Kako da dokažem da postoji neka tamo izmišljotina, kada ne priznajete/ignorirate sve dokaze koje sam do sada navodio iz Kur'ana da Bog postoji? Nema fajde.
I ja tebi faktički svako od ova 3 pitanja koja si naveo mogu postaviti za tog čovjeka.
Evo i sada si ovo olako nazvao ''nekom tamo izmišljotinom''. Dokaži da taj čovjek ne postoji i da je u pitanju izmišljotina. Stani iza svojih tvrdnji.
Idemedosumom wrote:Kako da ja tebi objasnim povezanost s Bogom, kada ti taj osjećaj nikada nisi imao?
Eh, ovdje si se zahvaljujući tvojim nipodaštavajućim predrasudama o ateistima malo više prešao. Ja sam nekada prije bio vjernik i to musliman, tako da sam iz prve ruke veoma upoznat sa famoznom povezanošću s Bogom u koju sam i ja nekada čvrsto vjerovao.
Prije nego što počneš sa već unaprijed ispisanim konstatacijama raznoraznih turbovjernika koje vam služe skoro kao sveto pismo, da ti unaprijed na njih odgovorim:
- ne, nisam tradicionalista,
- ne, nije istina da zapravo nikad nisam bio vjernik,
- ne, nisam bio ''nepravi'' musliman,
- ne, nisam bio niti sam bilo kakva, kako neki vole reći,skrivena komunjara,
Idemedosumom wrote:Kako da objasnim/dokažem slijepcu da postoji plava boja?
Pitanje je ko je zapravo slijep? Olako neistomišljenike upoređuješ sa slijepcima, što pokazuje kakva osoba se krije iza tvog nicka.
Zanimljivo je da ovdje za analogiju koristiš nešto što se spoznaje čulom (čulom vida), a stava si da se Bog ne može obuhvatiti čulima. Iako je tvoja analogija samo na tome u startu pala, idemo dalje.
Moguće je da i ti i taj tzv. slijepac obojica halucinirate. Možda ti pod psihološkim utjecajem ubjeđivanja samog sebe haluciniraš da je to plava boja a on isto tako halucinira da je crvena. Ko zapravo halucinira ? Ti ili on ili vas obojica?