X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
lady_lb

#826 Re: X FACTOR Adria

Post by lady_lb »

EdinŠopović wrote:
Kal El wrote:
boracha wrote:a zar oni bosanci reperi nisu bili prosli
Vidio sam ih kad im se dodijelio žiri, on najveći među njima, nema ga :/
Image

Nisu htjeli da potpišu ugovor o emitovanju, tako da ne idu dalje.
SSemir

#827 Re: X FACTOR Adria

Post by SSemir »

svaki utorak se zapijem sa rajom vani, nikad ovo ne pogledam, nego na youtube moram trazim..
dal je to sudbina il ko zna sta li je.. :D
VenomousV

#828 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

a mog'o je vala ovaj armin mozda i bolje proc' da je solo :roll: al' da mu je kristina mentor...
(ovo opet gledam neke hajlajte pa moram komentarisat' :D )
lady_lb

#829 Re: X FACTOR Adria

Post by lady_lb »

SSemir wrote:svaki utorak se zapijem sa rajom vani, nikad ovo ne pogledam, nego na youtube moram trazim..
dal je to sudbina il ko zna sta li je.. :D

That's just you, having a social life. :-D
ćiribiribela

#830 Re: X FACTOR Adria

Post by ćiribiribela »

A Armin nije prosao na zmbt. :facepalm:
gnjev

#831 Re: X FACTOR Adria

Post by gnjev »

Kad je sniman x faktor ?
VenomousV

#832 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

ćiribiribela wrote:A Armin nije prosao na zmbt. :facepalm:

uuuu moje misljenje o njemu se upravo spustilo za par nivoa... cuj isao na zmbt :-)
jastuk1

#833 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

ćiribiribela wrote:

Danijela cemo gledati u finalu 100%. :D :D
Da. Sudeći prema ovome do sad, u finale idu on i Ilma.
Ambrozija

#834 Re: X FACTOR Adria

Post by Ambrozija »

VenomousV wrote:

uuuu moje misljenje o njemu se upravo spustilo za par nivoa... cuj isao na zmbt :-)

A na sta je trebo da ide kad je to jedino takmicenje u BiH koje koliko-toliko pomaze da se dokazu i pokazu te na taj nacin izadju iz anonimnosti?
It_is_a_Leclerc

#835 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

jastuk1 wrote:
ćiribiribela wrote:

Osnovni problem je što je žiri u raskoraku. Ne znaju da li traže osobenjaka ili pjevača, jer nemaju nekog ko je i jedno i drugo (kakav je npr. James Arthur u UK). Iskreno, Ilma mi privuče pažnju jer je dijete, pa se ibretim otkud izlazi onoliki glas. Ali kad Danijel pjeva, meni misli odu daleko, daleko.... Da, fino on to radi. Al' da ima harizmu i da je pamtljiv, nije vala.
jastuk1

#836 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
jastuk1 wrote:
ćiribiribela wrote:

Osnovni problem je što je žiri u raskoraku. Ne znaju da li traže osobenjaka ili pjevača, jer nemaju nekog ko je i jedno i drugo (kakav je npr. James Arthur u UK). Iskreno, Ilma mi privuče pažnju jer je dijete, pa se ibretim otkud izlazi onoliki glas. Ali kad Danijel pjeva, meni misli odu daleko, daleko.... Da, fino on to radi. Al' da ima harizmu i da je pamtljiv, nije vala.
Ma tačno je to, ali ima jako dobar i na momente relativno inovativan phrasing (ono dužina i završavanje vokala, prelazi itd) Mislim da je on najbolji trenutno, iako mi se lično nije nimalo svidjelo ovo što je zadnje pjevao. Al to je moj lični ukus.

A zbog Jamesa Arthura prošle godine nisam pratio xf uk ove godine, samo kraj. U početku mi je bio ok, čak mi je bio i favorit, ali negdje sredinom tekmičenja skontaš sve pjeva isto, sa istom dozom ozlojađenosti i nekog umorno-neprijatnog pasivno-agresivnog naboja iracionalne ljutnje u glasu. Previše je jednoobrazan za moje pojimanje dobrog vokaliste. Horor. "Zgadio" mi je x factor. :lol:

Inače, po forumima sam primjetio da niko ko cijeni pobjednika iz 2010 - Matt Cardle, nije ljubitelj Jamesa Arthura.

Uzgred, x factor uk je uvijek po sezonama imao bar jednog teatralnog takmičara. Potajno sam se nadao da će ovog crnogorca pustiti dalje, ali očigledno još nismo toliko avangardni.
sumirprimus

#837 Re: X FACTOR Adria

Post by sumirprimus »

bogamjoksimova grupa najaca,i neko od ovo troje ce i pobijedit...
profesor je odlican...
_nevermind_

#838 Re: X FACTOR Adria

Post by _nevermind_ »

Maida nekako na prvu svi dozive kao prepotentnu, iritantnu osobu, pa i Zeljko mu je na audiciji rekao: ''Vec me nerviras'', a imam osjecaj da ga je u medjuvremenu zgotivio. Tacno mu sinoc ne dade Toni da prodje, a Zeljko papak poslusao Tonija umjesto da vjeruje svom instinktu. Jos ono kao: ''Borio sam se za tebe'' :D wtf :shock: protiv koga :lol:
Sinoc Maid jeste bio teatralan, ali njega moras vidjeti ili cuti vise od jednom da bi uvidio da je kompletan. Meni su licno sinoc Danijel i Mladen bili brilijantni, ali Maid mi je jednostavno kompletniji od Luisove kcerke, harizmaticniji, otvoreniji, sigurniji, slobodniji. A da pjevaju oboje, pjevaju.
I ponavljam, steta steta za Armina sto je u grupi, meni se nikako ne uklapa u onu grupu, k'o amidza onim ostalima :lol: :lol:
Al' eto samim tim sto ih je u grupi vise imace vjerovatno i vise fanova, pa mozda dalje i dogura.
navedeni

#839 Re: X FACTOR Adria

Post by navedeni »

_nevermind_ wrote:Maida nekako na prvu svi dozive kao prepotentnu, iritantnu osobu, pa i Zeljko mu je na audiciji rekao: ''Vec me nerviras'', a imam osjecaj da ga je u medjuvremenu zgotivio. Tacno mu sinoc ne dade Toni da prodje, a Zeljko papak poslusao Tonija umjesto da vjeruje svom instinktu. Jos ono kao: ''Borio sam se za tebe'' :D wtf :shock: protiv koga :lol:
Sinoc Maid jeste bio teatralan, ali njega moras vidjeti ili cuti vise od jednom da bi uvidio da je kompletan. Meni su licno sinoc Danijel i Mladen bili brilijantni, ali Maid mi je jednostavno kompletniji od Luisove kcerke, harizmaticniji, otvoreniji, sigurniji, slobodniji. A da pjevaju oboje, pjevaju.
I ponavljam, steta steta za Armina sto je u grupi, meni se nikako ne uklapa u onu grupu, k'o amidza onim ostalima :lol: :lol:
Al' eto samim tim sto ih je u grupi vise imace vjerovatno i vise fanova, pa mozda dalje i dogura.
iznervira me Maid, a nisam ni procitao :lol:
WildRedRose

#840 Re: X FACTOR Adria

Post by WildRedRose »

Moj otac je odmah sinoc rekao: Maid ce ispasti, ne gotivi ga Zeljko od prve emisije.. :lol:
Mada, meni su svi koji su ostali kod Zeljka bolji od MAida, tako da mi je svejedno...svakako mi djeluje prenafurano :roll:
DaffyDuck

#841 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

It_is_a_Leclerc wrote:
Istina :thumbup:
Meni je recimo profesor dosadan, super lik pjeva, al kao pojava bezveze.

a Tonija bih ovako gadjala :pracka: i to samo zbog Maida :D
VenomousV

#842 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

Ambrozija wrote:
VenomousV wrote:

A na sta je trebo da ide kad je to jedino takmicenje u BiH koje koliko-toliko pomaze da se dokazu i pokazu te na taj nacin izadju iz anonimnosti?
karanana wrote:Valjda kako prvi put gledam emisiju i kako dolazim iz zmbt gledateljstva, za mene su i veceras svi pavarotiji.
:roll:
nisam nikad pratila zmbt, ono sto sam nekoliko puta vidjela/cula po par minuta me je dovelo do zakljucka da je katastrofa, ziri ne valja i ne daje konstruktivne savjete, pa cak ni sami nemaju pojma sta pricaju (nisam muzicki obrazovana pa mi je paznju na ovo skrenuo prijatelj dirigent), i nisam primjetila da su napravili neku zvijezdu :roll:
jastuk1

#843 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

DaffyDuck wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Istina :thumbup:
Meni je recimo profesor dosadan, super lik pjeva, al kao pojava bezveze.

a Tonija bih ovako gadjala :pracka: i to samo zbog Maida :D
Hvala Bogu pa da neko misli kao i ja.

Profesor - Mladen Lukic, pjeva on kao i svi oni dobro, ali je dousadan, monotoun, puno ravniji i nedinamičniji od recimo njemu sličnog Lukijana. Kod Lukijana osjetim emociju, kod Mladena ama baš ništa, iako ima sjajnu boju glasa. Mladen je možda za takmičenje Imam talenat ili Prvi glas, nije za x factor. Može da dogura kao i dosadna Tamara do 5, 6 mjesta i doviđenja više, zauzimate mjesto nekom drugom, "vokalno neinventivne dosade." Naravno, bez obzira što mislim da nisu čemu za ovo takmičenje, i Mladenu i Tamari sve najbolje. Bilo bi super da kako vrijeme prolazilo, promjenim mišljenje.

I ona Tonijeva ozbiljna reakcija kod je Maid pjevao: "Šta će njemu mikrofon, uopće?!" a ČULI smo da mu u tih 5 sekundi dok je širio ruke mikrofon nije ni trebao, je bila maksimalni fuj i nipodaštavanje. Toni je ispo tužno arogantan. Ne mislim da je Maid neko otkrovenje, ali mislim da zaslužuje barem do 5, 6 mjesta.
P308

#844 Re: X FACTOR Adria

Post by P308 »

VenomousV wrote:
nisam nikad pratila zmbt, ono sto sam nekoliko puta vidjela/cula po par minuta me je dovelo do zakljucka da je katastrofa, ziri ne valja i ne daje konstruktivne savjete, pa cak ni sami nemaju pojma sta pricaju (nisam muzicki obrazovana pa mi je paznju na ovo skrenuo prijatelj dirigent), i nisam primjetila da su napravili neku zvijezdu :roll:
Kako? Pa za Maida smo svi culi, zar ne? :D Mislim nije zvijezda ali kao sto Ambrozija kaze bar je izasao iz anonimnosti.
TightsLover

#845 Re: X FACTOR Adria

Post by TightsLover »

"Ambrozija" i "P308" = jedan te isti member! :izet:

Obratite pažnju na "njihove" postove... :-D
It_is_a_Leclerc

#846 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

Jao Toni Cetinski nekom drži predavanje o x faktoru i harizmi. :lol:
Najogavnija pojava na domaćim estradama još od solo albuma Vesne Pevec !
P308

#847 Re: X FACTOR Adria

Post by P308 »

TightsLover wrote:"Ambrozija" i "P308" = jedan te isti member! :izet:

Obratite pažnju na "njihove" postove... :-D
Brat i sestra ;-)
Imamo jos jednog brata ali je rijetko na forumu, registrovan 2009. godine ;-)
relativno84

#848 Re: X FACTOR Adria

Post by relativno84 »

Maid moze biti svasta ali da ima glasinu to mu niko nece oduzeti, Tonija sam gotivio ranije ali sinoc je nepovratno pao u ocima :facepalm:

Naravno da ces buducu konkurenciju srezati u startu ako ti se pruzi prilika i Toni je samo se vodio tim, ali nema veze Maid bez mikrofona jace pjeva nego ovaj s pojacalom :D
AMMMeRRR

#849 Re: X FACTOR Adria

Post by AMMMeRRR »

Ko prodje prvi baraz? Zna li se?
VenomousV

#850 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

P308 wrote:
VenomousV wrote:
Kako? Pa za Maida smo svi culi, zar ne? :D Mislim nije zvijezda ali kao sto Ambrozija kaze bar je izasao iz anonimnosti.

brate, ne brani sestru :D

ja sam za maida cula jer u prijateljima na fejsu imam:
1. rodicu, voditeljku na radiju, koja ga obozava, podrzava i sve o njemu prati i objavljuje... i da, taguje ga redovno u svakom postu jer su ocigledno postali prijatelji
2. djevojcurak kojem sam nekad davno dala mace i koji prati ta zmbt desavanja pa objavljuje o istim :roll:

svaka njima cast sto stanu iza svojih kandidata i pobjednika ali moje misljenje je da je taj "show" katastrofa, samim tim, mozda sam povrsna, nemam visoko misljenje o ljudima koji se prijavljuju na isti :roll:
da sam cula za neke kandidate - jesam, uglavnom silom prilika. ukljucujuci armina, mogu reci da znam za cetvero: onaj sto pjeva da mi je da te upoznam povedem sebi u mostar (ili kako vec, fina mu pjesma :D ), verena jer je kao hot i snimila ono sa deenom pa bio bum, maid jer su ga maksimalno isforsirali njegovi navijaci
ne pratim tu scenu pa more bit da jesu zvijezde al' da ja to ne znam :D

dosta sad OT-a :D
Post Reply