Gras all about
- Bradafilozof
#826 Re: Gras all about
prvo šoferima stesati plate pa onda pričati o samoodrživosti.
- saraf_osmica
#827 Re: Gras all about
Ma ja. Ukini u potpunosti plate pa neka ljudi rade džaba. Važno je da ti imaš a za ostale ti se j**e. Kladio bih se da nikad nisi ni karte kupio a rešse po forumu.Bradafilozof wrote:prvo šoferima stesati plate pa onda pričati o samoodrživosti.
- man_464
#828 Re: Gras all about
Najluđi su mi studenti sa pričom što ću kupovati kupon?
Zato sine što valjda za neku uslugu koju koristiš treba da platiš, ne kažem da je usluga sjajna, ali izvini, ako ti se ne sviđa, a ti pješke i nemoj kupovat kupon. Za 16 maraka se vozaš čitav mjesec u svim mogućim zonama, i za sve ostalo imaš, za kupon od 16 maraka nemaš, bravo! Ja ga kupim samo zato da ko umobolnik ili haški osuđenik ne strahujem kada će naići kontrola i da bježim iz tramvaja, ne bih se maltretirao radi toga ne'a šanse
Ne samo studenti, već i ostale kategorije. Što se tiče vozača, ovu platu što prime (avgustovsku) zarade sa glavom u torbi, jer voze vozila koja neko ne bi ni na otpad smio odgurati, I garantujem da sa normalnim radnim vremenom ne može izaći na više od 1200 na mjesečnoj bazi, XY ljudi sam pitao i svi su mi rekli cifre između 1000 i 1200 u ovisnoti kako im službe padnu za taj mjesec. Tako da priča o 2000 "ne drži vodu"
Zato sine što valjda za neku uslugu koju koristiš treba da platiš, ne kažem da je usluga sjajna, ali izvini, ako ti se ne sviđa, a ti pješke i nemoj kupovat kupon. Za 16 maraka se vozaš čitav mjesec u svim mogućim zonama, i za sve ostalo imaš, za kupon od 16 maraka nemaš, bravo! Ja ga kupim samo zato da ko umobolnik ili haški osuđenik ne strahujem kada će naići kontrola i da bježim iz tramvaja, ne bih se maltretirao radi toga ne'a šanse
Ne samo studenti, već i ostale kategorije. Što se tiče vozača, ovu platu što prime (avgustovsku) zarade sa glavom u torbi, jer voze vozila koja neko ne bi ni na otpad smio odgurati, I garantujem da sa normalnim radnim vremenom ne može izaći na više od 1200 na mjesečnoj bazi, XY ljudi sam pitao i svi su mi rekli cifre između 1000 i 1200 u ovisnoti kako im službe padnu za taj mjesec. Tako da priča o 2000 "ne drži vodu"
- Bradafilozof
#829 Re: Gras all about
to nije razlog da se lažemo. Plata im je 1500.saraf_osmica wrote:Ma ja. Ukini u potpunosti plate pa neka ljudi rade džaba. Važno je da ti imaš a za ostale ti se j**e. Kladio bih se da nikad nisi ni karte kupio a rešse po forumu.Bradafilozof wrote:prvo šoferima stesati plate pa onda pričati o samoodrživosti.
-
Sa_u_srcu
#830 Re: Gras all about
To sam pitao jer mi je drug rekao da mu amidza ima 2200 km a vozi bus u grasu.
A bez obzira na to, doktor ima 1200 km, jel tebi normalno da vozac u grasu ima slicnu platu ili vecu od osobe koja zavrsi 6 godina medicine.
Jos ako uzmemo u obzir stanje u kojok se nalazi ta propala firma, koji idiot je uopste vama dodijelio tolike koeficiente i plate?
Po kojem osnovu firma koja nije u stanju ne da ostvaruje dobit, nego da bar bude likvidna, moze da dijeli i takve plate svojim uposlenicima?
A bez obzira na to, doktor ima 1200 km, jel tebi normalno da vozac u grasu ima slicnu platu ili vecu od osobe koja zavrsi 6 godina medicine.
Jos ako uzmemo u obzir stanje u kojok se nalazi ta propala firma, koji idiot je uopste vama dodijelio tolike koeficiente i plate?
Po kojem osnovu firma koja nije u stanju ne da ostvaruje dobit, nego da bar bude likvidna, moze da dijeli i takve plate svojim uposlenicima?
- homega
#831 Re: Gras all about
Ne znam osobu koja završi 6 godina medicine da nema u kući dva automobila, stan u vlasništvu, vikendicu, odjeću i obuću u svjetskom trendu, po jedan android za svakog člana porodice, i min. nekoliko desetaka hiljada KM pod jastukom. Vozač autobusa ima samo platu 2.000 KM i trostruke žuljeve po dlanovima. Neki i šavove po glavi...Sa_u_srcu wrote:To sam pitao jer mi je drug rekao da mu amidza ima 2200 km a vozi bus u grasu.
Uostalom predlažem svakoj osobi koja završi 6 godina medicine, a koja nije zadovoljna svojom platom, da se javi u GRAS, ubijeđen sam da će odmah dobiti jedan autobus na vožnju i višu platu. Možda bude sretnik pa dobije "najnoviji" - turski...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#832 Re: Gras all about
ima i ona...doktorske greške su pod zemljom... i nema kirurga bez pola groblja 
a grasovci kad ubiju nekog moraju barem na sud
a grasovci kad ubiju nekog moraju barem na sud
- Adriatic
#833 Re: Gras all about
Evo prodaju 50 autobusa u staro gvožđe
Kažu ne mogu se više koristiti jer se ne zna ko ih je sve opelješio i krao dijelove
Nisu krivi grasovci
Kažu ne mogu se više koristiti jer se ne zna ko ih je sve opelješio i krao dijelove
Nisu krivi grasovci
- Hemera
#834 Re: Gras all about
Sa_u_srcu wrote:To sam pitao jer mi je drug rekao da mu amidza ima 2200 km a vozi bus u grasu.
što ti laže drug,neko je ovdje stavljao platne liste nije ni 1000KM
uvijek ista priča faca po forumu koji kradu bogu dane prosipajući netačne informacije
a ima i izvještaj tako da je lako izračunati kolika je plata čuj 2200KM?
i što ne mogu ovih stručlnjaka doktor ima 1200km,ko da je vozač u grasu kriv njemu što ima toliku platu,i što ima svaki zanaćija veću od doktora a tamo sve gola budala,bitno je da im voditelji klinika imaju 20-30 hiljada i uvijek se javi neki serač da objasni nešto o doktorskoj plati
-
Sa_u_srcu
#835 Re: Gras all about
I ti primljen preko konkursa, jel?
Haj ti nama lutko reci kad i gdje je bio konkurs za Gras da i mi znamo.
Jesi li i ti jedan od stotinu sandzaklija koji dole rade i koji su dosli preko istog tog sindikata koji se danas kao zalaze za dobrobit te firme.
Ko ste vi uopste? Najveci paraziti kantona Sarajevo, sa veoma dobrom platama, zbog cega?
Pola drzavnih institucija vam uzima te kupone a niko ih ne koristi, studenti, djaci, penzioneri... Kako to da ste vi uvijek u tolikim gubitcima, znas kako pametnjakovicu, zato sto su tebe i takve poput tebe dole uhljebili bez ikakve ekonomske opravdanosti i radi takvih mi i imamo najgori gradski prevoz u evropi... Samo se nadam da ce uskoro neko doci i da ce vas pomesti...i da ce od te firme napraviti nesto... Vi se fol brinete za dobrobit te firme, pa pokrali ste sve sto se moze pokrasti, od goriva do sarafa...i samo kukate... Ucite od Centotransa i Ostalih kompanija kako se posluje, paraziti...
Jesi li i ti jedan od stotinu sandzaklija koji dole rade i koji su dosli preko istog tog sindikata koji se danas kao zalaze za dobrobit te firme.
Ko ste vi uopste? Najveci paraziti kantona Sarajevo, sa veoma dobrom platama, zbog cega?
Pola drzavnih institucija vam uzima te kupone a niko ih ne koristi, studenti, djaci, penzioneri... Kako to da ste vi uvijek u tolikim gubitcima, znas kako pametnjakovicu, zato sto su tebe i takve poput tebe dole uhljebili bez ikakve ekonomske opravdanosti i radi takvih mi i imamo najgori gradski prevoz u evropi... Samo se nadam da ce uskoro neko doci i da ce vas pomesti...i da ce od te firme napraviti nesto... Vi se fol brinete za dobrobit te firme, pa pokrali ste sve sto se moze pokrasti, od goriva do sarafa...i samo kukate... Ucite od Centotransa i Ostalih kompanija kako se posluje, paraziti...
- trambusek88
#836 Re: Gras all about
58 vozila svih tipova.Adriatic wrote:Evo prodaju 50 autobusa u staro gvožđe![]()
Kažu ne mogu se više koristiti jer se ne zna ko ih je sve opelješio i krao dijelove![]()
Nisu krivi grasovci
27 autobusa (Pretežno vozila stara 20-33 godine koja su izbačena u periodu 2007-2013, ali na žalost biće i nešto Japanaca)
22 trolejbusa (vozila stara 27-30 godina koja su dala svoje i godinama nisu u saobraćaju, samo se nadam da neće nekom pasti na pamet da dirne u niskopone Škode, jer nisu imale sestara, pa nisu ni očerupane, ali im fale neki dijelovi do kojih je teško doći)
7 kombija
2 tramvaja, vjerovatno ona slupana u sudaru ili će biti 2 Bečka, ne znam zašto ne ide i 6 holandskih koji od početka služe za dijelove i od kojih nema ništa.
Uvijek je tako bilo kad dolaze jedna vozila, druga se sjeku i prije 10 i prije 50 godina, a sad dolazi 50 doniranih i 25 kupljenih vozila, za autobuski, trolejbuski i tramvajski saobraćaj, i ostaće još na desetine takvih vozila koja će čekati dijelove ili vječna lovišta, jer ima 50-60 autobusa koji nisu u saobraćaju, 30-40 trolejbusa, 15-20 tramvaja...
Onaj predsjednik nadzornog odbora sere, jer dobro zna da zadnje 4 godine dijelovi dolaze na kapaljku, i bio je izbor dali redati jednog po jednog japanca da čekaju bolja vremena ili od dva neispravna autobusa napraviti ispravan.
Last edited by trambusek88 on 05/11/2014 14:22, edited 1 time in total.
- Adriatic
#837 Re: Gras all about
Sa_u_srcu wrote:I ti primljen preko konkursa, jel?
- Hemera
#838 Re: Gras all about
Ha ha ha ima dezurnih besposlenih ameba koje uvijek imaju adekvatan odgovor na temu,pogotovo par kloniranih ebola.
Ha ha ha ha
Ha ha ha ha
-
Sa_u_srcu
#839 Re: Gras all about
Ja ne znam sta ti branis i kojim argumentom.
Primljen si preko veze, ubacen kao zadnji parazit u propalu firmu da bi imao nekakvu platicu.
Isti taj sindikat, nabijem ga na kurac, je zaposlio pola svoje familije, ne obaziricu se, na to da ce doci trenutak kada ta firma nece moci isplacivati svoje obaveze.
Vi branite firmu? Borite se za njenu bolju buducnost? Hahaha... Pa vi paraziti i stojite iza korumpiranog sindikata, jer su vas oni i zaposlili i napravili problem svima nama.
Branite svoje guzice i nezasluzena radna mjesta.
I kad nema plata, hajmo strajkovat...
Sto taj sindikat nije reagovao kada su primani ljudi, sto nije tada napravio protest, brinuci se za buducnost svoje firme.
Zato sto su upravo oni i zaposlili takve parazite poput tebe, zajedno sa doseljenim sandzaklijama....i ko placa racune? gradjani kantona Sarajevo...
Zivim za dan da ce doci jedan pravi ministar i pomesti vas...cuj meni sandzo da trazi kartu u mom gradu...jebote zivot...
Primljen si preko veze, ubacen kao zadnji parazit u propalu firmu da bi imao nekakvu platicu.
Isti taj sindikat, nabijem ga na kurac, je zaposlio pola svoje familije, ne obaziricu se, na to da ce doci trenutak kada ta firma nece moci isplacivati svoje obaveze.
Vi branite firmu? Borite se za njenu bolju buducnost? Hahaha... Pa vi paraziti i stojite iza korumpiranog sindikata, jer su vas oni i zaposlili i napravili problem svima nama.
Sto taj sindikat nije reagovao kada su primani ljudi, sto nije tada napravio protest, brinuci se za buducnost svoje firme.
Zato sto su upravo oni i zaposlili takve parazite poput tebe, zajedno sa doseljenim sandzaklijama....i ko placa racune? gradjani kantona Sarajevo...
Zivim za dan da ce doci jedan pravi ministar i pomesti vas...cuj meni sandzo da trazi kartu u mom gradu...jebote zivot...
- OldMayor
#840 Re: Gras all about
Haha...cuj nije ni 1000 KM... Pa normalno da ce ti ljudi pricati o doktorskoj plati, ja imam havera koji je doktor i ima 1200 KM sa toplim. Jel tebi to onda normalno? Da vozac ima vecu ili istu platu od doktora?Hemera wrote:Sa_u_srcu wrote:To sam pitao jer mi je drug rekao da mu amidza ima 2200 km a vozi bus u grasu.
što ti laže drug,neko je ovdje stavljao platne liste nije ni 1000KM
uvijek ista priča faca po forumu koji kradu bogu dane prosipajući netačne informacije
a ima i izvještaj tako da je lako izračunati kolika je plata čuj 2200KM?
![]()
![]()
![]()
i što ne mogu ovih stručlnjaka doktor ima 1200km,ko da je vozač u grasu kriv njemu što ima toliku platu,i što ima svaki zanaćija veću od doktora a tamo sve gola budala,bitno je da im voditelji klinika imaju 20-30 hiljada i uvijek se javi neki serač da objasni nešto o doktorskoj plati
I halo bolan radi se o gubitasu, koji bi da je privatna firma automatski otpustio 70% radnika. Ustvari ne otpustio, nego bi se davnih dana ugasio.
Kod mene u firmi ako je jedan mjesec los, plate se ljuljaju. Da zaredamo godinu-dvije losijeg poslovanja, katanac, radnici se otpustaju vlasnik ganja nesta profitabilnije.
To je kapitalizam. A vi grasovci i dalje zivite u 83'.
I zasto bi neki vozac bio iznad mene ili bilo kojeg drugog radnika koji se bori na trzistu. Zasto bi oni bili povlasteni? Ok, nek ih kanton subvencionira, ali daj jbt ako si gubitas i ne mozes zaradit otkud toliki iznosi plata... Sve na minimalac. Kome se ne svidja nek trazi bolje.
-
Sa_u_srcu
#841 Re: Gras all about
Ma sta ce on kontat, ima 3 razreda osnovne i rodjaka u sindikatu...koji ga je i zaposlio, sta on zna o kapitalizmu i trzistu rada...
Zaposlio ga daidza na guzove, da hoda po onim hangarima, drka kurac i po mogucnosti klepi koji litar goriva da se nadje...i tako ceka prvi i svoju platu od 1300 km i tako u nedogled...i konta bice uvijek iz budzeta...bice vam karina, bez doktora mi i ne mozemo, bez vas vozaca i mozemo...cak bilo bi i pozeljno.
Cuj ono se mjeri s doktorom...
Zaposlio ga daidza na guzove, da hoda po onim hangarima, drka kurac i po mogucnosti klepi koji litar goriva da se nadje...i tako ceka prvi i svoju platu od 1300 km i tako u nedogled...i konta bice uvijek iz budzeta...bice vam karina, bez doktora mi i ne mozemo, bez vas vozaca i mozemo...cak bilo bi i pozeljno.
Cuj ono se mjeri s doktorom...
- Hemera
#842 Re: Gras all about
baljezgaš gluposti,prvo ne radim uopće,a drugo nemaš pojma kako se kreću plate po stukama i opisima poslova,što ti se tiče jarana nije mu nikakav šofer i zanaćija kriv što on ima 1200,a što mu šef i sl.imaju po 20-30 hiljada i što ima tone osoblja koji i ne znaju raditi posao,a da ne pričam o korumpiranosti i očekivanju da im se ubaci u džep...Sa_u_srcu wrote:Ja ne znam sta ti branis i kojim argumentom.
da ne pričam o konkursima medicinskog i nemedicinskog osoblja kojeg nikad ne vidjeh,a i to što je bilo je isključivo da se srede papiri onim što su primljeni bez konkursa,počev od kcus-a,dz-ova širom kantona i da dalje ne nabrajam
- Hemera
#843 Re: Gras all about
nisi me nešto impresionirao svojim stručnim znanjem na ovoj temi osim jedno te istih bedastoća koje ponavljaš iz dana u dan kao i 99% pretežno učesnika u temi koji nemaju ni dana radnog staža,pogotovo u industriji i nj.granama....OldMayor wrote: Haha...cuj nije ni 1000 KM... Pa normalno da ce ti ljudi pricati o doktorskoj plati, ja imam havera koji je doktor i ima 1200 KM sa toplim. Jel tebi to onda normalno? Da vozac ima vecu ili istu platu od doktora?
I halo bolan radi se o gubitasu, koji bi da je privatna firma automatski otpustio 70% radnika. Ustvari ne otpustio, nego bi se davnih dana ugasio.
Kod mene u firmi ako je jedan mjesec los, plate se ljuljaju. Da zaredamo godinu-dvije losijeg poslovanja, katanac, radnici se otpustaju vlasnik ganja nesta profitabilnije.
I zasto bi neki vozac bio iznad mene ili bilo kojeg drugog radnika koji se bori na trzistu. Zasto bi oni bili povlasteni? Ok, nek ih kanton subvencionira, ali daj jbt ako si gubitas i ne mozes zaradit otkud toliki iznosi plata... Sve na minimalac. Kome se ne svidja nek trazi bolje.
po matematici tvojoj i slaboj logici ako je firma 150 miliona u minusu,plate ne bi trebalo ni biti,možda najviše 300KM,jer to ti tako smatraš,sva sreća pa se ne pitaš za te stvari,a niti imaš kapaciteta da bi te neko stvarno uzeo za ozbiljno.
inače ti doktori se i bore da imaju 1200 sa toplim
i opet ti kažem,da vozač nije kriv što doktor ima takvu platu,šta bi tek rekao vozaču u centrotransu koji ima neznatno nižu platu pa čak i veću od tog tvog doktorčića ovisno ako radi inostrane ture
ostani i dalje u fantaziji da bi te neko uzeo za ozbiljno,nemoj se džaba kleberiti ko budala fino imaju izvještaji i platne liste kolke su plate pa ti i dalje maštaj da su to neke ministarske...
-
Sa_u_srcu
#844 Re: Gras all about
Sta reci covjeku, koji poredi doktore medicine sa soferima i revizorima...
Cuj nije im vozac kriv...pa ko finansira Gras...??? Sindikat lopovski ili Budzet kantona Sarajevo?
Koliko kanton Sarajevo izdvaja iz budzeta za taj Gras na godisnjem nivou?
Koliko ima uposlenih radnika i zasto ih ima toliko?
Objasni mi zasto gras ima toliki broj uposlenih, objasni mi...
Daj mi odgovor konkretan na postavljena pitanja...prestani pricati bajke, i da, radis ti u grasu, inace takve gluposti ne bi pisao i prestani porediti medicinu i osnovnu skolu ziv ti meni bio...
Cuj nije im vozac kriv...pa ko finansira Gras...??? Sindikat lopovski ili Budzet kantona Sarajevo?
Koliko kanton Sarajevo izdvaja iz budzeta za taj Gras na godisnjem nivou?
Koliko ima uposlenih radnika i zasto ih ima toliko?
Objasni mi zasto gras ima toliki broj uposlenih, objasni mi...
Daj mi odgovor konkretan na postavljena pitanja...prestani pricati bajke, i da, radis ti u grasu, inace takve gluposti ne bi pisao i prestani porediti medicinu i osnovnu skolu ziv ti meni bio...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#845 Re: Gras all about
iskreno meni su fascinantni doktori koji gledaju tuđe šupkove i hemiće
ali su mi fascinantni oni koji voze zglobni bus po sarajevskim ulicama
obje su mi struke za cijeniti
naravno u svojim proporcijama
doktor je teže zanimanje ali vala ja nikad ne bih mogao voziti bus i odgovarati za 150 ljudi
ali su mi fascinantni oni koji voze zglobni bus po sarajevskim ulicama
obje su mi struke za cijeniti
naravno u svojim proporcijama
doktor je teže zanimanje ali vala ja nikad ne bih mogao voziti bus i odgovarati za 150 ljudi
- trambusek88
#846 Re: Gras all about
Možda će biti plata 1500 vozačima koje zapadne da voze smjenu i po ako budu htjeli da sva vozila koja treba da pristignu budu u pogonu jer će biti 75-80 autobusa od potrebnih 85 za linije, ako ne bude smjena i po onda će izlaziti 60-tak autobusa na linije, a da ne pričam kad dođe godišnji
Svi pričamo o nekim viškovima radnika, Ma višak je jedino ladimudana i šefovskih/direktorskih švalerki po kancelarijama i izmišljenim radnim mjestima, a istinske radne snage fali!
Ne osjeti se taj manjak u autobuskom, trolejbuskom i minibuskom sektoru jer trenutno fali i vozila, ali se već 2-3 godine osjeti u tramvajskom saobraćaju gdje su najviše pogođene linije 1, 2 i 4
Trolejbusi su isto bili pogođeni kad je istekao ugovor vozačima koji su obučeni i primljeni mislim na godinu dana tamo 2010, kad im je istekao ugovor, odmah je smanjen broj trolejbusa u saobraćaju na 30-tak, a najviše je bila pogođena linija 101 kojoj je prepolovljen red vožnje.
E u međuvremenu se i broj trolejbusa u saobraćaju smanjio na 20-tak tako da se sad više osjeti manjak vozila nego vozača, ali kad dođe 15 trolejbusa iz Ženeve ponovo će se i tu osjetiti manjak vozača.
Ali prije će nogu iz firme dobiti 50 vozača nego 50 šefovskih rođaka ili švalerki iz kancelarija.
A što se tiče gubitaka, GRAS je poslovao pozitivno dok mu kanton nije nametnuo povlaštene kategorije, sa mizernim subvencijama od strane kantona. Ne znam zašto se sve to gura pod tepih.
Eto 1999 nije bilo novih donacija vozila jer donacije su bile završene sa "Japancima" 98, GRAS je kupio 11 zglobnih autobusa, sanacija trolejbuske linije za Jezero bila je u toku, remontovano je nekoliko trolejbusa uključujući 3 trolejbusa koja zbog oštećenja nisu od rata radila. Nekoliko starih tramvaja je generalno remontovano, radilo se na uvođenju novog sistema naplate u tramvajima, i još Bimo krao a GRAS je opet tu godinu završio u plusu
Naredne godine uvedene subvencije a GRAS krenuo na put za pičku lijepu materinu.
Svi pričamo o nekim viškovima radnika, Ma višak je jedino ladimudana i šefovskih/direktorskih švalerki po kancelarijama i izmišljenim radnim mjestima, a istinske radne snage fali!
Ne osjeti se taj manjak u autobuskom, trolejbuskom i minibuskom sektoru jer trenutno fali i vozila, ali se već 2-3 godine osjeti u tramvajskom saobraćaju gdje su najviše pogođene linije 1, 2 i 4
Trolejbusi su isto bili pogođeni kad je istekao ugovor vozačima koji su obučeni i primljeni mislim na godinu dana tamo 2010, kad im je istekao ugovor, odmah je smanjen broj trolejbusa u saobraćaju na 30-tak, a najviše je bila pogođena linija 101 kojoj je prepolovljen red vožnje.
E u međuvremenu se i broj trolejbusa u saobraćaju smanjio na 20-tak tako da se sad više osjeti manjak vozila nego vozača, ali kad dođe 15 trolejbusa iz Ženeve ponovo će se i tu osjetiti manjak vozača.
Ali prije će nogu iz firme dobiti 50 vozača nego 50 šefovskih rođaka ili švalerki iz kancelarija.
A što se tiče gubitaka, GRAS je poslovao pozitivno dok mu kanton nije nametnuo povlaštene kategorije, sa mizernim subvencijama od strane kantona. Ne znam zašto se sve to gura pod tepih.
Eto 1999 nije bilo novih donacija vozila jer donacije su bile završene sa "Japancima" 98, GRAS je kupio 11 zglobnih autobusa, sanacija trolejbuske linije za Jezero bila je u toku, remontovano je nekoliko trolejbusa uključujući 3 trolejbusa koja zbog oštećenja nisu od rata radila. Nekoliko starih tramvaja je generalno remontovano, radilo se na uvođenju novog sistema naplate u tramvajima, i još Bimo krao a GRAS je opet tu godinu završio u plusu
Naredne godine uvedene subvencije a GRAS krenuo na put za pičku lijepu materinu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#847 Re: Gras all about
Zna li mi netko reci, jel petica radi ili samo povemeno i kad? prije par mjeseci stoji u ndzaricima, onda nema mjesecima,onda opet danas vidjoh dvije voze 
-
VjecitiStudent
#848 Re: Gras all about
Dva su faktora pokopala GRAS:trambusek88 wrote: ...
- nedovoljne subvencije,
U primjeru iz Brna, subvencije čine 60% prihoda gradskog prevoza, kod našeg gradskog prevoza subvencije svo vrijeme ne premašuju 15% prihoda.
- kolektivni ugovori koji su stupili na snagu 2008. godine
Od te godine gubici koji su se počeli praviti 2000. postaju dvocifreni, a ogromni višak administrativnih radnika, čije zapošljavanje nikada nije prestalo, postaje nemoguće otpustiti.
- OldMayor
#849 Re: Gras all about
Vidi, znam da sam te pogodio u zivac, ali sta ti ja mogu.Hemera wrote:nisi me nešto impresionirao svojim stručnim znanjem na ovoj temi osim jedno te istih bedastoća koje ponavljaš iz dana u dan kao i 99% pretežno učesnika u temi koji nemaju ni dana radnog staža,pogotovo u industriji i nj.granama....OldMayor wrote: Haha...cuj nije ni 1000 KM... Pa normalno da ce ti ljudi pricati o doktorskoj plati, ja imam havera koji je doktor i ima 1200 KM sa toplim. Jel tebi to onda normalno? Da vozac ima vecu ili istu platu od doktora?
po matematici tvojoj i slaboj logici ako je firma 150 miliona u minusu,plate ne bi trebalo ni biti,možda najviše 300KM,jer to ti tako smatraš,sva sreća pa se ne pitaš za te stvari,a niti imaš kapaciteta da bi te neko stvarno uzeo za ozbiljno.![]()
inače ti doktori se i bore da imaju 1200 sa toplim
i opet ti kažem,da vozač nije kriv što doktor ima takvu platu,šta bi tek rekao vozaču u centrotransu koji ima neznatno nižu platu pa čak i veću od tog tvog doktorčića ovisno ako radi inostrane ture
ostani i dalje u fantaziji da bi te neko uzeo za ozbiljno,nemoj se džaba kleberiti ko budala fino imaju izvještaji i platne liste kolke su plate pa ti i dalje maštaj da su to neke ministarske...
Ajde onda reci mi ti kolika je prosjecna plata u GRAS-u? Kad je bio posljednji konkurs za GRAS? Ajde, eto objasni mi kako se moze prijaviti na posao u toj firmi, pa jbmu nije 2000 radnika sa neba palo.
Znaci prema tvojoj logici troskovi plate i gubitak firme nisu nikako povezani. Pa ovo je bas ocit dokaz da radis u GRAS-u. Ne bi me cudilo da si i na kakvoj visoj poziciji.
Ma bolan ovaj sistem nije za nas, oni su pokusali, ali ne moze, nemas para, a ovima opet da das milijardu subvencija oni bi to spickali. Jednostavno mi smo takav narod, nek im kanton sutra potpise da ih finansira 60% oni ce sutra opet kupovat sarafe od 200 KM i zaposlit ce jos 4000 ljudi.VjecitiStudent wrote:Dva su faktora pokopala GRAS: - nedovoljne subvencije,U primjeru iz Brna, subvencije čine 60% prihoda gradskog prevoza, kod našeg gradskog prevoza subvencije svo vrijeme ne premašuju 15% prihoda.- kolektivni ugovori koji su stupili na snagu 2008. godineOd te godine gubici koji su se počeli praviti 2000. postaju dvocifreni, a ogromni višak administrativnih radnika, čije zapošljavanje nikada nije prestalo, postaje nemoguće otpustiti.
Bagra. I ne mislim samo na Gras, nego opcenito na nas narod.
-
VjecitiStudent
#850 Re: Gras all about
Čak i u Biminim vremenima tadašnji, astronomski troškovi održavanja nisu bili glavni uzrok gubitaka. Nekažnjene kriminalne krađe nisu povalile GRAS, ali nedovoljne subvencije i višak radnika i prevelike plate definitivno jesu.OldMayor wrote:.
Ma bolan ovaj sistem nije za nas, oni su pokusali, ali ne moze, nemas para, a ovima opet da das milijardu subvencija oni bi to spickali. Jednostavno mi smo takav narod, nek im kanton sutra potpise da ih finansira 60% oni ce sutra opet kupovat sarafe od 200 KM i zaposlit ce jos 4000 ljudi.VjecitiStudent wrote:Dva su faktora pokopala GRAS: - nedovoljne subvencije,U primjeru iz Brna, subvencije čine 60% prihoda gradskog prevoza, kod našeg gradskog prevoza subvencije svo vrijeme ne premašuju 15% prihoda.- kolektivni ugovori koji su stupili na snagu 2008. godineOd te godine gubici koji su se počeli praviti 2000. postaju dvocifreni, a ogromni višak administrativnih radnika, čije zapošljavanje nikada nije prestalo, postaje nemoguće otpustiti.
Bagra. I ne mislim samo na Gras, nego opcenito na nas narod.
Naravno, bilo kakav scenarij oporavka GRAS-a podrazumijeva temeljitu rekonstrukciju preduzeća po svim osnovama.