The Maniacs
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#827 Re: The Maniacs
Eto ovdje će ti to neko napisati 
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#828 Re: The Maniacs
aj tuzlak ne dipr matere ti. Generalno gledajući, policiju ne treba kriviti, ali u ovom konkretnom slučaju itekako treba.Great Cornholio wrote:goshpar wrote:
BlueBlood dragi,
isao sam nekad na gostujuce utakmice da navijam za svoj klub, a ne da se dokazujem drugim navijacima i da pravim belaje. i moram reci da sam bio sretan i da mi je bilo super. ali, onda sam jednom (ni kriv ni duzan) popio maru u kaknju (od domacih navijaca), a jednom su mi razvalili auto u zenici (robijasi). i onda skontam, sto ce mi to. i odustanem. sta treba, da me neko ubije negdje.
volio bih i ja da je sve normalno pa da mogu otici i na gostujucu tekmu, ali ne mozes od ovih "navijaca" koje ja prozivam u gornjim postovima. uvijek ima ljudi koji ce reci sta me briga, idem, po svaku cijenu, ali, vjeruj mi, stariji ljudi, koji imaju porodice, moraju misliti i na njih, ne samo na sebe.
ti gore napisa kako ti nije u interesu da ides na put pa da te policija vrati, radije bi isao na tekmu. i ja ti vjerujem. ali budi siguran da ima mnogo momaka kojima je draze da se pomarisu sa nekim, nego da gledaju svoj tim, jer ta frka, razbijanje, to je njima bitno, a zbog toga onda ispastaju ovi drugi...
zato mi uvijek zasmeta kad neko pocne da opravdava ove sto prave belaje, a ispada da ja kao ne volim svoj tim...
To je problem kod svih navijačkih skupina, i zbog toga su sve navijačke skupine na vrlo lošem glasu.
Lijepo je to, lijepo je navijati za svoj klub gdje god da igra, ali trebaju se sve navijačke skupine obračunati sa huliganima u svojim redovima kojima nije do navijanja već do zadovoljavanja sadističkih poriva, ne treba krivicu za nasilništvo prebacivati isključivo na huligane iz suparničkih navijačkih skupina, ili na Policiju.
KOliko je retardirana policija TK ide u prilog činjenici da su 2 autobusa puna "huligana", "navijača", "rušitelja državnog poretka" i sl. ZAUSTAVILI u centru grada, i držali više od 15 minuta ispred Tržnog centra? Normalne su provokacije sa obe strane, i da će se desiti belaj.
U interesu nečijem je bilo ovo, dal ovih debilčinaa u PU što su ljubomorni sto nisu imali slobodan dan i što moraju pratit navijače, pa nek se prekine slobodan dan i specijalcima i ostalim, ili je u pitanju nešto više (op.a. politika, sarajevsko-tuzlanski odnosi, skretanje pažnje javnosti). Jedna je činjenica, a to je da je sukob ispovociran, policija je zaustavila autobuse i čekala problem.
Napominjem, bio sam u grupi koja je išla odvojeno autima i stigla u Bijeljinu regularno, policajci CJB Bijeljina su gospoda za ove maloumnike i četnike iz Tuzle koji tuku uz povike "volimo tući balije, a pogotovo sarajlije".
-
Great Cornholio
#829 Re: The Maniacs
Znači, svi su krivi samo Manijaci ne.
Slažem se, treba nam sposobnija, konkretnija, strožija, i malo manje tolerantna Policija, koja se neće libiti da upotrijebi silu kad je to potrebno, i koja će biti spremna da to učini na pravi način i selektivno, ne da tuče sve redom, i da sve redom privodi, već samo one koji se ponašaju na nasilnički način.
Naša Policija je previše toleranta, i uglavnom nesposobna, jer oni "policajci" sa mješinama ispred sebe nisu sposobni da pravovremeno i na pravi način odgovore zadatku sprečavanja navijačkog huliganstva, jer huligani se ne plaše Policije kakva je sad, i zato su toliko bezobrazni i "hrabri".
Slažem se, treba nam sposobnija, konkretnija, strožija, i malo manje tolerantna Policija, koja se neće libiti da upotrijebi silu kad je to potrebno, i koja će biti spremna da to učini na pravi način i selektivno, ne da tuče sve redom, i da sve redom privodi, već samo one koji se ponašaju na nasilnički način.
Naša Policija je previše toleranta, i uglavnom nesposobna, jer oni "policajci" sa mješinama ispred sebe nisu sposobni da pravovremeno i na pravi način odgovore zadatku sprečavanja navijačkog huliganstva, jer huligani se ne plaše Policije kakva je sad, i zato su toliko bezobrazni i "hrabri".
-
Great Cornholio
#830 Re: The Maniacs
Pa dobro, u posljednje vrijeme navijači ne ginu zbog posljedica djelovanja navijača huligana, ali u bliskoj prošlosti se i to dešavalo, pa bi zato navijačke skupine trebale dobro paziti koga primaju u svoja udruženja, a Policija i sudovi bi se trebali ozbiljnije pozabaviti ovim ozbiljnim društvenim problemom.Zeljo_do_groba wrote:Ne valja od muhe praviti slona, nigdje veze, idemo dalje...
-
Great Cornholio
#831 Re: The Maniacs
Mogli smo razlupati izloge da se malo razbudimo.Zeljo_do_groba wrote:
-
Great Cornholio
#832 Re: The Maniacs
Nije dobro pravdati nasilničko ponašanje dijela navijačke skupine Manijaci, to mogu činiti samo oni koji ne žele da do takvih incidenata više ne dolazi.
Ali ne čine to svi navijači Željezničara, evo par komentara navijačaŽelje koji na utakmice idu radi fudbala, a ne radi toga da bi se međusobno vrijeđali i tukli sa navijačima drugih navijačkih skupina.
Odlazio sam na Željine utakmice, sin mi je vatreni navijač Željeznićara ali zbog ovakvih sam prestao da idem i nedozvoljavam ni svome djetetu da posječuje utakmice.
Zbog takvog ponasanja ljubitelji nogometa prestali ici na utakmice,za svaku osudu
Volim Želju ali se nikad neću složiti sa ponašanjem budala koje sebe zovu navijačima, oni su zlo i klubu i društvu uopšte
Ali ne čine to svi navijači Željezničara, evo par komentara navijačaŽelje koji na utakmice idu radi fudbala, a ne radi toga da bi se međusobno vrijeđali i tukli sa navijačima drugih navijačkih skupina.
Odlazio sam na Željine utakmice, sin mi je vatreni navijač Željeznićara ali zbog ovakvih sam prestao da idem i nedozvoljavam ni svome djetetu da posječuje utakmice.
Zbog takvog ponasanja ljubitelji nogometa prestali ici na utakmice,za svaku osudu
Volim Želju ali se nikad neću složiti sa ponašanjem budala koje sebe zovu navijačima, oni su zlo i klubu i društvu uopšte
-
Senad_Duster
#833 Re: The Maniacs
Mozemo te fino zamoliti da odes iz pdf-a Željezničar ? HvalaGreat Cornholio wrote:Nije dobro pravdati nasilničko ponašanje dijela navijačke skupine Manijaci, to mogu činiti samo oni koji ne žele da do takvih incidenata više ne dolazi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#834 Re: The Maniacs
Zatvori prozor kada budeš izlazio. HvalaGreat Cornholio wrote:Nije dobro pravdati nasilničko ponašanje dijela navijačke skupine Manijaci, to mogu činiti samo oni koji ne žele da do takvih incidenata više ne dolazi.
- Izlija
#835 Re: The Maniacs
Imali ikakvo saopštenje iz kopa za dešavanje jučer na utakmici, tri sam različite priče čuo već. 
-
Great Cornholio
#836 Re: The Maniacs
Mogla je vrlo lako past' mrtva glava, trebamo se uozbiljiti kad je problem navijačkog huliganstva u pitanju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Zatvori prozor kada budeš izlazio. Hvala
Ali, sumnjam da će se to desiti, naši ljudi su poznati po tome što gotovo ništa ne shvataju ozbiljno, i što za svaku nesreću krivce traže u drugima
-
Senad_Duster
#837 Re: The Maniacs
Pa sad' da je mogla pasti bas mrtva glava i nije.Great Cornholio wrote:Mogla je vrlo lako past' mrtva glava, trebamo se uozbiljiti kad je problem navijačkog huliganstva u pitanju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ali, sumnjam da će se to desiti, naši ljudi su poznati po tome što gotovo ništa ne shvataju ozbiljno, i što za svaku nesreću krivce traže u drugima![]()
![]()
Ma nema se sta saopstavati poznato je murija nam ima duzno nesto jos od travnika, i samo je cekala priliku da vrati, vidjeli su juce nikad' manje raje na jugu, 80% djeca u kopu, i nije im bio problem hladno da se usetaju u kop.
A onda reakcija "glavnih" iz kopa da napuste tribinu je ponizavajuca, sto je jedan momak rek'o juce ovo se u historiji manijaka nije desilo da zbog gluposti, eto zato sto je 10 kerova uslo u kop napuste tribinu i klub.
-
Great Cornholio
#838 Re: The Maniacs
Mogla je da u kafićima nisu sjedile žene s malom djecom i penzioneri, da je slučajno sjedio neko ko ima "kratak fitilj" i oružje, kao što se desilo u Širokom Brijegu kad je poginuo vedran Puljić.Senad_Duster wrote:Pa sad' da je mogla pasti bas mrtva glava i nije.Great Cornholio wrote:Mogla je vrlo lako past' mrtva glava, trebamo se uozbiljiti kad je problem navijačkog huliganstva u pitanju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ali, sumnjam da će se to desiti, naši ljudi su poznati po tome što gotovo ništa ne shvataju ozbiljno, i što za svaku nesreću krivce traže u drugima![]()
![]()
Nego, zamoliste me da odem s ove teme, pa ću to i učiniti, a vi radite kako mislite da treba, svako dobro vam želim
- smurf
#839 Re: The Maniacs
Al' realno "ono" sto je gorilo je beli bilo opasno

- vinnie_jones
#840 Re: The Maniacs
Nije isto al' đast for d rekords...jesen 1996. (proljeće 1997. ?) protiv Zmaja, frka sa murijom čitavu utakmicu (govna bacila suzavac na kraju). Bilo cca. 100-ak ljudi na Jugu.Senad_Duster wrote: A onda reakcija "glavnih" iz kopa da napuste tribinu je ponizavajuca, sto je jedan momak rek'o juce ovo se u historiji manijaka nije desilo da zbog gluposti, eto zato sto je 10 kerova uslo u kop napuste tribinu i klub.
- MOSALJOZE
#841 Re: The Maniacs
Ma bilo prošlo nego ono što su momci pripremili za derbi je predobro
- Izlija
#842 Re: The Maniacs
I onda nikome nije palo na pamet da napusti kop, sjećaš li se kako nas je murija izvlačila jednog po jednog, kako su nas tukli, koliko smo se koprcali da ostanemo u kop-u a ne ko ova današnja omladina. Ej, čuj oni se demonstrativno povukli, hajte ba balavurdijo na koševo sa pitarima se družite, nek vam malo još mozak izaperu.vinnie_jones wrote:
Nije isto al' đast for d rekords...jesen 1996. (proljeće 1997. ?) protiv Zmaja, frka sa murijom čitavu utakmicu (govna bacila suzavac na kraju). Bilo cca. 100-ak ljudi na Jugu.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#843 Re: The Maniacs
Senad_Duster wrote:Pa sad' da je mogla pasti bas mrtva glava i nije.Great Cornholio wrote:Mogla je vrlo lako past' mrtva glava, trebamo se uozbiljiti kad je problem navijačkog huliganstva u pitanju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
![]()
Ma nema se sta saopstavati poznato je murija nam ima duzno nesto jos od travnika, i samo je cekala priliku da vrati, vidjeli su juce nikad' manje raje na jugu, 80% djeca u kopu, i nije im bio problem hladno da se usetaju u kop.
A onda reakcija "glavnih" iz kopa da napuste tribinu je ponizavajuca, sto je jedan momak rek'o juce ovo se u historiji manijaka nije desilo da zbog gluposti, eto zato sto je 10 kerova uslo u kop napuste tribinu i klub.
kratko pamćenje imaš... Desilo se i 2008/09 protiv Travnika kući proljetni dio sezone, zbog policije je sektor C bio ispražnjen odlukom navijača.
Još od prvog kola policija je čekala ovo.
-
salle_eh1986
#844 Re: The Maniacs
čudi me kako ti već neko ne napisa "siđi dole pa im ovo u facu reci" hhhhIzlija wrote:I onda nikome nije palo na pamet da napusti kop, sjećaš li se kako nas je murija izvlačila jednog po jednog, kako su nas tukli, koliko smo se koprcali da ostanemo u kop-u a ne ko ova današnja omladina. Ej, čuj oni se demonstrativno povukli, hajte ba balavurdijo na koševo sa pitarima se družite, nek vam malo još mozak izaperu.vinnie_jones wrote:
Nije isto al' đast for d rekords...jesen 1996. (proljeće 1997. ?) protiv Zmaja, frka sa murijom čitavu utakmicu (govna bacila suzavac na kraju). Bilo cca. 100-ak ljudi na Jugu.
- Izlija
#845 Re: The Maniacs
Ma nerazumijem više ovo, raja moja draga, represije nad navijačima je bilo oduvjek ali smo joj se zbijenim redovima uvijek odupirali. Posmatram vas u subotu i jeza me neka obuze, ako nastavite ovako bahato da se ponašate prema ostalim navijačima FK Željezničar dovest će te sami sebe u jako lošu situaciju u skoroj budućnosti, jer kad vas murija bude tukla vrlo lahko će ostatak navijača da im aplaudira . 
- ultima_palabra
#846 Re: The Maniacs
Ma kojim zbijenim redovima, 95% sektora C nema lične karte... mislim svaka čast djeci na gostovanjima, koreografijama i ostalim dobrim stvarima, ali očekivati od njih da donose neke suvisle odluke je malo previše.
Sad bi mogli nadugo i naširoko zašto je to tako... ali jeste.
Sad bi mogli nadugo i naširoko zašto je to tako... ali jeste.
Last edited by ultima_palabra on 28/10/2013 09:11, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#847 Re: The Maniacs
Zato nam vodja ima puno više bem ga mahnita,ne bi napustili da oni nisu rekliultima_palabra wrote:Ma kojim zbijenim redovima, 95% sektora C nema lične karte... mislim svaka čast djeci na gostovanjima, koreografijama i ostalim dobrim stvarima, ali očekivati od njih da donose neke suvisle odluke je malo previše.
- JThomas
#848 Re: The Maniacs
to je sad tako na balkanu i na jačim tribinama od naše. djecifikacija.
mada što se tiče konkretne odluke, meni je preneseno da su poslušali apel uprave da se izbjegnu kazne za klub. ako je tako ja to podržavam 100%. jer grupa postoji radi kluba a ne radi same sebe.
mada što se tiče konkretne odluke, meni je preneseno da su poslušali apel uprave da se izbjegnu kazne za klub. ako je tako ja to podržavam 100%. jer grupa postoji radi kluba a ne radi same sebe.
-
zipoo
#849 Re: The Maniacs
Ako je tako cemu onda baklje i dimne
. Mi kao navijaci iz sezone u sezonu sve losiji, a to se vuce jos od prodaje transparenta. I kad je klub visio u donjem dijelu tabele znalo je se gdje djeca stoje, a gdje stariji momci. Jbg
I policija je nasa retardirana, oni izvode navijace Veleza kad je kod nas veliki broj organizovano napustio stadion. Oni jedva cekaju neki belaj.
I policija je nasa retardirana, oni izvode navijace Veleza kad je kod nas veliki broj organizovano napustio stadion. Oni jedva cekaju neki belaj.
Last edited by zipoo on 28/10/2013 12:29, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#850 Re: The Maniacs
A šta se uopšte radilo da bi klub mogao biti kažnjen?